- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
spirit007
senior tag
Közben kiderült, hogy bizony a UPC-nél az ügyfélnek kell a pénze után menni...
Ugyan is szegények nem tudják, hogy hová (milyen címre) utalják vissza a túlfizetést !
Bizony az fel sem merül bennük, hogy a felmondáskor erre esetleg rákérdezzenek, vagy amikor a modemet+tartozékokat kell leadni akkor is egyeztethetnének, mivel evidens, hogy ha nem a hónap utsó napja míusz 8 napra történik a felmondás, akkor MINDENKÉPP túlfizetése van az ügyfélnek.
Gusztustalan egy banda, örülök, hogy megszabadultam tőlük! -
spirit007
senior tag
Sziasztok!
A UPC szerződés felmondásom után a 8 nap felmondási időt még fizetni kellett viszont a teljes havi díjat befizettem.
Tehát túlfizetésem van (megjött a végszámla kb. 1 hónapja)
Aki hasonlóképp járt attól kérdezném:
Kiküldik postán a különbözetet (mint pl. ELMÜ, FŐGÁZ stb.) vagy nekem kell utána járni? -
spirit007
senior tag
válasz
banhammer
üzenetére
Minden nézőpont kérdése...
Aki pölö eddig a 2.5/0.5 -ös csupasz NET-ért fizetett 48XX Ft-ot, az biztos nem sértődött meg, hogy 4200 -ért kap 20/10-es NET-et + ötven akárhány csatornát (ajándék stb-vel rovábbi negyvenet) + telefont.
Arról nem is beszélve, hogy nálam az elmúlt 2 hétben napközben nem volt net szakadás ... ami a UPC-nél random 5-15 között mozgott.
(Persze ez lehet egyedi eset is, viszont én szívtam vele -miközben a szolgáttó szerint minden OK volt)
A torrentezés meg eddig sem érdekelt különösebben, de azért az sem esik rosszul, hogy egy méretesebb progit most 5-10 perc alatt simán le tudok rántani és nem kell éjszakáztatni a PC-t
-
spirit007
senior tag
válasz
platypushun
üzenetére
A márketingesek koppanni fognak, mert ott van még a T is, ami iszonyatos mértékben kezdett el nyüzsögni az elmúlt fél évben. (elhappolva az előfizetőket a DIGI elől ugye)
Szóval az a 10% arány nagyon gyorsan el fog érkezni.
Értem én, hogy fáj a upc-nek, hogy véget ér a tejjel-mézzel folyó kánaán... ahol karba tett kézzel ülve is dől a lóvé...
Mi viszont nem fogunk zokogni, érthető okok miatt
-
spirit007
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
"de van még hűségünk telefon megfelezőre és adsl bronze-ra (10Megabit-re emelték)"
Azért megdöbbentő, hogy közben normál esetben a bronze 2,5Mbps, majd némi hűségért cserébe 4X sebességet ad mindenféle erőlködés nélkül -ugyan az a szolgáltató..
Nem kicsit vagyunk/voltuk átszabva emberek! -
spirit007
senior tag
Nálunk S.K. -és hölgy

Mellesleg azért nem lesz tömeges átszerződés, mert az elmúlt hetekben UPC és a T igen csaknyomult erre felé.
Így elhappolták a DIGI elől az ügyfeleket... ráadásul 2 évre előre.
Pl. a tavaly decemberben aláírtam a T-s előszerződésemet -amiből nem lett semmi, mert kb. fél év múlva kiderült, nem tudnak szolgáltatni mert túl messze vagyok az elmü oszloptól.
Namost az elmúlt hetek/hónapok hajrájában mit csinált a T -csakhogy elmarja az ügyfelet : telepített oszlopot _egyetlen_ új ügyfél miatt (!!!), sőt ~2 hét múlva egy másik új ügyfél miatt majdnem mégegyet!
Pedig amíg a DIGI nem volt nekem ezen ok miatt nem tudott sajnos szolgáltatást adni.
Szóval több százezer forint egy oszlop kihelyezése -ami nyilván valóan vagy 10 év alatt fog megtérülni -de ha ezzel a konkurenciának keresztbe tehetünk - akkor a pénz nem számít! -
spirit007
senior tag
válasz
grobi007
üzenetére
"Egyébként kifejtenéd bővebben.."
Nem, nem fejtem ki bővebben, mert nem ér annyit az egész, mellesleg semmi köze a topichoz.
Röviden pár gondolat: időarányosan kapsz kedvezményt, összetett száma - illetve távszámla, a változó % kedvezmények nem automatice járnak -hanem kérni kell- természetesen negatív irányban automatikus, érdekmúlás esetén megszabadulni az egész katyvasztól nem egyszerű.
Ezek ellenére persze mindenki azt csinál amit akar
És, hogy ON is legyek:
Tegnaptól publikus az üzletkötő neve+telszáma (Üllő dél) -szórólap megjött. -
spirit007
senior tag
válasz
grobi007
üzenetére
1. a matekot elő kéne venni mert 3090Ft CSAK 6 hónapig szól, utána 5920...
tehát a 2 év átlagában 5212 Ft/hó
2. az a 8% egy elvi lehetőség... olvasd végig a teljes doksiját ne csak a 24-es magenta számokat nézd ! (mellesleg eddig egyetlen ismerősömnek sem jött be ez a kedvezményesdi)
3. UPC29-hez képest persze jó ajánlatnak számít. -
spirit007
senior tag
Tippek:
-polgármesteri fogadó órára elmenni és megkérdezni
-egy megfelelő érdeklődésű képviselő felkeresése, aki lesz szívas b@szogatni és jegyzőkönyvbe vetetni az igényt és minden közgyűlésen ez újra meggkérdezni -Üllőn úgy néz ki bejött (Köszönjük Botlik úr!)
-aláírásgyüjtés, petició
-pletyka indítása a faluban: "hallottátok, hogy kis péter juliska lesz a következő polgármester, mert ő támogatja pl. a DIGI bejövetelét"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A légkábelezés mellesleg számomra is furcsa, csodálkozom is mivel vagy 10 éve nem hallottam, hogy engednének bármilyen légkábelezést az országban ha az nem különösen indokolt lene...
Amúgy itt Üllőn úgy néz ki minden, mint a gyilkos pókok támadása
Elmű -betonoszlop- azon légkábelen T-home -arról le fa oszlopra a felhasználóig.
UPC önálló fa oszlopok - senkinek nem engedi használni.
Most a DIGI -ahogy látom T-home kábel alatt 30cm-el húzva
-
spirit007
senior tag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Bezony, az előbb (16:18-kor) épp a Pesti úton húzták az optikát !
-
-
spirit007
senior tag
-
spirit007
senior tag
Én is csak lesek mint vett nyúl a zsákban ... a 29-esben akkor bármilyen "ajánlatot", ha előbb levélben megkerestem őket és _ÉN_ kértem.
Persze csak akkor jött értelmes válasz amikor épp az aktuális hűségidőm lejárta előtt érdeklődtem...
Mellesleg, először azt hittem, az a bizonyos "Pöttyös" más országban/városban van... de ezek szerint a UPC-ből is kettő van.
Vagy másik dimenzióból -párhuzamos világból ír ???
Ezeket a szolgáltatókat már csak azért is kár fényezni, mert egy copy - paste rendszerre épülnek, az ott "dolgozók" pedig nagyjából egymás között cserérődnek.
Így nem csoda, hogy ugyan olyan hulladék ügyfélszolgálattal és ügyfélkezeléssel találkoztam eddig az elmúlt ~10 évben a beltáv-tvnetwork-upc-T-externet szinten egyaránt. -
spirit007
senior tag
"abból megy 3 méter koax egy elosztóig"
Ez az elosztó milyen darab?
Ugye nem egy közönséges koax T elosztó?
Legalább egy [5-900MHZ splitternek] kéne lennie (kb. 250Ft), normális fém csatlakozókkal.
Egyébként a TV is lehet hibás, szóval érdemes lenne pl. megcserélni a végpontokon.A nálad beépített kábelhosszok egyébként teljesen mellékesnek vehetők veszteség szempontjából. Én vagy 70m koaxot dolgoztam be a házunkba : lepke antennától ~25m egy 2utas splitterig, aztán onnan egyik ág ~20m a másik meg ~30m egy egy TV-ig. ...és a kép tökéletes.
-
spirit007
senior tag
válasz
explorer68
üzenetére
A december elején kötött Thome szerződésemhez képest sehol sem vagy

Azóta annyit sem mondtak, hogy bikkmakk.
Kíváncsi vagyok lesz-e egyáltalán valami a DIGI -ből itt Üllőn... -
spirit007
senior tag
A legviccesebb, hogy a viliemsz tévéről azt se tudják a tősgyökeres üllői lakosok mijafasz.
Egy pár hónapja beszélgettem egyik szomszédommal, hogy miközben beállítottam a csatornákat a TV-n egészen véletlenül rátaláltam erre a csoda adóra és volt rajta egy bizonyos egy álláshirdetés ... erre csak lesett mint hal a szatyorban,hogy viliemsztévé (muhaha) -
spirit007
senior tag
Üllőn kapott már valaki szórólapot?
T-vel nem jutottam azóta sem előrébb, előszerződés dec.4-én megköttetett "30 napon belül blablabla." azóta semmi, szóval ezek is mehetnek a levesbe -
-
spirit007
senior tag
válasz
hirvadász
üzenetére
T-home.... jó vicc.
Kb. egy éve nyomják, hogy itt (Üllőn) elérhetőek a szolgáltatásai.
Pár napja próbáltam meg szerződni velük mivel úgy gondoltam ennyi idő tutira elég, hogy valóban minden kiépüljön valamint a UPC hűségem is lejár. Nekiálltam az online szerződés kitöltésnek - minden adatot megadtam, majd a végén közli hogy a megadott címen sajnos nem tudják a szolgáltatás nyújtani!
De feljegyzik az igényemet és adjak meg egy mail címet ahol értesítenek, ha változás áll be (anyátok!)
Tehát hiába pontos címmel kezdtem az ajánlatokat átnézni, CSAK a szerződéskötéskor derül ki, hogy ló****t se tudnak adni!
k.k.: Akkor végül is hány ELÉRHETŐ szolgáltató van? -
spirit007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nyilván.
Egyébként nézd meg a számládat, mert neked is rajta kell legyen az ASZF módosítás: 4.2.5 pont és 2.1.3.4 pont
-
spirit007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Pontosan ilyen levelet kaptam ...és pontosan ezt a f@szt szopom én is.
Viszont még hozzáfűzték, hogy dec.1-től ADSL-en is működni fog a portszűrés.
Tehát drágább és szarabb lesz. -
spirit007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jahh, a jó k*@&# anyjukat!

-
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Újabban elég sokat szarakodik a modemem (Zhone) , ezért arra gondoltam, hogy vennék egy router+modem kombót.
Visszaolvastam és:#261 "Ne vegyél másik modemet, mert nem tudod és nem is engedik használni, már próbáltam."
Ez vajon még mindig áll

-
spirit007
senior tag
Ha lejár a hűségem, azonnal megyek hozzájuk

Apró szösszenet a sztorimhoz:Ma valamikor éjjel egyszer csak kigyulladt a Status LED a modemen...
Tehát kedd óta ma (szombat) éjjelig tartott, mire egy szaki ránézett a rendszerre és egy kapcsolót "enable" -re állított, hogy a modemem tudjon konnektálni!
Brávó! -
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Szétszívat a júpíszí!
A korábbi problémám #522 idén márciusra oldódott meg , mivel addigra annyira szar lett a kapcsolat, hogy már a minimum felét sem érte el. Kijöttek és megjavították a vonali hibát -amire ugyre fél évig sz*rtak nagy ívben mert jó az megvan a minimum...
Nos kedden viszont totális leállás volt Üllőn, amit bejelentettem.
Erről azonban nem készült hibafelvétel -mint ma kiderült- mert központi leállás volt, ami után tessék figyelni nekem 24 órán belül ismét be kellett volna jelentenem az "egyedi" hibámat! (Hogy ezt nekem honnan kellett volna tudnom, arra nincs válasz)
Ez azonban csak tegnap este* történt meg.... amelynek -ismét tessék figyelni- _nyoma sincs_ a rendszerben!
Így mától kezdődik szerintük az egész bejelentési tortúra, a javítás pedig "sajnos lehetséges" , hogy csak hétfőn fog megtörténni.
Egyszerűen nonszensz ahogy a pontosan, rendben fizető ügyféllel bánnak!
Egyébként most néztem a thome kínál kábel netet Üllőn (most már a mi utcánkban is)
Erről van valakinek tapasztalata?*aki próbálta már a telefonos hibabejelentést gondolom érti miről van szó
-
spirit007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Bocs, de némi vigasz az lenne a számunkra, ha pl. ilyen szalagcím jelenne meg :
"Kivonul a UPC Telekom a 29-es körzetből , mert nem tudja tartani a lépést a szám szerint tizenhét konkurensével akik, mind minőségileg mind technikailag magasabb színvonalat nyújtanak negyedannyi pénzért ..."

-
spirit007
senior tag
Sziasztok !
Pár hete az up -om fixen a 200K értéken tanyázik (bronz csomag).
Reklamálni nem lehet ugye , mivel a szerződésben lévő garantált értékek* szerint csak kussolhatok.
Az viszont érdekelne, hogy egyedül engem részesítettek ebben a kegyben, vagy csak én vagyok földhözragadt és ez valójában nem is error , hanem egy új feautre

*garantál értékek = vicc topic ...
-
spirit007
senior tag
-
spirit007
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
Szia.
Megpróbáltam megrendelni onlány .
Egyetlen kábelnetes szolgáltatást sem tudnak adni .
"Ez a szolgáltatás jelenleg az Ön által megadott címen nem érhető el. "Csak analóg/digitális kábeltv szolgáltatás van .
Egyébként próbaképp leteszteltem még vagy öt utcában (Pesti út ,Ócsai út stb) és egyikben sem érhető el semmilyen kábeles NET .
Most akkor vagy az onlány megrendelő felület szar .... pontosabban NAGYON szar , mert alapból hemzseg a hibáktól (pl üres oldal jön fel időnként 'tovább' gombra , teljesen logikátlan felépítése , a tartalom a szokásos félrevezető stílussal ötvözve )
Vagy tényleg nincs itt semmi ilyesmi .Akkor már csak egy kérdés van : Minek kell ezt ?
Miért kamuznak olyanról ami nincs is , vagy ha van miért égetik magukat egy ilyen
'webshop' felülettel ?
-
spirit007
senior tag
Sziasztok !
Mostanában kéne Internet előfizetést kötnöm , ami nem túl bonyolult , mivel egy szolgáltató van : UPC Telekom
Természetesen telefon vonalat is kell szerválni -amire semmi szükségem nincs tehát pénzkidobás ...
Viszont új ügyfél esetén van egy olyan árukapcsolt csomag , hogy "music go" .
"Minden új adsl előfizetőnek a szolgáltatása mellé upc music go szolgáltatást csomagolunk, melynek az első három havidíja 0 Ft..... ezt követően havidíja 1250 Ft"Na most ezt így hogy ?
Ezek szerint egy 3000 Ft -os Internet előfizu (kell) mellé kénytelen vagyok bevállalni 3300 Ft telefon előfizetést (nem kell) és az 1250 Ft-os "music go" (NEM KELL!!!) előfizetést ???
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- LEGO klub
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen monitort vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?