- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
Szakbarbár #567 üzenetére
Nos en ezt pont forditva gondolom. Nekem amikor a szivocsonknal falsot szivott, olyan szepen porgott magatol, illetve csiga modjara ejtette a fordulatot. Egyebkent ezt ora nelkul is hallani lehet!
Fektisztitoval boven belocsoltam a karbi kornyeket (vigyazat, tuzveszelyes!) es ugy ebredtem ra, hogy falsot sziv. Elharitottam, azota is mint a svajci ora ugy ketyeg!
-
teko99
tag
válasz
Szakbarbár #576 üzenetére
hát igeazából nemtudom hogy volt-e már szétszedve. de énis az órára gondoltam már a legelején is. Netet vadászgattam és találtam egykét olyan videót ahol ugyanígy jár az óra. de az összes etz-nél ugrál ingadozik ha jól tudom. van egy etz-s haver,majd megnézem az övével hogy mi a helyzet.
-
Szakbarbár
aktív tag
Volt már szétszedve a fordulatszám mérő? Úgy néz ki, mintha túl nagy lenne a csillapítása a mutatónak. Zsír vagy olaj nem kerülhetett a csillapító rugóra? Esetleg beázott vagy hasonló okot el tudok képzelni.
Próbálj meg kölcsönkérni valakitől egy másik fordulatszámmérőt és azt kipróbálni, szerintem azzal lesz gond. -
teko99
tag
na itt egy hosszú videó,remélem látszik minden rajta ami "fontos"
az üresjelzőm az nem világít,de ez a legkevesebb majd orvosolva lesz.
videnyó: http://indavideo.hu/video/ETZ_fordulat_mero_2
ápropó. az hogy lehet hogy csak 6kW-os a moci? ha jól tudom a 125-ösök ilyen 10kW körül vannak nem?
-
teko99
tag
válasz
csabyka666 #573 üzenetére
csinálok helyet a telón és készítek holnap egy hosszabb videót.
-
-
teko99
tag
na itt egy rövidke kis videó az incidensről. erről beszéltem hogy ez miért lehet hogy ilyen lassú az óra.? és alapjáraton is fix-en mutatja az adott fordulatot,nem ugrál úgy mint a többi etz-n amiket láttam idáig. Ez az óra hibája lehet?
http://indavideo.hu/video/ETZ_fordulat_mero
-
-
teko99
tag
válasz
csabyka666 #569 üzenetére
A karbit kipuceráltam amennyire tudtam,viszont tegnap amit Szakbarbár javasolt az bevált.
teljesen becsavartam a levegőt,aztán 2 és fél fordulat kifelé,és olyan 1000 körül szépen pöfög,tartja az alapjáratot.
Én a MOL benzinkúton amit lehet kapni Dinamic Sprint 2t olajat használok,olyan 2ezer ft körül van literje.
Viszont így hogy 33-asra keverem eléggé gyorsan elfogy egy littyó belőle,főleg amennyit motorozgatok az öreg géppel. (2013.decemberben vettem,és a mostani óraállás szerint már belezavartam 2160km-et,pedíg még most jön a motoros szezon) -
A karbiállításhoz annyit, hogy előtte célszerű elemeire szedni, és kipucolni - ha még nem tetted volna meg. Nem elég csak a fúvókákat átfújni, minden üreget ki kell tisztítani. Ez csak jótanács, ne szívd végig azt, amit én is. Nekem a karbiban lévő "nagyfejű" zárócsavar alatt gyűlt fel jókora mennyiségű lerakódás (köszönhetően a mai moslék benzineknek), és emiatt füstölt, mint a fene, illetve nem tudtam beállítani az alapjáratot sem, de ami a legrosszabb, hogy nyélgázon sem ment 105km/h fölé. (251-es ETZ-ről van szó.)
Miután kipucoltam, frankón reagáltak az állítócsavarok a tekergetésre, és most már közel sem füstöl úgy, mint a gyárkémény, mellesleg 120 km/h a vége.
Ha már szóbakerültek az adalékok, kíváncsi lennék, ti milyet használtok? Én eddig Motul 710 2T adalékkal kevertem 1:50-re. Ez egy fullszintetikus adalék, jó minősítéssel rendelkezik, viszont ma elfogyott az utolsó deci is. Nem találtam ilyet neten, boltban meg majdnem 4000 forint literje. Sajnos nincs meg a telefonszám, akitől vettem tavaly.
Mindenféle noname olajat nem akarok beleönteni, illetve fullszintetikusban gondolkodom, mert az ásványi tudtommal eléggé kokszol.Mit javasoltok?
-
teko99
tag
válasz
Szakbarbár #567 üzenetére
na hát igen a másik hogy az alapjáratom hát eléggé kivan csavarva,de nemis igazán sikerült beállítanom azóta mióta beletettem a 115-ös főfúvókát. egy 90-es volt benne,és az alapjárati alja teljesen kivolt szakadva ezért nagyobb lyuk volt rajta mint egy 135-ös fúvókán
beletettem a 115-öst,de teleszedte magát levegővel az alapjáratin,és 60-nál bedadogott,sehogy se ment gyorsabban. aztán sikerült bele vadásznom egy 35ös alapjáratit,de szerintem egy 45-öst elis bírna ehhez a főfúvókához. Fizukor rendelek egy pár cuccot,a légszűrőt is kicserélem a biztonság kedvéért,meg egy 45ös alapjárati fúvót is dobok bele,és majd ezutánn próbálok neki egy gyönyörű alapjáratot varázsolni ha tudok
-
Szakbarbár
aktív tag
Szerintem túl dús a keverék, sok benzint kap. Csavard be teljesen a levegő állító csavart, majd 2.5 fordulatot vissza.
Egy kis olvasnivaló hozzá: Karburátor beállítás"Ha a csavar nagyon bent van, akkor ugye dús a keverék, ilyenkor nem is esik vissza a fordulat olyan gyorsan, de a felpörgés határozottabb. Ha szegény a keverék, azaz kint van nagyon a csavar, akkor nehézkes a felpörgés, de a lepörgés gyors."
-
teko99
tag
válasz
Petipapa17 #565 üzenetére
hát ugye 125-ös de fúrt henger,első fúrás és nem valami veszedelmesen nagy,csak azért lett hogy legyen erő,mert még a gyári hengerméret,dugó volt és azért azzal is ment volna csak mondom legalább átesek rajta. ezért 33-asra keverem.
ilyen kipuffot akarok rá venni. remélhetőleg jól van megcsinálva és dob majd valamennyit a teljesítményen.
Mondom megnézem hátha a fordulat spirállal van valami,de nem. még mindíg lassan esik vissza a fordulat,mármint a mutató lassan jön le.
-
Petipapa17
csendes tag
-
teko99
tag
válasz
csabyka666 #563 üzenetére
Nem szimeringes,kilettek küszöbölve a hibák,"makulátlan" a blokk,a henger tavasszal lett megfúrva,1:33-asra keverem a benyát dinamic Sprint olajjal,mondta is a szerelő hogy elég szép a dugó még mindíg(dícséret).
Szerintem is a kipuff lehet az oka,mert nincs visszafolytva a gagyirezóval. kiput veszek,az a kérdés hogy van-e olyan hatása a jelenleg kapható új kipufogóknak mint egy gyárinak.
-
-
teko99
tag
gyerekek az a rezó miatt van hogy a fordulat lassan esik vissza? vagy az órával lehet valami gubi? alapjáraton se ugrál úgy mint a többi etz-n,hanem csak áll egyhelybe,attól függ mekkora fordulaton van az alapjárat. vagy épp ha odarántom neki felpörög,de az óra szép lassan jön le vissza..
egyébként valakinek van tapasztalata a ma kapható (magyar) utángyártott kipuffancsal? 10K-ért láttam motoralkatrészes oldalon,szándékozok venni egyet,bár gondolom nincs olyan mint a gyári!?
-
sdavic01
tag
válasz
csabyka666 #560 üzenetére
valóban nem erre valóak, sőt gyári állapotban néznek ki a legjobban
más célra más motor..
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest