Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
válasz BogyóBP #24700 üzenetére
Ez ugyanaz a 43-mas Odyssey G70.
A notebook csak HDMI-t tud és kiváncsiságból kötöttem rá. Majd meglepődtem hogy azon jó az árnyalat. Ezután kipróbáltam az RTX-en is HDMI-vel de mivel ugyanúgy PC üzemmódban indult el mint a DP-porton, így a hiba megmaradt.
A DisplayPort-on mindig is produkálta a hibát. Valójában a jelenséget a portok üzemmódja produkálja: AV jó, PC rossz... (legalábbis ezt az összefüggést találtam)
Azonnal visszavinném ezt a monitort, ha lenne értelmes monitor a kínálatban
Mindeközben egy órát telefonáltam a Samsung Magyarország munkatársaival. Minden információt továbbít valahova az ügyfélszolgálatos és nem hajlandó szakértőt/szervizest kapcsolni.. Így esélyt sem ad, hogy megoldjuk a problémát. Azt ismételgeti hogy vigyem vissza...
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
BogyóBP
addikt
válasz DroneZ^ #24701 üzenetére
Szerintem meg csak annyi lehet a gond hogy a HDMI-n nem látod a hibát. Az összes display port VGA-n és monitoron ugyanazt a képet adja? Gondolom a kábelcsereberén már túl vagy.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Vidar
kezdő
hali!
Végig nyomattam Ufo testet a Benq Zowie xl2411K moncsin ! Tökéletesen végig ment! Viszont ha Divison 2 ben beállítom a játékot 60Hz re akkor tökéletes a kép,ha más értéket állítok be akkor jön a csíkozódás...
Nincs mese ki kell próbálnom egy másik vga val!
Amúgy létezik ilyen vga hiba ami ezt csinálna?Válaszokat előre is köszönöm!
-
BogyóBP
addikt
Szerintem nem. Az hogy levetted 60hz re kilőtted a freesync et is szerintem, lehet ott lesz a gond. Mindenképp ugyanilyen brand kártyával kéne kiprobálni a monitort ha most nvidia azzal ha amd azzal, ha csereberéled nemtudod majd hogy a monitor a driver vagy a vga szar e.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
őstag
Sziasztok!
Két hete üzemeltem be az újonnan vásárolt Dell U2724DE monitoromat, ami Thunderbolt 4 kábellel van összekötve a géppel (Mac Mini). Az a problémám, hogy amikor kikapcsolom vagy alvó módba teszem a gépet, akkor a monitor ~10 percenként keresi a videó jelet (magyarán bekapcsol a kijelző), majd amikor konstatálja, hogy nincs, akkor visszamegy standby módba. Az előző monitor ezt nem csinálta..
Valaki tapasztalt már hasonlót? Nem szeretném mindig kikapcsolni a kijelzőt.
"Less but better" - Dieter Rams
-
fazekasg
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung M8 Smart monitort, és nagyjából mindennel szépen boldogulok vele, mindent beállítottam, egy problémám van, amivel nem jutok dűlőre: több gépem is van itthon, ezért eleve az volt a terv, hogy mindegyiket egy monitor mellett ülve, egy billentyűzettel tudjam macerálni. Pl. van a szekrény tetején egy desktop PC-m, ahhoz nagyon szépen tudok is csatlakozni a beépített RDP-n keresztül, nem túl gyors, de nem is kell annak lennie, nem esportolni akarok vele. A telefonom is tudom piszkálni hibátlkanul ezen a Samsung DEX-en keresztül. Ami viszont nem megy, és már idegbajt kapok tőle, hogy a monitor rendes USB-C portján keresztül csatlakoztatott céges laptopom pont nem tudom kezelni, az a jelenség, hogy amikor a források közt kiválasztom a laptopot, akkor a monitorhoz csatlakoztatott bluetooth klaviatúra és egér a laptopot nem vezérli, amint vált a monitorra a laptop, kiad egy olyan hangot, mint amikor kihúzol valamit az USB portból, és se a monitorhoz csatlakoztatott egér, se a klaviatúra nem csinál semmit.
Van esetleg erre valakinek valami megoldása? Esetleg egy titkos menüpont, amit még nem találtam meg, hogy a monitoron lévő USB port ne csak a video jelet adja, meg töltsön, hanem az egér meg a billentyűzet is működjön?
Azt utálnám, ha a notit is úgy kéne használni, hogy beRDP-zek rá, amikor itt van a monitor mellett...
Köszi előre is! -
őstag
válasz sztivo #24706 üzenetére
Ki van kapcsolva az auto select.
Túrtam a netet és régebben ezt a sleep dolgot lehetett menüből állítani, sajnos már nincs rá lehetőség. A letöltött Dell Display and Peripheral Manager (DDPM) szoftverrel sem..
Ezek régebbi modellek, de a Dell fórumán nem először jön elő a téma:
With the release of Apple OS Mojave 10.14.3, Apple introduced a hardware incompatibility issue with our TPS6598E power delivery controller in the U3419W and U3818DW. When connected to the U3419W and U3818DW via the USB Type-C to C cable, if you update the Apple OS to Mojave 10.14.3 or later, you will see the following issues =
* Fully charged Apple MacBook constant "charm" sound due to waking and sleeping
* The monitor will display, "Scanning for Signal"Megpróbálhatom még Type-C to DP kábellel összekötni, csak akkor a HUB funkció miatt kell még egy Type-C to Type-C is majd pluszban. Franc essen bele.
"Less but better" - Dieter Rams
-
DroneZ^
őstag
válasz BogyóBP #24702 üzenetére
Kábelcserén túl vagyok. HDMI-n is ugyan azt a hibás képet generálja le, amennyiben PC módban indul el. Az összes VGA ami nekem van az a 2db, amit korábban említettem.
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
BogyóBP
addikt
válasz DroneZ^ #24709 üzenetére
Akkor monitor..Egyértelmű.
-
sztivo
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
sziasztok, adott egy Acer Nitro VG240YP monitor
egy oled tv-vel együtt van használva a PC-mh-hez másod monitorként.
A tv hdmi a monitor DP kábelel van csatlakoztatva.
Az az érdekes jelensége van a monitornak hogy amikor kikapcsolom a pc-t nem kapcsol ki a monitor.
Pihenő módba lép vagy mi a neve ennek a funkciónak, viszont olyan 30 mp-ként mintha bekapcsolna és utána vissza kikapcsol.
a leg jelző végig piros színnel világít, mint amikor készenléti állapotban van, de folyamatosan olyan mintha bekapcsolna majd kikacsol és újra és újra
először az auto source-ra gondoltam amit kikapcsoltam a menükében
olyan mintha keresne a több bementi csatlakozó között jelet, ezért is gyanakodtam erre a funkcióra, de továbbra is csinálja
esetleg volna ötletetek mi lehet a gond?
igazából csak zavaró a jelenség, mert amúgy teljesen rendben működik
előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
trunsell
csendes tag
Üdv!
Bocsi előre is ha buta kérdés de nem értek hozzá.Szóval van egy Acer KG241Q monitorom 144HZ frissítési rátával AMD freesync támogatással.
Ezzel használok egy Xmg core 15 m20 laptopot (RTX 2060 videokártyával)(mini display port 1.4 G-Sync campatible) porttal.
Na most eddig egy HDMI-el volt összekötve a laptopom a monitorral, így se AMD freesync se Nvidia G-Syncem nem volt. A monitor beállításaiba nem találtam az AMD freesync beállítást, az Nvidia control panelbe meg nem találtam a G-Sync beállítást.
Egy egyszerű kérdésem lenne. Milyen kábelt vegyek hogy valamelyik működjön
Első körben én erre gondoltam. (Mini DisplayPort to DisplayPort (DP) Cable )
és így a monitoromba bedugnám a Display port végét a laptopba meg a mini display port felét.
Azért kellene ez az egész mert pl az újabb játékoknál pl Hogwarts Legacy, jelen pillanatban fullra "szaggat, stutteringel" vagy nem tudom hogy hívják ha játszok az Acer monitoron.
Ha a monitort leveszem róla és ugye a notebook kijelzőjén játszok akkor minden szép és jó.
Ötletek, hogyan lehetne ezt megoldani? Megoldja a problémámat ha olyan kábelt veszek amit fentebb írtam? -
BogyóBP
addikt
válasz Tukolp #24715 üzenetére
Nálam youtube videonál fekete villogás van, látni a tartalmat de olyan mintha egy fekete kocka megjelenne az egész képernyőn majd eltünne és mindezt nagyon gyorsan. Probáltam levideozni de nem sikerült, AMD nél van ez. Ahogy átgörgetek más platformra ahol nincs impelemntált videó ott jó minden. 3D ben is minden oké, a youtube is csak addig csinálja amig le nem görgetem a videót hogy ne látszódjon. Szóval az is lehet hogy valami programozási hiába. Nemtudom.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Van egy viszonylag új LG 22MB37 monitorom. A monitoron csak D-SUB és DVI bemenetek vannak. Az új gépen viszont csak HDMI és DisplayPort kimenetek. Próbáltam bármilyen átalakítóval (azaz HDMI->DVI, DisplayPort->DVI), de egyikkel sincs kép a monitoron. Az átalakítók, kábelek jók, mert másik monitoron van kép. Ha a monitort átalakító nélkül, DVI kimenetes videokártyára kötöm, akkor is van kép, csak az átalakítós megoldás nem tetszik neki valamiért.
Találkozott már valaki ilyennel? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Tesztelo.hu #24717 üzenetére
szia milyen vga amivel az átalakítód próbálod?
az újabb vga-k már csak digitális jelet adnak ki magukból és lehet az átalakítód viszont analóg jelet tud csak.
nem lehet ez az oka?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Adott a képen látható 10+ éves Viewsonic monitor, amit olyan hibával küldtem szervizbe hogy először naponta lekapcsolt, aztán sűrűbben, végül a bekapcsolást követő pár másodpercen belül lekapcsolt (da addig a pár pillanatig jó volt a kép).
Elküldtem szervizbe, visszakaptam, már nem kapcsol le, viszont ilyen a kép. [fénykép1], [fénykép] 2
Nem tudom mit javítottak rajta, pénzt nem kértek érte, mert nem lett tökéletes, és nem szívesen küldöm mégegyszer vissza mert hónapokba telt mire ezt is visszakaptam.
Kérdésem hogy a látottak alapjan vajon érdemes lehet ezzel foglalkozni, vagy el kell engedni? Backup monitor, de nem szívesen herdálom el, ha nem muszáj. Próbáltam több gépen, hdmi, dvi, dsub-on is csatlakoztatni.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Lacielvtárs #24718 üzenetére
Alaplapi (Intel I7 prociba épített a VGA). Nem hiszem, hogy itt analóg jeleg lennének. HDMI, DisplayPort és a DVI csak digitális jelet hordoz tudtommal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Tesztelo.hu #24720 üzenetére
az tuti hogy az integrált digitális jelet ad
ezt olvasd át, szerintem [link]"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
nemrég összeraktam egy új gépet, de a wint még a régi monitorral telepítettem.
Radeon RX7600 és Samsung S27G32A a monitor. Előtte egy Benq 2420HD (vagy valami hasonló) volt rákötve.
Viszont az istennek se akar DisplayPortról menni ez a kombó. Csak HDMI.
Bennragadhatott valami a winben az előző monitorról?
Vagy az új monitorral van valami?
Monitoron Freesync aktív, DP és HDMI is PC módban van.
VGA-n már mindkét DP kimenetet próbáltam (monitoron ugye csak egy van).
Ha gépről lehúzom a HDMI-t, akkor semmit nem talál. Ha fent van, akkor hiába kerestetek, végül csak a HDMI-n ad képet.
Monitor FW-e már a legfrissebb. AMD driver is friss. Windows is kb 2 napos.
Van esetleg valami ötletetek?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
bozont
veterán
Üdv
Bár nem feltétlenül nevezném hibának, de nem találtam másik topicot a témában.
A kérdésem, hogy tudnátok ajánlani olyan DP kábelt ami biztosan EMI védett?
Ugyanis fennáll nálam egy ilyen jelenség, ami az utóbbi időben tiszta polteregeist volt.Már vettem egy Club3D kábelt, hátha megoldja (akkor még nem tudtam mi is a "probléma"), de azzal is csinálja.
Persze széket is cserélhetnék, de az a drágábbi9k megoldás. -
Laraxior
titán
Sziasztok. Olvastatok esetleg valami.orvossagot a Samsung Odyssey oled monitor csatlakozasi problemajara. Jatekinditasnal egyszeruen eldobja es gyakorlatilag kikapcsol a monitor, egy hardverreset segit neki ugyan, es csaknelso inditasra csinalja, de elegge idegesito, foleg hogy nem 2 forintos olvastam masnal is neten, de nem talaltam megoldast.
4090 a vga, G9 49" oled, displayporton keresztul csatlakozik, es 120Hzen hasznalom csak a 240 helyett.
Csak egy par hete vettem eszre hogy csinalja, szoval nem a vasarlastol (akkor visszakuldom)[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Keput
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI Optix G241-es monitorom. Problémám az lenne vele, hogy a pc bekapcsolásakor nem kapcsol be a monitor automatikusan. Hdmi és DP port kábellel próbálva is ugyanez a jelenség. Ha kihúzom a monitor tápegységét és visszadugom, tehát áramtalanítom, akkor ezután automatikusan bekapcsol. (Ezt minden egyes pc indításnál meg kell tennem.) Másik monitorral is próbáltam a pc-t azzal tökéletesen működik, tehát a videokártya problémát azt kizárnám. Esetleg valami ötlet hogy a monitor tápegysége vagy milyen hiba okozhatja ezt? -
trialboj
őstag
Hali, ez nem feltétlen hiba, de az érdekelne hogy lehet-e bármit csinálni a moinitorral hogy indulás után ne vágja el az usb kijöveteleken az áramot. Rá van kötve egy töltő és egy led monitor háttérvilágítás, de amint elindítom a gépet, csak felvillan a fény, tehát kap áramot 1 fél mp*re majd elalszik, és a töltő is. Csak akkor működik ha manuálisan ki majd be kapcsolom.
Dell 32 Monitor - P3222QE"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
smv
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy második monitort. Azt a problémát csinálja a gép azóta hogy használat közben egyszer csak mindkét kijelzőről elmegy a kép és nem kapnak jelet a monitorok. Csak az újraindítás segít.
Ha játékot akarok indítani elindul a játék majd szintán elmegy a kép mindkét monitorról szóval két monitorral nem is tudok játszani. (RTX 4080)
De ha egy monitor van bekapcsolva semmi baja a gépnek.
Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Feltűnően hasonló problémánk van
Nekem jött a monitorhoz új firmware, csak várok az USB C-s pendrivera, mert csak ilyennel lehet frissíteni, remélem megoldja.
De elővettem egy hdmi kábelt, kipróbálom azzal.
Az, hogy 120Hz-en használom, 240 helyett, nem kérdés akart lenni, én állítottam át, fixáltam az FPS-t 117re, elég annyi, felesleges jobban pörgetni a VGA-t, amúgyis sokat eszik a nagy felbontás miatt.
Samsung fórumon olvastam mástól is, csak megoldást nem.
Nekem csak játékindítás után csinálja, sima Windows alatt nem. Ma viszont éppen kétszer is, utána már nem. Nem értem a miértjét.
Próbálkozom még"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #24730 üzenetére
Eldobta HDMi kábellel is
Várok a pendrivera és firmware frissítés hátha megoldja, ha nem, akkor Samsung."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
addikt
"Miért nem annyi a hertz mint kéne?" "Hol a menüopció?"
Csak egy FYI, hátha valaki annyira balfaszkodik mint én, és nem figyel. Nem biztos hogy monitor függő, max márka, de érdemes odafigyelni:Asus Rog XG32VC
Sehogy se akarta 165hz-nek látni a zsír új vasam a zsír új monitort, csak 120-nak. (igen display port és igen GPU-ba dugva, első asztali gépem ex laptoposként de ennyire retard nem vagyok)
Megoldás: HDR mód nem volt bekapcsolva..ok de hol lehet bekapcsolni? System config-on belül van, de nem fogod látni UGYANIS 8-10 tételt jelenít meg a configon belül és nincs köztük, valamint nyilacska sincs ami indikálná, hogy lejjebb az almenü opciók/beállítások folytatódnak. Csak lefele kell görgetni magadtól, ne fogadd el, hogy az a menü alja amit a szemed lát, és ott lesz a HDR Mode ON/OFF
Azt hittem lekaparom a homlokomról a bőrt.Köszönöm a figyelmet!
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
85Slaci265DC
tag
Sziasztok!
Van egy Acer ED273UR Pbidpx 27 gamer monitorom.Ahogy letelt a jótállása,ez fogadott.
Panel,kijelzőhibás lett? Javítható v.felejtős.Egy idő után visszahúzódik a csíkozás(de mindig feljebb kerül) -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy használt monitort (LG 34gn850-B). Nekem jelenleg a kistesója van meg (lg 27gn850-b), így viszonylag nagy magabiztossággal mentem megnézni a készüléket, mert úgy gondoltam valami hasonlót fogok kapni, csak szélesebb és görbített kiadásban.A monitor makulátlan mivel pixelhibamentes, karc és sérülés sincs rajta. Homogén képeket nézegetve rajta foltosodást nem vettem rajta észre, viszont kicsit sötétnek éreztem a kijelzőt.
A Brightness menüben megdöbbentem, mert 92-es értéken volt (100 a max), míg nekem éjjel és nappal is 22-es értéken van.
A teszt során egy Macbook Pro készülékhez volt kötve (nem az enyém), egy egyszerű USB-C átalakító-n keresztül. A kérdésem az, hogy gyengélkedhet a háttérvilágítása a monitornak vagy valami szerencsétlen együttállás miatt (beállítás) ilyen gyenge ?
A képernyő resetelés nem jutott eszembe, mert be volt kalibrálva és nem akartam azzal elrontani, hogy ha más is megnézni.
Van bármi ötletetek, amit megnézhetnék vagy engedjem el ? -
newmoonlight
senior tag
S.O.S. Hali! (Előrebocsátanám, hogy nem vagyok egy PC-guru.) Ma vettem egy ASUS VG279QM monitort [link] , de nem tudom beüzemelni, mert állandóan "No Signal" hibaüzenetet ír. (Kábeleket cseréltem, bemeneteket is váltogattam, PC-t is, de hiába.) Van valakinek ötlete?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz newmoonlight #24736 üzenetére
Megoldódott. Thx!
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Laraxior
titán
Nekem úgyfest, hogy a firmware megoldotta részben.
A kép ugyan még mindig elmegy, de pár mp múlva visszajön, furcsa, mert olyan, mintha HDR és SDR között ugrana egyet.
Most bekapcsoltam a HDR-t, visszaállítottam mindent az alapra, hátha.
De igazából ez is haladás"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
papa019
senior tag
válasz 85Slaci265DC #24734 üzenetére
Ránézésre ugyanez a problémám egy Dell P2417H-val: [link]
.
A kérdésem is ugyanaz, mint a fórumtársnak. Lehet-e, illetve megéri-e javítani?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Áldás ,Békesség!
Új monitort vásároltam(GIGABYTE M34WQ) és ha a freesync be van kapcsolva akkor a képeket mozgatására villódzik a monitor(Adobe Photoshopban) illetve közelítés távolításánál még a jelet is elveszíti
Egyéb területen nincs pobléma.
[link]
Ez alapján csak a sync ki kapcsolása vált be
[link]
valaki ismer valamilyen trükköt?
[link] dp kábelem-Egyébként ezt az anomáliát az előző LG monitor nem produkálta az FreeSync ez meg FreeSync Premium lehet ez kavar be neki?
---firmware frissítettem f6-ra nincs változás -
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem!
Azzal kapcsolatos problémám lenne, hogy van egy AOC 2470w monitorom, amit fő monitorként használok HDMI-vel egy Radeon Sapphire RX 6650 XT videókártyával (Win11).
Most próbáltam csatlakoztatni egy AMILO LL 3190T monitort Displayport --> VGA átalakítóval a videókártyához, azonban a monitor sajnos nem ad képet az alaplap/Windows bootolása után.
Akkor sem működik, ha a másik monitor nincs csatlakoztatva. Egy újraindítás után kb. 20 másodpercre működésre tudtam bírni, a Windows betöltött, pár másodperc után azonban kikapcsolt a monitor.
Megpróbáltam a fő monitort csatlakoztatni a Displayport átalakítóval VGA-val és az működik vele megfelelően. Az Amilo monitort egyébként Win10 mellett korábbi gépen használtam második monitorként, gond nélkül.
Videókártya drivert próbáltam korábbit telepíteni.
Valakinek van vmi ötlete erre?
Ha tudtok alkalmasabb topikot a kérdemnek, jelezzétek!Köszönöm előre is a válaszokat!
-
mattheus
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Most vásároltam egy használt monitort (LG 27 GN850-b váltottam LG 34GN850-b-re).
A monitor tökéletesen működik, azonban kikapcsoláskor az alábbi hibaüzenet írja ki mielőtt kikapcsolna"An Incorrect Displayport Version Setting Will Cause The Screen To Be Blank"
Kicsit értetlenül állok a helyzet előtt, mert a két monitor között a különbség "mindösszesen" a méret és ott ez a hibajelenség nem volt.
A monitort leszámítva minden ugyanaz (videokártya, számítógép, kábel), működik 144 Hz-en a kijelző, HDR funkciók stb. A monitoron a DisplayPort verzió is jól van beállítva (1.4).
Van esetleg valami ötletetek, hogy mit kellene megnéznem? Kell ezzel a hibával foglalkoznom?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
F.Attila88
csendes tag
Üdv!
Vettem egy Samsung S32CM500EU monitort és mindennap kétszer, háromszor random időközönként elmegy a kép 1-2 másodpercre. HDMI-n használom egy GTX-1660Ti VGA-val. A korábbi monitornál ilyen gondom nem volt. HDMI kábel cserét próbáltam, nem oldotta meg. Valakinek ötlet? Köszi szépen! -
copass
veterán
sziasztok!
érdekes problémába futottam bele:
van egy upscalerem, ami C64 s-videóból "csinál" hdmi jelet. hdmi monitoron szuper képe van.
vettem egy pici dvi csatis monitort, amivel én úgy gondoltam hogy egy hdmi-dvi kábellel átviszi. 1,5 m hosszú a kábel és jól működik a kábel. de ebben a konfigban nem megy.
olvastam egy olyat hogy a dvi-nak "erős" jel kell és egy hdmi repeater kell nekem.
valakinek van tapasztalata ebben?"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
addikt
Sziasztok,
Ez szerintetek mennyire gáz egy új IPS monitornál? szurke háttérnél látok egy vékony világosabb csíkot középen, nem tudom mennyire látszódik a képeken.
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Van egy Lenovo G34W-30 monitorom, két géppel használom, céges HDMI-n keresztül csatlakozik, privát gamer noti meg Displayporton. Utóbbi esetén két problémám van:1. nem figyeltem meg milyen idő után, de egyszer csak random felqrja a fényerőt az egekbe. Monitor ki-bekapcsolást követően visszaáll a beállított mondok valami 70%-ra.
2. Néha elkezd fehér csíkokat ( ) dobálni, van mikor ritkán egyet-egyet, de sikerült egy elég extrém esetet is lencsevégre kapnom, és ki-bekapcsolás ezt is megoldja.
Ötlet, vélemény? Laptop és displayport - USB C kábel előző monitornál is megvolt már, ott nem volt ilyen gond.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
s3cr3t3d
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Philips HNS7170T azaz 170S7 monitorom.
Hibajelenség: 8-10 perc után elsötétül kis időre a kép majd visszajön, aztán egyre gyakrabban és egyre több ideig lesz sötét a kép. Ha nincs használva több órát lehet megint használni, 5-10 percig jó.
Ahogy utána olvastam a kondenzátorokkal lesz a hiba, de aki tapasztaltabb erősítse már meg ezt kérlek!?
Nincs felpúposodva látszólag egy sem így tanácstalan vagyok melyiket vagy esetleg többet cseréljek! Valaki be tudná jelölni melyiket cseréljem ki hogy működjön még pár évig? Segítségetek előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest