- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoby36
senior tag
Szóval 17-21 ha jól tudom az etz 17 és a ts250/1 a 21 lóerős.
ETZ 125 ETZ 150 ETZ 250 ETZ 251 ETZ 301
Hubraum 123cm³ 143cm³ 243cm³ 243cm³ 291cm³
Leistung 10,2 PS 12,2-14,3 PS 17 oder 21 PS 17 oder21 PS 23 PS
Leergewicht 118...122kg 118...122kg 145-152kg 141-145kg 145kg
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
degu
senior tag
Mijez?Ma?
Nosztalgia az oslenytani mujzeumba...?
Az Emze nem porogott 10.000-et,nem volt a vegsebessege 300...nem volt 100LE-s!
Abban az idoben egy csucsmotor volt?
Hogy nemet precizitassal keszult,hogy komfortos volt?/Labvedo-rulez!/
Hogy akkor a szoclagerbe, kereskedelmi forgalomba kaphato legjobb,legelegansabb motor volt? Minden motorbuzi fiatal alma...?
Hat igen!
Az Emze...fogalom......volt!
-
Mz/ts250@300
tag
Még igy majdnem két év után is
Mz etz 250
Mz etz125-2db
Mz ts 250 /300hengerrel ami a nick nevem is
Üi:Támadj fel topik -
dannnnn
senior tag
hát nem sok mz s van itt mitnemondjak...
-
dannnnn
senior tag
up.
-
dannnnn
senior tag
holnap reggel lesz sorpnba vitettve a mz m.
végre meglesz csinálva. mert sztem irtam hogy csak 3 as volt benne/ van.
-
hz hefti
tag
es van a 3. aki szereti a mitorokat, mindent megtesz ertuk es cucca is van.
nekem van komar, riga, simson es egy mz ts 150 kikrosszositva
mentem en is sokfele szocis motorral, es a nyugatabbi technikak megbizhatobbnak bizonyultak.
jah a fogyasztasrol annyit, h a simson 100km -en bekapta a 9,5 -os tank tartalmat, bar 64ccm -re volt furva, tulmeretes fuvokaval. 1esben gazfrocsire agaskodottegyszer a hatsovillat is eltepte. a rigalanc erosebbnek bizonyult
mz -t meg nincs mese szerelni kell, 120-130 -al kapkodja a labat -
dannnnn
senior tag
menjen neki egy up
-
V.ki
aktív tag
fene sem gondolta,h még ez a topic is megvan
Azóta az enyémet eladtam... -
dannnnn
senior tag
nananana!!!! hogy ezt eddig nem láttam.......
nekem is van egy ilyen motorom. MZ etz 251/300fel van fúrva =>pontosan 3 x
jah és trabant dugo van benne. krosszosítva!!! elöl hátul krosszkerék...jah és tiszta fekete.
innetől ez a topic lesz a kedvencem.
amugy pont most jöttem meg vele motorozásból, mert már sötét van.... lámpa nincs rajta. aszfalton nem mehetek vele mer krosszekrék lekopik hamarjában....
lényeg a lényeg..... jo topic!! -
Hequila
őstag
Nem gondoltam volna, hogy még a PH!-n is van MZ-s téma...
Szóval az én meglátásom szerint kétfajta motoros létezik:
1.
Aki csak azért motorozik (és ők vannak többen), hogy minél nagyobb számot mutasson a sebességmérő, és ezt elmodhassa később a haverjainak, hogy milyen bátor is volt. Általában ők cserélgetik sűrűn a motorjukat egyre nagyobbra.
2.
Aki az ember és a gép közötti kölcsönös viszonyok élvezése miatt motorozik. Ismertetőjelük, hogy általában nincs motoros ruhájuk, és régi motorral járkálnak. Közéjük tartozom én is. Nem az számít, hogy mennyivel megy a gép, hanem az egésznek a fílingje.
Az egyik oldalon olvastam a következőt:
Egy MZ alapvetőleg semmire nem jó, éppen ezért fanatikusok azt tudnak belőle csinálni, amit csak akarnak.
Én ezt szeretem az MZ-kben, hogy olyanná alakítom, amilyenné csak akarom. Van még egy nagy előnyük a mai japán gépekkel szemben, mégpedig az, hogy nagyon könnyen szerelhető, és az alkatrészek jelentősen olcsóbbak, mint a japán masinériákba. Bárki meg tudja szerelni minimális szakértelemmel, míg a japán cuccokhoz értő kezeknek kell hozzányúlni.
És a foygasztáshoz egy kicsit visszatérve:
Ne felejtsük el, hogy az MZ az 2T (kétütemű), és ezért roszabb a hatásfoka, mint a négyüteműeknek. Gépkönyv szerint egy 250-es ETZ fogyasztása 3,5 literre kihozható 80km/h sebesség mellett. Ez ahoz képest, hogy a mia 50ccm-es robogók 4 lityó körül zabálnak, nem is annyira vészes. -
Vki
tag
Na,itt az első UP!
-
Akkó meg minek ilyen motor?
Ha már megy, akkor mennyen!
Én egyébként túramotor párti vagyok. A csopper nehézkes városban, a gyorsaságival nem lehet lassan menni normálisan, gyorsan meg veszélyes. A túra lenne az igazi, de mióta lusta kövér disznó lettem csak autózom.
Vagy azóta vagyok lusta kövér disznó, mióta csak autózom? -
Szeke
senior tag
Csak a keveredések tisztázása végett:
MTZ = traktor tipus
ETZ, MZ = motortipusok -
Vki
tag
Hát nem gyönyörűség??
Bővebben: link -
Sick Boy
őstag
Nahát, hogy pont most nyitottál témát, a barátom pont most tett szert egy 250-es MTZ-re, és mondhatom, nagyon király a cucc, nekem nagyon bejött, vezettem egy keveset és nagyon tetszik.
És mocskos 55 e forintért jutott hozzá. A gép pont 15 éves és nagyon szép állapotban van.
Figyu, nézz be ide: Bővebben: link nagyon sok jó cikk, és sok-sok letölthető kezelési és szerelési útmutató van, most töltöttem le ennek a barátomnak innen minden MZ-vel kapcsolatos anyagot! -
fzr1000
tag
hááát... ha azt mondom, hogy a ZZR-1100 beérte 6 literrel két személlyel 180-as tempónál is, akkor mit mondasz?
gondolom, függ a karbi beállításától is, hogy mennyit eszik, szóval biztos lehet lejjebb tornászni az ETZ fogyasztását...
én az elmúlt egy hónapban kb. 5000 km-t szaladgáltam motorral, így ilyen esetben azért már kezd számottevővé válni, hogy mennyi a moci fogyasztása... igaz, én sosem az alapján választottam motort, hogy mennyit eszik... -
Zoli bácsi
őstag
Nekem voltak MZ-k, és egy ETZ-m. 1989-ben vettem egy 150 cm3-es ETZ-t. Az első 1000km alatt tönkrement az elektronikus gyújtás, visszaalakították megszakítósra. Utána a sebváltó szarakodott, és a nagy fogyasztás miatt hamarosan el is adtam. Haveri körbe sok ETZ volt, sajnos elég hamar kinyúltak. Értem ezalatt hogy 25-35e. km után olyan gyengék lettek, hogy fúratni kellett őket. Persze nem éppen kíméletesen hajtottunk....
Inkább a régebbi, TS sorozatot használtam, strapabíróbbak voltak. Láttam 200e. km-t futott TS250-est, aminek a motorjához nem volt hozzányúlva. Legtovább TS125-öst hajtottam, szerintem jóval többet kibírt mint az ETZ-k. Én is venni akartam valamit, nosztalgiából. Találtam egy 900km-t futott TS125-öst, majdnem megvettem. De miután mentem vele, rájöttem hogy kevés az a 10 lóerő a mostani 120 kilómhoz. Néztem utána 250-es ETZ-ket. Elég leharcolt állapotban árulták őket 60-70e ft körül, ilyet inkább nem vettem. Szerintem inkább valami négyütemű 125-250cm3-es gépet kellene venni........
-
fzr1000
tag
tegnap ültem egy 125-ösön, kicsit furcsa volt, így több év és más motorok után... 6 éve váltam meg a 250-esemtől... tanulónak mindekettő jó szerintem, de a 250-es érezhetően erősebb... jó gumival nagyon jól lehet velük kanyarogni is... olcsó a karbantartása, de azért a 250-es tud sok benyát enni (5 l/100 km)... egy 250-essel 4 évig motoroztam, kb. 25000 km-t, gyújtókábel meghibásodás + elszakadt láncon kívül semmi gondom nem volt vele...
-
-
Sir Pocok
őstag
Tanuló motornak jó.....
-
Vki
tag
Sziasztok!
Szóval,ahogy a címben is ven szeretnék a két járműről véleményeket kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest