Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17401) mZoleee válasza Plazmacucci (#17400) üzenetére


mZoleee
senior tag

És mivel tudjuk kezelni? Házilagos megoldásra gondolok

(#17402) Ciccuka válasza mZoleee (#17401) üzenetére


Ciccuka
veterán

Kamillás teás borogatás esetleg?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#17403) mZoleee válasza Ciccuka (#17402) üzenetére


mZoleee
senior tag

Köszönjük, megpróbáljuk! De a lényeg, hogy akkor aggódnunk annyira nem kell.. csak hirtelen megijedtünk itthon.. :(

(#17404) Plazmacucci válasza mZoleee (#17403) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Betadin jó pl.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#17405) mZoleee válasza Plazmacucci (#17404) üzenetére


mZoleee
senior tag

Rendben köszönöm! Munka után bemegyek egy B*nu-ba aztán veszek egyet.

(#17406) Talala


Talala
senior tag

Sziasztok!

Mivel kismacsek örökbefogadás szándékom meghiúsulni látszik (lehet rosszul hangzik, de jelenleg nincs olyan cica aminél első látásra azt éreztem, hogy nekem ő kell), ezért más megoldások felé néztem és megtaláltam a maine coon-t, itt megvolt a "kell nekem" első pillantásra. Még nagyon tervezés alatt áll a projekt, nem akarok felelőtlen, elhamarkodott döntést hozni.

Főként az említett fajta tulajoktól szeretném kérdezni, hogy mik a tapasztalatok a fajtával kapcsolatban? Mire kell jobban figyelni, mennyivel problémásabb a nagy termete miatt, mennyibe kerül kb. egy ilyen macska fenntartása havi szinten (feltéve, ha ez számszerűsíthető). Mindenhol azt olvasni, hogy hosszú szőrű mivolta ellenére nem kell drasztikus szőrhullással, ápolással számolni, de mégis csak jobb lenne tapasztalatokat hallani.

(#17407) #75376384 válasza Talala (#17406) üzenetére


#75376384
törölt tag

Hány helyen néztél örökbefogadható cicát?

(#17408) Louro válasza Talala (#17406) üzenetére


Louro
őstag

Nekünk van Maine Coon. Ha Facebook-on is vagy, akkor a Maine Coon Therapy csoportot ajánlom.

A Maine Coon-okról azt kell tudni, hogy nem mind nő debella nagyra. De azért nagyobb, mint az átlag. Nekünk 10 kg a macsek, bár a nagyapja egy hatalmas kandúr volt, de nem örökölte a mocsok :)
Elég nagy a bundájuk, szóval kell fésülgetni.
Elég pancsolósak. Pont ma érdeklődött valaki a fenti csoportban, hogy másnak is az e, de a többségnek pancsolós. Itt arra kell gondolni, hogy nem szimplán iszik, hanem néha/sűrűn a mancsát verdesi a vízbe és sokszor arról nyalja le. Persze ilyenkor minden vizes a környezetében :) Nem túl kellemes, de nem is vészes.
Rendes Maine Coon 100e alatt csak nagyon kivételes esetben van. Mi is úgy lettünk MC szolgák, hogy a cica farka valószínűleg születéskor vagy épp még a méhben megtörött. Emiatt kiállításon nem esélyes, de nem is visszük. Ha nem akarod ivartalanítani, akkor vagy törzskönyvet buktad vagy 250-300e az alja. Utóbbi esetén kapsz törzskönyvet.
Ha nem tenyészted, akkor ivartalanítsd.
Nem betegesebb, mint a többi. Nem finnyás macska(, csak a fránya vízőrülete).

Jah és mivel 2x akkora, mint a többi, így az ereje is sokkal nagyobb. Ha ölben van, 2x olyan nagy teher. Ha ölben van és ki akar menni, hatalmas erő kell, hogy visszatartsd.

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#17409) Astroboy válasza Talala (#17406) üzenetére


Astroboy
őstag

Rogyásig vannak a menhelyek MINDENFÉLE kiscicával, ráadásul az internetes oldalaik nem frissülnek minden nap, szóval én a helyedben személyesen vizsgálódnék, mielőtt eltapsolok több száz ezret.
Ha mégis Maine Coon lesz a kiválasztott, mindenképp konzultálj Louro kollégával, Ő nálunk a faj szakértője. :D Csak mert mióta ~10 éve "divatba jöttek" a Maine Coon-ok , sokan mindenféle affinitást mellőzve tisztán haszonszerzési célzattal tenyésztik.
Persze kizárólag a legcsekélyebb hozzáértéssel, figyelmen kívül hagyva az alapvető szabályokat, aztán sorban jönnek a százezrekért elpasszolt és három-négyévesen rákban elpusztuló belterjes egyedek. :(

(#17410) Louro válasza Astroboy (#17409) üzenetére


Louro
őstag

Nekünk is már 3 cicánk van. 2 befogadott és egy fajta macsek.

A Maine Coon-os csoportban elég sűrűn látni a hirdetéseket, ahol vagy nagyon áron alul árulnak vagy piaci áron, de borzasztó körülmények között.

Fajta macskát akkor ajánlanék, ha a pénztárca elbírja. Nem zsebben túrkálás miatt írom, csak szólok.

+1 sztori: A 2. befogadott cicánkat a gazdi költözése fogadtuk be. Állítólag törzskönyves perzsa. Amikor elhoztuk, durván csomós volt és csapzott. Jah és perzse kevés perzsa jelleg. De nem a fajta miatt döntöttünk mellette, hanem mert olyan kis barátságos pofija volt. Szóval ahogy elhoztuk, 1 nap szocializáció, majd féső és kijött belőle 2 macskányi szőr. Szerintem sose fésülték. Szép lassan a csomókat is sikerült vagy kibontani vagy levagdosni.
Több cicás látta már és majdnem mind azt mondta, hogy tiszta brit.
A törzskönyvét próbáltuk elkérni, mert akkor a költözésre fogva nem találta. Majd pár kertelés után bevallotta, hogy nem kérte el a tenyésztőtől, mert az +30e lett volna. Mondtam, hogy adja meg a tenyésztő számát és elintézzük vele. Persze, hogy nem küldte.
1,5 évesen fogadtuk be és 1-2 héten belül vittük ivartalanítani is.

Persze egyszer eljött megnézni és felismerte, de az exgazdi csak annyit tudott mondani, hogy a kiskutyájával folyton keresztbedugtak. Tökéletes hozzáállás. Azóta se kerestük és nem is küldünk képeket róla az exgazdinak.

Ezzel a történettel csak arra akarok utalni, hogy nem kell mindent elhinni a "hirdetésekben".

Ha első cica vagy kicsit sok a 80-100k egy fajtatisztáért, akkor menhelyi is tökéletes lehet. Ugyanúgy tud szeretni és ugyanúgy tud makacs és bunkó lenni. Úgyis mindenki kicsit akar. Az meg szó szerint zsákbamacska.
Ha nem első cica, akkor feleslegesen írtam ennyit :DDD

Mess with the best / Die like the rest

(#17411) Gaben92 válasza Louro (#17410) üzenetére


Gaben92
őstag

+Astroboy:

Kulönbseget kell tenni tenyesztö es szaporito között. Az egyik ert ahhoz amit csinal, minden ciccnek van papirja a fajtara jellemzo genetikai betegsegek vizsgalatarol, es tözskönyves minden cica. Naluk normalis etrenden vannak a cicak es emiatt meg is kell fizetni öket, mert mire te hazaviszed addigra ök mar nem keves penzt beleöltek. A masiknal meg kb. örulni kell, hogy nem ferges az allat, "törzskönyv" cimszoval meg adnak valami altaluk nyomtatott semmiseget. Emiatt teljesen jogos amit irsz. Fajta macskat akkor ha a penztarca birja es akkor se szaporitotol, hanem tenyesztötöl.

Csak, hogy meg jobban ereztessem mi a kulönbseg a kettö között.

Baratnöm unokatestvere (mivel cseszett minket megkerdezni es azt se tudta mit csinal) vett egy "fajtiszta Ragdollt" szaporitotol 45k-ert. Törzskönyv cimszoval kapott valami cuki cicas lapra nyomtatott izet amire ra van irva, hogy ez a macska marpedig Ragdoll, rendes törzskönyv nincs. Aki latott mar akar kepen valodit annak egy pillanat alatt lejön, hogy csak felig az, semmifele genetikai vizsgalaton nem jart sosem, oltast nem kapott, 1 eves koraig a macska aranak a duplaja ment el allatorvosra mert minden baja volt.

Mi a Yato-t mikor megnezni mentunk (mert talakozni kellett elöször a tenyesztövel, hogy lassa, hogy jo helyen lesz nalunk illetve, hogy a cicc is kedvel minket), a tenyesztö tetelesen megmutatta a szulök összes papirjat a DNS tesztekröl, hogy a fajtabegeseg naluk nincs meg, az eves csekkolasokrol, a Yato genetikai tesztjeit, a kajat amit kap (boltit es amit ö csinal nekik azt is), oltasait, online rendszerben a csip regisztraciojat ha elveszne, es mikor elhoztuk kaptunk egy "kezdöcsomagot" benne az altala ajanlott kajakkal, egy par jatekkal, talkakkal, stb.

Itt meg lehet nezni a törzkönyvet, (nev ne zavarjon meg, Dion-nak van törzskönyvezve) online a "Sukupuu" alatt. Ami viszont sokkal erdekesebb az az Isä/Emo (Apa/Anya) resz ahol a szulök törzskönyve erhetö el. Ott a "Terveystiedot" fulön szepen latszik, hogy most voltak mindketten par honapja FIV/FeLV csekken kb masfel ev utan, (többszaz €-rol beszelunk), illetve a regebbi genetikai tesztek is ott vannak amiket csak egyszer kell megcsinalni.

Pusztan ennyi a kulönbseg a szaporito es a tenyesztö között. Ja meg, hogy a Yato ezek miatt ~480.000Ft volt, nem pedig 45. Csak mig elöbbi esetben ennek az összegnek egy jelentös resze magara a cicara lett forditva (minösegi kaja, oltasok, tesztek), utobbi esetben a macskara juto összeg a 8 heti legolcsobb teszkos kajaban merul ki...

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#17412) Louro válasza Gaben92 (#17411) üzenetére


Louro
őstag

Jajj mennyi ilyet olvastam mástól én is, hogy szaporítótól volt, majd utána naponta vitték orvoshoz. Volt, akinek gyönyörű volt a kölyökcicája, de 6 nap után feladta a pici. Nem bírta a szervezete.

Igazi tenyésztő úgyis "behív" magához, hogy megnézze egyáltalán van e kémia a cicák és közted. Na meg ő is szűri a gazdijelölteket. Nem érdeke rossz helyre adni, mert akkor tenyészállatot csinálnak a "kölykéből".

Mess with the best / Die like the rest

(#17413) #75376384 válasza Louro (#17412) üzenetére


#75376384
törölt tag

Ez annyira fura. Az ilyeneket nem bünteti valamilyen módon a törvény? Mégiscsak állatkínzás amit a tenyésztő művel.

(#17414) Gaben92 válasza Louro (#17412) üzenetére


Gaben92
őstag

Baratnöm allatorvosi rendelöben dolgozott evekig. Tudna meselni ezekröl böven... Volt egyszer peldaul egy kutyas nö (valami havanese vagy westi szaporito, nem emlekszem mar), akinek nem az volt a legnagyobb baja, hogy szivferges volt a kutya, hanem az, hogy az oltasi könyvbe az kerult, hogy "keverek", es ö minden aron azt szerette volna latni benne, hogy "Havanese mix"....

Volt egy masik, hasonlo kutyas akinek megmondtak, hogy nem lehet több kölyke a kutyanak mert veszelyes lenne megegyszer megcsaszarozni (ezek a kistestu kutyik sokszor csak csaszarral tudnak szulni, termeszetes uton nem (eljen a tulszaporitas....)) ennek ellenere nem foglalkozott vele aztan legközelebb nem jött ki a mutöböl sem az anyuka sem a kiskutyak.

vzarmo: Tephetem en itt a pofam, hogy a szaporito nem tenyesztö. :U
Amugy meg egy olyan orszagban ahol nem kap semmit az aki felgyujt egy sunit, vagy az aki videora veszi ahogy agyonver egy kutyat miközben röhög bele a kameraba megis mit varsz? :( Törveny szerint letöltendö börtönt is lehetne (es kellene is minden esetben) adni, de ennek ellenere egy 10km/h-s gyorshajtasert is nagyobb buntetes jar mint barminemu allatkinzasert...

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#17415) #75376384 válasza Gaben92 (#17414) üzenetére


#75376384
törölt tag

Jaj, az elgépelés volt. Szaporítót akartam írni. Bár furcsa, hogy s szövegkörnyezetből ez nem ment át.

(#17416) Gaben92 válasza #75376384 (#17415) üzenetére


Gaben92
őstag

Atjött, hogy a szaporitokra gondoltal, csak szurta a szemem, hogy tenyesztökent emlitetted öket. A tenyesztö "titulust" ki kell erdemelni.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#17417) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten


:DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#17418) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Szeretném a segítségeteket kérni.

1, Macska wc-t szeretnék vásárolni a cicáknak, ami zárt, a szagokat nem, vagy csak minimálisan engedje át. Mit ajánlotok?

2, Van olyan spré stb... ami távol tartja a cicát bizonyos bútortól? Sajnos a drágán vásárolt székemen élezi a körmét, ami ellen tennem kell valamit.

3, Macska bútort szeretnék venni, 3 felnőtt lány cicánk van jelenleg. Van ajánlott? Ha nincs, akkor hol nézelődjek? Van esetleg ajánlott bolt ilyenre?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#17419) Astroboy válasza Predator2 (#17418) üzenetére


Astroboy
őstag

1: Pl. ez egész jónak tűnik mondjuk 3 macskához 3 kell...

2: Van, de a lakás fölösleges vegyszerezése helyett inkább takard le azt a széket, ezzel elejét is vetted a dolognak. Sajnos ilyenkor legtöbbször új "kaparófa" után néznek. Ezért KELL nektek a 3-as pont. :D

3: Ugyanott zooplus.hu-n nézelődj, egész jó ár/érték aránnyal rendelkezik az oldal. ;)

(#17420) bul07


bul07
nagyúr

:) [link]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#17421) bul07


bul07
nagyúr

Nem tudom megunni
59másodperc után mikkor meglátja látszik a srácon a meglepettség és riadalom

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#17422) atosan


atosan
addikt

Sziasztok,
Adott egy 10 hónapos csajszi szoba cica. Bent született, bent is él, nem mászkál ki. Az anyja tápon él, ő viszont az első pillanattól kezdve elutasítja a tápot. Hogyan lehete rászoktatni? Ngyon ényes, mit egykék vérű úrihölgy :)

[ Szerkesztve ]

Maine coon

(#17423) Louro válasza atosan (#17422) üzenetére


Louro
őstag

Másik táp. Macskák nagyon válogatósak. Ha valami nem ízlik, inkább éhenhalnak. Próbálj ki másik tápot.

Mess with the best / Die like the rest

(#17424) Ciccuka válasza bul07 (#17421) üzenetére


Ciccuka
veterán

Maradandó élmény volt a cicának az biztos. Csoda, hogy nem esett le.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#17425) atosan válasza Louro (#17423) üzenetére


atosan
addikt

Köszi. Az a baj, hogy már kezdek kifogyni az ötletekből. Eddig semmi nem jött be.

Maine coon

(#17426) Louro válasza atosan (#17425) üzenetére


Louro
őstag

Ha más nem, próbálkozz a mindig nyerő alutasakossal. Ha azt se eszi, akkor ott tényleg baj van. Nekünk 3 napig nem evett a cica. Papucsot rágcsálta. Megröntgenezték és kiderült, hogy elakadt a belében.

Lehet nálad is evett valamit. Orvos ki tudja tapogatni, hogy a bélben nincs e elakadás. (Feltorlódva a salakanyag.)

Mess with the best / Die like the rest

(#17427) Astroboy válasza atosan (#17425) üzenetére


Astroboy
őstag

Natúr csirkemellet (főve-nyersen) eszi?
Füvet tud rágcsálni amikor szüksége van rá?

[ Szerkesztve ]

(#17428) atosan válasza Astroboy (#17427) üzenetére


atosan
addikt

Igen, csirkemell bejön. Macskafüvet is eszi.
Louro Nem hinném hogy van valami elakadás, étvágya van, mindig eszik, csak szereném ha tápot is enne. Születése óta ilyen

Maine coon

(#17429) Astroboy válasza atosan (#17428) üzenetére


Astroboy
őstag

Akkor szerencsére ott nagy baj nem lehet, csak válogatós.
Olyanról már hallottam, hogy egy sicc utálta az intenzív ízeket, márpedig sok táp sajnos tele van ízfokozóval. Próbálkozhattok valami nature termékkel, értem ez alatt a drágább de "bio" tápokat melyek nagyobb arányban tartalmaznak természetes összetevőket, hátha.

Akkor sincs para ha nem eszik egyáltalán tápot, mehet a házi koszt hetente 2-3-4x csirkemellel, de akkor a hiányzó ásványi anyagokat és nyomelemeket vitaminnal kell pótolnotok, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozása. ;)

(#17430) atosan válasza Astroboy (#17429) üzenetére


atosan
addikt

Köszönöm a segítséget!
Azért szeretném én is tápoztatni, hogy ne legyen egyoldalú kaja. Vitamint kap, házi koszttól azért húzódozok, mert mindenhol azt olvasni hogy ne adjunk olyat.

Maine coon

(#17431) Astroboy válasza atosan (#17430) üzenetére


Astroboy
őstag

Ilyeneket én is olvastam, de ezt a baromságot én valahova a laposföld-hívők és a hitgyülisek közé pozicionálom.
8000(!) éve velünk élnek, 4000 éve lettek teljesen háziasítva, és ~50 éve létezek macskatápok. :DDD

(#17432) Mr.Grincs


Mr.Grincs
veterán

Sziasztok!

NOÉ állatmenhelyről esetleg valaki fogadott már örökbe cicát? Tapasztalat esetleg valakinek?Szeretnék örökbefogadni tőlük, olyan sok szép cica van ott. :R

Őt néztem ki. [Mordály]

[ Szerkesztve ]

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#17433) #75376384 válasza Mr.Grincs (#17432) üzenetére


#75376384
törölt tag

szia,

szerintem a legjobb, ha az adott menhely fb oldalát nézegeted és jársz utána ott a dolgoknak. elég lelkiismereteseknek tűnnek, szóval hivd fel őket és érdeklődj a kiszemelt iránt.

nagyon aranyos macsek. sok sikert hozzá. :)

(#17434) Mr.Grincs válasza #75376384 (#17433) üzenetére


Mr.Grincs
veterán

Én is azt láttam, hogy nagyon lelkiismeretesek és szertik az állatokat.Nagyon tisztelem azokat, akik ilyen önzetlenül segitenek az állatokon. Legalább esélyt kapnak ezek a szerencsétlenek egy szebb jobb életre. Én is szeretnék egy szépségnek egy esélyt adni, hogy boldog legyen. Kb 1 hónap mulva lenne esedékes az örökbefogadás, amikor kész lesz a lakás, meg megvan a helye, meg minden kulcsrakész a részére. :K

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#17435) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Tudja esetleg valaki, hogy ezzel egyenerteku szivattyut itatokuthoz lehet-e MO-n kapni?
[link]

(#17436) Phülöp


Phülöp
addikt

32 fok van, a macskák kaptak medencét. Első próba, még kevés vízzel.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#17437) Mr.Grincs válasza birno (#17435) üzenetére


Mr.Grincs
veterán

Esetleg akvarisztikai boltban?

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#17438) birno válasza Mr.Grincs (#17437) üzenetére


birno
addikt

Igen, valszeg lehet, csak kerdes hogy meretre mennyire passzolna, gondoltam hatha valaki mar futott ezzel par kort, mert amugy meg lehet egyszerubb kulfoldrol megrendelni.

(#17439) Gaben92 válasza Phülöp (#17436) üzenetére


Gaben92
őstag

Ne is mondd... Kimentem tegnap Verkkokauppa-ba (itt lakok 1,5km-re a tampereitél) egy darab USB-C penrive-ért, de 1 órán át nézegettem minden sz.rt amire nincs szükségem csak amiatt mert jó idő volt...

Yato egész nap csak fekszik, nem vevő a játékra, nagyon nehezen viseli. Neki mindig van kint víz mert szeret pancsolni, de most még ahhoz sincs kedve. :( Még a csigáimnak is melegük van, pedig azok Afrikából valók. :U

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#17440) Phülöp válasza Gaben92 (#17439) üzenetére


Phülöp
addikt

Mi egy vödör vizet tartunk a fürdőszobában, abból isznak meg pancsikolnak. Most kaptak nagyobb vízfelületet. Kaja nem nagyon megy, a tasakosról lenyalják a szószt, és ennyi. Száraztàp se fogy annyi, mint eddig.
Ha minden jól megy, ősszel átköltöztünk a 4. emeleti lakásból egy rivitalo-ba, oda tervezek valami kifutót nekik, ahol éri őket a szellő, meg lehet kis bogarakra és repülő b.szokra vadászni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#17441) Astroboy válasza Phülöp (#17440) üzenetére


Astroboy
őstag

Marha jó a videjó, az öreg perzsánkra emlékeztet, az is szerette a kánikulai pancsolást. Amúgy nem is gondolná az ember, hogy milyen jól szigetel a hosszú bunda, ugyanis ha valahogy beküzdöttem az ujjam a bőréig éreztem, hogy hűvösebb mint a külső rétegek.

(#17442) Gaben92 válasza Phülöp (#17440) üzenetére


Gaben92
őstag

Ugyanez nálunk is. A szaunából ki van hozva a "vödör" és abban tud pancsolni. Kerrostalo miatt nálunk csak az erkély játszik, vettünk neki oda is egy cicabútort és mivel tóparton lakunk akadnak sirályok amiket tud hesszölni. :D Sok szerencsét a rivitalo projekthez!

Én meg pont negyedikre vagy ötödikre akarok költözni. :DDD Egy darab lakás az egész szint (110m2), + két erkély + tetőterasz. Leginább az utóbbi miatt fogott meg, már csak össze kellene pakolni az 50k€ önrészt... Rivitalo-ba én nem tudnék költözni, túl sok ott a gyerek általában. :B Omakotitalo meg totál felesleges két emberre.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#17443) Phülöp válasza Gaben92 (#17442) üzenetére


Phülöp
addikt

Azért egy tóparti ház az erdő mélyén megdobogtatja a szívemet...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#17444) Talala


Talala
senior tag

Sziasztok!
Tudtok javasolni jól bevált szállító alkalmatosságot egy Maine Coon macskának? Zooplus-on nézegettem őket nem voltak meggyőzőek és a kommentek sem voltak egyöntetűek.

(#17445) Gaben92 válasza Phülöp (#17443) üzenetére


Gaben92
őstag

Arra van "workaround". Nem tudom mennyire ismered az itteni törvényeket, de ha nincs alapja a háznak (ahogy a legtöbb mökki esetén nincs), nem kell hozzá építési engedély, meg semmi. Ergó, szimplán csak kell venned egy darab erdőt amiben van egy tó, és mindenféle jogi hűhó nélkül tudsz építkezni. :))

Vagy csak szimplán bérelsz egyet néha 1-2 napra mint ahogy én szoktam. :DDD

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#17446) Phülöp válasza Talala (#17444) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekünk ez vált be a kb. 7 kilós macska szállítására:

[link]

Minden irányból zipzáras ajtók, 2 kis zseb apróságoknak (pl. cicaútlevél, kis zacskó száraztáp, miazmás). A legfontosabb feature persze a lenyíló plusz rész. Emlékeim szerint van olyan is, aminek mindkét oldala lenyitható.

szerk: meg is van:

[link]

Ezzel annyi volt a gond, hogy repülőre már nem engedik fel a mérete miatt.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#17447) Talala válasza Phülöp (#17446) üzenetére


Talala
senior tag

Igen ilyet kapni nálunk. Az alábbi két típust néztem ki, csak minél nagyobbat keresek, hogy nagyobb korában is jó legyen.
[link]
[link]

(#17448) Mr.Grincs válasza birno (#17438) üzenetére


Mr.Grincs
veterán

Aliexpress esetleg? De én inkább itthon venném meg egy akvarisztika boltban. Ha nem jó vagy elromlik akkor a gari miatt érdemesebb szerintem itthonról. Ha gombokért van ali-n akkor azt is érdemes kipróbálni.

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#17449) birno válasza Mr.Grincs (#17448) üzenetére


birno
addikt

Lehet az lesz, hogy majd elnezek egybe.

(#17450) g.gergo


g.gergo
senior tag

Üdv! Van egy 1,3 éves cirmos, ivartalanított nőstény cicánk. Fél éve kb elég gyakran fáj neki, hol az egyik, hol a másik mellső lába. 2-3 napon belül mindig elmúlik, de elég gyakran, 2-3 hetente előjön neki. Hozzáteszem, h a talpát soha nem engedte birizgálni. Mindig fúj/morog rá, v odakap. Ilyen problémás időszakban meg pláne bedurvul, ha csak közelítek a tappancsa felé, érzékelhetően fáj neki ott valami. Voltam vele állatorvosnál, megvizsgálta, nem tapasztalt semmi elváltozást, sem a lábán, sem a tappancsán. Ötlet esetleg? Concept for life az étrend, sterilizált cicáknak való. Adjak neki esetleg vmilyen izület és porcerősítőt? Árthat az neki? Alapvetően benti macska, de tavasztól őszig inkább kinn van a kertben. Köszi

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.