Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- X15U Super macro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Szerintem jó választás lehet.
Kezdem rögtön a negatívummal. Egy dologban érzem, hogy gyengébb a Sanyo a konkurenciánál, és az az optikai képstabilizátor. Ugyan sokat fejlődött a stabilizátoruk, és már jóval használhatóbb a HD1000-ben is, mint a HD1-ben, de azért nem az igazi, nem olyen, mint egy optikai.
Egy biztos. Az egyik pozitívum amiért anno én ezt a termékvonalat választottam mára már nincs meg. Ez volt a méret. A C6 még tényleg akkora volt, mint egy cigisdoboz, úgy tudtam zsebrevágni, hogy észre se vettem, hogy nálam van. A HD1 már jóval vaskosabb lett, a HD1000-nél pedig eszembe se jutna, hogy megpróbáljam zsebbe gyömöszölni.
Viszont ezzel együtt, ennek folyományaként kaptunk normális méretü objektívet. A C6 inggombnyi méretű optikája még az VGA videókhoz is kevés volt sokszor. A HD1000 optikája simán felveszi a versenyt a konkurenciával méretben is és fényerőben is. 40mm-es szűrőméret, f/1.8-2.5 fényerő, 10x optikai zoom (38-380mm). Ez nem mondható rossznak. Ehhez társul egy 1/2,5"-es, 4 megapixeles szenzor ami szintén nem a kisebbek közül való ebben a kategóriában.
A Sanyo HD széria MPEG-4 AVC/H.264 kodekkel kodekkel tömörít, 12, sőt a HD1010 már 14mbps-sel. A HD1000 esetében ez azt jelenti, hogy 4GB kártyára 42 percet tud rögzíteni 1080i-ben. Nem tudom, hogy ez hogyan viszonyul a Pana vagy Canon AVCHD kodekkel tömörített képéhez. (*) A HD1000 külsőre is sokat fejlődött, sokkal minőségibb, komolyabb érzetet kelt, mint elődei.
A HD1a után én is elgondolkoztam, hogy mi legyen a következő, mert már nem ragaszkodtam feltétlenül a Sanyohoz. Egy jóbarátom Canon HV20-asának kipróbálása után szimpatikusnak tűnt a Canon HS sorozata - én már nem akarok szallagozni. Árban nem is lett volna kibírhatatlanul drágább. Egy valami miatt döntöttem mégis megint a Sanyo mellett, és ez pedig a víz alatti használat. A HD1000/1010-hez 330 dollárért lehet kapni normális búvárkodásra alkalmas vízalatti tokot. A Canon kameráihoz ennek duplájáért, de inkább triplájáért és ahogy néztem a Panaosnicnál is kb. ugyanez a helyzet. Nálam ez szempont volt. Inkább áldoztam fel a képstabilizátort és az esetleges képminpséget az olcsóbb víz alatti megoldásért.
Egyelőre nem bántam meg.Egyébként érdekes, hogy a Pana SD5 pár dologban visszalépésnek tűnik az SD1-hez képest: 37mm optika a 43mm helyett, 10x optikai zoom a 12x helyett és 1/6"-os szenzor az 1/4" helyett és 2,7" kijelző a 3" helyett.
Szívesen benne lennék egy összehasoníltásban egyébként, még az említett Canon HV20-ast is össze tudnánk mérni. Kíváncsi lennék az eredményre.
Ezt az elmélkedést is folytathatjuk, de már így is egy kisregényt írtam és lépnem is kell.
Szerk: egyébként elgondolkoztam már, és most a hozzászólásodban levő megszólítás láttán újra az "mp4 kamera" megnevezésen, lehet jobb lenne a topicnak valami nem szallagos hd kamerák vagy ilyesmi elnevezést adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest