Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
Új hozzászólás Aktív témák
-
User_2
tag
válasz
f4lcon #24228 üzenetére
bár kéretlenül, de kiegészíteném a shikimát útvonal emberi rezisztanciát:
lehet, hogy az embernek és esetleg más emlősöknek, állatféléknek nem létfeltétele, de vannak olyan gombák, baktériumok az emberi szervezetben, pl emésztőrendszerben, bőrfelületen, amelyeknek igen.
így bár a glifozát és hasonló vegyületeknek elvileg valóban nem célpontja az ember, gyakrolatilag mégis.
ezért van az hogy jobb érzés a belednek, ha bio cuccot eszel. mert egy kis ideig életesélyhez jutnak a hasznos bélbaktériumoknak egy része.
kb úgy mint a nikotionidok a méheknek. nem öli meg őket határértékben megadott időtartam alatt, tehát nincs semmi baj, csak éppen összezavarja az idegrendszerüket így nem találnak haza, aztán mégiscsak megpusztulnak. -
totron
addikt
válasz
f4lcon #24228 üzenetére
Nem vezetem le másokon és távolabb nem is állhatna tőlem semmi, mint a 0-1. Szeretek, tudok, szoktam is mérlegelni, nem megkerülhető egy gondolkodás alapú és felelős életvezetésben. Nem létezhetne a mai tömegtermelés kémiai növényvédelem nélkül, de ezt tudjuk, írtam is már. Ahova viszont egyszerűen nem kell, szükségtelen, oda minek vinne be bárki felesleges kockázatot? Lusta kapálni. Idegenkedik a kontaktustól, a földes kezek a legnagyobb rémálma, de akkor meg minek kertészkedik. Mert magazinokból ismeri a kimenetet, azt hiszi kizárólag vizuális a műfaj - de nem. Nem jók a célok, tévesek a metodikák.
Nincs jelen, de azt nyilván te is érzed és tudod, hogy a biokémiánk nem csak ennyi, nem lehet egy egyszálon levezetett érvvel letudni az egészet.
Az etika is egy generált műfaj, persze a hasznosabb félék közül, de akkor is. A főcsapás különben is az, hogy minél később betegedjünk meg. Sehol nem látom az egyensúlyt a big dealt abban, hogy megúsztam két kapálást, de elszennyeztem a termőföldem. Aki a fogyasztóiság rendszere és rigmusai által alapvetéseket szívta magába, az nem az egészség, fenntarthatóság felől fogja nézni. A materializmus kifejezést úgy tűnik mindketten felhasználjuk, de mást értünk alatta - te mit? Hiába említed, ha ugyancsak bemondott, vélt, képzelt-remélt vagy valódi intervallumokra hivatkozol. Ami látszólag mérnöki, precíz szemlélet, de a józan paraszti csak elsikkad az okfejtés végére. Nem csak az 1x1 szintjén van létjogosultsága, ellenkezőleg.
Minden könnyítésnek ára van és eddig valahogy mindig az jött ki, hogy az osztásnak valahogy minig túl sok maradéka keletkezik, persze az embernek mindenkor szuperképessége van arra, hogy ezeket lényegtelen maradékokat hatékonyan a szőnyeg alá söpörje. Amikor meg jön a rák, a pontok nem kerülnek összekötögetésre. Ha mégis, hát már akkor is késő. Így maradhatnak örökigazságúak a bemondások - amik a valóságban legjobb esetben is csak féligazságok tudnak lenni.Érteni vélem, hogy miben vagy benne, miért jutsz ezekre de erről a szervezetünk továbbra sem tud. Sok konyhakertészkedést kívánok neked, talán szemléletformálóként hat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Asus Rog Ergo gamer szék
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest