Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

Sziasztok!

Adottak az alábbiak:
    - Dell DA-2 AC adapter fordított mintázatú 8 pin-es Mini-Fit JR csatlakozóval
    - LR1106-250W12VDCX2 paneltáp
    - Gigabyte H55N-USB3 alaplap I3-530 procival
    - 24=>20pin tápkábel átalakító (Legkönnyebben így tudtam szerezni a DA-2 dugójához passzoló lengő Mini-Fit JR csatlakozóházat, aminek - krimpelő fogó híján - a kábelei is kapóra jöttek.)

A DA-2-es érintkezői: 1 (NC), 2-4 (+12V), 5 (Remote), 6-8 (GND)
    Ennek megfelelően kiszedtem 7 vezetéket az átalakító anya csatijából és közülük 6-ot 2 db (A és B) 4 pin-es anya Mini-Fit JR csatlakozóba rendeztem az alábbi módon:
    (A): 2-3 (+12V) a rögzítőpöcök felőli oldalon fent; 6-7 (GND) alul.
    (B): 5 (Remote) és 8 (GND) mindkettő alul, ahol elvileg a földnek kell lennie.

(A) csati ment a képen a jobb alsó aljzatba, (B) csati a jobb felsőbe.
    A táphoz mellékelt '4 pin to 4 pin' kábel a P4-es kiegészítő tápcsatival a 20 pin-es mellé. A 20 pin-es ATX tápcsati meg a helyére.
    A paneltáp a leírás alapján elvileg mehet az egyik 4 pin-es csatlakozóról max. 180W-os AC adapterrel, vagy akár 2db 120W-osról a 2db 4 pin-es csatin betáplálva.

Így, ha minden igaz az (A) csati adja a delejt a 2db 12V-os vezetéken a paneltápnak, míg a (B) csatiban a remote kerül összekötésre a 8-as számozású földdel. Amikor összedugom őket, a Dell DA-2 narancs LED-je át is vált zöldre, illetve a paneltáp kék LED-je is világít. Ám amint megnyomom a házon a bekapcsológombot, egy pillanatra elindul a CPU-hűtő és a házventi, valamint felvillannak az alaplapi LED-ek, aztán lekapcsol az egész (DA-2 LED-je is kialszik), s csak az adapter tápkábelének kihúzása, újbóli bedugása segít ('vissza a rajtvonalhoz').

Olyanba már belefutottam korábban, hogy az FSP Bluestorm II 400W-os táppal nem indult ez az alaplap, mert a tápnak kellett minimum 1A azonnali terhelés a 12V-os ágon, de az alaplaptól nem kapta meg, lévén a tápáramkörei némi késleltetéssel élednek fel. Akkor is hasonló tüneteket tapasztaltam. Egyelőre nem tudom kizárni ezt a lehetőséget, mert nem volt kéznél 1A-nyi terhelést nyújtó ventilátor és a paneltáp fellelhető kevés infóban nincs említés minimális terhelésről. (Az AC adapterről 0,72A-es ventilátor simán ment önmagában, miután földeltem a remote érintkezőt)

Vagy lehet, hogy egyéb okból aktiválódott a védelem, pl. rövidzárlat miatt? Mivel a paneltáphoz nem mellékeltek leírást, így esetleg elképzelhető, hogy a csatlakozók és azok érintkezői nem az általam feltételezetteknek megfelelően vannak kiosztva. Próbáltam úgy is, hogy (A) és (B) csatlakozókat felcseréltem a paneltápon, az eredmény ugyanaz.

Hogyan tudnám életre kelteni a konfigot, mit nem vettem figyelembe? :F

Új hozzászólás Aktív témák