- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
Motorrad 1.9.2017. ujsagban KTM 1290 duperduke R 50 000 km es tartosteszt-szetszedes, akit erdekel...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #89943 üzenetére
Akkor szimplan ne bassza el a kinezetet vele.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr #89939 üzenetére
Ja vargya, ez nemetul van. Szoval
#1 hirdetes: komplett motor csere 1800 km el ezelott.
Kesobb megjegyzi, hogy 09 es motor van benne, igy mar nem eszi az olajat (hat nem aranyos?)
#2 hirdetes: 24 000 km nel motorcseren esett at -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #89924 üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #89918 üzenetére
Sztm ne tegyen egy kozepsztendert egy olyan motorra, amivel lehet kanyarodni.
-
Topiccsendőr
addikt
Mondjuk egy kompressziogyuruvel kevesebb van, es a gyuruk elofeszitettsege is nagyon kicsi, ezek ha alapjaraton potyognenek, az elso nagygazra olyan keket nyomnanak, hogy nem ertene a laikus kozonseg, hogy mivan
Van egy video yt on ahol egy oldaltszelepelt blokknak akrilbol van a hengerfeje. Ott latszik tokeletesen, hogy hiaba gyullad meg egy toltet, ami bent van az egesterben, ha nem eleg homogen a keverek, es lecsapodik a "hideg" alkatreszeken, az egyaltalan nem gyullad meg, es mossa a hengerfalrol az olajat, azaz teljesen folyekony halmazallapotban van jelen, egy durr utan is! forditva is mukodik az olajfogyasztasert felelos gyuruelofeszitettseg, es az a benzin az amugy is hig versenyolajban landol, aminek nincs sok tartaleka erre. Ezert cserelik versenyenkent az olajat, nem pedig mert elfaradna. Ha elcsukod a gazt, gondolnam en, hogy az ilyesmit takaritod ki.
Meg meg tudnam meg indokolni par dologgal, de ki tudok talalni jopar dolgot ellene is -
Topiccsendőr
addikt
Nem tudom
Egyik elmeletem az volt, hogy ezeknek annyira el van dusitva az alapjarati rendszeruk, hogy ha siman alapjaraton potyogtetned, akkor lekopne a gyertyat, aztan lattam hogy az injektoros 4T ezreseket is igy melegitik
Az viszont egy erdekes jelenseg, hogy ha alapjaraton melegited be a 2T t, egyreszt joval tovabb tart, masreszt az elso gazfroccsre befullad. Attol fuggetlenul, hogy a hutovizet felmelegitetted, valahol meg mindig le tud csapodni a benzin, es nem mukodik rendesen a rendszer. Az alapjaraton melegitesnel pedig nem nyomod ossze annyira a gazokat, mert a dinamikus kompresszioviszony a fordulattal valtozik, es egyre nagyobb lesz, azaz tobb gazt fogsz osszenyomni, ami jobban fogja melegiteni a hengert, hengerfejet.
Fordulaton a vizpumpa is tobb vizet pumpal at a hengeren, alapjaraton alig valamennyit.
4T nel meg eszembe jut a gyuru elofeszitettseg, azoknal a motoroknal nagyon kicsi a dugattyu gyuru elofeszitettsege, ami azt jelenti, hogy hidegen sok benzin megy az olajba, minel elobb be van melegitve, annal jobb. Azt mondjuk nem tudom, miert nem egy fordulatot melegitik, es miert kell rancibalni. Megneznek egy alapjaraton melegitesnel hokameras felvetelt, hogy a blokk hogyan melegszik, meg ennel a gaz rancibalos modszernel.
Egyebkent meg cat s 60 om van. Mi akadalyoz meg ebben? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
#45553408 #89760 üzenetére
2T vagy 4T?
4T t szereltem mar. az egy jo robogo, csak - mint mindig - hozzaertovel kell menni, mert belenyulhatsz.
van egy a piaggio csoport robogokra jellmzo blokkszilent, ami az ilyen idos robogokon mindben odavan. ilyenkor huzol egy gazt es a motor hatulja kb 10 centit fog mozogni oldaliranyba, tehat a hatso kerek a blokkal egyutt. ca 30 e forint a szilent ezert nagyon nehezen cserelik a tulajok. jellemzo meg a karbi membranhaz szakadasa, ilyenkor magas az alapjarat, es gazra csuklik. piaggio tol aranyarban lehet kapni termeszetesen azt is.
illetve minden mas hanyagsagbol adodo hibat szamitasba vehetsz ilyen idos robogon. hajtaslanc, szelephezag, sehol nem lesz rajta egy normalis tomites, hanem ossze lesz minden repapasztazva, es a regi visszarakva.
valami ilyesmire szamithatsz. tehat nyelni fogja a penzt, de az ilyen idos kiskobos hasznaltmotor mindig ilyen lesz. szamolhatsz a normalis allapotr ahozashoz a vetelar ujboli raaldozasaval. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tarill #89689 üzenetére
Ennel az rsv nel? Ha beazni nem is azik, (nemelyik be tud) a harom fazist azonnal szethuznam egy ilyen akcio utan, mert ha ott valami korrodal, akkor leeg az egesz generator
(30e km ig mindegyik leeg egy bizonyos vazszam alatt)
Illetve van jopar csati, ami ilyenkor nekikezd az osszerohadasnak, termeszetesen nem letfontossaguak, mert azok gumitomitesuek. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #89682 üzenetére
Hasztakurva
En meg elmegyek egy tobbnapos Locarno turara, utana talan lemosom, iden masodszorra, de az RS t 3 eve nem mostam le.
Hat elrohadni a viztol nem fog egyik sem.Ettol fuggetlenul toled nagyon szivesen vennek motort, ha valamidet eladod, elotte szolj. Ha masnem en meghempergetem a soderagyban
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
tboldi #89640 üzenetére
Ertem, hogy megszakitja a gyujtast, ez csupan annyi, hogy a szenzor akkor is nyomas alatt van, amikor lefele valtasz, de motorfeken minek? Ott a kerek hajtja a fotengelyt, nem a gyujtas.
A masik ami eszembe jutott, hogy egy olyan motornal, amelyik nezi.a fotengely szogsebesseg valtozasat, az azonnal betarol egy misfire hibakodot
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti #89633 üzenetére
En altalaban zold festekkel szoktam, mert az nagyon fog.
A feket is azzal kenem, sokkal jobb tole.Technikailag nagy szam, mert gyari motorban szar szokott lenni, persze a mai motorokon tokeletesek mar. De meg 2009 ben sem tudtak normalisat csinalni, az enyembol kiindulva. Regebben meg meg szarabbak voltak.
Ha van egy jol mukodo csuszokuplungod, sokkal tobb zold festeked maradhat otthon, mert nem kell megfestened a kuplungot. Elintezi helyetted a csuszokuplung. Ja. A normalis csuszokuplung motorfeknel csuszik, gazra nem. Ezt mindenkepp hozza kell tegyem.Zold festek szinkodja: p378
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr #89622 üzenetére
Helyesbitek... az idoben valtozo fluxus indukal feszt a trafo szekunder tekercseben. Tehat a primer aramot nemszakitja meg?
ha megszakitja, akkor lesz szikra, tehat akkor legyen a nem szakitja meg verzio
Mindegy, ez a kutyu csak a trafot basztatja, de az ecuval semmit nem csinal, ez a lenyeg -
Topiccsendőr
addikt
Nem valt gyorsan lefele, a gipro kesik, ha egyszerre kettot visszaszur. (Nem ertem minek van fokozatkijelzo kulon, amikor ezen gyarilag van, es az pontosabb)
Tboldi:
Ez csak megszakitja a gyujtast, visszavaltasnal gazt kene adatnia az ecuval illetve a ride by wire fojtoszeleppel, hogy megemelje a fordulatot, nincs ertelme motorfeken elvenni a gyujtast, attol nem lesz jobb visszavaltani. Rem egyszeru szerkezet, csak a primer aramot szakitja meg a trafonal. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah #89610 üzenetére
Etalon.
Megnezted a videoi kozott a hungaroring palyacsucs cimut?
Illetve erre is vess egy pillantast. Stock RN22
A ficko lehet vagy 60 kilo vasaggyal, nagyon ki van tekerve az elofeszites elol. De szerintem jot megy amator letere. Tul jot. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel #89598 üzenetére
R6S nel pilot power 2ct eleje csuszott meg a palyahibas jobbosban, amit el lehet vallalni eleg rendesen. 1:20 alatti idonel ~170 km/h emlekeim szerint. Szoval 1:25 nel jobbat nem mertem vele menni. Persze lehetett volna, de csirke voltam. Azok a gumik szarok. Az R6S eleje gyarilag puha, tehat az sem segit, de az a gumi egy kalap szar.
Szerintem nem rossz vele a 30 as ido. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89522 üzenetére
A vastagabb olaj nem nyujt nagyobb vedelmet magas homersekleten.
Barmilyen vastag lehet az olaj, egy bizonyos homersekleten (pl palyahasznalatnal nyelgazuzemben) ugyanolyan folyos az 50 es olaj, mint a 30 as. A vastagabb olajjal bizonyos alkatreszek jobban melegednek, illetve felnyomja az olajnyomast, de a siklocsapagyaknal az olajaramlas a lenyeg, illetve az alkatreszek hutese. Egy vastagabb olajjal kisebb lesz a hutese az alkatreszeknek. A vastagabb olaj hidegen is surubb, hiaba adnak ugyanolyan hidegoldali viszkozitaserteket meg, mint egy higabb melegoldalinal. az alkatreszek kopasanak 90 szazaleka hideginditasnal keletkezik.Egyebkent teljesen mindegy, hogy 40 vagy 50 es megy bele, mindegyik valahol jobb, valahol rosszabb lesz. Nem fog tonkremenni ettol a motor, es a mai olajokkal maximum kopadekvizsgalattal lehetne megallapitani, hogy melyik okoz hol kart. De en a gyar altal javasoltat raknam bele, mert a gyarnal nem lehet senki okosabb.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89498 üzenetére
A marka mindegy. A teljesitmenyszint a lenyeg. Barmelyik marka jo! Miert kellene vastagabb olaj az eloirtnal?
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89454 üzenetére
Ebbol nincs RR,
Az 1 gen nel volt mille es mille R, aztan jott az R a mille helyett, majd az R helyett a Factory -
Topiccsendőr
addikt
Barmelyik bonyolult friss japanhoz is fel kell tornod a malacperselyt. Ezekhez mar nem gombokert vannak az alkatreszek, es nem 3-4 szenzor alapjan allit kevereket, hanem meg g szenzort is figyelembe vesz tobbek kozt. Itt egy szenzor elszall, garantalt 100 e. Es elszall. Regen egy szelep 10-12 e ft volt. Most 42e ft. Ha nem akarsz koltseget, nyilt hurkos japan befecses motort nezz, 2005 ig. Azaz lambda nelkulit.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89436 üzenetére
En voltam az egyetlen, aki neked semmit nem ajanlott
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89428 üzenetére
Mi baj az sm mel?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89424 üzenetére
En vettem hasznaltan sisakot.
Egy 120 000 forintos suomy t vettem 25 e forintert, es egy kb ugyanilyen arsavban mozgo hjc hq1 et 20 e forintert.
A suomyt leejtette a tulaj, es azt hitte kuka. A serules az allresznel volt, az uteselnyelo reteg sertetlen. Volt melle egy masik suomy spec 1R em, amit boltbol vettem 120 ert regen, annak az uteselnyelo retege nyaknal serulve volt gyarilag, az uvegszalhejba behelyezes soran. Szoval annyira nem kell tulgondolni a dolgokat.Ilyen sisak vasarlasnal szet kell szedni a helyszinen, es megvizsgalni. Az elozo uvegszalas hjc-m uteselnyelo retege osszeomlott esesnel, nagyon jol lehet latni.
Namost a hjc hq1 el ugy vagyok, mint uvegtigris gaben a napszemuveggel. Ezzel speciel atbasztak.
(Egy patent hianyzik a belsejebol, amugy hasznalhato, serulesmentes)
Etrol fuggetlenul nekem megerte, mert a ket sisakbol megsporoltam az RSt tulajdonkeppen, es a hiresztelesekkel ellentetben meg elek.Termeszetesen hasznalt sisaknal korultekintonek kell lenned. Az uj sisak vasarlasa a legidealisabb.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #89286 üzenetére
Mindig elfelejtem, hogy te nem hasznalod a dolgaidat, hanem veteranozol
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #89280 üzenetére
Balatonra menet a halozsakot a hatso ulesre gumipokoztam...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #89224 üzenetére
Szerintem. Senki nem nezi a feszultseget, csak eszreveszik, hogy nem jo az akku. Illetve nincs ket egyforma motor. Lehet hogy a tiedben hetfoi tirisztorok vannak, mas letoresi feszultseggel, es jobban melegedett mint a tobbieknek, ami miatt hamarabb engedett a saru. De valszeg van meg egy millio teoria erre
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #89220 üzenetére
Sztm szetrazza a csatit a razkodas, es az erintkezo felulet lesz kisebb, nem korrozio. V2, nagykobos egyhengernel bevett szokas a 3 fazis leforrasztasa pl.
Lehet van a piacon megbizhatobb csoki, ha zavarja a szemed a forrasztas, bar a kobetkezo 50 evben mar nem lesz szukseg ra forrasztas utan. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
AllTheBest #89204 üzenetére
Nem kicsit profi a muhely, fotengelyrol mernek mindent azonnal.
baszki de kene nekem egy ilyen.
Mondjuk ez a turbo es 2T nekem nem all ossze, tultolteni egy 2T t hogy tudsz, ha mindig minden nyitva van a hengerben? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #89206 üzenetére
Nah eeez gonosz volt. De tetszik
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #89205 üzenetére
Suzuki RP68
16 sebesseg, 3 henger, 2T -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #89182 üzenetére
Bogyoba', felfedezed az internetet?
(kuldhetsz akarmennyit ilyen kuriozumokra barmikor matyizhatunk, nincs baj vele)
Ebbol van egy 4 hengeres is az rc162. Szamomra az tunt fel, hogy sornegy 250 es, leghutessel, ~ 18 000 rpm, ugyanigy 60 korul, ugyanannyi loerot produkalt, mint 30 evvel kesobb a vizhuteses utcai zxr250-cbr250. Jo-jo, a vizhutesessel elmentel nyelen 30e kmt, kimelve pedig akarmennyit, mig az rc162 az minden verseny utan szetszedos lehetett, de akkor is. A marketig alapjan duplaannyi loerot kellett volna kihozni 90 ben egy ilyen technikabolEs akkor kezdjunk el kuriozum pingpongozni.
Annyit mondok: 19 000 rpm 50ccm 19 loero, 200 km/h vegsebesseg.
Mi lehet ez? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #89172 üzenetére
Nezzuk meg, beperelte-e a gyartot. Ha igen, az a motor nagyon meg lesz vizsgalva...
-
Topiccsendőr
addikt
De epp ez az, hogy nem tud kihullani. Ha a kosar tonkre megy, es a golyok egyoldalra mennek, laza lesz, nem szoros, es beszital a kormany, mert nem tart semmit onnantol a csapagy. A kosar darabjai sem tudnak tavozni belegondolva, tehat szethullani sem nagyon tud. Raadasul ezer eves gepeken sincs ilyen, nemhogy egy ujon.
Persze, a nyakcsapagy nagyon kenyes kerdes, hozzank a szervizbe bejovo magyar motorok 70% a csapagyas volt, csak azt feszegettem, hogy egy ilyenre nem tudsz felkeszulni. (Marmint a ficko altal leirt jelensegre,, hogy beblokkol a kormany. Ha van egyaltalan ilyen) Bar a kormany yt alapjan mozog, es teljesen egy "nem merem lejjebb donteni" szitunak nez ki.
Illetve nalam is laza a csapagy, ami azzal jar, hogy szital nagy sebessegnel, de nem beall, mint a gerely.
Na mindegy. -
Topiccsendőr
addikt
De arra hogy figyelsz oda? Ahhoz, hogy ne tudd megmozditani a kormanyt a csapagy miatt, en nem is tudom minek kell tortennie. El se tudom kepzelni, hogy hogy tud befeszulni az egyaltalan. Fel tudnek sorolni tobb dolgot, ami joval nagyobb esellyel tortenik meg, ugyanugy nem tudsz ra figyelni, mert semmilyen elojele nincs, es halalos egy bizonyos sebessegnel, pl osszeakad a valtod es satuzik a hatso kereked, barmit csinalsz. Vagy elszall egy csapagy a valtoban.
Nyakcsapagy ha szethullik, egyertelmu jelei vannak, nem azonnal verodik be,de hogy megszoruljon? Hogy tud megszorulni? (Csak kerdeseket teszek fel, mert elkepzelni sem tudom, hogy lehetne ilyen muszaki hibat produkalni egy nyakcsapaggyal) meg ellenallt a kormany, amikor a kamera megy jobbra-balra?ami a kormanyon van? Es nem beszital a nagy fektol, mert azonnali perec lenne elso fekkel a homokon... Nem ertem.Szoval akarmennyire probalunk felkeszulni ilyen szitukra, itt el kell fogadni, hogy vannak olyan muszaki hibak, amit nem tudsz kivedeni es mesz a levesbe.
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo #89125 üzenetére
A mitasnak nem csak egyfajta gumija van...
Gaboman
Egy krossz gumi utni fog barmilyen utcai gumit, ebben biztos lehetsz. Mitast en is neztem, vegul hasznalt krossz gumit vettem, nem bantam meg. terepen nem tudsz mellefogni ezzel. Kerdes, hogy utcai hasznalatot hogy tudod megoldani. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman #89114 üzenetére
Gaboman!
Ezt hasznaltuk a drz 400 on meg a dt 200 on is, road legal, szerintem ennel jobb nincs kemeny terepre, amit kozuton is hasznalhatsz. Nalunk 80% terep volt, a maradek kozuti gyorsulas egymas ellen.Persze geresics tapasztalatara is kivancsi lennek.
Bogyoba' :
Nnajo, azert nem minden 2T jo amSzerk:
Kesobb lecsereltuk csak az elso gumit crossra, mert tul nehez terepekre mentunk, termeszetesen az a legjobb. Felazott talaj, homokban tokeletes. Kozuton esznel kell vele lenni, es egy szezon alatt kinyirhato aszfalton. Mondjuk nem meglepo. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #89103 üzenetére
kicsit bulvar szalagcimes, jah.
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum #89055 üzenetére
Ha adhatok egy tanacsot.
Ha blogot olvas valaki, mondjuk en. Engem szemely szerint nem erdekel, hogy milyen postas hozta, mikor a cuccot, amikor megerkezett, hanem informaciora lenne szuksegem. Pl mi a vegeredmenye a meresnek. Hogyan kell merni. Mennyibe kerult. Honnan van.
Az, hogy irsz egy postot hasznalhato tartalom nelkul, abban mi a jo nekem? Utana meg harapofogoval kihuzgalni mindent a topi......Ooo baszki belesetaltam megint a csapdadba. Te igy akarsz beszelgetopartnereket szerezni. Ah, legkozelebb nem leszek lusta, rakeresek, mint ath, aztan nem kell dekodolni az osszefuggestelen mondataidat sem
Kerlek ertekeld az oszintesegemet, es ne sertodj meg. Epito jellegu. Koszi -
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89034 üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #89024 üzenetére
konnyen ki lehet deriteni, hogy hondabuzi vagy -e
- ugy gondolod, hogy sosem fog elromlani egy ilyen gyartmanyu jarmu?
- soha nem neztel meg utana, hogy milyen hibak fordultak elo egy adott-, a szoban forgo marka tipusaval, ennek ellenere szendvicsemberkent promotalod mindenkinek?
- pocskondiazol mas markat, a megjelolt markaval szemben, megbizhatosagra hivatkozva?ha mindharom kerdesre igen a valasz, akkor kijelenthetjuk, hogy tajekozatlan markabuzi vagy.
egyebkent, ha a honda tetszik, akkor vegyel hondat, ne csinald mar
elso korben sm-enduro vonalat probalnam, ha fikalsz vele, csak a kormanyveg er le, idomok, ilyesmik nem. joval olcsobb dolog. es az elejen lesz fika. ez biztos.
90 szazalekban elkovetik az emberek a hibat: megveszem a nagy, draga, serulesmentes motort kezdesnek, mert le van tudva az egesz problema. mindenkepp karcmentes, toresmentes eloelet johet szoba. ilyenkor csak annyi tortenik, hogy veszunk egy serulesmentes motort, amit mi fogunk megtorni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo #89023 üzenetére
nem pont erre gondoltam.
tegyuk fel, drz 400 bol alakitanank ki egy ilyen terepmotort. nagyobb tankot raknank ra, stb. csupan az alapokat nezzuk:
a drz 400: 10l es tank, 138 kg, 40 lo
versyl 300: - kapaszkoggya - 17l es tank, 175 kg, kb 34 lo!
R 350 gs: 165kg, 11l tank 34 lo
crf 250: 157 kg, 10.7l tank. 25 lo (a legszimpatikusabb koncepcio, de meg 130 al sem tud menni)hogy lehet, hogy ennyivel nehezebbek a kisebb kobos motorok?
ennel a szetupnal joval olcsobb, es esszerubb ha egy 30 eves japan belpiacos 200, 225 kobos 2T motort veszel, (suzuki TS200, yamaha DT200, DT225 Lanza) vashengeres, meghonoltatod, uj dugattyu, gyuru, elmegy 10-15e kmt ezzel az uj szettel, (nyelezesfuggo) es 110 kg alatti teletankolt tomege van 33 loerovel, vizhutessel, olyan egyszeru gyujtassal, hogy egy belpiacos robogo gyujtasat atrakod ra, es megy vele (tapasztalat
)
raakasztasz egy 30 literes tankot, meg mindig 130 kilos lesz a motor. terepen ezek ugyanannyit esznek mint a drz 400. legalabbis ugyanolyan sebessegnel, ugyanolyan terepviszonyoknal, ugyannanyit tankoltam a DT 200 ba. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
imrufo #89019 üzenetére
Najo, de te visszaattetelezted vagy 4 foggal, ugy konnyu
En ha veszek, palyara akarom fogni, azzal a kuplunggal kell kezdenem valamit.
geresics modszerrel akarok R t, vetetni probalok egy ismerossel, majd nehany ev utan atvenni toleketszer kell manipulalnom, kemeny melo lesz...
Igazabol nem is a nyakcsapagyra vagyok kivancsi, azt kicsereli az ember barmikor, csak olvastam valami nemet oldalon, hogy a betet tud laza lenni, onnantol pedig a nyakcsapagy lotyog, es a kepen lathato, hogy a betet a vazzal van egy cikkszamon es 2800 eur...
De ha tiz ev alatt nem volt baja, ilyen hasznalatnal, akkor nagy baj nincs.
Magyarorszagrol szerzed az alkatreszeket, vagy mindenfelol, ebay ilyesmi?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker #89012 üzenetére
Egy zsanerben van az osszes marka turaenduroival. Minden parametere ugyanaz nagyjabol.
En vennek egy nagyonkonnyu motort, 4T kiskoboset, (illetve kisebbet, mint az ertelmetlen 1000-1200, inkabb 600 alatti lenne az idealis, 400-350 korul) es azt alakitanam at. Fura hogy a gyarak ilyet nem csinalnak. Lehet kevesen akarnak vilagot utazni, civilizaciot elhagyva. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
imrufo #89013 üzenetére
Igazabol harom evadot elolvastam a topicbol, asszem mindent megtudtam, mi mehet tonkre, mik a tipushibak
De kerdesem az termeszetesen lenne. Nalad, mint nagy elsokerekkimelonel,
szoval hogy birja a nyakcsapagy betet az igenybevetelt?
Illetve van ez a csuszokuplung mizeria, (a tl s en nagyon erezni) ami miatt en nem tudtam fordulaton elindulni, mivel gazra osszezar, motorfekre kinyit. Igy nincs stabil pontja a kuplungnak, azaz agyonvag egy jo rajtot. Yoshi szarazkuplungszetten kivul mit lehet azzal csinalni?(Esetleg roviden leirhatnad a torest, hogy sikerult, mert ugyis reg volt ilyen sztori a topicban)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789 #88995 üzenetére
Azt vedd, ami tetszik.
Masok nem mondhatjak meg neked, mi a jo. Ha sm a szived csucske, akkor nem veszel, mert a topicban azt irtak, hogy az sm nem jo? Vagy ha gyorsasagi?
Megveszed, orulsz, jarsz vele, eladod, kiprobalsz mast, orulsz, kialakul a kep, hogy mi az amit akarsz, orulsz. Ezt botlas nelkul nem lehet negcsinalni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #88989 üzenetére
Szerintem sokat csal az ora felfele
-
Topiccsendőr
addikt
Jobbulast minden elesettnek.
A sportmotor tl topicot a kezdetektol olvasva egyelore nem tudjuk uberelni, mert ott az elso motorvasarlastol szamitott szezonban kb 1.25 az esesszorzo pro person. Van mit behozni. -
Topiccsendőr
addikt
Nagyon szomoru vagyok, hogy az sm mar megint be lett skatulyazva.
tegye fel a kezet, aki ment mar sm el,
Jo, leteheted gaborman. A tobbieknek egy nagy strigulat behuzok tevhit terjesztesert. Ez mar a masodik! Mar megint 90 kilos 75 lovas gep=sm.Viccet felre. Ketnapos enduroturara mentem, nem fogjatok kitalalni - enduroval. Nem igazan mertem a tavot, mert tokon-paszulyon- sarban tobbet forog egyhelyben a kerek, ertelmetlen nezni ilyesmit. Volt egy kis krosszpalya, banyafal, kunsag, dunavolgyi focsatorna, kis duna- furdes... Es vissza.
Joo-joo, ne gyertek ezzel a baratnos szoveggel, szerintem a motor az egyszemelyes. Az osszes. Van rajta neha megegy ules, disznek.
Szoval ennyire erdemes megmondani egy embernek, hogy mi a motorozas. Nekem biztos mas, mint itt barkinek. Es itt mindenkinek mas, mint nekem.
A kezdo motoros olyan mint rambo. Ez az o harca.Annak idejen a gyorsasagi motorok tetszettek, es nem erdekelt hogy kenyelmes-e, ra nem ultem volna masmilyenre, mert szarul nez ki. Szoval inkabb en szoktam hozza.
Es akkor sm re vissza. Milyen smrol beszelunk, mert abbol is van mindenfele
Szoval tanacs:
En azt mondom, ne hallgassatok a ven faszokra,
DUCATI 749 !!!
Igazi kezdomotor. Gyenge, nehez, nitrites villa marchesini, 320 as fek. eleshetetlen! Vegyel olaszt!!! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #88940 üzenetére
Akkor 95 os volt benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest