Új hozzászólás Aktív témák

• mycso

veterán

Akkor off-ban egy kis háttérsztori, mert tényleg semmi infót nem írtam az ingatlanról.

A házat, amely egy 36 éves szilikátból épült sorház, átlag alatti állapotban (ezt alátámasztja az energetikai tanusítvány is), márciusban vettem (akkor kelt a szerződés).
    Egy borsodi kisvárosban Kazincbarcikán, 49,9M forintért volt meghirdetve és 48,5M forintért vásároltam meg.
    Az adott környéket kb. 1éve nézegettük ingatlan szempontból, ezért egészen jól képben vagyunk az árakkal. Hasonló típusú, adottságú ingatlanok ezen a környéken 45 - 55M forint körül voltak meghirdetve, esetleg volt 1-1 koppra felújított házikó is, azok 60-65M forint magasságában.
    Ebből következően az általam kialkudott vételár teljesen átlagosnak tekinthető.(sőt...)

A nav-tól a levél, pedig pár napja jött, hogy ők jönnének vizsgálódni és ha nincsen számlám/bizonyítékom az értéknövelő beavatkozásokról, akkor ők úgy veszik, hogy ebben az állapotban vettem a házat és ez alapján állapítják meg a forgalmi értékét.

Én teljesen értetlenül állok a dolog előtt, hogy ezt most miért???

Még annyit a sztorihoz, hogy egy cégtől vettem az ingatlant, esetleg lehet ezért van a vizsgálódás. (lehet soknak tartják a vételárat és nekem szeretnének segíteni, hogy kevesebb adót fizessek :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés