Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attika89
senior tag
Cowon s9 16GB 75e edigitaltól ingyen szállítással
vagy
Cowon s9 32GB (Canada, ebay) 289 USD + 25 USD szállítás + ~30% amikor átér a határon ---> ~82e Ft
Nem tudom melyiket vállaljam be. Ha behozatom akkor alapból ugrik a gari, de azért csak 32gb. Viszont Kanada meg nem itt van és ide is kéne érnie a csomagnak
Vélemény?[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
válasz adnoctum18 #8732 üzenetére
Tudom azért is nem érdekelt
de a hirdetés azóta is fent van persze, lehet örül, ha hívogatjákNa de még mindig nem tudom mi legyen a fenti két lehetőség közül
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Az ebolt az jó hely? valószínű, hogy annál fogok maradni, mert ott 70,400HUF a 16GB-os Cowon S9, de még mindig nagyon izgatja a fantáziámat a 32GB-os Kanadai példány ebay-en pláne azért mert már csak 2 van most fent
Egyszerűen nem tudok döntenifountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
Hát igencsak megkérik az árát, de aki magas szinten akar zenét hallgatni annak azért mélyen zsebbe kell nyúlni. Mondjuk ennyi pénzből azért sok mindent ki lehet(ne) már hozni
Ebben amúgy most valami erősítő féle dolog is benne van?Vagy csak valami előkészítés?[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz sherlock1 #8800 üzenetére
Nekem 2db ZEN Vision M van, aminek tulajdonképpen az utódja (vagy legalább is annak mondják) a ZEN MX.
Ebből következőleg legalább olyan jónak kellene lennie mint a Vision M...
Ebből kiindulva merem ajánlani!
Mondjuk személy szerint lehet inkább az X-Fi-t venném.Én még nem csalódtam a Creative-ban
-
attika89
senior tag
De jó, hogy felhoztad ezt!
Jövő héten akartam megrendelni egy Cowon S9-et, de most megint elbizonytalanodtam
Zune HD-re azt írják ABI-n, hogy olyan hangja lesz kb mint az S9-nek, de minden videót konvertálgatni kell (ezt olvastam legalábbis)
Creative Zii azért hozott nagyon "lázba" mert most is Creative-ot használok és lehet akkor kitartanék mellette, ha tudná hozni azt a szintet, amit mondjuk a cowon s9 hangzásban illetve videóban.
Nem tudom megérné-e várni
Mondjuk tuti ebay-ről venném, ha veszek, de SQ ill VQ tekintetében melyik lehet a befutó?[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Valahogy én is így állok a dolgokkal.
Nekem másra nem kellene csak zenére, meg kis filmezésre, szóval wifi nem nagyon számít, hogy van-e benne, amugy meg arra ott a telóm, igaz az a nem 3.3", de azért megteszi.
Játék meg nálam kimerül a tetris-ben, mással nem játszom telón sem.
Szerintem a Sony X series is nagyon jó lett SQ-t tekintve legalábbis, de nem ér meg nekem annyival többet....
A " mikiegeres" Sony (nekem rögtön ez ugrott be gombok miatt) az tényleg ígéretesnek tűnik, majd kiderül...
Szerintem maradok a Cowon-nál, legfeljebb majd utána sopánkodom egy kicsitSzerk.: Jah amugy igen, én is azért szántam rá magam az ebay-re.
kicsit hozzátéve a 16Gb-os árához meg van áfával meg vámmal együtt egy 32Gb-os USA-ból.
Tök jó amugy,mert az itthoni 16-os áfa nélkül meg a kinti 32-es szállítással és vám+áfa nélkül ugyan annyi[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Ez a Zune HD nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet, de megrendeltem egy Cowon S9-et. Gyorsaságban tuti alázza a Zune, de hangminőségről nem nagyon tudni ugye....
Majd meglátjuk, hogy milyen vélemények lesznek.
Kíváncsi vagyok már nagyon az S9-re, hogy milyen hangja lesz a ZVM-hez képest.
Szerda körül jön meg (elvileg)[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Köszi!
Filmet én a ZVM-en simán nézek, pedig az csak 2,5" (tudom én bajom, de mind1) 3,3" az meg azért valamivel már kényelmesebb lesz. Meg sokan dicsérik szóval rossz nem lehet.
Mióta megjelent rengeteget fejlődött az S9 azzal nincs is problémán, meg eleve semmivel, csak a Zune a Tegra, meg hasonlók miatt nagyon szépen szalad valljuk be.
Fórumon olvastam, hogy talán ugyan az a hangchip lesz benne mint az előző Zune-ban, de én még csak nem is láttam/hallottam a régit sem...Amugy nem sokára jön az iTouch 3rd gen, arra is kíváncsi leszek, bár ha olyan lesz mint a iPhone 3GS ami a nagy hype-hoz képest elég lelombozó volt számomra, akkor az is sztornó. Mondjuk e körül nincs akkora nyüzsi szóval ki tudja lehet bedobnak valamit az almalekvárba, hogy még finomabb legyen...
-
attika89
senior tag
válasz Psychonaut #8946 üzenetére
Én a Q2-ről ABI-n azt olvastam, hogy egy az egyben olyan hangja van mint a P3-nak, ami pedig elég jó, de mást nem tudok róla
-
attika89
senior tag
válasz Psychonaut #8948 üzenetére
Nincs mit!
Amugy nézz kicsit körül itt #8825-től kezdődően pár hsz van ami érdekes lehetfountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
válasz ambrus14 #8967 üzenetére
Én eddig mindenkitől azt hallottam, hogy iPhone / iTouch hangminősége elég közepes, vagy legalábbis nem a legjobb, de szerintem a p2-nél tuti rosszabb.
Ez az én véleményem.
Viszont, ha valami all in 1 kell, akkor nem sok választásod marad
De szerintem jönnek ide okosabbak/tapasztaltabbak is.....[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
S9-en én nem találtam még olyan funkciót ami "idegesítően lassú"/ lassú lenne, sőt! (v2.30-al jött ) (talán a képnézegetés, de az sem idegesítő csak a nagy képeket lassan eszi meg)
Most a szoft frissítés után pedig még jobb lett.
Ezt a nincs kihasználva dolgot meg még mindig nem tudom felfogni, az S9-t szimplán arra találták ki, hogy zenét hallgass és filmet nézz rajta és nekem speciel bőven teljesíti is ezeket[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz hoffman_ #9363 üzenetére
Creative ZEN Vision M nem kezel FLAC-et (nekem van egy ilyen), a X-FIről nemtudom, de azt mondják, hogy a ZVM-hez képest jobb a hangzása. iPod-ról meg nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy a ZVM-el egyidős generációjúval szemben a creative győzött, azóta nemtom mi változott (de gondolom van egy pár dolog) => ZVM már nem mai csirke.....
ZVM kijelzőjét is sokan dícsérik és nekem a hangjával sem volt gondom...[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz hoffman_ #9366 üzenetére
"4gb-os Zen V-m van és meggyőzött.....Csak a mérete már kezd pici lenni. Mind a tárhely, mind a fizikai méret..."
Attól nem félsz, hogy a ZVM az meg már túl nagy lesz? Nem éppen "lájtos" darab
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz Blood Mage #9595 üzenetére
Ha csak zenére és videóra kell egy jó kis kütyü, akkor S9, ha hiányolod "a több tucat szir-szar program"-ot (amugy vannak ingyenes progik is meg fizetősek is elég vegyesen) meg a wifi-t akkor Touch, igaz némileg gyengébb SQ mellett...
Nekem egyedül a wifi/ internet elérés hiányzik néha, de hot-spot is kéne hozzá szóval nem zavaró a hiánya...
Én teljesen meg vagyok elégedve az S9-el. Gyönyörű kijelző, komoly SQ, nem kell konvertálgatni a videókat, van gapless lehetőség, EQ... egyszóval nekem bevállt.Szóval szerintem döntened kell mi a fontosabb...
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz magorov #9600 üzenetére
Az a kérdés, hogy mennyit szánsz rá!
Új Sony X széria a top jelenleg SQ terén, de meg is kérik az árát (annál mondjuk nem kell + fülesre beruházni)"Plusz a füles..cx300 elég e?"
Ha neked elég a cx300 akkor elég. Sokan szeretik, bár már van CX 300 II is, csak pénz kérdése, hogy milyet veszel[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz chubii #10009 üzenetére
Részemről én az új Sony NW-A840-re nagyon kíváncsi vagyok csak az a bibi, hogy még dátum sincs kitűzve, hogy mikor lesz az EU-ban
Hétvégén megtapogattam egy pár E444-et egyik Auchan-ban, és nekem valahogy nem tetszett.
De azt meg kell mondjam csak egy pár percig vizsgálgattam, és szerintem szép és jó műanyagokból van, könnyű, jól össze van rakva stb, de sajna többet nem tudtam meglesni rajta, mert még bekapcsolni sem lehetett. Az tuti, hogy szép....de valahogy kézbe véve nekem (!) nem jött be...
De ez a kis barátkozás tényleg csak egy gyors véleményalkotásra volt elég, mert rohadt sokan voltak...
Többiről nem tudok semmit, de a Sony-val nem nagyon nyúlhatsz mellé mostanában[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Többek között attól függ, hogy megvámolják-e, hogy mekkora a csomag mértete és, hogy mekkora érték van feltüntetve a csomagon!
Nekem pl Cowon S9 kis csomagban jött és $45 dollár érték volt a borítékon feltüntetve, valamint, hogy ajándék küldemény és ezt nem vámolták meg...
Audio Technica fejhallgatóm nagyobb csomagban és $124 feltüntetett értékkel jött és megvámolták....
Szóval, ha nagy a csomag akkor azért, ha $45-nál drágább, akkor azért, ha pedig olyan napjuk van, hogy felbontják, akkor azért vámolnak...... (as I know)
Magyarul ha kintről rendel valaki akkor egy olyan +25-30%ot még rászámol és akkor nem éri meglepetés, legfeljebb mégsem vámolják meg...De gondolom ennek nagy része nem újdonság, csak unatkoztam és leírtam
-
attika89
senior tag
válasz schawo #11289 üzenetére
HACSAK nem írat a csomagra <$45 értéket és/vagy nem gift-ként küldik...és az asem árt, ha nem túl nagy a csomag..
Nekem az S9 így ment át a vámon és ezt többnyire bevállt módszernek tartjákBár a kisebb érték ráírásával, ha NETÁN elveszne a csomag max annyit kaphatsz vissza amennyi a csomagon volt vagy annyit sem...ezt nem tudom
De ez már eléggé OFF
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz Simi-San #11426 üzenetére
Ez tulajdonképp az amire számítottam Már az elején világos volt, hogy "csak" ennyi lesz, de azért a fém ház és a card slot elég jó dolog szerintem, hátha nem lesz mostmár a "túl könnyű = gagyi" jelző ráragasztva
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
"a cowon már elvesztett egy vásárlót, amibe ugye bár nem fog belehalni, de lépéshátrányba kerül a konkurenciával szemben, ezt ledolgozni pedig verejtékes és véres munka lesz. ha lehetséges egyátalán."
Ezt itt most nem értem
Miben van elmaradva konkurenciától a Cowon? a wifi nem érfountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
válasz renato #11704 üzenetére
zsírosodik a a kijelzője....itouch/iphone-on és a wave-en kívül lényegében mind zsírosodik...
A cowon kijelzője nyilván még egy korábbi generáció kisebb felbontással, de ugyan úgy 3,3" mint a Samu...A cowonnak ennek ellenére is híresen jó kijelzője van....
A wave azonban egy okostelefon, ami a saját konkurenseivel kell szembeszálljon és ott jól is teljesít de szerintem egy pmp/dap-től elvárni, hogy mindaz benne legyen mint egy okostelefonban....hát akkor az már nem dap/pmp lenne.
Itt a fő funkció a zene és a videó...itt a fontos, hogy minél több formátum támogatott legyen és a lehető legkompromisszummentesebben legyenek használhatók ezek a FŐ funkciók...E téren a Cowon meglehetősen jól teljesít...
A cowon a VALÓDI konkurenseivel szemben továbbra is versenyképes....Drága? Az...mint a legtöbb gyártó vezető termékei...de közel sem a legdrágább...
DNSe...sokak szerint majdnem van olyan jó mint a BBE+, de csak ettől nem válik jóvá...ez egy nagyon jó plusz, csakúgy mint a Cowonnál
wifi...van a sony x-ben is, meg a zune HD-ben is, de egy jó rendszer és böngésző nélkül csak arra jó, hogy rá lehessen mondani, hogy van benne (de nem is e miatt jó pl az X)...ez még mindig a tabletek és az okostelefonok kiváltsága....
játékok, hát arra is okostelefon való inkább mint egy pmp (mondjuk nem nagyon játszom tényleg egyiken sem...inkább zenét hallgatok vagy videót nézek szórakozásképp)
Szerintem nyilvánvaló, hogy neked nem pmp/dap kell
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
válasz renato #11793 üzenetére
Nyilván nem tesznek bele régebbi DNSe-t mint mondjuk a p3-ban volt, de attól, hogy van benne egy jó hangzásjavító rendszer, attól még nem váltja meg a világot....
A Cowon sem csak a BBE-től jó....Videólejátszás...3,3"as kijelzőre mi a jó égnek 720p?
Rákötöd tv-re? valaki biztos....Az én S9-emen nem nagyon kell több mint amit tényleg tolerál...szóval olyan 720*528....
Nagyobbat felesleges lenne rátenni...1) bitang sok helyet foglal mondjuk egy 720p-s videó...2) ekkora kijelzőn nem nagyon látni a különbséget....u.i: az én i8510-em mondjuk szebben, tisztábban szól mint a Creative Zen Vision M-em, de az S9-től eléggé messze van még...
-
attika89
senior tag
Hát igen! Mondjuk ha egy puffasztott J3 kaszniba teszik, akkor abból meg balhé van...
Mondjuk franc se bánná, hogy néz ki, ha újra élesztenék benne az X5 hangját...
Ha nem így lesz, akkor egy darabig még marad a S9.
Bár a nagy tárhely még igencsak elgondolkodtató, még ha nem is haladja meg az S9-et zeneileg. De azt is mondják, hogy a merevlemezesek másképp szólnak mint a flash memóriások, de lehet csak teória... majd kiderül...fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
válasz Luissimo #12662 üzenetére
Ha ez segít, lényegében ugyan úgy szól mint egy Cowon S9
Az meg azért elég jó...
Ha most választanék mp3-lejátszót akkor szerintem ezt választanám, de én csöppet elfogult vagyok a Cowon irányában[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
-
attika89
senior tag
Szerintem jó választás lenne az S9!
Én személy szerint nagyon szeretem és nem nagyon tudnék mást, amire ésszerű ráfordítással elcserélném!
A hangját sokan szeretik, és az EQ lehetőségekkel lehet finomhangolni (4xcustom eq ; bbe+...).
A flash felhasználófelület nagyon szuper...most pl az X7 felülete van az enyémen...Amit sokan nem szeretnek az S9-ben:
- a hangerőszabályzó és a kezelő gombok felül találhatók, a kimenet pedig alul...
Emiatt kézben fogva kényelmesebb (nekem), viszont zsebben már macerásabb a hangerő állítás/ léptetés...
- vannak akik a könnyűsége miatt és a műanyag burkolat miatt gagyinak titulálják, holott szerintem közel sincs hozzá! A hátlap burkolata selymes gumiszerű műanyag, a GorillaGlass pedig tényleg jól bírja a strapát! Az íves hátlap pedig nagyon kényelmes fogást biztosít...Az összeszereléssel sincs semmi probléma...
Nem mondom egy X1050 biztos masszívabbnak hat és nagyon patent, de nem is ennyibe kerül(t)Egy szó mint száz, nekem eddig tökéletesen bevált!
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
-
-
attika89
senior tag
Azt meg kell mondjam én még használtam, mert nincs min, de:
(ha nem helyes úgyis kijavítanak)
A RockBox egy nyjlt forráskódú frimware amivel az eredetit lecseréled! Nem mindenre lehet csak úgy felpasszintani, meg van adva mire van stabil illetve instabil verzió.
Lényegében a cél az, hogy a támogatott lejátszókon egy bugmentes(ebb), egyszerű felületet kapunk, melyben van pl egyéni EQ lehetőség, FLAC támogatás... még ha az eredeti készülékben nem is volt.
Ezzel segít kihozni a kütyüből egy számunkra megfelelőbb hangzást...segít kiaknázni az adott lejátszó lehetőségeit. Talán nagyjából ez a lényege...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest