Hirdetés

Aktív témák

• mobilizmo

Topikgazda

Forrás twrp
    Ebben látható, hogy alapból mindegyik típushoz jó a TWRP, de van egy bejegyzés ami szerint a 2017.07.07-es firmware-el szállított HI10 Pro-kkal nem működik. Lásd itt.

Előfeltétel:
    -működő ADB
    -TWRP image fájl
    -Driver
    Csináltam egy Drive-ot a Hi10Pro-nak, a fenti linkekről letölthetőek a fájlok.
    ADB-t telepíteni kell, alapból c:\ alá teszi, teljesen jó ott, a többi fájlt is másoljuk be ide. Nyilván a drivert is telepíteni kell.

FIGYELEM! A bootloader unlock jellemzően törölni szokta a /data partíciót, ezért menteni kell (ha van mit), de ennél elvileg nem (ki is írja), én sem tapasztaltam. Persze ha valakinek fontos dolgai vannak rajta az azért mindenképpen mentsen.

-Ha a tableten még nincs engedélyezve az USB hibakeresés / USB debugging akkor most tegyük meg (egyébként sem árt ha mindig be van kapcsolva) itt:
    Fejlesztői lehetőségek / Developer options -> USB hibakeresés / USB debugging
    -Kezdjük is el használni. Ha még nincs, a kábellel dugjuk össze a tabletet a PC-vel, nem ártana ha windows felismerné az eszközt. Ha még nincs fent a driver telepítsük (lásd Drive)
    -Konzol parancsokban nem vagyok erős, ezért én úgy használom az ADB-t, hogy Total Commander-ben belépek a c:\ADB mappába, majd lent a TC parancssorában cmd <ENTER>, így konzolba rögtön a c:\ADB-ben vagyunk
    Ezután a konzolban fogunk ügyködni.

-Nézzük meg az ADB látja-e a tabletet: adb devices <ENTER>, valami ilyen jön vissza:
    c:\adb>adb devices
    List of devices attached
    * daemon not running. starting it now on port 5037 *
    * daemon started successfully *
    0123456789ABCDEF device

Ha először csinálod, akkor a tableten még fel kell jönni egy engedélyező ablaknak, amit jóvá kell hagyni. A 0123456789ABCDEF érelemszerűen a saját tableted azonosítóját jelenti.
    -Ha előző rendben van lépjünk fastboot módba: adb reboot bootloader <ENTER>, tableten ilyenkor android eltűnik, előjön a rendszerválasztó bootmenü, persze androidba kell lépnünk, ezután jön a fastboot mód.
    -Ellenőrizzük ezt is:
    c:\adb>fastboot devices
    0123456789ABCDEF fastboot

FIGYELEM! Az unlock jellemzően törölni szokta a /data partíciót, ezért menteni kell (ha van mit), de ennél elvileg nem (ki is írja), én sem tapasztaltam. Persze ha valakinek fontos dolgai vannak rajta az azért mentsen mielőtt továbblépne.

-Jöhet az unlock: fastboot oem unlock <ENTER>
    c:\adb>fastboot oem unlock
    ...
    (bootloader) Unlock protection is set
    (bootloader) Unlocking anyway since this is not a User build
    OKAY [ 0.061s]
    finished. total time: 0.062s

-Telepítsük a TWRP-t: fastboot flash recovery recovery-twrp3020-cht_cr_mrd_w-Hi10Pro.img <ENTER>
    c:\adb>fastboot flash recovery recovery-twrp3020-cht_cr_mrd_w-Hi10Pro.img
    target reported max download size of 268435456 bytes
    sending 'recovery' (13984 KB)...
    OKAY [ 0.588s]
    writing 'recovery'...
    OKAY [ 0.330s]
    finished. total time: 0.922s

-Lépjünk be az új recovery-nkbe: vagy most boot menüben (hanyatt fekvő nyitott hasú android) lévén a Vol+ Vol- gombokkal navigáljunk a Recovery lehetőségre és nyomjuk meg a Power gombot. Egyébként
    ADB-ből a következő módon lehet:
    c:\adb>fastboot reboot-bootloader
    rebooting into bootloader...
    OKAY [ 0.067s]
    finished. total time: 0.069s

Aktív témák