Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• zaya

csendes tag

válasz thorex #10384 üzenetére

"szóval szoftveresen van elállítva a monitor vagy a vga, a "fehér köd"-ből én a színdinamika tartományra tippelek, vagy a monitor vagy a vga miatt nem 0-255, hanem a 16-235 módban jelenik meg a tartalom, ettől a fekete inkább szürke lesz (meg minden sötétebb árnyalat szürkül... fehér köd lengi be a képet... )."

Köszi a válaszod, kicsit elgondolkodtam, és arra következtérsre jutottam, hogy a monitorba van beépítve egy programocska nevezzük bárminek, ami egyébként egymástól függetlenül, vezérli a TV és a PC üzemmódban való megjelenést. Ez a szoftver ( EPROM ki tudja) mindig ott van, kérdés el lehet-e valahogy érni számítógépről) és esetleg ott lehet valamit állítani.

A menürendszer negyedik szintjén lent, meg is találtam ami kellett:

R-Offset 25
    G-Offset 25
    B-Offset 25
    R-Gain : 25
    G-Gain 25
    B-Gain 25

A la Magyar: P-eltolás, P-nyereség ... :Y

Lenyomtam az offszetet 0-ra, a nyereségre 25-ök helyett pedig más értékeket adok meg - most 40re raktam - (amúgy 50 a max. érték)

Gondolom másnak is lehet ilyen problémája ezekkel a TV/Monitor kombinációkkal, hát leírtam okulásként.

Tehát nálam: Menü-> Kép -> Speciális beállítások -> Fehéregyensúly.

Mégegyszer köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák