Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) Csavarnyuzo válasza Bodor (#1899) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ha belépsz a nyomtató tulajdonságain belülre és ott állítod, akkor is csak egyet nyomtat?

A pirosat kell elvágni.

(#1902) Bodor


Bodor
veterán

Mopier módot nem találtam, és igen, a nyomtató beállításnál is egyet nyomtat mindig, de közben sikerült megtalálnom külföldi oldalon a megoldást, a leválogatást kell engedélyezni, vagy valami ilyesmi, de már nem tudom pontosan megmondani, mert nem azon a gépen írok.
Azért köszönöm! :R

(#1903) Csavarnyuzo válasza Bodor (#1902) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Köszi a visszajelzést, már csak annyi kérdés, hogy alapból úgy települt nálad a driver, hogy a leválogatás nem volt engedélyezve?

A pirosat kell elvágni.

(#1904) Bodor válasza Csavarnyuzo (#1903) üzenetére


Bodor
veterán

Igen, alapból úgy települt.

Holnap majd tudok képet mutatni a beállításról.

[ Szerkesztve ]

(#1905) werszomjas válasza werszomjas (#1842) üzenetére


werszomjas
őstag

Nagy piros pont a HP supportnak.

Korábban említettem, hogy van egy elromlani kezdő még garanciás HP 5525-ös e-All-in-One készülékem, külön köszönet QwErTy42 fórumtársnak, hogy felvilágosított, van háztól házig garancia :R

Írtam is nekik levelet, csatoltam a hibáról a videót, következő munkanapon jött is a telefon, hogy ez hardver hiba, mivel nyomtatót nem javítanak, ezért kicserélik, futár hozza az újat, viszi a régit, meg is rendelték nekem :C

Elvileg hétfőre hozta volna a futár az újat, külön öröm, ma felhívtak, hogy sajnos nincs raktáron 5525-ös típus, csak 6525-ös, mely már az újabb széria, és ha nem gond, akkor olyat küldenek helyette, néztem az árakat átlagban 10k-val drágább típus :Y

[ Szerkesztve ]

üdv

(#1906) QwErTy42 válasza werszomjas (#1905) üzenetére


QwErTy42
addikt

A HP is ugyanolyan kínait gyárt mint, a többi gyártó annyi különbséggel, hogy a supportja klasszisokkal jobb.

Volt évfolyamtársam a régi NX 6110-es notijához kapott telepítőlemezt és oprendszert, mert egy költözésnél sikeresen elhagyta. A történethez az is hozzá tartozik, hogy a gép már rég nem volt garanciális.

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#1907) kaszas19


kaszas19
senior tag

Sziasztok kérdezném én tőletek hogy HP 337 343-mas patronokat lehet Resetelni?? mert vettem bele másikat és a tintaszint elég kevésnek mutatkozik pedig tele van mind kettő.

(#1908) szaboknak


szaboknak
aktív tag

Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem egy Hp Deskjet F 390 nyomtatót lehet e úgy használni,hogy csak az egyik a fekete 21-es patront teszem bele vagy ha csak színest 22-est veszek az nyomtat feketét mert olvastam valahol,hogy fekete nélkül nem igazán nyomtat feketét.
Tehát az igazi kérdés az lenne,hogy nyomtat e ha csak egyik patron van benne.

Iphone 7 128 Gb, Xiaomi watch S1

(#1909) kaszas19


kaszas19
senior tag

Sziasztok.
Van nekem egy HP C4180-as nyomtatóm amihez vettem utángyártott patronokat mert az eredeti ki fogyott.
Nyomtatni nyomtat minden szin meg is van csak az a baj hogy a 343-mas szines patron a piros szin függőleges csikott hagy akármit is nyomtatok, próbáltam fejtisztítást 2X-er vizes papír zsepit is de csak csíkozza mellékelek képet a hibáról.az egyika másik képmint látjátok jól láthatóak a csíkok.
Ennek mit lehet csinálni? vagy az történt mint amit olvastam hogy vannak cégek akik utántőltött patront utángyártotként adják el???

(#1910) QwErTy42 válasza kaszas19 (#1909) üzenetére


QwErTy42
addikt

Szia!

Az utolsó mondatod a helytálló: csak éppen minden esetben töltött hp patront veszel. Szar a patron, ennyi... Vidd vissza oda, ahol vetted, hogy kenjék a hajukra.

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#1911) kaszas19 válasza QwErTy42 (#1910) üzenetére


kaszas19
senior tag

Köszönöm a gyros választ.
Az a baj hogy Pesti a cég én meg vidéki vagyok és azt írja a bolt hogy csak akkor cserélik ki a patront ha az nem 50%-kos tinta mennyiséggel van de én nem tudom mennyi van benne de ha hinni lehet a HP programjának akkor kevesebb mint a fele van de ezt írta már a legelején is.
Egyszóval hiába küldeném vissza több mint valószínű hogy vissza küldenék hogy nem garanciás már:(:(:( még hogy Prémium kategóriás HP utángyártot patron :W
ezt vettem meg
meg ezt soha többet nem vásárolok tőlük ha már első alkalommmal is átvágtak. :(((
Esetleg tudtok valami jó helyet ahol tényleg jó patront lehet vásárólni? (nem eredetit mert az méreg drága)

(#1912) kaszas19


kaszas19
senior tag

Na ma meg lestem kicsit jobban a patront és jól láthatóan látszik hogy a patron fedele le volt feszítve mert nem illeszkedik rendesen :W :W tessék jól átvertek ha az elején kicsit jobban megnéztem volna akkor írtam volna nekik hogy ez selejt áru. :((
A piros festék meg folyik azért csíkozza a képeket.Inkább veszek eredeti patron 5600ft-ért mint ilyen hulladékot megint.

(#1913) kaszas19


kaszas19
senior tag

Sziasztok
Lenne nekem 1 fontos kérdésem.
Arra lennék kíváncsi hogy lehet-e használni utángyártott és eredeti patront egyszerre???
Valahol olvastam hogy tán nem lehet igaz ez?

(#1914) gabesz78 válasza kaszas19 (#1913) üzenetére


gabesz78
tag

Szia

A tapasztalatom az, hogy a HP nyomtatóknál ez nem szokott gond lenni.

"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)

(#1915) kaszas19 válasza gabesz78 (#1914) üzenetére


kaszas19
senior tag

Szia
Köszönöm a segítséget.

(#1916) ZS3NI


ZS3NI
őstag

Hi!

Van egy HP LaserJet P1102w nyomtatóm (CE285A tonerrel) és azt szeretném kérdezni, hogy hol érdemes tonert venni? Eredetivel foglalkozzak csak, vagy jók az utánagyártottak is? Ahogy néztem utángyártott már van 3k körül neten (ez gyanúgyan olcsó nekem) amíg eredeti 15k körül kezdődik.

IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#1917) Csavarnyuzo válasza ZS3NI (#1916) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nyugodtan foglalkozhatsz az utángyártott tonerekkel, persze van köztük hulladék is. Hogy hol és milyet az passz.

A pirosat kell elvágni.

(#1918) kerobi


kerobi
senior tag

Sziasztok ML-2010PR típusú nyomtatóm van. Van olyan aki szedett már szét ilyet közületek? Nekem az a problémám, hogy kontraszttalanul nyomtat, (fel van töltve porral). Azért szedném szét teljesen, mert hátha találok valahol egy potit, amivel vagy a hőfokot, vagy a lapfelszedés gyorsaságát tudom állítani. A gyári szoftvere sajnos semmit nem ér, bármit állítok rajta ugyanazzal a sebességgel ugyanabban a minőségben nyomtat. (Win 7). A hátsó deknit leszedtem, de a paneleken nem találok potit.
Ja és a másik kérdésem, a lapfelszedő görgőnek a gumijának körbe kell futni a görgő palástján? mert nekem kb fele hiányzik , és azt sem tudom levenni... Valamikor több lapot beharap.

thx

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#1919) Csavarnyuzo válasza kerobi (#1918) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem akarlak megbántani, de ha ennyire nem vágod a dolgokat, akkor inkább ne piszkáld a masinát.
- kontraszttalan és fel van töltve porral: sokféle por van és még a bele valóból is többféle. Ha nem tisztítod ki teljesen a kazit, akkor "összeveszhetnek" a porok és ez eredményezhet gagyi képet. De pl. a lézer egység is lehet koszos.
- poti keresése: típusfüggő, hogy találsz-e potit, de ha van és több is, akkor akár véglegesen az örök vadászmezőkre küldheted a gépedet. A hőmérsékletet minek babrálni ha jól fixál? A képhiba és a lapfelszedés gyorsasága nekem végképp nem jön össze.
- A lapfelszedő palástja végigfut, csak nem úgy ahogy gondolod, hanem "kifli" alakban van egy műanyagon -a kifli belső része a "hiányzó" rész- és az van rápattintva a tengelyen lévő műanyagra. Ennek leszedéséről sztem találsz videót a neten.

A pirosat kell elvágni.

(#1920) marlboromen


marlboromen
aktív tag

Sziasztok. Van egy hp8500 pro nyomtatónk, elakadt beolvasás közben a papír, kolléga gyorsan kihúzta és azóta nem megy a beolvasó. Lehet ezzel valamit csinálni, vagy vehetek egy új nyomtatót.

(#1921) Ironsides


Ironsides
tag

Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
HP DeskJet F370-hez keresek XP drivert.
Ha esetleg valakinek megvan, kérem jelezze!

Köszönöm! :R

"Legyen előtted mindig út! Fújjon mindig hátad mögül a szél. S míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten."

(#1922) Hammer87


Hammer87
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy HP Deskjet 1000 J110-es nyomtatóm. Elég ritkán használtam, de nem volt vele probléma. Aztán egyik pillanatról a másikra hiába küldtem nyomtatásra akármit, meg sem mozdult és azóta sem akar nyomtatni. A nyomtatási listában 0 nyomtatandó dokumentumot látni, tehát valószínűleg el sem jut a nyomtatóig az anyag. A nyomtatóhoz tartozó eszközök közül sem működik semmi. Diagnosztikai oldalt sem nyomtat, a becsült tintaszintek ellenőrzésekor pedig "A számítógép nem képes kétirányú kommunikációt kialakítani az eszközzel" hibaüzenet fogad.

A driver - úgy tűnik nekem - rendben van, a gyártó honlapjáról leszedtem a legfrissebbet, gond nélkül telepíthető az eszköz, az oprendszer látja. Win7 és XP alatt is próbáltam, mindkét esetben látja a rendszer a nyomtatót. (XP alatt sem nyomtat, ugyanez a hiba van)

Gyári HP patronok vannak benne, ritkán használom a nyomtatót, de nincsenek beszáradva, szóval nem tudom, mi lehet a gond.

Ha tudtok valami megoldást, légyszi segítsetek, mert kifogytam az ötletekből és néha jó lenne, ha működne.

Előre is köszi!

(#1923) AstraCDX


AstraCDX
senior tag

Sziasztok !

Van egy öreg HP DeskJet 970Cxi nyomtatóm, ami egy ideje furcsán nyomtatja az A4-es lapon a függőleges egyenes vonalakat .

Az egyenes vonal kb ~5mm-es darabokban, ~0,5mm jobbra-balra eltolásokkal nyomtatódik ki .

Van egy sűrű vonalazott szalag, ami felett a fej mozog jobbra-balra az lehet a hibás, vagy az az optika ami ezt nézi, szennyeződhetett ?

Vagy mi okozhat még ilyen hibát ?

Patronok lettek már cserélve, szines is, fekete is, nem emiatt a hiba miatt, de semmi sem változott .

Szines, és fekete nyomtatás esetén is látható a hiba .

Találkoztatok már ilyen jelenséggel ?

Mi lehet a hiba, és mi lehet erre a megoldás ?

Üdv.

Astra

(#1924) Csavarnyuzo válasza AstraCDX (#1923) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Jó rég volt, elég homályosak az emlékek...
Ha a patronok biztosan ki voltak cserélve akkor a sorrend:
- Bekapcsolt állapotban patronok ki-be, ekkor a nyomtató csinál egy öntesztet/kalibrációt. Ennek az a veszélye, hogy ha valamelyik patront rossznak fogja érezni, akkor addig nem tudsz majd nyomtatni, ameddig nem teszel bele olyan patront, amit a készülék el fog fogadni!!!
- "Nyárs" tisztítása, olajozása. Ez az amin a carriage unit fut jobbra balra.
- Encoder tisztítása. Ez az amit Te is említettél. Csak óvatosan és inkább csak vízzel, nehogy lemosd a lényeget róla.
Legtöbbször ennyi.

A pirosat kell elvágni.

(#1925) Viki84 válasza werszomjas (#1842) üzenetére


Viki84
tag

Nekem is ilyen hangot adott ki. Akkor rögtön nem tudtam visszavinni, aztán nyomtatnom kellett pár oldalt, és hang nélkül tette. Azóta használom, jó pár oldalt nyomtatott a jelenség nélkül. Ez miért lehet? Mit tegyek? Gondolom így nemis cserélnék, hogy most jól működik.

(#1926) AstraCDX válasza Csavarnyuzo (#1924) üzenetére


AstraCDX
senior tag

Szia !

Úgy tűnik te értesz ezekhez a dolgokhoz . Így van ? :)

Patron ki-be játék már volt végtelenszer .

Időnként, (évente legalább egyszer ajánlott) szétkapom, mert a patronok nyughelye alatt van egy szennygyűjtő amit nem árt kitisztítani .

Kalibráció is volt már rengetegszer, patronkivétellel, és anélkül is, eszközkészletből kezdeményezve .

A hibajelenség sajnos nem szűnt meg . :(((

A "nyársat" szakszerűen mivel ajánlott olajozni ?

Az "Encoder" az a sűrűn vonalkázott szalag ? Igen, úgy kezeltem mint a hímestojást . :K

Lehet esetleg ilyet beszerezni az én nyomtatómhoz ?

Szervízleírása nincs valakinek HP DeskJet 970Cxi-hez ?

Üdv.

Astra

(#1927) Csavarnyuzo válasza AstraCDX (#1926) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ha szétkapod, akkor már Te is értesz hozzá :)

Sorjában:
- Kicsit.
- Szakszerűen a gyári Hp kenőanyaggal. De jó rá a sima híg műszerolaj.
- Igen az az encoder, de valószínűleg nem sok értelme lenne beszerezni. Amúgy megoldható.
- Bár még nem, találkoztam olyannal, hogy az encoder érzékelő szenzorának koszolódása okozott volna ilyet, de ki tudja.
- Amire viszont nem emlékszem pontosan: a patronokat tartó egység oldalán kell lenni lednek, meg érzékelőnek. Azokat fültisztítóval meg kéne tisztítani -én ablaktisztító clean-el szoktam-.
Manual.

A pirosat kell elvágni.

(#1928) Nikita90


Nikita90
csendes tag

Sziasztok!

HP Photosmart 6510-es nyomtatónkban a fekete patronnál lévő fej tönkrement - állítólag szériahiba - , már pont nem garanciális, javítani nem lehet, viszont egyébként nincs gond vele, tehát a többi patronnal lehet nyomtatni.

Olyan turpisságban gondolkodom, hogy a meglévő színes patronokat feltöltöm fekete tintával.
Szerintetek működni fog így a gép?
Azt tudom, hogy a patronok chippel vannak felszerelve, és nem mindegy hova teszem őket, de ha ugyanoda kerülnek vissza, csak a festék színe más, abból lehet gond?

(Más ötletem már nincs, nem volt egy olcsó gép, agyondicsérték mikor vettük, jelenleg nem tudunk beruházni másikra, viszont ami tuti, hogy legközelebb lézereset veszünk!)

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.: Nikita90

(#1929) AstraCDX válasza Csavarnyuzo (#1927) üzenetére


AstraCDX
senior tag

Köszönöm a manualt ! :R

Összevissza keresgéltem már a neten, de nem leltem .

MAXI köszi ! :R

Üdv.

Astra

(#1930) Viki84


Viki84
tag

Sziasztok!
Van egy HP Deskjet Ink Advantage 5525-ös nyomtatóm. Az a problémám, hogy feketével hol rendesen nyomtat, hol csíkosan. Fejtisztítás volt már többször is. Helyzet ugyanaz. Tintaszint alacsonyan van, de nem jelzi, hogy kifogyott volna. Különbenis, hol jól, hol rosszul nyomtat. Mi lehet a baja? Vagy csak cseréljek patront?

(#1931) TA68 válasza Viki84 (#1930) üzenetére


TA68
senior tag

Már csak a szivacsban van ilyenkor tinta és nehezen szivárog le. Cseréld ki a patront.

(#1932) Viki84 válasza TA68 (#1931) üzenetére


Viki84
tag

Köszi! Kicserélem. Már egyáltalán nem nyomtat feketével. Miért nem írja ki, hogy kifogyott?

(#1933) TA68 válasza Viki84 (#1932) üzenetére


TA68
senior tag

Valószínű gyárilag kevesebb tinta volt a patronban, mint kellett volna. A nyomtató viszont az eredeti tintamennyiséggel számol.

(#1934) Viki84 válasza TA68 (#1933) üzenetére


Viki84
tag

Értem. Amúgy ez még az eredeti patron volt, amivel vettem. De ugye ezek is teljes töltöttségűek elméletileg.
A lapkapacitásnál az 5% lefedettség mit jelent? Egy normál A4-es szövegoldal több ennél?

(#1935) TA68 válasza Viki84 (#1934) üzenetére


TA68
senior tag

Azt sajna nem tudom megmondani, hogy teljes töltöttségű patronnal adja-e a nyomtatóit a HP.
Annyi lapot nem lehet kinyomtatni egy patronnal, mint amennyi meg van adva. Ez ugyan az, mint az autókra gyárilag megadott fogyasztás.

Az 5% lefedettség ennyi egy A 4-es lapon:

[ Szerkesztve ]

(#1936) Viki84 válasza TA68 (#1935) üzenetére


Viki84
tag

Teljes töltöttségűvel adja. Legalábbis az Ink Advantage-okat biztos, régebbieket nem tudom.
Egy normál szövegoldal hány százalék lehet?

(#1937) TA68 válasza Viki84 (#1936) üzenetére


TA68
senior tag

Egy normál betűmérettel (10-12-es méret) normál sorközökkel teleírt oldal, az kb. 5%

(#1938) Viki84 válasza TA68 (#1937) üzenetére


Viki84
tag

Köszi! Legtöbbet ilyet nyomtatok.

(#1939) Ladislaoca


Ladislaoca
tag

Az alábbi problémám támadt.
Van egy HP Deskjet F2180 nyomtatóm.
Pár napja pirosan villogott a kijelzője.
Rájöttem a színes patronnal van a gond.
Vettem 22XL típusút bele. kicseréltem a patront.
A nyomtató fel is ismerte.
Viszont ezután már csak feketén nyomtat.
A színes patront rányomtam egy papírra, szépen be is csíkozza három színnel, vagyis nem hiszem hogy a patron lenne hibás.
Próbáltam ki-be helyezni újra, de továbbra is csak a fekete patronnal nyomtat.
Reseteltem is a nyomtatót.
Jelen pillanatban mindkét patront telinek látja.
Mégis csak a feketét használja!
Mi lehet a gond?

(#1940) fodor0410


fodor0410
tag

Sziasztok!

HP Deskjet 2050 típusú 3in1 nyomtatóm van. Eddig tökéletesen működött, de ma minden előzmény vagy furcsaság nélkül nem működik, fénymásolni akartam és nem húzza be a papírt, egy darabig behúzza, de mintha a görgők megcsúsznának a papíron, mert a nyomtatófejig nem húzza be, próbáltam mindent, megnéztem, nem akad-e valami vagy nem-e esett bele valami, de én így semmit nem látok rajta.

Előfordult már valakivel? Van valami ötletetek, hogy mi a baja?

Köszi előre is!

(#1941) Teaway válasza Ladislaoca (#1939) üzenetére


Teaway
veterán

Lehet, hogy átváltott "csak fekete" módba! Próbáld manuálisan kikapcsolni a driver-ben.

(Nálam ez a következő helyen van: Tulajdonságok > Szín > Nyomtatás szürkeárnyalattal > Csak fekete)

Nincs itthon csokid??

(#1942) Teaway válasza fodor0410 (#1940) üzenetére


Teaway
veterán

-Egy lappal és 50 lappal a lapadagolóban is ezt csinálja?
-Lapokat átrázva/átpörgetve is ezt csinálja?
-Lapfelszedő görgő koszos/kopott/eltört/meggyengült a tartója. Rugó megadta magát/mozgató mechanika/fogaskerék sérülés.
-Passz.

Nincs itthon csokid??

(#1943) Ladislaoca válasza Teaway (#1941) üzenetére


Ladislaoca
tag

Furcsa mert én is néztem ezt az opciót!
És nem volt szürkeárnyalatosra állítva!
De most megnéztem újra! És megy a színes!!!
Nem értem :D

(#1944) BIROD5


BIROD5
tag

Szasztok !
Van egy HP deskjet f2280 -am ,nem nyomtatok sokat ,de most az a jelenség jött elő ,hogy a gép kb. 10 perc alatt nyomtat ki egy oldalt.
A szoftverét újra tettem ,vettem bele patront ,de a hiba ua.
????
Köszi.

(#1945) hp2500cm


hp2500cm
csendes tag

HP2200DN
A fenti nyomtatómmal kapcsolatban lenne problémám. Duplexes (kétoldalas) nyomtatáskor a behúzott lap elakad, ki kell szabadítani és egymásra torlódik két lap a toner alatt. Kirángatva a beragadt papírokat és a tonert visszarakva, újra elindul a nyomtatás, de időnként többször egymás után is beragasztja a nyomtató a lapokat. Azután nyom rendesen, mintha mi sem történt volna. Egyoldalas esetén nincs ilyen jelenség.
Tudom ezt egyedül javítani, vagy szervíz kell? Mi a teendő?
Köszönöm, ha valaki segít!

(#1946) Csavarnyuzo válasza hp2500cm (#1945) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ha nem gond, hogy meglehetősen szét kell szedni, akkor nekiállhatsz Te is. Az szokott lenni, hogy egy "relé" szerűség néha "felragad" és hamarabb elengedi a kétoldalas részben lévő papírt. Ez a gép jobb oldalán a meghajtás mögött van -3db relé van ez a középen lévő-. A reléről le kell pucolni az "eltaknyosodott" szivacsot és valamit a helyére kell ragasztani. Ennek a valaminek a vastagsága kb. 2mm legyen.

A pirosat kell elvágni.

(#1947) royalka


royalka
őstag

Üdv All. Van egy HP deskjet 2000 asom. Még nem fogyott ki, de szeretném után tölteni. (Még a gyárik vannak benne. ) A tinta szint mutató még felet jelez (gondolom ez a kinyomtatott mennyiséget nézi nem a ténylegest), Azt szeretném kérdezni, hogy mi fog történni ha a számláló szerint kiürül a patron? Van resetelhetőség, vagy nincs ilyenre szükség? :F

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#1948) amdni


amdni
aktív tag

Üdv!

Kaptam egy hp 4620-as nyomtatót. Érdekelne hogy lehet-e ezt a típust utántölteni. 655-ös patron van benne.

(#1949) D@niel


D@niel
addikt

sziasztok,

adott egy hp laserjet 6500-as nyomtató amit egy windows7-es pc-n szeretnénk használni, de a driver csak xp-ig támogatott.
hogyan lehetne valahogy munkára venni a nyomtatót?

köszönöm,
D@niel

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#1950) D@niel válasza D@niel (#1949) üzenetére


D@niel
addikt

megoldva.

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.