Új hozzászólás Aktív témák

• Laci4

senior tag

válasz Kolondrum #9837 üzenetére

Nagyon fura a hibád. Hiszen ezek a ledsorok ha jól emlékszem simán egy valamennyire flexinek mondható "nyáklap",fólia, rajtuk 3led egy soros korlátozó ellenállattal, és ezek a kis csoportok vannak párhuzamosan kötögetve. Ergo,ha kap feszt, világítania kell!

Nekem is egyből az ugrott be, hogy ha csak ez van egy tápon, esetleg kevés a kakaó neki,nem indul el.

Két ötlet, illetve kérdés:
    1: amikor nem megy, mértél a ledsor + - csatlakozásain feszültséget? (ha nem, és van rá lehetőséged, tedd meg)= kap-e egyáltalán feszültséget.(sztem nem fog, mert ha igen, mennie kell, vagy lényegesebben kevesebbet mint 12 volt)

2: esetleg volt már olyan, hogy ugyanarra a molex "sorra" kötötted, amin a másik fogyasztó van?
    Nem vagyok otthon a táp belekben, de amikben két részre van osztva a 12 voltos rész, nem tudom,hogy az full két külön elektronikai rész, vagy sem. :U
    Illetve,hogy nem lehet-e olyan eset, hogy pl. a dvd csak az 5 volton zabál jobban,és csak az "kapcsol" be..
    Bár ha jól rémlik, az 5 volt a lényeg, az alapján megy a 12-ő..
    De érdemes esetleg rámérni a molexek mindkét ágára (5v-12v, illetve másik szálak..)

Igencsak egyedi és fura helyzet, mert ez a kis "ledsor" elektronikában olyan mint a szög.
    Ha adott a 12 volt amire méretezve van, akkor nincs ami megadja magát hol megy, hol nem szitura.. szóval csak a táp részen lehet valami gikszer.
    (még ha kontakt hiba is lenne,magában a ledsorban, akkor se az egész döglődne.)
    Esetleg a molex csatiban? vagy a vezetékben lehet még...kh) :F
    Mást egyszerűen nem tudok.. x-aktás eset.. :(((

(#9842) Kvazár
    Hmm.. nyami.. jó kis mókolás.. csak valami randa doboz kitakarja nagy részüket.
    Ilyen csajokat én is szívesen mókolgatnék.. :U :P (am: nem rossz)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés