Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Ez lehet, hogy nem TB-specifikus kérdés, de mivel ilyet használok, csak itt teszem föl.
Szóval adott egy hálózati szekenner, amelyik e-mail-ben küldi el a beszkennelet PDF állományokat. Ha túl nagy méretű lenne a fájl, akkor 2 db e-mail-ben (part 1/2, par 2/2). A csatolmány egy "attachement" nevű fájl, mindkét esetben.
Ennek a tartalma ilyesmi:
From: Ricoh@szkenner.vagyok
Subject:
To: szkenner@192.168.2.192
Date: Thu, 10 Dec 2009 15:48:33 +0100
Message-Id: <20091210154830F0.DCSML-S000030000.00007499BF88@192.168.2.3>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="DC_BOUND_PRE_<1260456510.00007499bf88>"This is a multi-part message in MIME format.
--DC_BOUND_PRE_<1260456510.00007499bf88>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printableAz e-mail k=FCld=F5je: "RNP99BF88" (Aficio 2015).
Szkennel=E9s d=E1tuma: 10.12.2009 15:48:30 (+0100)
Tudakoz=F3d=E1s c=EDmzettje: Ricoh@szkenner.vagyok
--DC_BOUND_PRE_<1260456510.00007499bf88>
Content-Type: application/pdf; name="20091210154830923.pdf"
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: attachment;
filename="20091210154830923.pdf"Aztán jön maga a MIME-al kódolt adat. A fájl a végén megszakad, nincs lezárás.
A második rész szerintem mindjárt az adattal kezdődik, legalábbis fejléc az nincs, a vége pedig ez:
--DC_BOUND_PRE_<1260456510.00007499bf88>--
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet ezt a kettőt összekapcsolni, és kinyerni belőle az állományt?
Előre is köszi!
-
VIC20
őstag
Meg most ezt: [link]
Itt egy .js kiterjesztésű fájlra hivatkozik mint patch-re, ami ugye, javascript, bele is lehet nézni, de azt nem tudom, hogy mit kell vele csinálni?
-
VIC20
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Ő, ezt most nem egészen értem. Milyen a manuálisan beállított szűrő? Mármint levélszeméttel kapcsolatban. (Van pár szűrőm beállítva, hogy szétszortírozzák a bejövő leveleket, de olyat nem tudtam beállítani, hogy "ha az üzenet levélszemétként van megjelölve, akkor vigye át az XY mappába".)
-
VIC20
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Persze! (Az egyik a postafiókok beállításainál van, a másik (a kézi megjelölés) pedig az általános beállításoknál, ugye?)
Letölti a leveleket, végigfut rajtuk, (látszik, ahogy sorban kiteszi melléjük a kis vörös láng ikonokat), aztán otthagyja őket. Vagy egy részüket hagyja csak ott. Vagy esetleg csak az egyik postafiókból érkezőeknél csinálja ezt, a másiknál rendben lezajlik minden.
Ha ráállok egy ilyen levélre, aztán kézzel ráklikkelek, hogy nem szemét, aztán újra ráklikkelek, hogy szemét, akkor azonnal eltűnik, viszi a szemét-mappába, ahogy kell. Gyakran (nem merem azt írni, hogy mindig, mert több gépről van szó, mindegyiknek a maga specialitásával) úgy megy ez, hogy miután az utolsóval is eljátszottam ezt a játékot, tehát nincs több szemétként jelölt levél a beérkezettek között, akkor dobja csak elő a jobb alsó sarokban a kis ablakot az értesítéssel, hogy milyen levelek érkeztek.
Az a furcsa, hogy előbb-utóbb mindegyik géppel előjön ez a dolog, otthon is, a meg a munkahelyemen is. Lehet, hogy én csinálok valamit rosszul?
(Igyekszem megőrizni a régi levelezésemet, ezért újratelepítéskor mindig lementettem a leveleket tartalmazó fájlokat, de jó ideje már külön profilt csinálok és a teljes profilt mentem. Találtam valahol a neten olyan fórumbejegyzést, miszerint az segíthet, ha a postafiókok beállításainál nem az alap szemét könyvtárat jelölöm meg, hanem második lehetőségként kézzel állítom be ugyanazt, de ez sem segített.)
-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy miért romlik el valahogyan minden Thunderbird-öm (minden gépen, amire fölrakom) levélszemét-szűrője. Egészen pontosan bejelöli szemétnek a leveleket, de cseszik áthelyezni azokat a szemét mappába, így meg aztán sokat ér az egész. Lehet ezen valamit javítani? Vagy hagyjam a beépítettet a fenébe, és használjak másik levelező/levélszemétszűrő programot? Ha igen, melyiket ajánljátok?
Előre is köszi!
-
VIC20
őstag
Hát az enyéimre?

-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Van egy nagy gondom a Thunderbird-del.
Újratelepítettem a rendszert, és nem akartam, hogy elvesszenek a leveleim, ezért előtte lementettem a postafiókok könyvtárainak a tartalmát (külön könyvtárat szoktam csinálni minden fióknak, így ez nem volt nehéz). Aztán rendszer újratelepít, TB újratelepít, könyvtárszerkezet, fájlok visszaállítva, TB beállítva, megy is minden szépen, csak egy dolog nem: a levélszemét-szűrő. Ha rányomom valami levélre, hogy az szemét, akkor bejelöli, sőt mivel úgy is van beállítva, mindjárt át is teszi a szemét mappába, de magától semmit. Tudna valaki segíteni, hogy mit csinálhattam rosszul?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Eladó XFX Radeon 7700 2GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest