- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Kb. 2-3 hete felvilágosítottatok, hogy a kertemben kb. 15-20 m² területen Japán ártéri keserűfű nő, és rohamléptekkel terjed.
Ami fellelhető volt külföldi fórumokon, Redditen, Youtube-on, azt elolvastam és megnéztem. Egy gyomirtót említenek leginkább, ami dikamba hatóanyagú szer. Ebből most úgy néz ki, hogy jövő héten kapok egy Casper fantázianéven futó 1 kg-os granulátumot. A leírás alapján az 1 kg kb. 2000 m² területre elég, de hogyan használjam? Csak egyszerűen szórjak szét egy minimális mennyiséget a fertőzött területen, és öntözzem meg, hogy bemossa a földbe? Tudom, hogy a leghatásosabb időszak majd ősszel lesz, amikor a szárakból visszahúzza a tápanyagot a gyökérrendszerbe, de elvileg több oldal szerint nyáron is leszivárog a rizómákba bizonyos mennyiség.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Sakab
senior tag
Olvastam, hogy milyen hatása van a környezetre, emberi szervezetre a glifoszfátnak. Párom várandós ő permetezés napján ki se jön direkt. Nem lenne nekem ezzel bajom, elmetccegetem én, csak mivel a ház lábazatától kb 5 cm is vannak hajtások igy attól félek,hogy a mélyben futó gyökerek szétkúrjűk a szenyvízcsövet, az alapot a kerítést. Tudom, hogy több év kell mire magáhoztér a flóra, de inkább egyesével visszametszem és teli gyomirtozzuk és várok jövő nyárig és ha teljesen kipusztult akkor sok locsolás, tápoldatok, termőföld stb és majd szépen vissza füvesítem újra. Persze paradicsomot, répát nem fogok oda ültetni az elkövetkezendő 10évbe. De jelenleg nekem az épület megóvása fontosabb mint, azt hogy 2 évre használhatatlan a talaj.
Rive több képet oldalt megnéztem már tegnap óta ezzel kapcsolatban...ez a rohadék a betont, téglafalat szétrepeszti...
-
Sakab
senior tag
Leírás szerint 2-3 méterre van a gyökere szóval, napalm felejtő, gázolaj meg.....akkor már inkább glifoszfát
-
Sakab
senior tag
Na szuper...20perce nézem a videókat a kiirtásáról, eddig a 15cm magasságba elvág és egyesével telinyomni fecskendővel glifoszfáttal és akkor talán 4-5 év alatt kidögli...kur..va jó. És én még azt hittem, hogy az ecetfánál nincs durvább...Glifoszszfátnál esetleg van valami hatásosabb / gyorsabb?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Egy 10 évig lakatlan házat próbálunk visszafoglalni a természettől kisebb nagyobb sikerrel. Ecetfákat már sikerült kiírtani, ásással, gyökértelenítéssel, és glifoszfát permetezésével.
Viszont ezeket már vagy 8x lepermeteztem, a nagy szárazságba, de meg se nyikkan neki. Próbáltam több glifoszfáttal, Glialka, totál meg a jóég tudja mivel, de semmi. Kicsit a levelén látszik valami 2 napig, de utána ugyan úgy nő mint előtte.
Kiásni meg hiába ásom a gyökerét, valahogy újra indul megint.
Szóval két kérdés, mi a neve ennek a növénynek és mivel tudom kiírtani:
Segítségetek előre is köszönöm
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. 10éve gondozatlan kertet szeretnék befüvesíteni. A kert teljes területét visszavette a természet, diófa, ecetfa, mogyorófa csipkebokor stb. Ezeket mind kiássattam egy kis forgó kotróval, de egy komplett gyökérhálózat van a földben. Lehetetlen kitépni ki ásni mindet. Én laikusvagyok, de a munkagépes srác szerint átkéne tárcsázni a földet valami helyi traktorossal es akkor az a gyökereket szétvágja széttépi. Apósom szerint hülyeség mert vagy a tárcsát cseszi szét, vagy pedig simán átgördül a gyökereken és nem tesz benne kárt. Kinek van igaza és /vagy mit tudok ezekkel tenni? Eke, rotakapa, tárcsa vagy esetleg más hatásosabb módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)