Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cika
csendes tag
válasz
zLegolas #1309 üzenetére
Jól leteremtettél.
Azt hiszem, nem volt túl egyértelmű a megfogalmazásom.
Engem nem érdekel a trafókészítés, inkább megvenném, ahhoz pedig elég annyit tudnom, hogy milyen - forgalomban lévő - típusok vannak. Miben különböznek, jobbak-rosszabbak egymástól. Csak azért érdekel, hogy vásárláskor egyáltalán tudjam, hogy mit akarok. Lehet, hogy rossz a hozzáállásom, de a trafón inkább átlépnék, és abba mélyednék el, amit nekem kell megcsinálnom. Lesz vmi hátrányom abból, hogy a trafó kimarad?
Sokat használtam Google-t, de úgy tűnik, hogy nem a barátom. Összesen egy doksit találtam, ami megemlíti ezt a dolgot, de ez is ott ér véget, ahonnan érdekel a dolog.
Trafók árait keresgélve találtam erre az oldalra: http://www.elektris.hu/thtrans.htm
A kérdést ez az oldal hozta, hogy van-e toroid és hagyományos vasmagoson kívűl más fajtája is, melyiket érdemesebb használni?
A 2.1. Kérdés ihletője egy hozzászólás (talán ebben a toppicban, de ez nem biztos), mely szerint 12V-ra formált feszültség egyenirányítás után 13-14V volt, ahogy kapta a terhelést a fesz. egyre csökkent (így rémlik).
Újtafogalmazva: 12VAC egyenirányítás után mennyi VDC? Terhelés hatására hogyan változik, változik-e a feszültség? Ha változik, hogyan küszöbölik ki (78xx ?).
2.2. Igazából 2.1. folytatása. A feszültség stabilizálásáért irnak elő alapterhelést?
1. Még mindig aktuális: Hogyan lehet kiszámolni az ideális (minimum) vezetékvastagságot?
Szerintem ez így már szűkített a témán, bár így sem két soros a válasz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Valami baja van a tápomnak
- Drón topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- eBay
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest