- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cika
csendes tag
válasz
zLegolas #1309 üzenetére
Jól leteremtettél.
Azt hiszem, nem volt túl egyértelmű a megfogalmazásom.
Engem nem érdekel a trafókészítés, inkább megvenném, ahhoz pedig elég annyit tudnom, hogy milyen - forgalomban lévő - típusok vannak. Miben különböznek, jobbak-rosszabbak egymástól. Csak azért érdekel, hogy vásárláskor egyáltalán tudjam, hogy mit akarok. Lehet, hogy rossz a hozzáállásom, de a trafón inkább átlépnék, és abba mélyednék el, amit nekem kell megcsinálnom. Lesz vmi hátrányom abból, hogy a trafó kimarad?
Sokat használtam Google-t, de úgy tűnik, hogy nem a barátom. Összesen egy doksit találtam, ami megemlíti ezt a dolgot, de ez is ott ér véget, ahonnan érdekel a dolog.
Trafók árait keresgélve találtam erre az oldalra: http://www.elektris.hu/thtrans.htm
A kérdést ez az oldal hozta, hogy van-e toroid és hagyományos vasmagoson kívűl más fajtája is, melyiket érdemesebb használni?
A 2.1. Kérdés ihletője egy hozzászólás (talán ebben a toppicban, de ez nem biztos), mely szerint 12V-ra formált feszültség egyenirányítás után 13-14V volt, ahogy kapta a terhelést a fesz. egyre csökkent (így rémlik).
Újtafogalmazva: 12VAC egyenirányítás után mennyi VDC? Terhelés hatására hogyan változik, változik-e a feszültség? Ha változik, hogyan küszöbölik ki (78xx ?).
2.2. Igazából 2.1. folytatása. A feszültség stabilizálásáért irnak elő alapterhelést?
1. Még mindig aktuális: Hogyan lehet kiszámolni az ideális (minimum) vezetékvastagságot?
Szerintem ez így már szűkített a témán, bár így sem két soros a válasz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Tényleg ilyen gyors a Wi-Fi 7?
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- HP Elite Dragonfly G2 2in1 i5-1135G7 16GB 512GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest