Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Vettem egy flakon fitohorm 55-öt. Ezzel lesz permetezve, locsolva.
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
+1 a tiszafára
-
Rive
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Mi már meg se próbálkoztunk tujával
Néhány leylandi jött a házzal, azok még húzzák úgy-ahogy de újat már abból se ültetnénk... -
Barret001
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Mondjuk évekig vegetáltak,de most már beindultak,pedig ki van égve a gyep
Lassan derékig érnek! Még 100 év,és nagyok lesznek... -
Barret001
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nekem van 2 kiültetve,és kettő virágcserépben
Miért olyan jók? -
lemmy71
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Igen a meggyfa május végén aszályos időben hajlamos a tűzelhalásra, de ahogy megfigyeltem képes kirúgni magát kezelés nélkül is.
A szilvák meg alapból is kényes fák, sok odafigyelést és gondoskodást igényelnek. Én 5 éve, próbaként két spanyol származású Besztercei szilvát ültettem, meglepően ellenállóak és jól viselik a sovány talajt is.
Amúgy érdekes mert ezt a fajtát nem messze tőlem Geszten, pálinka miatt termelték több hektáron, finomabb mint a Szatmári szilva
De már húsz éve hogy nincs már az az őshonos állomány, más fajtákkal foglalkoznak. Lényeg amit ki akartam ebből hozni, hogy ez az én spanyol "Beszterceim" meg sem közelíti azokat a régi fákat, mert ebből pálinkát nem lehet főzni, ez csemege szilva. -
DonThomasino
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Én levágtam a többségét azoknak az ágaknak ahol nem volt fürt,
így valahol kb 1-2 főág maradt. Ez nagy gond ?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Tényleg vashiánynak néz ki. Találtam egy jó oldalt, ami összeszedi ezeket a hiánybetegségeket. [link]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nyahh akkor ezt, meg az amalgeroll-t megpróbálom idén
azt ha ezek sem segítenek, akkor itt már csak a piócás ember segíthet meg a földbemérés
-
Cheesy
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Van egy ennél sokkal bosszantóbb dolog is... Fél nap állás után elengedi a vizet és nem tudok rájönni miért. Indításnál kidolgozza magából a vizet, utána szárazon jár. Teletöltöm, megint ráindítok, kidolgozza, majd kb. 10 mp után már látom a szűrőben hogy megindul a víz, megváltozik a hangja, felépül a nyomás és után nyomja. A kútnak jó vízhozama van, a szivattyú meg kb. nagyobb nyomással dolgozik mint a hálózati víz. De mégis rendszeresen elengedi.
Van rajta egy előszűrő, nélküle is ugyanez.A hidrofor rendszerhez belinkelnéd milyen idomokra van szükségem? Elkezdem megrendelgetni. Illetve sok olyan kerti szivattyú szerelvényt láttam már képeken, ahol egy darab PVC idom sincs, mindent fém (réz?) idomokkal oldottak meg.
Tegnap elkezdtem a második magaságyást is, de az a gyanúm, hogy a szivattyúnak jobb lenne egy akna. Főleg ha tartály is lesz hozzá....
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
A metszést kertészre fogom bízni, ő majd úgyis tudja, de azt gondolom, hogy csak néhány kicsi középső nyúlvány-ágat kell lemetszeni.
A fű mindenképpen marad, ez nem opció. Nem hiszem el, hogy elszívja a nedvességet, a fa gyökerei jó mélyen vannak, és pont a fű miatt van locsolórendszer is. Száraz időben szoktam külön is locsolni, egy 45 centi átmérőjű területen amúgy is lejjebb süllyedt az ültetéskor, és ott fű se nő. -
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
A fügefát a ház déli fala mellé ültettem, annál én is kordonban gondolkozom (csak még nem tudom milyen szerkezettel), de a két körtefa egy kis füves terület közepén van, ott furcsa lenne megvalósítani. De köszi az ötletet, gondolkozom rajta.
-
footy
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Azt is nyomas alatt kell tartani nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lassan derékig érnek! Még 100 év,és nagyok lesznek...
De már húsz éve hogy nincs már az az őshonos állomány, más fajtákkal foglalkoznak. Lényeg amit ki akartam ebből hozni, hogy ez az én spanyol "Beszterceim" meg sem közelíti azokat a régi fákat, mert ebből pálinkát nem lehet főzni, ez csemege szilva.

azt ha ezek sem segítenek, akkor itt már csak a piócás ember segíthet meg a földbemérés
Van rajta egy előszűrő, nélküle is ugyanez.