- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
6100 - 6001
10585 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marvinn
tag
No.. megerősödött bennem az a gondolat hogy hardverügyileg az RK3066 képes kezelni a fullhd-t de még szoftveresen nem nőtt fel a feladathoz. Van aki figyeli a hardvergyorsitásos részleg munkáját? Érdekelne mennyire vannak rajta a dolgon.. Ezt a munkát rk-éknál végzik?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
vargalex
félisten
-
törölt tag
Igen, jól gondolod. Nálam pontosan így működik az átbootolás. Guest és Ubuntu felhasználó alatt is nyitottam terminált. De úgy emlékszem, hogy az ott kiadott su más gyökérhez vezet. Bocs, ha ennek linux szempontból nincs értelme, de én így láttam. rootként mást ír a következő sor, mint a többi bejelentkezésnél. Puppy alatt megnéztem a fájlrendszert, és tök más szintű hozzáférése van a különböző felhasználóknak. Sztem ha meg lehetne változtatni, hogy alapértelmezésben ne 5 -ös szinten induljon (GUI), hanem 3 -ason (parancssor), akkor talán be lehetne jelentkezni rootként. Puppy alatt bármit át tudnék írni, csak setét vagyok hozzá.

-
vargalex
félisten
Szia!
A helyes megfogalmazás: az MK808B-n nem megy a beépített wifi. Én egy TP-Link TL-WN821N V3-at használok, ami teljesen jó sebességgel megy. A szükséges ath9k csomagok benne vannak az RC3-hoz letölthető modulokban, de persze csak kézzel config-olható, a pre-picuntu.sh nem ajánl fel ilyen lehetőséget. Illetve USB-s wifi-n kívül USB-LAN adapter is használható.
-
gerivari
csendes tag
Üdv. a linkelt leírás alapján telepítettem a picuntut, de nem tudtam a hálózatot összehozni a picuntu-da-server.sh -ban. Elméletileg már a pre-picuntu.sh val való telepítés mindent beconfigurált, még sincs internet. Olvastam hogy van a B modell amin nem működik a wifi. Gyanítom, hogy akkor nálam is ez üzemel. Ennél a modellnél akkor mit lehet tenni? Vagy ha nem itt a gond, akkor hol? Illetve hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy melyik készülék van nálam?
-
Enemy
aktív tag
-
Enemy
aktív tag
-
bayliner
csendes tag
Hogyan lehet dual bootot csinálni, mert a stabil ICS mellé az új 4.2t feltenném probának.Vki leírná?
Más...Ki nek mennyi Antutu pontja van a külömböző verziokban, mert kezdem kinöni, lassan már minden ezen megy egyszerre,s izzad szegényke. -
vargalex
félisten
Szia!
A GUI-s verzió esetén is mennie kell az SSH elérésnek (ha beállítod a netet), vagy lehet, hogy itt is él a ctrl+alt+F1..F7 a terminálokhoz (utóbbit nem próbáltam, mert csak a Mele F10-et használom hozzá), ahol root-al be tudsz jelentkezni. Illetve guest-ben a GUI-n nyitva egy terminált biztos lehet su-zni.
Jól gondolom, hogy a dual boot-nak úgy kellene mennie, hogy picuntu-ban egy reboot-ra az android indul, majd onnan lehet megint recovery-be boot-olva picuntut indítani? Mármint normál esetben, mert nálam (és mint látszik néhányunknál még) mindig recovery-ben indul.
-
törölt tag
Köszönöm! Ezen már túl vagyok, csak így keverednek a dolgok, mert egyszerre reagálok a két módszerre. Próbáljátok ki mindkettőt és érteni fogjátok a különbséget, amiről gagyarászok! A lényeg, hogy a képfájlkiirásos módszerrel gui van induláskor és azon nem lehet rootként bejelentkezni. A másik módszer viszont (nekem) nem megy net nélkül, csak netes telepítéssel (usb lan úgy, hogy még androidon a reboot előtt kikapcsoltam az eth -et). Nálam tökéletesen müxik a 808 -on a duál boot.
-
vargalex
félisten
-
sipi25
tag
-
vargalex
félisten
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a supportot! Most rohanásban vagyok, de ha lesz egy kis időm, akkor nekiugrok. Az a jelszó a root belépéshez való. Csakhogy a gui -nál presetek közül választhatsz felhasználót. Van Picuntu, Ubuntu, Guest, de root nincs közte. Így természetesen az a jelszó is használhatatlan.
-
ImTilk
csendes tag
Sziasztok! Régóta olvaslak titeket sokat tudással gazdagodtam a hozzászólásokból, utólag is köszi mindenkinek, most talán én segíthetek.
Az RKRemotecontroll.apk-t megtalálod pl. ha letöltöd a legújabb Finless 1.7c rom-ot abban mellékelve van. (Mármint a zip fájlban) Nekem idáig nagyon bevált, tutin lehet vele irányítani a girós játékokat is, csak arra figyelni kell, hogyha használod akkor tiltsd le az automatikus képernyő elforgatást, különben nem fog menni.
Próbáljátok ki a Real Racing 3-at vele, nagy élmény irányítani az autót a nagy tv-n
Nagyon jó a grafikája is ,kihozta belőlem a gyereket 
Van egy rc11-es légegér-billentyűzet kombóm, de nem tudom megszokni ezt a hadonászást, sokkal jobb az RKremotecontroll tapipadja, plusz a telefon billentyűzet..
Ma ráhegesztettem az MK808-amra két régi routerből kioperált antennát, úgyhogy végre tuti a térerőm is, akadás mentesen játssza le a youtube hd videókat is. -
Marvinn
tag
a fő irányitási gombok a tab, space. space kijelöl, csillagot tesz. tab lépked... és persze kell az enter
hostname a géped neve a hálózaton, ékezet spec. karakter és szóköz ne legyen benne.
nem is igazán értem mi ez a nagy szenvedés vele. a picuntu-da-server.sh script mindent megcsinál. én megcsináltam a webes telepitést, de nem ajánlom senkinek.. rettenet hossszú.. nem is a csomagok lerántása hanem a kicsomagolás és telepités...told fel egy kárttyára egyben, inditsd el és csinálj egy upgradet. de szerintem fel is ajámlja elsőre a frissitést
rootként simán be kell tudnod lépni hiszen 12qwaszx a jelszó, ha konzolon be tudsz vele menni akkor guin is
wifi nekem sem ment, de usb-eth simán működik
-
gerivari
csendes tag
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy MK808 -asom, de sehogy sem sikerül a picuntut rávarázsolni. Több leírás alapján is próbáltam már. A pre-picuntu.sh -val való telepítés még egyszer sem jött össze, pedig elvileg minden jó. Így eddig úgy csináltam hogy formáztam az sd kártyát megfelelő paraméterekkel, majd kicsomagoltam rá amit kellett. Ezután el is jutok odáig hogy belépek majd elindítom a picuntu-da-server.sh-t. De sehogy sem sikerül konfigurálnom a hálózatot, hogy legyen internet a továbblépéshez. Tud valaki valami tippet?
-
törölt tag
Nemááá... Csak két posztnyit kéne visszaolvasnod. PcCar a topik félhivatalos hardvertesztere.
Ha vmiről azt írja, hogy rendben van, az (nálam mindenképpen) a hiteles infó kategóriába tartozik. -
MGa73
tag
-
hardware_gur
csendes tag
-
hardware_gur
csendes tag
MK808 külső hangkártya
Sziasztok,
az mk808-oshoz keresek külső hangkártyát, hogy monitorra kötve, külső hangszóróval önnálló gépként használjam. Van tapasztalat, hogy melyik külső hangkártya kompatibilis? ebay televan filléres megoldásokkal, ( pl. http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Virtual-7-1-Channel-Audio-Sound-Card-Adapter-3D-/261020978099?pt=US_Sound_Card_External&hash=item3cc6100bb3)
Köszönöm,
-
richome
tag
Hali, én sok gúgülpléjen elérhető ingyenessel próbálkoztam.
Az Mk808-at akartam vezérelni, leginkább a gyrot bírnám tácspaddal és zoommal.
Novo7Fire és a DellStreak5 -ről próbáltam vezérelni, több kevesebb sikerrel.
Sok proginál ki sem derül mire jó igazán, legtöbb csak táv egér, billentyűzet, de nagy nehezen találni pár olyat, ami kicsi egyszerű, látszik, hogy mágus írta a progit, nem valami agyon marketingelt csapat. Volt, amelyikkel lehet váltani, hogy bill, egét, vagy flymouse üzemmód legyen, de feladtam.Távegérnek jól használható, de arra van több vackom.
play-en keress remote és mouse szavakra, de sok időd elmegy,mire találsz egy jót.
Asszem a Sensor Mouse volt egyszerű, de használható kis vacak, Wifin keresztül.
/mindkettőre felteszed és a másik IP címét megadod/
Gémpednek is ki fogom próbálni valamikor, ha találok jót, leírom. Talán ilyesmi lehet a nyerő? -
PcCar
tag
Jó minőségű Logitech USB hangkártya
MK808B-vel próbáltam, hibátlan.
Nulla alapzaj, kristálytiszta hang. -
richome
tag
-
Enemy
aktív tag
-
Enemy
aktív tag
Kérdésem lenne...:
Szeretnék játszani a MK808-n . Leszedtem a ShadowsGun játékot .
Szeretném a telefonomat ami doridos gamepadként használni. De nem tudom.
Milyen lehetőség lenne. Ti probáltátok már?
Köszönöm! -
janos.cs
tag
-
MGa73
tag
Sziasztok!
Droidmote programmal kapcsolatban van valakinek vmi tapasztalata?
Működik valakinek?Ü
-
vargalex
félisten
Szia!
Na, tegnap este volt egy kis időm, így kipróbáltam a picuntut. A tarball-t csomagoltam ki az SD kártyára, a recovery partícióra pedig RC3 (1080p-s kernel) került (és az SD kártyára a modulok hozzá). A picuntu-da-server.sh script tökéletesen működik, minden szükséges dolgot feltelepített, majd egy reboot után el is indult az XFCE. A TP-Link TL-WN841ND v3 USB-s Wifi stick-et is sikerült elsőre belőni (ugye az MK808B beépített wifi-je még nem megy picuntu alatt, ahogy a te MX-edé sem). A sebesség teljesen normális:
1. Az MK808B a kliens:
gavarga@picuntu:~# iperf -c 192.168.22.200 -i 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.22.200, TCP port 5001
TCP window size: 41.5 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.135 port 39890 connected with 192.168.22.200 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 11.2 MBytes 94.4 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 11.4 MBytes 95.4 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 11.6 MBytes 97.5 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 11.9 MBytes 99.6 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 11.4 MBytes 95.4 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 12.0 MBytes 101 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 11.6 MBytes 97.5 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 11.2 MBytes 94.4 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 11.5 MBytes 96.5 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 12.5 MBytes 105 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 116 MBytes 97.6 Mbits/sec2. Az MK808B a szerver:
[gavarga@GoFlex ~]$ iperf -c 192.168.22.135 -i 1
Client connecting to 192.168.22.135, TCP port 5001
TCP window size: 16.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.200 port 44633 connected with 192.168.22.135 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 13.4 MBytes 112 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 13.8 MBytes 115 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 14.0 MBytes 117 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 14.5 MBytes 122 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 14.5 MBytes 122 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 13.4 MBytes 112 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 14.1 MBytes 118 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 14.2 MBytes 120 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 13.2 MBytes 111 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 13.8 MBytes 115 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 139 MBytes 116 Mbits/secNa, ezért szeretném android alatt is beüzemelni valahogy...
De hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
1. A hostname az eszköz neve. Igazából bármit adhatsz.
2. Space-val tudod kijelölni a csomagokat, a kurzor gombokkal lépegethetsz köztük. Igen, az XFCE a legfontosabb, ha szeretnél grafikus felületet.
3. Telepítés után boot-olva automatikusan indul.Azért egy problémám van a dologgal: flash-eltem a recovery partícióra az RC3 image-t, majd bootoltam a Finless 1.7-et. Onnan egy reboot recovery. Viszont ettől a ponttól kezdve reboot-ra, shutdown, vagy áramtalanítás után mindig a picuntu indul (tehát folyamatosan a recovery indul el). Neten keresgéltem, volt akinek hasonló gondja volt.
-
törölt tag
Aliról rendeltem, de sztem másik kereskedőtől, picit drágábban. Ott sem írtak hozzá tápot és AV kábelt sem. Ezeket beszereztem máshonnan. Aztán nem a dobozában, hanem a külső borítékban volt táp, meg kábel is. Nem is értettem. Az a dokkoló elsőre jónak tűnik, de sztem egy igazi minek. Egyrészt amit Te is említettél, azt én sem értem. A HDMI az rendben van. De mi van, ha az AV -t szeretném használni? Ott tuti nem fér el a jack. De a legnagyobb baki sztem az, hogy nem raktak rá RJ45 lancsatit. A dokkoló sztem a kamera miatt lett kitalálva, de ha ezeket a kábeleket ráaggatom, akkor semmivel sem lesz kisebb a kábelerdő, ráadásul a kábelek súlyától sztem mozog, borul az egész miskulancia.
-
qtatom
csendes tag
Measy U2C-t itt találtam meg legolcsóbban, Te is tőlük rendelted? MX1-m van most, ahhoz van táp, ehhez nincs?
Láttad már hozzá ezt a dockot? Érdemes megvenni hozzá? Egyetlen USB kábelt adnak mellé, gondolom azzal kapja a tápot a dockból. Hogyan értelmezzem (és használjam) a többi portot? +HDMI? Hátul mire lehet használni az SD slotot? -
törölt tag
Bocsánat, hogy eltűntem, csak közben néhány hálózati fejlesztés történt.
Én konkrétan egy ilyen MK220 -ast használok és minden kütyümmel müxik. Az otg tulképp kétirányú usb. Tudsz rajta keresztül eszközt csatlakoztatni és magát a kütyüt is lehet vele eszközként csatlakoztatni. Ezen keresztül történik a flashelés (firmware csere) is. Amelyiken csak egy usb van, azon úgy tudom, hogy az az otg. De soxor hasznos az a plusz port. -
richome
tag
-
Z_T
aktív tag
-
richome
tag
-
vlevi
nagyúr
Erre viszont határozott IGEN a válasz. Mindenféle trükközés nélkül felismeri, és lehet pötyögni, de ha mindent ki akarsz hozni a billenytűzetből, akkor az external keyboard helper pro alkalmazást érdemes megvenni.
Ez eltünteti a képernyőről a billentyűzetet, át lehet állítani magyarra, kezeli a multimédia gombokat (altatás, hangerő, home, play/pause még a youtube videóban is)
Most is gy fórumozok, egy Logitech Mk250-et használok.És kicsit más : Bob bejelentette, hogy talán már ma (gondolom kaliforniai idő szerint, szóval inkább hajnalban) akár kész is lehet a Finless 2.0, immáron droid 4.2.2 alapokon. Francba, amióta megvan ez a kütyü, 2-3 napnál többet nem volt rajta semmilyen ROM. Nem azért mert vackok, hanem mert Bob olyan gyorsan gyártja, hogy én nem győzöm újra meg újra felrakni

-
richome
tag
-
kircsi28
aktív tag
-
Z_T
aktív tag
-
richome
tag
-
spacs02
csendes tag
sziasztok !lenne egy kérdésem.Van nekem 1 MK808 som rákötöm á tévére és onnan a hang optikai kábellel vagy s/pdif kábellel össze van kötve az 5.1 erősítővel de nem szól 5.1 ben csak sztereóban szól . számítógépről tökéletes szól ugyan az a film .valaki tudna segíteni hogy miért nem szól 5.1 ben ! köszi
-
richome
tag
-
kircsi28
aktív tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Ott más a baj. Ilyen szempontból az a módszer zsákutca. Ha 808 -ad van, akkor létezik egy wifire konfigurált képfájl. Korábban linkeltem egy mirrort, azon megtalálod. De ennek a képfájlos módszernek semmi köze a másik fajta telepítés utáni bejelentkezéshez. Ott nem a grafikus felület indul és root -tal lehet bejelentkezni. Ez után indul az UBI -szerű telepítés (régió,nyelv, stb). Ahhoz egyébként ITT egy jó útmutató (kb. egy ilyet hiányoltam az anyaoldalról). Minő véletlen, hogy a linux alóli telepítésnél többször is említik a Puppy -t.

-
kircsi28
aktív tag
-
törölt tag
-
vitezfeher
tag
Én sd kártya híján egy 16G pendrive-ra tettem fel a 8 gigás img-t, flasheltem a recoveryt. Igazad van, itt minden másképp működik, mert azonnal a linux indult, semmi kérdés csak bejelentkező képernyő rootként bejelentkeztem a szabvány jelszóval aztán semmi wifi. Most itt tartok, holnap folytatom. Elmegyek pihenni, kicsit hosszú utam volt 20 órán keresztül Bp-Győr viszonylatban.
-
vlevi
nagyúr
-
törölt tag
Köszönöm a lehetőséget!
Nem magával az Ubuntuval van a gond, hanem azzal, hogy itt másképp működnek a dolgok. Sztem ha nem tudod, hogy pontosan mit tartalmaz az az ablak, aminél én elakadok és konkrétan a Picuntunál mi ilyenkor a teendő, akkor nem fog menni a dolog. Bár találkoztam olyan tészletekkel, amik ismerősek voltak, de sajnos, ez nagyon másképp müxik.sipi25:
Annak a módszernek pont ez a hibája. Én is azzal kezdtem, de nem tudtam root -ként hozzáférni a rendszerhez, a beállításolhoz.
-
hetech
csendes tag
-
drr
őstag
-
törölt tag
Én nem tenném. Egyszer leültünk KIZS -zsel, hogy faragjon kernelt az MX -re. Ez nyelvtanilag nem pontos, de ez az igazság, mert én csak az MX -el járultam hozzá, és csak annyiban volt közös projekt, hogy mindketten ültünk a gép előtt.
. A lényeg, hogy nem sikerült olyan verziót készítenie, amivel elindult volna az MX. Elvileg minden stimmelt, de mégsem. -
Yssy
csendes tag
-
vizimento
senior tag
Nem érkezett rá válasz, így gondolom senki nem próbálta eddig ezt a játékot TV boxra tenni...
Valaki megpróbálkozna vele? Hátha rájön miért akad el nekem egy olyan oldalon, ahol egy gombra kéne kattintani, és érintőképernyővel telefonon ment is, de a TV boxon hiába kattintgatok a gombra légegérrel, olyan mintha nem érzékelné...
Köszi!!! -
cebulba
csendes tag
Sziasztok!
A paypalon hogy lehet lezárt disput után fellebezni nem tudjátok?
-
sipi25
tag
-
Arti1
aktív tag
Novo7Basic + miniHDMI->VGA (audio kimenettel) nem működik jól,mert ha bedugom az átalakítót, elmegy a WIFI térereje, hiába teszem a router tetejére. Nem tudom, a többi Novo tablet hogy viselkedik az átalakítóval. Viszont a VGA átalakítót composite átalakítóval sikerült régi TV-re is rákötni, a 2 átalakító ellenére teljesen jó képpel. A kép egyik széle volt csak levágva, gondolom 16:9 4:3 miatt.
-
azozo
senior tag
Imito mx-re rámehet a kizs féle kernel kernel !?

-
Arti1
aktív tag
Ha olyan helyen használnám az mk808-at, ahol a huawei mobil csak 1-2 csíkot lát a wifi jelből 4 helyett, érdemes megvenni, vagy keressek antennás sticket vagy boxot? Köszönöm!
-
PcCar
tag
Rendeltem egy olcsó külső tápos HDMI - VGA adaptert audió kimenettel, hamarosan megérkezik.
Amint leteszteltem megírom a tapasztalataimat.
19" 4:3 , 15" 16:9 HD , 22" 1080p és 24" 1080p monitorokkal tudom kipróbálni.A10 -el szerelt android box, szerintem bármilyen kiépítésben pénzkidobás, főleg a linkelt support nélküli változat 90usd-ért.
-
vitezfeher
tag
Én ugyan tanultam számítástechnikát, amikor még a csúcstechnikát úgy hívták, hogy R35. Az alapok azóta nem változtak, legfeljebb kis helyre integrálódtak. Szívesen segítek neked -ha tudok- ebben a linux telepítésben. Android ismereteim így egy hetes bűvölgetés után no meg a te kezdő lökésednek köszönhetően némileg gyarapodtak, kezdek rájönni a működés alapjaira. Tehát ott tartasz, hogy elindul a linux sd-ről és a grafikus felület nem működik?
-
vlevi
nagyúr
-
richome
tag
DVI hang ok, no problemo, kösz.
Aszondod MK808 nem korrekt a DVI átalakítóval? Naszééép.
Eljátszom a HDMI-DVI monitoros verzióval a hét elején,
majd leírom a tapasztalatokat, hátha jól jön egyszer valakinek.
Van hozzá MK808, Novo7Fire, Novo7Elf, HiundayA7 és több monitor.
Átalakító kéne több fajta... -
törölt tag
Ha MK808 -ad van, akkor vásárlás előtt konkrétan a kiszemelt példányon próbáld ki a kütyüt! Az MK esetében nem igaz, hogy a DVI -s monitorokkal nem lehet gond. Ez sajnos, saját tapasztalat. Az összes többi, nálam kipróbált típus ebből a szempontból problémamentes, csak a 808 -nál nincs kép. Még egy apróság, bár ezzel vszínűleg képben vagy. DVI csatlakozó csak képjelet visz át, hangot nem. Ahhoz usb "hangkártya" kell.
-
richome
tag
Akkor elmegyek abba az irányba, hogy erősebb "valami, ami az is" és keresek DVI-s monitorokat, azzal tesztelgetem az MK808-amat HDMI-DVI átalakítóval, talán semmi probléma nem lehet és ha megy, akkor akár MK808+DVI átalakító, max USB hub az egér bill.-hez vagy USB host+otg-t használva.
Asszem ez lenne a legjobb és nem elgagyizni a dolgot. Dánke sőn -
vlevi
nagyúr
Nem vagyok különösebben ellenséges az A10 procval szemben, csak tapasztalatból beszélek. A Concorde 9.7IPS táblámmal meg sem próbálnék komolyabban netezni, itt meg az mk808 rá van téve egy 40"-s tévére, 8-10 böngészőfül nyitva, most is azzal fórumozok. Az asztali gép ma még be sem volt kapcsolva.
Ja, és a háttérben fut 5-6 torrent. És megy. Nagyon jó a táblagépem is, télen kiolvastam vele egy halom könyvet, ezt az mk808-al nem tudnám megtenni. Csak azért teljesítményben jelentős különbség van, ennyi. -
richome
tag
-
törölt tag
Sztem nagyon benéztél vmit. Az ellenségeskedés egyáltalán nem dívik ebben a topikban és vlevi hozzászólásában sem vélek felfedezni ilyen szándékot. Sőt, inkább jóindulatú a hozzászólás, mert ha belegondolsz, neki semmilyen hátránya nem származna abból, ha nem ír Neked semmit. Én sem csupán a számadatok alapján ítélek, de ha ugyanaz a "mérce" ilyen látványosan alulértékel egy kütyüt, az jelent vmit. Egyébként Liar is osztotta vlevi véleményét A10 ügyben (#5987). Nekem is van ilyenem MK802II és én is teljesen egyetértek velük. Ha belenézel a 802 topik elejébe, ott le is írtam a böngészéssel kapcsolatos "élményeimet". Sztem ne hívj vendégeket, ha ilyen "élményt" szánsz nekik. Ha csak egyel kevesebbszer hívod őket, akkor a megspórolt rágcsa és üccsi árából bőven kijön egy jobb kütyü árkülönbözete.
-
richome
tag
Valamiért nagyon kevesled ezeket az ALL-os dolgokat

Nekem is van pl. egy Novo7Elf is és hasonló paraméterekkel bír.
Saját célra, amiért Te is ellenzed, lehet, kihagynám.
Vendég gépnek elég lesz, mert ha túl gyors, akkor sokáig nyomják,
tehát a célnak megfelelhet, legalább nem vendégmarasztaló
Igaz hogy a Novo7 Elf-en a gyerek játszik, de ose éreztem lassúnak.
Vagy van más oka ellenségességességednek, amit nem veszek észre?
Áááá, most olvasom a folytatást a bencsekről, az árulkodik valóban...
-
törölt tag
Persze, hogy megint elakadtam. Kéne egy kis help. Az alap probléma, hogy én soha nem tanultam számítástechnikát és bár sok mindent meg tudok oldani, de nagyon hiányoznak az alapok. Most az a gondom, hogy nem tudok GUI -t varázsolni és nem tudom, hol qrom el. Addig ok, hogy megy a konfig -segéd (picuntu-da-server.sh).
1.: Mi az a Hostname? Gondolom, ez az eszköz neve lesz Picuntu alatt. Mit befolyásol, ill. mit adjak meg neki, hogy ne okozzon problémát?
2.: Egy ablak mutatja a telepítésre ajánlott csomagok listáját. Mi a kijelölés módja, ill. hogyan tudom megnézni, hogy mi települt? Itt ugye az XFCE4 lenne a legfontosabb, de hogy jelölöm ki? A többi ablaknál van vmi instrukció, hogy melyik gomb léptet, vagy hogyan kerülök vissza a menübe. De itt semmi. Az a gyanúm, hogy nincs telepítve grafikus felület. Meg aztán vannak olyan csomagok, amikről gőzöm sincs, hogy kellenek -e.
3. Ha lenne grafikus felület, az hogy indul el? startx nem jó. Amikor turkáltam a fájlok között, találtam egy lightdm nevű vmit, ami sztem összefüggésben lehet a problémával. Amikor vége a telepítés -mizériának, akkor a képernyő alján villog a kurzor és fölötte pár sor. Köztük egy olyasmi, hogy "invalid hostname lightdm" (ezért kérdeztem a hostname -et).
Most meg kell küzdenem egy router vs diginet problémával, de aztán újra próbálkozom a picuntuval.
Úgy gondolom, ez a Picuntu jó dolog, ha működik (főleg mert már láttam működni és tetszett) és talán más is beleszaladhat az enyémhez hasonló gikszerekbe. De írjátok meg nyugodtan, ha nagyon off vagyok, mert akkor átmegyek privátba (szegény Vargalex
). -
vlevi
nagyúr
De ez is Allwinner A10-es processzor. Hidd el, van összehasonlítási alapom, ég és föld a kettő. Kb ugyanúgy szenved az Allwinner A10, mint ahogy egy 2Ghz-es pentium proci küszködne Windows 7-el, 1G RAM-al, összehasonlítva egy (szintén régi) Core2DUO procival, 2-4G RAM mellett. Megy, de mindenra annyit kell várni,, hogy mire bejön, elfelejted, miért indítottad el. Hacsak nem kattintasz rá tízszer, hogy induljon már, akkor meg attól végképp megdöglik.
Ott van egyébként az alján egy sokatmondó adat, az Antutu 3000 pont körül ad rá. Az mk808-on viszont, aki a teszten 9000-nél kisebb eredményt kap, az már bűnlassú, cseréldleazonnal kategória

Félreértés ne essék, nem tartom én sem a benchmarkokat egy egzakt mérési számnak, de ha valami harmadakkora eredményt kap, az azért már jelent valamit. -
spacs02
csendes tag
sziasztok !lenne egy kérdésem.Van nekem 1 MK808 som rákötöm á tévére és onnan a hang optikai kábellel vagy s/pdif kábellel össze van kötve az 5.1 erősítővel de nem szól 5.1 ben csak sztereóban szól . számítógépről tökéletes szól ugyan az a film .valaki tudna segíteni hogy miért nem szól 5.1 ben ! köszi
-
Mike88
senior tag
Én ezzel a módszerrel szoktam az UG-ket meg rockchippes tableteket rootolni:
-
richome
tag
A HDMI - VGA átalakítás helyett találtam egy érdekesen elcseszett
/pl. kimenetek elhelyezése, "minimalista" teljesítmény.../ kütyüt EZ AZ
Asszem csak böngészéshez vendégek részére elég lesz, VAN VGA KIMENETE !!!
A sok egyéb /kamera.../ felesleges, kihasználva nem lesz. Átalakítókkal mással
sem úsznám meg olcsóbban, ez legalább nem berhelés, átalakítós.
Akár még jó is lehet!
Valakinek van nagyon komoly ellenérve, tapasztalata esetleg?
MK808-on azért majd kipróbálom HDMI to VGA átalakítást! -
Z_T
aktív tag
-
MGa73
tag
Sikerült a root az UG802-n. JB 4.1.1. Ha valakit érdekel akkor szívesen megosztom.
-
törölt tag
Még, hogy nincs vele baj! Az ok, hogy tartalmaz scriptet, de honnan telepíti? Talán internetszolgáltatót is tartalmaz? Én mindent NAS -sal, letöltésvezérlővel szedek le. Nem véletlenül. Eddig két ubi telepítésem/frissítésem szállt el. Ha nettel akartam volna, akkor lefuttatom a pre-picuntut és nem görcsölök a particionálással. A projekt alapja a net nélküli telepítés lett volna. No, mind1, ezen túl vagyok. Még az éjjel bevackoltam magam a fejlesztői környezetbe (PC, ágy, sör) és megcsináltam. De már nem volt kedvem kimászni, amikor ez sem adott képet a monitoron. Nem akartam megszakítani az első indítást, úgyhogy reggelig állt a kurzor a bejelentkezésnél. Aztán rádugtam a másik TV -t (igen, TV ágyhozcipelés). Most vánszorognak lefelé az adatok. Hát nem pont így akartam, de meglássuk.
-
Mike88
senior tag
-
törölt tag
Akartam én 4:3 -at az MX -re? Lehet, de annyi mindent akartam (volna), hogy erre nem emlékszem.
De nem volt 4:3 az MX -emen. De ha bele akarsz mászni a dologba, akkor olvasgass róla Omegamoon blogjában! Nem tudom, ki az az ember, de hogy megszállott, az tuti. Hihetetlen, hogy miket barkácsol egy filléres kütyün. Tisztelem az ilyen művészeket! -
vlevi
nagyúr
-
Mike88
senior tag
Valaki tud esetleg UG007-re 4:3-mas kernelt? Kizsét kipróbáltam, no az nem megy, vagy csak elszúrtam valamit? Somatom, MX-en összejött neked a 4:3-mas arány? Kb. fél óra kutakodás után rájöttem, hogy hol van a két reset pin, majd sikerült visszaállítani. Ezt az eszetlenséget... miből állna ráforrasztani egy reset gombot?!
-
vlevi
nagyúr
Pedig ott van.
Ahhoz nagyon kiherélt ROM-nak kell lennie, hogy az összes nyelvet kigyomlálják belőle. Minek tenné bárki is? Annyi helyet nem foglal, mint amennyire jó, hogy van.
4.2.2-vel én nem vártam, de aztán csak visszakerült (volna) a finless 1.7b. De valami isteni sugallatra belenéztem a freaktabon az első hozzászólásba, és láttam, hogy már C is van. Szóval felment az...
Backup vissza, király, megint jól működik
Kíváncsi vagyok, Bob mennyire izgul rá a 4.2.2.-re, és mennyi idő fog eltelni, mire kijön vele.
Nem mintha annyira várnám, mert most egy kicsit beleuntam a ROM-ozgatásba, a telefonomat is újraraktam. Még szerencsre, hogy a táblagépem nincs nálam, mert az is kapott volna rendesen
-
Z_T
aktív tag
-
spili56
csendes tag
-
vlevi
nagyúr
freaktabon azt írják, a kernel nem változott. Ezt én nem tudom sem megerősíteni, sem megcáfolni, mert most megy vissza a finless. Pontosabban már a Finless 1.7c, mert március 15-re időzítve ott is lett egy újabb.
Ebben állítólag a mouse zoom javítódott, illetve az xbmc-hez a libstagefright.so, amivel a hardveres gyorsítást próbálgatja Bob.
De nézze meg mindenki a geekbuying képet, változott-e a kernel verzió?
-
Mike88
senior tag
-
Marvinn
tag
-
MGa73
tag
Még mindig UG802. A felbontást kiveséztük, hogy sajna csak 720p. Ez egyébként mindegy mert jó így is nekem. A másik kérdés amit feltettem, hogy kell-e nekem az 1.7 esetleg az 1.8 finless? Van-e valami lényegi változás javulás pl. ezekben a gyári szofthoz képest? Az antutu értékek nálam 6700-7000 körüliek. Úgy látom nektek gyakorlatilag ugyanazon a hardveren (MK808B 9 000 sőt 10 000 felettiek). Az MK808B antutu értékei az alap szoftverrel hogy alakulnak? Nálam is várható a ROM csere után "gyorsulás"?
A finless gondolom alapból rootolt, így az is megoldódna. Milyen "javulásra" lehet még számítani? -
vargalex
félisten
Szia!
Tegnap este én is megtaláltam az RC3-at és hozzá a modulokat is, csak már nem volt időm kipróbálni. Majd ma este.
A 150 MB-os tarball nyilván nem teljes rendszer, X sincs benne (ha jól tudom) . Utólag kell telepíteni. De ezzel nincs semmi baj, ráadásul sctiptet is tartalmaz ehhez.
-
vlevi
nagyúr
Azt már látom, hogy baj van. Nem rootolt

-
vlevi
nagyúr
-
törölt tag
Köszi!
Közben én is ráakadtam erre a leírásra. Most ez alapján próbálkozom. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni belőle. Amikor az .img -t flasheltem rá, akkor nem tudtam rootként bejelentkezni, mert nem a parancssor jelent meg, hanem egyből a GUI. Viszont az egy komplett rendszer volt. Kicsomagolva 7G. Persze ez a teljes partíció, de kb. félig volt adattal. Még a tömörített állomány is 2,8G. Ezzel szemben, most ugyanarra a helyre egy 170MB -os fájl kerül. Hogy a túróba lehet ebből induláskor ugyanolyan teljes rendszer? Sztem sehogy. Azért is kell rootként telepíteni, mert csak így ad root bejelentkezési lehetőséget, ami viszont egy konfig fájl futtatásához kell az első bejelentkezésnél.
Tulajdonképpen mihez kell neked az a stick? Androidhoz, vagy Picuntuhoz? Mert Picuntuhoz van leírás az usb -s wifi beüzemelésére.
Itt egy leírás arról hogy hogyan kell telepíteni Picuntut a Measy U2C -re. Érdemes átnézni, mert ebben már az RC3 -as kernel is benne van. De amit a képfelbontásokról ír, az is érdekes. Egyébként Android alatt én a "netcfg eth0 down" paranccsal állítom le boot után a lant, és az up -pal vissza. Talán működhet wlan1 -el is. -
spili56
csendes tag
-
itanczos
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
6100 - 6001
10585 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux haladóknak
- Autós topik
- Synology NAS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G4 SFF / i3-8100 - i7-8700 / NVME M.2 / DDR4 / USB Type-C / USB 3.1 / több db
- ÚJ ASUS CORE I5 14600KF GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 5600 1.0TB NVME SSD RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Black Knight PC - Z590 WiFi, i7 11700k, 32Gb RGB, RTX 3070, 1Tb M2 - Windows 11
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Erős Gamer PC RX 6600 + Ryzen 5 Garanciával
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest