Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10301) Winne válasza Vismajor01 (#10293) üzenetére


Winne
nagyúr

Még most se késő, ha belehúzol a tavaszi vetés kicsit csúsztatva, de több vízzel még hozható. Rota az egész, sokszor, szedd ki, ami kijön miatta, ha marad rá idő akkor gyomírtó a lapos levelű gyomokra és vetsz újra. Jobb lesz, lesz vele utána is munka, de kevesebb, mint így. A rotálás egy nap, aztán elteríted, valami beton kerítéslábbal elteríted/lelapítod, hengerezed. Amikor szép sík, akkor vetsz, indító trágyázol, öntözöl és vársz.

Én nem vettem drága fűmagot, nem hiszek benne, legyen normális fű, amin a gyerekek tudnak ölöndülni, aztán kész. A lehető legkevesebbet akarok áldozni rá, de azért zöld legyen.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#10302) Vismajor01 válasza Winne (#10301) üzenetére


Vismajor01
addikt

Jah csak sajnos most öntözni se tudok mert 0 a viznyomasom kint kb, már 2 hete jön s vizes h megnezze hol a gond de sztem majd vmi atfolyas fokozó pumpa kell beszereljek mert bent se rózsás a víznyomas de kint tényleg semmi, locsoló ami 1barral 16 meterre locsol az kemény fel métert tudott

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#10303) tomazin


tomazin
veterán

Sziasztok!
Ahogy nezem it tobbeknek van szivattyuja, igy hatha tudtok segiteni.
Jelenleg ibc tartalybol kellene locsolashoz, kesobb lehet kut is lesz.
Ezeket neztem,h van alkatresz hozzajuk ha gari utan baja lenne, kapcsolo is van rajta es nem kergeti ki a gyereket a vilagbol a hangja:
[link]
[link]
Melyiket lenne erdemesebb?
Illetva ha jol ertettem akkor a szivocso vegere meg 1visszacsapo szelepet kell majd vennem.
Az gond lehet,h a szivohoz 3/4es csovet rakok?
Elore is koszonom a valaszokat!

(#10304) gabe_ válasza LógaGéza (#10295) üzenetére


gabe_
őstag

És ha a visszacsapó szelepet áttennéd a nyomó oldalra, aránylag közel a szivattyúhoz?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#10305) Chris0321 válasza LógaGéza (#10299) üzenetére


Chris0321
addikt

A feltöltő csavar szintjéig van? Nekem is 1300 w-os szivattyú van egy kb. 8 méteres csövön egy fúrt kútban és szépen müködik. Csak akkor van gond, ha valahol elszivárog a víz.

(#10306) Chris0321 válasza tomazin (#10303) üzenetére


Chris0321
addikt

Hello.
Ibc tartályhoz én búvár szivattyút tennék. Olcsó, van olyan ami kikapcsol egy bizonyos vízszint alatt így nem megy üresen és elvileg befér a tartályba is. Ha kutat akarsz később akkor ahhoz megfelelő teljesítményű szivattyú kell. Az enyémen 1300 w-os van, te amiket néztél 5-600 w-osak. Nem biztos, hogy elég lesz. Úgyis locsoláshoz nem ajánlják a friss vizet, mert hőgutát kaphat a növény nyáron a 40 fokba ha rálocsolod a kútvól felhozott hideg vizet, így én közbeiktatnám az Ibc tartályt. Én esővíztárolóba töltöm a vizet és onnan locsolok másnap belőle.

(#10307) tomazin válasza Chris0321 (#10306) üzenetére


tomazin
veterán

Ment a vacila,h melyik legyen:
Tizenparert a femhazas buvar, de ahhoz meg vennem kell egy uj slagot is, mert amik van rovidek (ehhez meg jo), igy kb arban ugyanott vagyok.
A buvar olyan frekit ad ki magabol ami miatt a gyerek kirohan a vilagbol.
Emellett a medencet konnyebb leszivni ezzel.

A kut jelenleg nem prio, csak beirtam, hatha minimalis rakoltessel van arra is megfelelo. Locsolasi tippet koszi

(#10308) H-Zol válasza body007 (#10280) üzenetére


H-Zol
senior tag

Ez igen, ez tényleg félre értelmezhető :D
Ez amúgy egy kukorica gyomirtó, a kukorica amit nem visz ki az mind Duo-s névre hallgat Duósistem , ő minden egyszíkűt ki visz bele értve a hagyományos kukoricákat is !
Mi két parcellán használtuk , ami nagyon el volt gyomosodva amit a hagyományos , például nikuszulforon hatóanyagú szerek már nem vitték ki , de ezzel a StatosUltával sikerült ki tisztítani a parcellákat !!

(#10309) H-Zol válasza noorbertt (#10294) üzenetére


H-Zol
senior tag

Ez a leg elterjedtebb total gyomirtó , glifozát hatóanygú , és több névre hallgat :D
Ilyen nádam nekem is van , pont tegnap néztem, hogy mekkora dárdák jöttek ki nállam is de én ültetéskor , körbe kerítettem , mert akitől vettem , mondta , hogy ha nem keritem körbe ez minden honnan elő fog törni , úgyhogy ástam gödröt egy téglalap alagzatba és körbe raktam ilyen vastag műanyag linoleomal , és évek óta csak ott bent jön elő :K !!

(#10310) Chris0321 válasza tomazin (#10307) üzenetére


Chris0321
addikt

Én az ibc felé/rá tenném a szivattyút, így pedig lényegében alig van különbség a slag hosszában. Én kútban használtam a búvárszivattyút, ott nem volt zavaró, az ibc-ben nem tudom milyen lenne. Van olyan búvárszivattyú ami alul szívja be a vizet, így a medencéhez is használható szerintem.

(#10311) noorbertt válasza H-Zol (#10309) üzenetére


noorbertt
őstag

Az már megint más, úgy még én is el tudnám képzelni bárhol mert lehet szép is.. de sajnos az emberek 95%-a nem gondolkozik és szétszórja mert bambusz és jó buli. Biztos azt hiszi majd megy oda a cocakólamaci.

(#10312) tomazin válasza noorbertt (#10278) üzenetére


tomazin
veterán

Ezt a gyokeret belelogatom uj, kerlek majd ird meg mit sikerult. (Bar lehet csinaltam ezt, csak mar elfelejtettem es semmit nem ert ez sem)

En mar kinomban injekcioztam a friss hajtasokat, arconrohogott. Sajat magam glialkaval probalkoztam, utana kaptam traktorostol valamit, ami ipari cuccot, ugyszinten nem hatott semmit.

Amugy addig asd ki amig ki tudod. Nalunk markolost kellett hivnom, hogy kiszedje es a felso 30cm talajreteg egyben jott fel. Csakany az visszapattant ahogy probalkoztal vele. (Hozzateszem tolunk indult, azzal vettem a hazat es imadtuk, mert gyonyoru, de ha nincs betonteknoben akkor csak a baj lesz vele)
Kb 10ev alatt egy jo 15-20nm csak gyokerbol allt.

Az elhatarolas pedig nem fog menni, nalunk kb 30cm melyseg ala is alanott es atnott a szomszedba. De azt hiszem vacratoti arboretumban van,h tobb,mint 1mt kell lefele nonie,h ki tudjon jonni. Megoldotta. A muanyag/gumi akarmi hatarolokat mindenhol atnotte. Csak ido kerdese.

[ Szerkesztve ]

(#10313) tomazin válasza Chris0321 (#10310) üzenetére


tomazin
veterán

A kutban nem is, mert ott van annyi fold,h elvezesse a rezgest. Bar lehet medenceben azert volt katasztrofa, mert hozzaert a foldhoz es nem uszott.
Megint nekiestem tegnap es nem talaltam olyat ami alul szivna be a vizet. Azaz, de sok van, amik uszokapcsolosak, de azok meg nem fernek be ibcbe, azaz csak ezek johetnek szoba.
Amugy az ara miatt terelsz inkabb a buvarszivattyu iranyaba?

(#10314) Chris0321 válasza tomazin (#10313) üzenetére


Chris0321
addikt

Szerintem egyszerűbb. Van egy szivattyú és a slag és kész. Mobilisabbnak is gondolom mint a sima szivattyút ami kpe csővel van felszerelve a szívó oldalon. (Legalábbis én azzal csinálnám.) Ha nem zár rendesen a szivattyú rendszere elengedi a vizet és vacakolhatsz vele mire jó lesz. Én ásott kúthoz használtam a búvárszivattyút, gondom soha nem volt vele. A medencébe is le lehet engedni, én nem teljesen az aljára raknám. Ha nem fér be az ibc tartályba akkor kivágnám a tetejét. Persze meg lehet csinálni sima szivattyúval is, a te döntésed, hogy melyikkel csinálod.

(#10315) Stylewars_kp válasza Vismajor01 (#10293) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Mikor vetetted el a fűmagot?

(#10316) ncc1701 válasza Vismajor01 (#10293) üzenetére


ncc1701
veterán

Igazából nem jó következtetéseket vontál le. Már eleve ott basztad el, h nem hallgattál ránk. :)

Mint írtam, ha kiszórod a fűmagot, rászórsz pár mm virágföldet/komposztot, akármit, és folyamatosan locsolod/nedvesen tartod, akkor nem kell gyomirtózni, és már zöld lenne régen. Majd a gyom, és a fű leboxolják egymás közt, h ki-merre. Sajna ez ha süt a napi, akkor napi 3-5 locsolást jelent.

Múlt héten 1 hétig esett nonstop, eső elött ezt megcsináltam kissebb területeken kentaur fűmaggal, és már 1-2 centis új füvem van. Folyamatosan nedves volt a talaj, 10 fok felett volt a talaj hőmérséklete, a fűnek csak ennyi kell.

Múltkor láttam olyan trükköt, h a frissen vetett területet a szaki betakarta fátyolfóliával pár napig, h kevésbé párologjon. Az is jó ötlet.

(#10317) Mika1227 válasza H-Zol (#10230) üzenetére


Mika1227
őstag

Én pont ilyen Ryobi-t vettem, ajánlom, jó kis gép!

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#10318) simico válasza ncc1701 (#10316) üzenetére


simico
aktív tag

Nálunk is egy hétig folyamatosan esett az eső, gondoltam az előtte elvetett fűmagnak milyen jó lesz... semmi nem nőtt ki, ki sem csíráztak a magok :((( Gondolom az egész doboz frissen vett fűmag döglött, mert ilyet még nem láttam korábban.

(#10319) Vismajor01 válasza ncc1701 (#10316) üzenetére


Vismajor01
addikt

Pont hogy hallgattam rátok =) Legalábbis ami a vetési módszert és a gyomirtokat illeti

Sebaj, levontam a kovetkezteteseket és majd neki futok megegyszer csak a vizet tegyem rendbe

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#10320) ncc1701 válasza simico (#10318) üzenetére


ncc1701
veterán

Ha nem szórtál rá semmit, és nem tömörítetted le megfelelően, és nincs elég mélyen a mag, akkor az özönvíz eső elmossa a g*cibe.

(#10321) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"450 m3 termőföld (jó minőségű humusz) nagy tételben eladó" - nem bűzlik ez valakinek? Vagy a termőföld csak úgy a fán terem:F?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10322) Rive válasza t72killer (#10321) üzenetére


Rive
veterán

Épitkezés/tereprendezés előtt szokták igy megpróbálni csökkenteni a költségeket
A 'jó minőségű humusz' az ilyenkor bármit takarhat, aminek a tudomását később le lehet tagadni

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10323) eldoble válasza ncc1701 (#10320) üzenetére


eldoble
aktív tag

Letakarni nem fontos, igaz, biztosabb a csírázás letakarva, arra kell vigyázni, hogy a víz nem mossa el, én betapostam, 200nm fűvesítettem be így kb. 4 éve, hibátlanul kikelt és azóta is az a gyep van.

(#10324) User_2 válasza Vismajor01 (#10319) üzenetére


User_2
tag

a világ összes vízét rálocsolhatod, akkor se fog ott fű megmaradni.

nem a pénzed védem, de totál fölöslegesen locsolsz rá akár egy csepp vízet is.
pláne, ha még a csőben sincs víz. semiből akarsz többet locsolni.

majd szeptember végén elszórhatod a magot és magától kikel október-novemberben.

addig ne igazán foglalkozz vele.

(#10325) t72killer válasza Rive (#10322) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

igen, persze lehet 500m2 építkezéskor 1méter mélységig minden sz.r, meg lehet 1ha szántó felső 10 centije lekaparva, amit nagyvonalúan lefelé kerekített 450m3-nek.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10326) User_2 válasza t72killer (#10321) üzenetére


User_2
tag

ez négyzet méterenként 50cm-el, kb 250 nm2, 30cm-el kb 350nm2 földterület felső rétege,
építkezéseken, aki figyel olykor eladja a felső réteget.
pl útépítők, ha szántóföldön építenek új útat, vagy pl városhatárban épít valaki új házat korábban kiskert területre.

(#10327) Szakbarbár válasza Vismajor01 (#10298) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Mi most tartunk kb 700.000 Ft-nál és még nincs szivattyú sem. A kút egyébként 14 m mély. Pest megye, Pomáz.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#10328) ncc1701 válasza User_2 (#10324) üzenetére


ncc1701
veterán

Ezt már írtuk amúgy. :)

(#10329) t72killer válasza Szakbarbár (#10327) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:Y . Ennyiért szerez az ember kútfúró-eszközt és utólag bejelenti, hogy jéé, takarítottunk a kertben és találtunk egy csövet, amiről kiderült, hogy kút :DDD

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10330) ncc1701 válasza t72killer (#10329) üzenetére


ncc1701
veterán

Kb én is így gondolom. Vagy be sem jelenti. :) Nálunk állítólag 47m mélyen még valamelyik szomszédnál nem leltek vizet.

[ Szerkesztve ]

(#10331) Rive válasza t72killer (#10325) üzenetére


Rive
veterán

..1méter mélységig minden sz.r...

Ha volt szemét- vagy sittlerakat talán nem is, tonna tarack vagy akácgyökér minden további nélkül... Érdemes jól megnézni, átgondolni az effélét vétel előtt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10332) t72killer válasza ncc1701 (#10330) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

tizenpár méterre nem nagy kunszt lefúrni, gyerekként sokat láttam az alföldön. Más kérdés, hogy én ha már kút, akkor ivóvizeset szeretnék, ami a maga kb 70méterével már nem amatőr meló.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10333) body007 válasza t72killer (#10321) üzenetére


body007
addikt

Az 5000 Ft amúgy kellemes ár. Nekem ~7 m3-t kellett hozassak a kert (telek) tetejére mert olyan volt mint vmi hullámvasút. Így 3 év után már elég jól összediffundált (lehet nem ez az idevágó szakszó :D) a régi talajréteggel :K

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10334) totron


totron
addikt

A mélység egyenlő tisztavízség sem egy lineáris képlet, területfüggő mennyire hektikus a dolog. A bevizsgálásnak is díja van külön, 35 ezer, nem szép.

(#10335) t72killer válasza body007 (#10333) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

jahh, annyiért én is bőven hozatnék, mifelénk az iyesmit zsákokban árulják 10penny/liter(!) alapon.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10336) eldoble


eldoble
aktív tag

Hogy lehet szerintetek ilyen különbség pl. Topas 100 EC gombaölő esetén az élelmezés egészségügyi várakozási időben egyes növényeknél?

https://www.syngenta.hu/gombaolo-szer-topas-100-ec

[ Szerkesztve ]

(#10337) Szakbarbár válasza t72killer (#10329) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Három kútfúrót megkérdeztünk, mindenhol minimum 20 métert ki kellett fizetni és méterenként 20-25.000 Ft az ár. Ráadásul trehány munkát végeztek mert valószínűleg fennakadthatott a szűrőhomok és folyamatosan homokol az új kút. Szóval most ott tartunk, hogy van egy 14 m mély lyuk a kertben, amiből lehet szivattyúzni a homokos vizet.
Ez az összes nagyjából 10 évnyi éves vízfogyasztásunk költsége, ha vezetékes vízzel számolok.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#10338) totron válasza Szakbarbár (#10337) üzenetére


totron
addikt

Állítólag van fúrásra pályázat, mármint külterület esetén, de elég kaotikus nekem a rendszer. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs is igazából, csak kevés az energia fejest ugrani bele.

(#10339) ncc1701 válasza Szakbarbár (#10337) üzenetére


ncc1701
veterán

Nekem sem adta ki a matek. Van a kecón 5cm szigetelés, nem adja ki a matek, h többet tegyek rá. Szintén nem adja ki a matek a napelemre sem. A fűtés, villany szlám havi 10-10eft. Sosem jönne vissza.

(#10340) Chris0321 válasza Szakbarbár (#10337) üzenetére


Chris0321
addikt

Nekünk kb. 200.000 volt szivattyúval együtt, az alföldön és nem 14 méter hanem több. Ha nem jól megy a kút, akkor visszahívnám aki fúrta, hogy csináljon neki valamit. Főleg ennyiért.

(#10341) t72killer válasza Szakbarbár (#10337) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez már-már garanciális/peres dolognak tűnik. Működő, tiszta kutat rendeltetek és nem 14méterest...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10342) body007 válasza ncc1701 (#10339) üzenetére


body007
addikt

Hát a matek tényleg nem fogja kiadni, de az viszont mellette szól (minden ilyen beruházásnak), h függetlenedni tudsz a közműtől - ami a jelen eseményeit elnézve fontosabb mint a megtérülés sajnos...

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10343) eldoble válasza body007 (#10342) üzenetére


eldoble
aktív tag

"függetlenedni tudsz a közműtől" sajnos ez sem igaz teljesen, mert ivóvíznek nem jó, a napelem sem termel áramot, ha nincs áramhálózat a közműről (sziget üzemben lehet, de akkor az már háromszor annyi, mint amivel nem jött ki a matek ...).

[ Szerkesztve ]

(#10344) t72killer válasza eldoble (#10343) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Függetlenedéshez dízelgenerátor, 50+m-es kút és szenes kazán kell, nincs mese. Épp nézegetek külterületi ingatlanokat, ahol jellemzően már jó ha áram van - háát, nagyon gyér a szitu, jellemzően fűtés kályhával, víz meg, izé, megisszuk ami jön a random kútból...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10345) totron válasza t72killer (#10341) üzenetére


totron
addikt

Ismerősnél pár nappal a fúrás után bedőlt a kút, garancia nuku, víz nuku. Ez milyen már.

(#10346) hiperFizikus válasza t72killer (#10344) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Azt szeretjük benne ha jól nitrátos ugye ♥
:W
vicceltem

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#10347) t72killer válasza hiperFizikus (#10346) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

TALÁN 50m-en már nem lesz nitrátos, talán...

#10345: ilyen nincs, kókler munkáért mindenképp vissza kell rángatni vmilyen módon, akár a FB profilja/hirdetései alá nyomva a videót, h milyen szuper munkát végez

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#10348) Chris0321 válasza totron (#10345) üzenetére


Chris0321
addikt

Hogy csövezték be, hogy bedőlt? Olyan elvileg nem lehetne, hogy nincs rá garancia.

(#10349) Rive válasza totron (#10345) üzenetére


Rive
veterán

Hallottam olyanról, ahol a már leeresztett búvárra dőlt rá a friss kút... :(

#10348 Chris0321: ocsón, illegálban mindent lehet :(

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10350) Chris0321 válasza Rive (#10349) üzenetére


Chris0321
addikt

Nem lehet mindent. A fúrt kutat tudtommal be kell csövezni. Nekünk sem volt drága a fúrás, mégis normálisan becsövezték, azóta is gond nélkül működik a kút. Azt is mondták, hogyha bármi gond lenne nyugodtan hívjam őket és segítenek. Nekik is érdekük, hogy jó véleménnyel legyenek róluk különben max. a saját portájukon fúrkálhatnak mert senki nem fogja őket hívni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.