Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
válasz
mr zoltanoo #1999 üzenetére
Helló!
BIOS - processzor energia gazdálkodás, vezérlőpult energia gazdálkodás.
Vagy PowerNow vagy RMClock. Ezek dinamikusan kezelik a procit. (e-mail gépeléshez nem kell 1,6G-n futni.)
A tesztelős okosságok után ne csoldálkozz, azok dolgoztatják a procit (is).
Az alaplapi integrált VGAk memóriájával általában nem lehet BIOSban játszani (egy hp-n se) a rendszerRAM nagysága alapján, a BIOS önmaga állítja be. (pl 512/16-64; 1024/128-256 stb) BIOS frissítések alakalmával szoktak alapértelmezett méretet váltani. Ha jól tudom a gf6100asok MSI-n 16MB al jöttek ki, ezt a gyártó később 64re tolta fel. -
mr zoltanoo
csendes tag
hali mindenkinek!
nem tom megállni, hogy ne pofátlakodja bele ebbe a rovatba (azért mint msi-snek mégiscsak miért ne)
kb a felét végigolvastam ennek a rovatnak, de mintha egy dolgot nem láttam volna: miért van az, hogy akármilyen tesztelős okosságot teszek fel a gépre (m670), a cpu hőmérséklete konstans 75 fok. akár bekapcsoláskor, akár nfs carbon után(közben, mert ugye kifagy:S).
vágja a választ vki? egyébként érezhetően nem mindig ugyanolyan meleg...a csuklóm mondta
valamint vki tudja, hogy lehet babrálni a videokártya memóriaigényével? nem mintha nagyon sokat jelentene plusz 128 mega, de azért mégis...a kis buheraszellem bennem van. -
vati
senior tag
Az áru átadás úgy zajlik, hogy jobb esetben előtted bontják ki a dobozt (ami pont olyan ahogy leírtad) rosszabb esetben a raktárban bontják ki.
Azért rosszabb, mert ekkor már elvileg eltűnhetnek belőle dolgok. Nem is megmutatni bontják ki, hanem hogy belepecsételjenek az MSI által adott jótállási jegybe. (harmonikaszerűen hajtogatott kék, vastag papíros, soknyelvű, nem fog rajta a tinta) Mellesleg, az normális ha semmi szériaszám-szerű dolog nincs odaírva?
Az angol User's Manualban a következő áll:
''Unpacking
First, unpack the shipping carton and check all items carefully. If any item
contained is damaged or missing, please contact your local dealer immediately.
Also, keep the box and packing materials in case you need to ship the unit in the
future.
The package should contain the following items:
- Notebook
- User’s Manual or Quick Start Guide
- All-in-one application disk, containing the drivers, utilities and optional recovery function.
- High-capacity Li-ion battery pack
- AC adapter and power cord
- Phone cable/Phone jack (optional)
- Notebook carry bag (optional)
These accessories listed above may change without notice.''
Egérről szó sincs. Elképzelhető, hogy közben változott a felállás, és táska helyett egeret raknak a dobozba gyárilag.
Az én esetemben az ''optional'' megjelölésű dolgok mind hiányoztak a dobozból. Se telefonmadzag, se táska, se egér. A többi stimmel.
Vajon hogy tudnám csekkolni, ez speciálisan az ebolt.hu szemétsége (kilopták amikor kitöltötték a jótállási jegyet hátul a raktárban) vagy valami marketing shit, és már rég nem a netes árlistákban mindenfelé szerepelő kelléklistával (''...,táska,egér'') szállítja az MSI ezeket a notikat? Más hogy kapta a 670-est?
Azért nem 500 Ft-os kiegészítők ezek, hanem egy nullával odébb.. -
házimozis
tag
Nem kell maradéktalanul elhinni a fícsörökről amit a forgalmazók kiírnak a lapjaikra. Szerintem ők is a nagykertől kapják az adatlapokat, aztán a szállítmány másféle kiszerelésben érkezik, mert a gyáró változtat (országonként is) de nem jelzi előre.
Pl. az enyémhez sehol nem jelezték, hogy van rajta ''op.rendszer''. Már mindenféle ultimateboot CD-kel készültem, hogy akár 1 pixeltesztet is tudjak csinálni, (helyben gépátvételkor) erre ott figyelt rajta a freedos.
Aztán sehol sem írják, hogy jár a géphez 1db DVI-I -> D-Sub átalakitó - apró figyelmesség - de mégis 3-4 rugó egy ilyen. (a DVI monitorkábel meg múrvadrága) ...Éppen ezért nem értem a táskát.
Továbbá nem írtak sehol sem a beépített mikrofonról, (csak bemenetet említettek) van rajta.
Ergo inkább alulspecifikált volt a gép. Szerencsére. Szvsz ha a notit ott bontották ki előtted (ahogy az enyémet) akkor az jár hozzá, ami a dobozban van. -
Barto
aktív tag
Nem tudom egész pontosan, hogy zajlanak ezek az árú átadások.Én amikor vettem a leírásokban ott volt, hogy egér és táska jár hozzá. Egy nagyobb dobozban jött az árú. Kibontottam és egy kisebben volt a noti, mellette/alatta (mármint a kisebb doboz mellett/alatt) ott volt egy nylonba csomagolva táska, mellette a táp, az s-videokábal, modem kábel, és az egér. Egy nagy füllel rendelkező dobozba volt minden benne, ami ugymondd kisebb ''rekeszekkel rendelekezett''. Azokba voltak a többi részei, eszközei.
-
házimozis
tag
utóirat:
A géphez csak (travel optikai vezetetékes) egeret adtak. 3 kilóba (meg a dobozba) miért nem fér bele egy táska? A kisebb MSI gépekhez meg adják. (Vagy, akkor nem adjanak egeret se.) Ez u.u. nehezen érthető mint a kristály kivitelek, amit hanyagolni kéne. (roppant izléstelen ugyanis)
A papír stafírung (manuálok, ilyen olyan nyilatkozatok) hozzá, több is a kelleténél, magyar manuál smafu. -
házimozis
tag
Üdv márkatársak!
A fórumot 4 hónapja olvasom, ezek után döntöttem, MSI notebookot vettem, egy L745X-t. Első saját notesz, de PCn nem ma kezdtem.Mivel klasszikus DTR felhasználásara kell, ezért választottam ilyen típust. (szállító IPON, disztribútor Expert.)
Megpróbálok átfogó leírást adni, a benyomásaimról:
Kijelző:
Ez a glare változat nem zavar. (pl. a Fusik számomra elviselhetetlen tükör-üvegjéhez képest) A vertikális láthatósági szöge nagyon kicsi! A horizontális jó. A felbontással nincs bajom, (17'' 1440x900) ahogy a színtisztasággal és a reakcióidővel sem. (16ms Samsung)
Az nVidia grafikus menedzsere nagytudású, de kezelőfelülete bonyolult. (egy ATI kapcsiból érthető)
Grafikus kártya:
Go7600.Nem vagyok hardcore gamer, de nem vetem meg a játékot. Ergo nem tudom elfogadni az alaplapi megoldásokat egy teljeskörű home felhasználásban. Nem bechmark-olgatok, (olvastam párat) szal valszeg nem lesz vele gondom. Figyelemre méltó az MXM2 foglalat, vagyis a kártya cserélhető.Office üzemi hőmérséklet ~49C.
Processzor:
T5600, C2D. Mit mondjak? Rendben van. Eszelős multitask-olásra (is) termett. Office üzemi hőm. 31-37C.
RAM:
1GB, 667, DDR2. Jelenleg - home környezetben - mindenre elég. (Transcend, itthon sajna ritka.)
HDD:
120G, SATA. Egy WD típus, hypercsendes! gyors. Takarékos vagyok, (no dvd r.i.p. meg ilyesmi) el fogok férni rajta.
Hálózat(ok):
Gigabites LAN. Überbrutál! Munkahelyi hálózaton okádja a netet. Drótnélkül még nem mentem csak Blútuttyon, az telefonnal jó.
DVD-RW:
Optiarc (=Sony+NEC) Az életben nem halottam róla. Korrekt, már írtam vele, nem lustálkodik elérési időben sem. (tán 2MB pufija van)
Hang:
Realtek HD. Széleskörű használhatóság. A csatlakozóin keresztül van analóg 5.1, de SPDIF digit kimenet is. A 4+1 db beépített hangszóró (! és egy ''mély'' rezonátor alul) notebookban több mint elég. Ügyes a szoftos felülete is. Az task ikonja viszont kifejezetten ocsmány.
Kártyaolvasó:
4in1, sajna pont XD-t nem olvas (Olympus).
WEBkamera, beépített mikrofon. Majd kipróbálom Skype-on.
Csatlakozók:
DVI-I, de adnak egy D-SUB átalakítót. Fura az S-Video kimenet (több a lába). 3USB elegendő, ha kell veszek egy lengő HUBot. Hálózat modem, stb. Az elrendezés logikus (körben) és nem zsúfolt. A hang (csatik) tudását még felmérni sem tudtam.
Akku:
A teljesítménynek ára van = üzemidő ~100 perc, bár ez picit majd javul(hat), még csak 3 cikluson van túl a telep. Másodlagos szempont számora keveset akkuzom. (Mielőtt bedöfné valaki, hogy akkor miért nem asztelit vettem ... azért mert lakberendezésileg nem tudom (akarom) elhelyezni, és a notebook mobilitása viszont kell számomra.)
Készülékház:
Fura (tán ABS) műanyag, sajnos az ujjlenyomat csúnyán megmarad rajta, adnak mikroszálas kendőt hozzá. A DVD tálca illeszkedése a készülékházhoz, ottrombán csúnya! (ferde hézag több példányon láttam) Ellenben maga a ház masszív, és szépen illesztett. A súlya hordozva épp elviselhető. (cipeptem már Tinkpadot is)
Installáció:
FreeDos-al vettem, kapott egy XPPro-SP2-öt. A gyári telepítő lemez hibás! (példány) A kártyaolvasó telepítést megtagadta. A gyártó net-supportja segített, amit előre letöltöttem. Neten viszont az intel 9345ABG (wireless) telepítő hibás! Össze is ugrott a telepítő a sok hardverrel. (3. nekifutás volt)
Ide tartozik, hogy ez a vas a teljesítményéből adódóan jelentősen disszipál(hat). (magyarul melexik) Ez ellen - elsőre - szoftveresen kell védekezni. Az RMClock kíváló a processzorhoz. A VGAt jelenleg PowerStrip-el kezelem. (nVidia nTune?) Downclok-olok!
Üzemi tapasztalatok:
Alapjáraton proci(k) 31-37C fok körül, GFgo 44-49C. Hajtva ''light''-os játékkal, (SpC_GT) proci 50-55 fok, GFgo 52-55 fok. Nyilván mai hardvernyúzó játékkal, magasabb lesz. (egy NFS Most Wanted-et vennék)
Álatlánosságban elégedett vagyok. Az látszik, hogy ez a márka nem a nehézsúlyú nótbuknyúzok igényhez igazodik, a fejlődőképessgéhez nem fér kétség.
Elnézést ha hosszú voltam.
üdv. -
vati
senior tag
válasz
LALA_kiraly #1992 üzenetére
Hát akkor mehetek reklamálni, ugyanis nekem nem adtak.
Maga a noti egy lezárt dobozban jön, én csak ezt kaptam, mellé semmit. www.ebolt.hu egyébként, itt is egér+táska szerepel az árlistában, de az átvételkor elfelejtettem hogy ezt külön ode kellen adják.
[Szerkesztve] -
törölt tag
én az iponban vettem, ott adtak ohozzá egeret. azt mondta az eladó, hoféle csomag van, az egyikbgy kéten táska, a másikba negér van. mondjuk ennek ellentmond, hogy a honlapon úgy van feltüntetve, hogy egér+táska jár a csomagban.
de mivel hátizsákban hordom, így az egérnek jobban örültem. -
vati
senior tag
válasz
LALA_kiraly #1966 üzenetére
''( táska, egér különbözik, de ne kérdezd melyik melyik).''
Hol adnak táskát, egeret az MSI Mxxx notikhoz? -
vati
senior tag
Akkor én is leírom egyhetes tapasztalataimat a M670X-045-el.
Nagyjából az egész Megabook sorozatra igazak lehetnek, a külső elemek ugyanazok.
- összkép: célszerű, puritán, de nagyszerű
Nem játékgépet akartam -igazából a játékra kihegyezéstől szállnak el a notik árai- így az MSI M670 ár-érték arányát találtam ideálisnak.
- proci+mem.: a Sempron 3400+ és 1 GB DDR2 kombnációja ideális egy belépő szintű gépnek. Figyelembe véve hogy az irodai gépek általában lassabbak ennél, és ha valaki nem hardcore gamer, nem DTP stúdiónak használja a laptopját, vsz nagyjából felesleges a C2D. (játékokat is inkább a vga limit fogja meg, gondolom én)
Az 1 GB RAM kell a stabil, swappelésmentes működéshez -tapasztalatom szerint-, ez fontos szempont volt a kiválasztásnál. (röhej, hogy 2007ben még árulnak gépeket 256MB memóriával...)
- sw: a frissen letöltött driverek probléma nélkül felmentek (32 bites xp, linux még folyamatban), minden működik, osztályzat: 5. A modemet még nem próbáltam.
A DOS esetében az egértámogatás problémás: az általam ismert DOS-alapú HDD particonáló/partíciómentő programok (Norton Ghost, PowerQuest PM80, Paragon stb.) rescue diskjei közül egyedül a PM80 indult el egértámogatással. A NG2003 csontra fagyott az egérdriver inicializálása közben(?) a Paragon működik, de az egér meg se moccan. Szóval, nem érdemes a DOSt erőltetni ha valaki rescue CD-t akar csinálni, inkább BartPE.
- kijelző: eleinte szokni kellett a GlareType kijelzőt, és a szerintem szűk függőleges betekintési szöget, de ha ezen túl van az ember nagyon bejön. Egy korábbi laptopomnak ''matt'' kijelzője volt, ez vsz szebb, bár kétségkívül ízlés és divat kérdése.
A panel kontrasztarányát nem tudom, nem lehet túl nagy: filmnézésre nem ideális bár használható.
Többen kevesellni szokták a 1280x800 felbontást, nekem -normális távolságból nézve- nem tűnt pixelesnek.
-touchpad, klaviatúra: a touchpad szerintem is elég érzéketlen. Én legalábbis hamar átszoktam a külső egérre. A klaviatúra eleinte kicsit furcsa (pl. ''í'' betű) de hamar megszokható, a numpad nagy előny, a gombok érzékenysége teljesen OK.
- video: az NV6100Go-ra benchmarkot majd mások csinálnak - mivel nem vagyok hardcore FPS gamer, annyira nem érdekel. Elég ha régebbi dx9 játékok elfutnak rajta.
- akku: a gép nekem meglepően halknak tűnik. Másodszori feltöltés után, letekert fényerővel, kikapcsolt wifivel, lagymatag de _folyamatos_ használat mellett (nem játék) 2 óra 50 percet bírt az akku a full lemerülésig, bár nem vártam meg hogy magától kikapcsoljon. Bekapcsolt wifi-vel, normális használattal reális lehet a 2 óra, nagyon spórolósan 2.5 -
qviktor
csendes tag
Ja, az lemaradt hogy 3DMark 05 default: 4860 pont
-
Scoobyka
addikt
válasz
qviktor #1979 üzenetére
és nem melegszik túl az a 3d-s kártya??...mert nekem úgyanaz a konfigomvan csak 15.4-es kijelzővel(677x-002)...és néha 80fokra is felkuszik a vidkari..szóval sztem nem érdemes tuningolni,nehogy elszáljon a gép...amúgy aski neked hogy bírja....nekem 95%os töltötség mellett 2óra 10 percet ír ki....(800on a pproci...vidkari meg baterry optimal...kijelző 3-4es fokozaton).
-
qviktor
csendes tag
Hello!
Ma vettem egy MSI 735X-et a pcx.hu-nál.
leírom a tapasztalataimat:
- A Go7600 igen ütős. Kapásból felnyomtam a gyári órajeleket (450/500) 500/606-ra. Ezt egyébként a driver automatikusan állította be, miután rányomtam ey olyan gombra, hogy ''optimális frekvenciák észlelése''. Nem tudom mennyi a plafon de 3D Mark 03 default 10100 pontot csinált. A notebookcheck.net-en ennél a karinál 7600 pontot írtak 3DMark 03-ra. Hogy mennyit bír a vas, majd kiderítem, de elsőre durván impresszív.
- A proc szerintem hozza amit kell, X2 TL52.
- A kijelzővel nincsen bajom, bár nem olyan szépek az egyszínű homogén felületek, mint a barátnőm Dell Inspiron 1300-asán. Kicsit talán szemcsés, de csak közelről.
- Zajszint. A hűtőnek jól hallható zaja van. Nem az a surrogó fajta, inkább búg. Ez talán szintén picit zavaró.
- A billentyűzet szokatlan. Eddig asztali gépem volt, és ezen a klaviatúrán határozottan meg kell nyomni a gombokat. A ''í'' betű pedig elég hülye helyn van. Emellett gyakan összecserélem az Entert a Shifttel.
Összességében jó vételnek tartom, kegyetlenül gyors, ütős 3D, nagy felbontás, 17''-os display, numerikus pad, webcam, 2 magos, 1G Ram, és mindez 250 bruttóért.
Ha kérdésetek van, benézek még időnként, illetve mailezzetek! Most jön a 3D Mrk 05.
Csákány!
Viktor -
Scoobyka
addikt
na Bios-ba belöttem mind2-t...
most raktam be elöször az aksit...és 63%osként kezelte elöször...így azt írta ki,hogy 1óra 30percet bír.....ami számításom szerint ha teljesen fel lesz tőltve akkor sac-kb 2óra amit tutira vinni fog...ami nem sok,de legendő sztem... -
Scoobyka
addikt
amúgy nektek is állandóan dolgozik szinte a winyó..lehet hallani a recegést v. milyen hangot......érdekes,de nem zavaró.....a Biosba mit löjjek be a fejlet energia gazaság érdekében?
-
törölt tag
válasz
btomi86 #1975 üzenetére
nem kellett volna leformázni az akksit, és szerintem ne is próbálkozz ilyesmivel
a Li-ion akksik teljesen mások ilyen szepontból, mint a régi Ni-MH és társaik.
ha hálózatról megy, akkor végülis az sem teljesen jó, ha kiveszed, az sem, ha nem veszed ki. én inkább bennehagyom a gépben, mert: csak felkapod, és mehetsz vele akárhova, ha mondjuk odébb kell vigyed, és nem kell kikapcsolni, csak lehúzod a töltőről, máshol meg visszadugod. illetve ha nem használod sokáig az akksit (nincs töltés-lemerülés), akkor szépen ellustul, és ugyanúgy tönkremegy, mintha flyton töltögeted (töltőn lóg).
volt még valahol leírva nem olyan nagyon régen ilyen pro-kontra érvelés, cska már elfelejtettem a többi érvet
azért azt nézd meg sztem, hogy a BIOS-ban be van-e pipálva mindkét típusú energiagazdálkodás használata (nekem alapból csak az egyik volt). -
btomi86
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI-L735 boldog tulajdonosa vagyok. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, akiknek ilyen van vagy voltdolga vele, hogy mennyi időt ír ki a gép egy feltöltéssel a gyári aksival? (nekem ez az idő 1,5 óra, normális ez?)illetve hogy le kellett volna formázni az aksit? Ja, és ha hálózatról üzemeltetem, akkor az aksi maradhat, vagy szedjem ki belőle?
A válaszokat előre is köszönöm! -
xedos
addikt
válasz
LALA_kiraly #1965 üzenetére
Nem sok notebook, Fényképezőgép, PDA és telefon van amit napon is rendessen látsz
A fényes kijelző erre még rátesz egy lapáttal... -
Barto
aktív tag
Nekem nem tünt fel ez a fehér csík/megvilágítás, illetve a kijelzővel nekem sincs semmi gondom. Szerinttem világosban is elég jól használható. Természetesen mindenkinek van egyéni tapasztalata, abból levont véleménye, ami vagy megfelel az egyén igényeinek vagy nem.
-
Ste
addikt
válasz
LALA_kiraly #1969 üzenetére
szerintem is gáz a kijelző
fényes nappal napsütésben esélytelen a rendes használat
a színek meg alapból olyan pasztelesek, hogy még a színátmenetek között is látható sávosodás
nem egy PVA/MVA panel sajnos -
Scoobyka
addikt
amúgy azt észrevetéttek,hogy filmnézéskor a felső fekete résznél fehéresen világít a legfelső sor(ha nem teljesen érthető azért értsd jól)...gondolom lentről meg fentről jön a tn panel bevílágítása....mondjuk nem nagyon észrevehető,de azrét látszik.....compaqnál ez sokkal rosszabb volt,de kiváncsi vagyok ez minden notinál így van?
[Szerkesztve] -
LALA_kiraly
őstag
válasz
Peetee(tm) #1968 üzenetére
Csak kinyílvánítottam a fényes kijelzőről a véleményem.
Különben te mit keresel még itt? -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
LALA_kiraly #1966 üzenetére
Betolakodó
Már itt is rontod a levegőt
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
LALA_kiraly #1965 üzenetére
nekem nem volt vele bajom. a múltkor kocsiban utazva kellett használjam, verőfényes napsütésben és látható volt.pedig kb 2-esen volt a fényerő. mg akkor is használható volt, amikor közvetlen rásütött a nap. igaz nem fantasztikus, de használható.
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
#16820480 #1959 üzenetére
Szerintem gáz ez a kijelző. Szobában ahol akksiról megy, tökéletes. Ha elviszem tuti hogy süt a nap, a kijelzőt meg látni csak akkor lehet, ha mégfényesebbre veszem, akkor meg a rövid életű akksit még jobban lerövidíti. Azért vette, mert sokat utazom, és hogy az időt elüssem. A vonaton meg mindig süt a nap, az akksinak is vége... Este jó csak.
-
-
Scoobyka
addikt
most ,hogy visszaraktam a 86.02-es drivert látom a színbeli eltérést..,de a régi driverrel ezerszer jobbak a színek...amit lineklét 9x.xx-es drivernél a fejlécnél csíkozodás volt...itt eltünt...szóval sztem te is inkább a 86.02-est rakd fel...gyorsabb is és szebbek a színei...mindenkinek csak ajánlom!!
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
na beteszteltem a dirvereket amit adtál...alapos tesztek alá vetettem őket...és hát szomorkás,de lassabb az eredeti drivernél...a színekben meg nem veszek észre külömbséget...azonban új opció van...lehet húzni a kártyát,de ilyen hőfok mellett ez felejtős marad...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Enclave #1958 üzenetére
van tükröződésmentes is, csak olyat az MSi nem használ asszem. illetve a többi gyártó közül is egyre kevesebben.
a látószög csak fgüggőlegesen gáz, oldalra egész jó. gondolom nem egymás nyakába ültök filmnézéskorde amúgy meg ki lehet kötni tv-re (s-video), külső monitorra, vagy esetleg (bár ez ritkább eset) projektorra is a gépet.
-
Enclave
aktív tag
válasz
#16820480 #1954 üzenetére
Köszi a választ...
De nem létezik másfajta? (a boltban mintha valami hagyományosat mondott volna még az eladó az valahogy sokkal jobban bejött; már a tükrözésmentessége és a nagy látószöge miatt)
Mi van ha többen akarunk filmet nézni? Akkor csak 1 ember nézheti és kész? -
Scoobyka
addikt
válasz
Enclave #1952 üzenetére
amúgy divat ez a fényes kijelző...lassan minden notiban ez lessz..(ASUS és DELL nek is van ilyen típusu kijelzője ...alsó és felső kategoriába....amúgy sztem is szebb színt eredményez és mint ha élesebb lenne a képe ,mint a sima kijelzőknek,de lehet csak nekem tünik annak,de nekem jobban is tetszik a simától...a tükrözödéstől meg ne félj annyira nem vészes...csak megfelelő szögbe kell rakni és kész....)
-
törölt tag
válasz
Enclave #1952 üzenetére
szerintem ezekben a 15,4''-es MSI-kben ugyanaz a kijelző van mindben: 1280*800-as glaretype, amit (asszem, de nem biztos) a Fujitsu gyárt. 25ms-es válaszidővel rendelkezik, és szerintem nagyon szép a képe, csak a látószöggel van kisebb gond, hogy függőleges irányban elég kicsi (ez akkro jó, ha nem akarod, hogy más is lássa, amit csinálsz).
a glaretype kijelzők sajátossága, hogy ilyen fényesek. ezzel nem nagyon lehet mit csinálni (az istenért, le ne szedd a külső rétegét!!), hacsak nem veszel rá valami matt szűrőt. viszont cserébe (állítólag) szebbek a színei, mint a matt kijelzőknek. amúgy szerintem megszokható, és tényleg csak akkor gáz, ha nagyon fényes helyen vagy (pl. strandon, de ott meg nem laptopot használ az ember, hanem fürdik
)
-
Enclave
aktív tag
Hi!
Egy 655X vételén gondolkodom...(cpu+vga+ram miatt,más hasonló teljesítményűt nem találtam ilyen árkategóriában...195k bruttó)
Viszont olvastam 1-2 rossz dolgot a kijelzőjéről...(még ősszel írták néhányan) Nos megnéztem egyet élőben ellenben én semmi ditherelést és hasonlót nem láttam...(Vista-val lehetett megnézni; vagy ez vmi Vista ''trükk'' volt?)
Ha jól emlékszem a laptop nagyrésze szürke volt...(csak a webkamera és a kijelző háta/laptop alja volt talán fekete+bill) ; tehát nem úgy nézett ki mint a fotókon...
Lehet ősz óta új féle kijelző van hozzá?
De ami nem tetszett,h. a kijelző annyira tükröződött,mintha egy ''ablakon keresztül'' néztem volna... Ez normális? Ezzel nem lehet valamit kezdeni? Valami fólia netán valamit még ''pluszban leszedni''?
És még annyi,h. egy nagyker árlistáján 3 félét láttam...
MSI M655X-037HU
MSI M655X-028HU
MSI M655X-032HU
Mi a különbség ezek között???
Netán a kijelző???
A válaszokat nagyon megköszönném,pláne ha az illetőnek van/volt tapasztalata egy 655X-el... -
törölt tag
válasz
Scoobyka #1946 üzenetére
nekem 3-ason van egyfolytában. egyszer valamiért maxon maradt, de hamar elkezdett fájni a szemem tőle.
amúgy a képe szép, én a látószöggel nem vagyok kibékülve teljesen, mert a vízszintes még okés, de a függőleges elég kicsi (legalábbis a 170/170 fokos asztali tft-hez képest). -
Scoobyka
addikt
tényleg nincs vmi új driver 7600gohoz amitől még gyorsabb a picike?
(XP alatt)
-
Scoobyka
addikt
válasz
#16820480 #1944 üzenetére
amúgy nemtom ,te hogy vagy vele ,de az első fokozat sztem max verőfényes nappal lehet használni akkor sem nagyon...este nagyon gyenge az 1es....nekem este maxra vágom...akkor igazán szép(jó azért az lcd-tvmet nem alázza,de egy notitól korrekt...mondjuk egy jobb panelt én raktatam volna bele,de így is nagyon kellemes az összhatása a kijelzőnek)....5ős meg nappal ha szép verőfényes nap van....
-
Kalucsni
csendes tag
Vistásoknak újabb kérdés. 655x-re feltelepítettem az ultimate-et, minden rendben volt, szépen felismerte a gépet, igen jól ment rajt minden, egészen a ma reggeli bekapcsolásig. Ugyanis a hálózat közölte velem, hogy ''nem azonosítható hálózat'', és bármit csináltam ezen segíteni nem lehetett.
Újratelepít egy formázás után, de a hibajelenség itt már az első perctől fennált. Visszatelepít XP, minden tökéletes.
Valaki találkozott hasonló jelenségel? Minden általam ismert lehetőséget kimerítettem a probléma megoldásáért. -
Scoobyka
addikt
amúgy mindenkinek 8 fokozatban lehet állítani a fényerőt? MSI notiknál...gondolok a 655,677,735 modelekben?
-
Sanyo
senior tag
válasz
Athanáz9 #1910 üzenetére
Nem egész két hete van meg a gép, pár apróság:
- magyar vista van hozzá, angol jobb lett volna de meg lehet szokni
- aero megy, fel voltam készülve arra, hogy a GMA950 nagy csalódás lesz, nincs különösebb gond, nem játékra vettem
- hardveres gomb a wlan és bluetooth ki/bekapcsolására. Reboot után is csak azt kapcsolja vissza, ami előtte is ment (vagyis ha a wlan ment kikapcs előtt, amint bootolt a gép már nem kell foglalkozni vele)
- a wlan-t még nem próbáltam az utcáról, egy öreg Micronet SP918BK-val routeren keresztül megy ki a netre, nem szakad le, nincs probléma. Jövő hónapban próbát teszek egy Linksys WRT54GL routerrel.
- nem egész 3 órát megy aksiról, teljes fényerőn, akkor még dróton netezve
- a vinyót szinte nem hallani, nagy ritkán a seekelést
- a dvd írót még nem próbáltam
- a tapipad jobb szélét egérgörgőként lehet használni
- a prociventi egyfolytában megy, de nagyon halk, ha nem figyelek rá észre sem veszem. 1080p felbontású filmet nézve azért beindul, nem vészes de nem használnám így egész nap
- a gép hasa/jobb széle meleg, de nem forró, ölben nem égeti a combom
- képernyő egyszerűen csúcs, a tükrözödés furcsa volt az elején, de már megszoktam
- 1.9kg, a régi notimhoz képest is könnyűnek számít
- fém ház, nem recseg-ropog, a képernyő finoman csukódik, halk kattanás és már alszik is a gép
Ha van kérdésed, csak nyugodtan. 3dmark vagy ilyesmit nem futtattam, számomra a gép 3d teljesítménye másodlagos. Az Il-2 Sturmovik minimumra véve jól megy, mást nem próbáltam. -
zsemle80
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #1918 üzenetére
B-L-A-C-K!!! Én megvettem ezt a típust,és lekopogom,idáig semmi baj nincs vele... szoktam rajta sokat játszni,kb 3-4órát,és a vga eddig max 65fokon volt,úgyhogy ilyen téren nincs gondja a gépnek. A technikát tekintve szintén nagyon jó laptopról van szó,úgyhogy ajánlom!!!
-
Barto
aktív tag
válasz
#16820480 #1938 üzenetére
CPU-z szintén 1.6-t mutat. ACPI be van kapcsolva és fel is van telepítve. Linux alatt 1.6-n megy mert nem támogatja a 64-es ACPI-t, valszeg rosszul lett megírva hozza, illetve úgy a telepítő ki is fagy, ha acpi-vel akarok linuxot telepíteni, de win alatt eddig ment. Eddig is az everesttel használtam. Még küzdök egy hátha valami kiderül...
-
törölt tag
nem, egészen biztosan nem kéne akksitól függenie, mert nekem most is 800-on megy a gép (net, messenger mellett). nem tudom akkor mi a baja. nem lehet, hogy az everest csak az elméleti értékét írja ki a cpu-nak, ami ''bele van égetve''? nézd meg egy ''cpu-z''-vel is, hátha...
az a 69/79 nem rossz egyáltalán! nekem játék alatt olyan ~65ig szokott felmenni a proci, a vga-t nem néztem, de asszem az olyan 10 fokkal melegebb asszem. viszont tegnap megelégeltem, hogy a jobbkezem alatt igen meleg a gép háza, és lejjebb vettem a vga órajeleit, meg átállítottam max-ról balanced performance-re a driverében. most egész kellemesbár még játékot nem próbáltam, hogy mit szól a ''gyengébb'' vga-hoz. de azért amikkel én játszom, azok csak elmenek már rajta rendesen.
azlrt amiatt még izgulok kicsit, hogy nyáron ha mondjuk 30 fok lesz, akkor mit szól majd a gép, mennyire bírja a hűtés kordában tartani... -
Barto
aktív tag
válasz
#16820480 #1936 üzenetére
Persze minden fent van, AMD power now, az energiagazdálkodás laptop-ra állítva... Esetleg csak akkor megy, ha akksiról vagyok? Ha tápról akkor nem? Viszont arra határozottan emlékszem, hgy tápról ment akkor is amikor ezt láttam. Vagy esetleg az hogy ki van véve az akksi, amikor tápról megy? Mert amint sikerül még ezt beállítani egy ghost-t csinálok, most úgy érzem, hogy nagyon beállt a system. Most CS-ztem 2 órát cpu 69 fok, vga 79 fok, Sztem nem olyan rossz értékek... Szerinted/szerintetek?
-
törölt tag
hát ugye ahhoz, hogy ez a dolog mműködjön fel kell ugye tenni az alaplapi drivereket, köztük az enhanced power management vagy valami hasonlóval, illetve ahhoz, hogy ez működjön legalább sp2-es winxp kell (vagy gondolom vista).
meg esetleg azt is nézd meg, hogy az energiagazdálkodásnál nem raktad-e át véletlen valami ''maximális teljesítmény'' profilba. -
Barto
aktív tag
Jó reggelt!
Mint irtam visszajött kicsike, lekopogom rendben van a bill. Viszont, észre vettem, hogy azóta, hogy visszajött, formáztam, tettem rá új rendszert, kényem kedvem szerint beállítottam, és az everest-el nézegetem az aktuálisan mért adatokat(Túlhajtás), és azt látom, hogy üres járatban nem veszi le 800-ra a CPU órajelét.Persze a biosban nincs letiltva a funkció. Valaki tapasztalt már hasonlót? Tudom fogyasztás szempontból van jelentősége, de azért mégis csak érdekelne. Köszönöm a valászokat. -
törölt tag
válasz
Scoobyka #1927 üzenetére
szerintem ezt akkor lehetne csak javítani, ha satuként fognák be a kijelzőt. mivel az egyik szélénél van csak rögzítve, így elkerülhetetlen hogy mozogjon. illetve akkor lehetne talán megoldani, ha ugye lenne fix végpontja a képernyő kihajtásának, de akkor nem lehetne tetszőlegesen állítani hogy milyen szögben látod.
amúgy meg mire kikopna könnyen lehet, hogy teljesen másik laptopod lesz már -
törölt tag
válasz
Scoobyka #1931 üzenetére
minden laptopban ez van már évek óta.
nem is tudod csutkára lemeríteni, van benn egy olyan elektronika, ami kellően alacsony töltésnél kikapcsolja az aksit, hogy ne merítsd tovább. ha teljesen lemerítenéd, akkor egy Li-ion akksi ott halna meg nagyjából. szóval nem is érdemes próbálkozni.
de ha ez megnyugatja a lelked, akkor töltsed nyugodtan 16 órát első alkalommal. baja nem lesz tőle, ugyanis a töltöelektronika lekapcsolja az áramot amikor úgy érzékeli, hogy az akksi tele van. -
Scoobyka
addikt
meg mégvalami....ha átrakom a képernyőt 1024*768-ba...(mondjuk gém miatt) akkor mosotas lessz..nincs it is vmi lehetőség mint mondjuk moncsiknál az autosync??? Fontos lenne....
-
Scoobyka
addikt
ténlyleg akksit,hogy kell formázni...mivel 2 hete megvan a gép,de még nem tettem be a gépbe mivel csak hálózatról használtam eddig...,de majd most a kábelt mellőzném.....nincs vmi leírás mit hogyan kell tenni?
-
Scoobyka
addikt
-
törölt tag
asszem abban igazad van, hogy nem lehet magyar leírás nélkül ilyen cuccokat árulni (meg amúgy is valami ASVA-s elbíráláson át kell essenek az import termékek, ahol lehúzhatnak róla egy jó kis összeget, mint a vámon. bár nem tuodm ez notikra is vonatkozik-e, de például mp3 lejátszókra igen).
hozzáteszem, hogy sajnos, mert különben bődületesen nagy üzlet lenne a távol-keletről importálni ilyesmiket, mert elég jó áron lehet ott megvenni (még végfelhasználói áron is, nem beszélve a nagykerről). -
vati
senior tag
válasz
#16820480 #1922 üzenetére
Persze, időközben én is leszedtem mindent a netről, az angol kézikönyvet is, a drivereket is.
de mintha lenne 1-2 jogszabály, hogy magyar leírás nélkül ilyen értékű műszaki cikket nem kéne árulni... Mondjuk a fogyasztóvédelmi törvény, pontosan az idegennyelvűvel megegyező tartalmú user's manualt kell adjanak magyarul.
Ehhez egy fénymásolt sajtpapír se járt. (igaz, angol se.)
Konkrétan az fordult meg a fejemben, esetleg nem volt véletlen, hogy nem előttem bontották ki a dobozt hanem hátul a raktárban -a cd hiánya volt gyanús- egyébként a noti nagyon tetszik -
törölt tag
nekem a 673-hoz adtak telepítőlemezt (driverekkel ugye, mert nekem is oprendszer nélküli a gépem). de elvileg a drivereket mind le tudod szedni az MSI honlapjáról is.
leírás most így hirtelen nem emlékszem, hogy volt-e hozzá, de szerintem valami volt.
amúgy miért kell annyira leírás? nem találsz valami a notin, vagy csak megszokásból? -
vati
senior tag
Sziasztok!
Egy új MSI 670-045 tulajdonosa lettem
Érdeklene, hogy pontosan mit kell kapnom a dobozban? (oprendszer nélküli verzió)
Ugyanis a szállító (www.e-bolt.hu) csak a következőket adta: töltő, kábel, akku, de se driver CD, se magyar leírás se semmi egyéb nem volt a dobozban.
A dobozt nem előttem bontották fel -gar.jegy kitöltés miatt-, egyébként a gép érintetlennek tűnik. A jótállási jegyen szériaszám, egyedi azonosító nincs, csak dátum és hely, ezen kívül csak valami érintésvédelmi tanúsítvány volt a dobozban 15 nyelven, valami kézikönyvre -netalán magyarul-, azért számítottam volna... nem kevés ez így? -
Kalucsni
csendes tag
655x notin lehet billentyűzet érzékenységet állítani? Én nem találtam. Mivel elég gyorsan gépelek, kb minden 5. leütést nem veszi figyelembe, hanem utólag kell javítgatnom a komplett szöveget. Működik a billentyűzet, de egyszerűen nem bír követni gépelés közben
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok. Msi l735 (7600 go-s) notirol van valakinek valami tapasztalata véleménye?
-
B-L-A-C-K
titán
szerk:2x ment el
[Szerkesztve] -
Barto
aktív tag
Üdv Mindenkinek! Végre tegnap kézhez vettem a szervizből a notit. Szuperül működik. Kompletten cserélték a bill.-t. Remélem most már minden rendben lesz! 3 hétig volt oda, ebből 2 hét pest, és egy kis alkatrészre várás. Lehetett volna tovább is. Végül is nem vagyok elégedetlen.
-
tundra
tag
válasz
#16820480 #1908 üzenetére
A gépemben 64 bites Turion van SSE3 támogatással. Az általam próbált osx verzió támogatja ezt a procit. Szerintem az alaplappal lehetett gondja.
Megnézek egy másik verziót és beszámolok az eredményről.
Szerintem van értelme próbálkozni, mert érdekes lenne mcként használni az egyébként mcre ''hajazó'' gépet. -
törölt tag
válasz
Athanáz9 #1910 üzenetére
az inkább S262 lesz sztem, mert a(z M)662 az 15,4''-os. amúgy pofás kis gép, ha nem GMA950 lenne a videókártya benne, akkro egészen tetszene.
Saturnban láttam kipakolva, ott meg lehet fogdosni. első benyomás annyi, hogy eléggé forró volt. de nem tudom, hogy ez azért, mert nem volt bekapcsolva a fejlett energiagazdálkodás, vagy pedig mindenképp ilyen. -
Athanáz9
aktív tag
Üdv!
MSI szubnotebook: 662X-686HU. - 1GB Ram, Core Duo. 12''
Vélemény? -
törölt tag
tud valaki valami infót az S430 megjelenéséről? mindenhol csak rövid hírként találom meg, ráadásul kb. fél éves hírként.
remélem abba már a most bemutatott 65nm-es technológiával készülő X2-s procikat teszikha igen, akkor nagyon át kell gondoljam, hogy esetleg cserélek egy olyanra
-
tundra
tag
Üdv. mindenkinek!
Lenne egy nem teljesen témába vágó kérdésem, de hátha mást is érdekel.
Van nekem egy s-270-es subnotim, amire szeretném feltelepíteni az OS X oprendszert. Ennek a modellcsaládnak vannak fehér változatai is, amik direkt a macbook notikra hajaznak, így hát adott az ötlet.
A ''JAS 10.4.8 AMD Intel'' verzió már a install elején az usb tesztelésnél megáll ''still wait for root device'' felirattal.
Próbálkozott már valaki OS X oprendszerrel msi notebookon? -
törölt tag
válasz
LALA_kiraly #1904 üzenetére
szerintem ott a méréssel volt a baj! 90 foknál egy proci már vagy kikapcsol, vagy megsül. a vga elvileg melegedhet annyira, de az egy Asusban is melegedni fog, ha ugyanilyen típusú. leglalábbis szerintem.
-
törölt tag
válasz
LALA_kiraly #1902 üzenetére
őőő, nem azonos teljesítményű. a 677-ben a vga is picit jobb, és a proci meg sokkal jobb. ugye dual core-os, míg a 655-ben csak single core van. a fogysztása közel azonos, de teljesítményre a 677 sokkal jobb!
-
LALA_kiraly
őstag
-
Barto
aktív tag
válasz
Scoobyka #1898 üzenetére
MSI L735X-034HU:
17'' WXGA Glare (1440x900). AMD Turion64 X2 TL-52 1.6GHz, 1x1024, 100GBSATA, nVIDIA go6100, DVDSM, WIFI, Bluetooth, Webkamera 1.3Mpixel 6cellás akkumulátor, Numerikus billentyűzet
MSI L735X-050HU:
AMD Turion64 X2 TL-52 (1.66GHz), 1GB DDR II (egy foglalat szabad) 17'' WSXGA, Glare-Type (1440*900) NV7600 Go 256MB 120GB (5400rpm) nincs OS DVD-RW Super-Multi, 1 Express card bővítőhely, NV7600 Go 256MB (MXM II), 4-in-1 card reader, 802.11g/b WLAN, Bluetooth, 6 cellás akku, 3.2kg
Ugy látom: webcam, 20gb-vel nagyobb HDD, Nvidia 7600-os vga stb. Na meg kb 20 ezer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 512GB SSD - garancia ( 105)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest