- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
7400 - 7301
10585 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
-
papzi57
csendes tag
Lenne két kérdésem:
- az egyiket már feltettem, senki nem akar válaszolni?: USB hub + LAN, felismerte az MK808B, csatlakozik is, addig semmi baj, míg el nem indítok egy nagyobb fájltöltést, amint eléri az átvitt forgalom a kb 1 MB-ot, lefagy az MK!, Mi lehet a gond? Próbáltam fix IP címmel is és dinamikus IP-vel is, nincs különbség... Újraindítás után csak akkor csatlakozik vele, ha 1. vagy előbb kikapcsolom az ethernetet, majd vissza, 2. kihúzom az UTP-t, majd visszadugom. Az eszközben lévő chipen semmiféle szám, vagy betű nincs...
- másik kérdés: A NAS-omon van néhány DVD ISO. Ezt a legtöbb médiaplayer képes ma már lejátszani minden különösebb plusz trükk nélkül. Van-e erre lejátszó Android alatt, ami képes ezt a képfájlt streamelve betölteni, lejátszani, ne adj isten még a menüt is megjeleníteni? -
drr
őstag
Letezik, hogy 1 nap alatt lemerul annyira az RC11-ben a Duracell, hogy akadozik a kurzor? Csak akkor megy viszonylag normalisan, ha a legeger ralat az adapterere...

-
csjohnny
tag
Ez lehet hogy az, kipróbálni nem tudom:
EKH Tutorial 5 - Application shortcuts and Text strings -
törölt tag
Kaptam egy szép feladatot. El kéne indítanom egymás után két videót, külön billentyűparancsokkal. A fájlokat beraktam a movie mappába. Szerintetek az EKH -ban meg lehet adni olyan Text Strings -t, amivel elindul? Ha nem muszály, akkor nem kezdenék kamu apk -t gyártani.
-
csjohnny
tag
Ha a Lewy20041 Hybryd firmware-ire gondolsz én MK808B-n még rootolatlan verzót tudtam valamikor letölteni és sehogy sem sikerült rootoltatnom azt,ezért tértem át másikra.
Most már látom ,hogy az újabb ROM ,már rootolt.
Gondolom itt találtál rá te is:
MK808B Hybryd FW V2.1.3 (22.03.2013)
Első benyomásra engem csak a GO Launcher amit alapból feltettek rá az keltette fel az érdeklődésemet. -
csjohnny
tag
Én egy 25x25mm-es ventilátor beszerzésén gondolkodom. Ez a méret pont ideális az MK808B 30mm-es szélességéhez. Találtam is egyet csak az a problémám evvel hogy 12V-os.
25x25x10mm ventilátor -
csjohnny
tag
Wifi jelerősség problémára esztétikusabb megoldás, ha a belső antennát kicseréljük egy ilyenre:

Instrukciót a következő oldalon olvashattok :
Olcsó Belső Wifi Antenna Házilag
Lehet kicsit nagy munkának tünhet, de akit érdekel megpróbálhatja. -
törölt tag
Sajnálom, hogy ezt szűrted le. Persze ha lényegtelen, hogy nem megy 1,2 fölé a proci, vagy hogy egyel kevesebb portja van, esetleg hogy egy support nélküli klónt veszel, akkor tényleg mindegy, hogy melyiket veszed.
Root előbb - utóbb kelleni fog. Már csak a flash miatt is (ami hivatalosan már nem támogatott androidon). Van olyan böngésző, amelyik kezeli alapból, de azon nem fogsz sok ablakot nyitva tartani. A böngésző is a távirányító -kategória. Mindenki másra esküszik. Valószínűleg egy nem is lesz elég. Nálam az általános böngésző a Dolphin beta. De van, ami csak Firefox beta -val megy. A Chrome -ot azonnal törlöm. Szívem szerint a gyárit is törölném, de nem szabad. A médialejátszóból is több van. Nagyrészt a BSplayert és az MXplayert használom. Zenére Gonemad (a héten le van árazva). Ennek viszont csak akkor van értelme, ha fájlrendszerbe tudod csatolni a NAS -t, mert sajnos, nem kezeli a hálózati meghajtókat. Aztán ott az XBMC. Ez egy teljes média center.
Fájlkezelés: Root Explorer, TotalCommander, SolidExplorer. Mindegyik másban domborít. Ami még sztem fontos, az a Titanium Backup. Ez a mentésen kívül, nagyon sok mást is tud. Én totál elveszett vagyok nélküle. Ezek a programok hivatalos forrásból (Google Play) kb. 1-1 sör ára. Sztem nem éri meg vacakolni hekkelt verziókkal (meg lehet némi hátulütője). A programok nem a géphez kötődnek, hanem a gépen használt, alapértelmezett Google fiókhoz. Ezért azt javaslom, készíts egy külön fiókot, amit semmi másra nem használsz. Így bármilyen droidnak megadhatod és használhatod a megvásárolt programokat. A személyes dolgokra használj másik fiókot!
Ha eddig csak Wines tapasztalataid vannak, akkor javaslom, hogy kezdj el utánaolvasgatni a linux fájlkezelésével kapcsolatos dolgoknak. Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor nem leszel otthon Androidban. A leglényegesebb a csatolás (mount, mnt) fogalomköre. Nem meghajtók alá csatolunk mappákat, hanem egy fix mapparendszerbe csatolunk meghajtókat.
Ami a NAS -t illeti, valószínűleg rosszul választottál. Az enyémben (Zyxel NSA310) is korlátozva van 10 torrentre a gyári kliens. Én még ezt sem használom, de szoktam figyelni a NAS itteni topikját. A hardcore torrentezők a Transmissiont szokták telepíteni és többszáz torrentet futtatnak rajta. -
Arti1
aktív tag
MK808 gyorsteszt:
Működik, mindenféle buhera nélkül
de még nem a végső felhasználási helyén. Itt a router mellett ül, wifi maximumon. Egyenlőre nincs szükség külső wifi-re, majd jövő héten, ha a végleges helyére kerül. A mostani teszt (lapos tv és monitor hiányában) egy passzív hdmi->vga majd egy vga->av átalakító segítségével történt, régi képcsöves tv av bemenetén (vagy scart). Az első buktató: a kép szellemképes, vízszintesen kb. 1 cm-rel duplukált, az átalakítók nem szeretik a 720-as felbontást. Csak sejteni lehet, mi hol van. Félig vakon, emlékezetből csökkentettem a felbontáson, szellemkép eltűnt. Wifi beállítása: sima ügynek indul, jelszó után csatlakozna, de hibára fut. Mac address nincs engedélyezve a routeren. Eszköz infó, mac address lekérdezés, kiírja. Csak a régi tv-n a karakterek nem olvashatóak. Router statusból kiszedtem, engedélyeztem, működik. Youtube megy, böngésző megy, csak olvashatatlan régi tv-n. Youtube-nál nem gond, böngészni meg nem itt fogok 
-
richome
tag
Én a dealsprime.net -ről rendeltem még novemberben az első 2 MK808-at rootolt és azóta is gyári rommal tökéletesen mennek nálam is, de most a GB-rő is rendeltem MK808 és sok mást is.
12 nap alatt ideért szingapüréből. Mind 2 oldal nagyon korrektnek tűnik, az előbbiről sok mindent rendeltem anno és nagyon rugalmasak, ímélre is gyorsan válaszolnak... de a GB olcsóbb.
Rendeld meg és várd izgalommal az android világát
Nálam már csak a laptop Windows-os, de a sok droidos ketyere mellett már furcsa, annyira átszoktam /telefon, tábla, tv cucc/ pedig 1981-óta nem írógépet használok gépelésre... -
ludus
aktív tag
Kontrollerből kismillió féle van, tényleg ízlés kérdése... A légegér egy érdekes állatfaj nekem a mai napig furcsa de ilyen felhasználáshoz tökéletes!
-
Szamuráj001
csendes tag
-
ludus
aktív tag
Fenti konfig alatt az MK808 + RC11 + külső HDD-t értem. Beszerzési forrásként ajánlom a Geekbuyingot, megbízhatóak, paypallal is fizethetsz, hátrány a viszonylag hosszú szállítási idő. Rootolás alatt azt értjük hogy van root hozzáférésed a filerendszerhez és ezért pl. olyan programokat is telepíthetsz amit hivatalosan nem a Google Play-ról töltesz le vagy olyan változtatásokat is eszközölhetsz amiket sima user-ként nem...
-
Szamuráj001
csendes tag
-
richome
tag
TF SD mondjuk ugyanaz. Asszem a régi neve volt TF trenszfless most meg szekurdigitál, de mind1.
Mint picit kevésbé kezdő mondom, hogy azt a fél vasárnapot ki fogod tolni pár éjszakával, mert minre kiismered magad az android /windowshoz szokva/ menüjében és mindent beállítsz, utána elkezdesz barangolni a Play/gúgülmarket/ rengetegében, a bőség zavarában úgy tele lehet pakolni a ketyerét, hogy állíthatod vissza gyári alapra, ami nagyon gyorsan megy, de utána állíthatsz vissza pár dolgot, de az már nagyon gyorsan fog menni... stbstb -
Szamuráj001
csendes tag
-
dudzsi
tag
Használja valaki a Hybryd Fw-t? Vélemény?
-
Szamuráj001
csendes tag
-
Szamuráj001
csendes tag
Ennyi?
Értelmezem: Az általam felsorolt modellek közül, tök mindegy melyiket választom. Talán a "szimpla" MK808 igényli a legkevesebb kompromisszumot. Egyes kérdés megválaszolva.
Az SD kártya nálam mikro-t jelent, bocs. Amin aggódtam, hogy láttam TF Card reader-rel szerelt darabokat.
Marad az 5-ös kérdés:
"5. Ha megjön a cucc mire készüljek, mivel fogom tölteni azt a bizonyos vasárnap délelőttömet?"
Volna javaslatod egy a megjelölt feladatokra optimalizált szoftver pakk-ra?OFF: A NAS-omat megnéztem. Nehézkes, korlátozott ez a torrent dolog (Thecus). Asszem a "szerverszekrény"-be bedobok egy összekukázott monitor nélküli gépet, és le a gond. 70-150 torrentet egy NAS se kezel és még tetűvé is válik. Csak akkor minek nekem NAS?

-
ludus
aktív tag
-
törölt tag
Alapvetően teljesen igazad van. Ha szerencsés vagy és minden működik, amit szeretnél, akkor tényleg nem érdemes bolygatni. Nekem az MK -n a buherálást a kényszer szülte (nem volt kép). De eddig az összes MX -emen az alap, gyári cucc van (csak rootolt). A Measy -hez viszont rootolt csak a Finless -féle van. Ezért van ez rajta.
-
ludus
aktív tag
Igazi kakukktojásként írom itt a fórumon de már rég érlelődik bennem a gondolat:
MK808-at használok RC11-es "légegérrel" eredeti softtal és egy külső USB-s 1TB-os HDD-vel. Tökéletesen megy a wifi, a böngészés, a filmnézés, telepített optware alatt transmission torrent kliens jelenleg is huszonvalahány aktív torrenttel, webkey, FTP kliens is tökéletesen működik 7/24-ben, melegedés 0!
Játékokat nem néztem még de elképzelhetőleg azok is elmennének!
Tulajdonképpen nem is értem miért kezdi mindenki azzal hogy mindenféle vajákolt firmware-ket meg ROM-okat töltöget úgy hogy a legtöbb esetben (és nem akarok senkit sem megsérteni) de azt sem tudja mit csinál és aztán meg csodálkozik hogy nem működik jól a gépe, de biztos én csinálok valamit rosszul
A fenti konfigot egyébként ajánlom, esetleg kiegészíthető még USB hubbal hogy további eszközöket (webcam stb.) is csatlakoztathassunk a stickhez.... -
richome
tag
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy UG802-m. Szeretnek belole vcsinalni egy "mobil hot-spot / NAS kombot". A net-et egy E1750 stickel, a NAS funkciot pedig egy 120G-s USB SSD-vel oldanam meg. Tapnak meg van egy USB kimenetes aksim.
A gondom, hogy a stick meg veletlen se megy, ahogy most van.
Tudnatok valami "ugyes" kernelt+ROM-ot ajanlani? Esetleg leirassal...
Koszi! /Tomi -
dudzsi
tag
-
Szotka
tag
-
Flexy90
senior tag
Ez elég ronda lett szerintem..
Nagyon gagyi kinézetű, azért egy box-nál fontos ez is.
Az ára tuti lesz $160-170.Ami nekem tetszik az a minix lan adapterek, talán ezek már megbízhatóak lesznek és nem zsákbamacskák. Furcsa, hogy van belőle usb 3.0, de az X7-hez meg nem írják, hogy rendelkezne e ilyennel..
-
vlevi
nagyúr
-
Avicularia
veterán
-
Z_T
aktív tag
-
gghrtz
őstag
Felreertettel, en ugy gondoltam, hogy maga az operacios rendszer haldoklik rajta 1080p-s felbontasban, sajnos nem sikerult erthetoen fogalmaznom, mert epp telefonrol irok.
-
törölt tag
Cpu korlátozásról volt szó, wifi modul is le lett írva. Nem tudom, hogy mit írhatnék még. Az MK -nak mini, a többinek mikro usb -s a táp és otg csatija. SD kártyával meg leszel lőve, mert azt egyikbe sem tudod beletuszkolni. Az egész kütyü alig szélesebb, mint egy sd kártya. Talán még annyi a különbség, hogy ha jól emlékszem, az MK802 III -nak csak egy usb portja van (a tápon kívül). Az MK802 III S -nek van kettő. Annak egyébként van saját topikja.
-
Avicularia
veterán
-
gghrtz
őstag
En honapokig ezen gondolkoztam de vegul az mk808 nal kotottem ki meg vettrm hozza egy wless desktop 2000 kombot, mele f10 et, 2 teras hdd-t meg egy tl wn823n wifi adaptert amit ma uzemeltem be es jelentem jol megy bar en a filemasolasi kepessegeit nem vizsgaltam csak azt hogy stabilabb vele a neten meg a savszel is ami amugy se volt tul nagy(kb 7,5 mbit) bar az 1080p-s felbontas nem ment vele normalisan de a 720 p vel is elegedett vagyok. Remelem az rk3188 as cucc alatt mar szepen fog muzsikalni fulHDben az android
-
papzi57
csendes tag
Vettem egy ilyet.
Ma jött meg. Bedugtam, a MK808 egyből felismerte ethernet eszköznek,
óriási az öröm.
Aztán mondom, nézzük, hogy bírja a HD-ket:
Hát sehogy!
Elindul az adatforgalom (de mindegy ám, hogy a NAS, Youtube, vagy csak egy frissítés a Google Playről, szóval elindul, kb 1 MB után megáll és kifagy az egész cucc! CSAK táp ki-be segít.
Találkozott már ilyennel valaki?
Mi lehet az oka? próbáltam mindenféle variációt, de semmi nem akar összejönni: 1 MB után lefagy totálisan!
PS.: visszakapcsoltam a wifit, úgy megy rendesen... -
Z_T
aktív tag
-
Avicularia
veterán
Illetve néztem ezt a TP-LINK TL-WN823N adaptert, de itt nálunk 6500 alatt nem kapom meg [link], míg Magyarországon 2500
-
Avicularia
veterán
-
Szamuráj001
csendes tag
Valami alapján ki kéne választanom a modellt...
-
Szamuráj001
csendes tag
-
törölt tag
Köszi! Megpróbálom én is a 808 -al. Sajnálom, hogy be kell áldoznom a Picuntut, mert megszenvedtem érte. De ez van. Nem tudom, hogy mi lehet ez a HDD -jelenség. Én az irodában lévő NAS -hoz szeretném használni fájlkezelőnek. Ott biztos nem lesz ilyen hiba (van helyette csatolás mizéria
).
Ha nem dolgoztatod a GPU -t, akkor hűvös marad. Azt majd ki fogom próbálni, hogy a HDMI kimenet befolyásolja -e a Webkey működését. Ha nem, akkor azt is kikapcsolom. -
törölt tag
-
smithsys
senior tag
Sima MK808, 1.6-os finless ROM ficereg rajta. Azért ez, mert az elmúlt másfél hónap alatt ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak. Nekem a Launcher le lett cserélve benne egy GO HD-ra, hibátlanul működik.
Viszont egyetlen problémát nem sikerült még kiküszöbölnöm, jelesül hogy a külső HDD két-három naponta írásvédett módba kerül. Hogy ezt hogyan csinálja nem tudom, de ez van. Olvasni tudom hibátlanul, viszont a tTorrent eldobja a vinyót.
A "config" úgy néz ki, hogy MK808 2A táppal + RC11, illetve OTG-n fityeg egy vinyó dokkoló a saját 3A-es tápjával, amiben egy 500GB-s 2,5"-os Toshiba dolgozik.
A hibajelenség különösebben nem bosszant, mert webkey-vel rá szoktam nézni néha akár telóról is, ha nem vagyok itthon, és max újraindítom, így minden helyreáll.
Egyébként nekem az elmúlt másfél hónap alatt az újraindításokat leszámítva nem volt kikapcsolva a készülék, a hőtermelése pedig 0!Üdv, Smithsys!
-
törölt tag
Nem arról van szó, hogy cserélgetem, mert mindegyik szar lenne. Én eladás céljából is foglalkozom velük. Tudnom kell, mit árulok és miért azt. A különbségekbe meg nem mennék bele, mert sok lenne leírni.
-
janos.cs
tag
Valaki befektett mar egy rk3188 chipsettel ellatott kutyure?

-
törölt tag
Esély mindíg van. Csak a tapasztalat mást mutat. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor a Mediatek modulost javaslom (MX1, 2, Measy). Stabilabb. Javaslom, nézd meg a Measy U2C -t! Finless Bobnak is van. Fejleszt rá, úgyhogy jelenleg a support is biztosított. Bluetooth, analóg kimenet, mikrofon, webkamera (szerű
).
A távirányítóra ne várj javaslatot! Ami másnak király, az lehet, hogy Neked egy kalap szar. Pl. én csak médiagombos -légegerest vennék. Azt a pár betüt behadonászom képernyőbillen is. Egy billentyűzetesen viszont mindíg keresgélni kell a médiavezérlőket. Ugyanakkor, ha azon a billen meg kéne írnom egy cikket Magyarul, akkor tökön szúrnám magam.
Ami a torrentet illeti, szerinted mi az egyszerűbb (főleg, ha időhiányos vagy)? Ráerőszakolni wifin egy olyan kütyüre, amit másra is szeretnél közben használni, vagy beélesíteni egy lanon csücsülő célhardware, gyárilag előkészített kliensét? -
Arti1
aktív tag
Megérkezett végre
Távoli barátaim jól mondták, egy eu-s 2A-és tápot tettek a dobozba, csak kérni kellett
model: la-520wf esetleg ezt küldik akkor is, ha külön veszem meg? -
vargalex
félisten
Szia!
A linkelt USB-s WiFi adapter elméletileg 1080p-hez is elég. Ugyanis ebben az esetben ugye a valós átviteli sebesség 85,3 Mbps. Ami 10,6625 MB/s. Ebbe elég sok 1080p-s MKV belefér. (90 perces filmmel számolva a méret elmehet egészen 10,6625 MB/s*90*60s=57577,5 MB=56,228 GB-ig).
-
Szamuráj001
csendes tag
-
vargalex
félisten
Szia!
Ez a beépített wifi gyatra valós átviteli sebessége miatt van. Érdemes egy USB-LAN, vagy egy külső USB-s Wifi adaptert használni.
-
Avicularia
veterán
Sajnos nálam sem mennek az 1080P filmek az MK808B-n wifin keresztül akadásmentesen Zyxel 320-as NAS-ról.
-
Szamuráj001
csendes tag
-
Szamuráj001
csendes tag
Többieknek is kösz. A denevéreket még sasolom. Nem furcsa integetni a távirányítóval?
-
Szamuráj001
csendes tag
Semmi esély a belső wifi-t használni? Egy szobában lenne a kiszemelt tv a routerrel.
A NAS-torrent dolog jogos egy kicsit. Úgy emlékszem van valami bittorrent kliens a gépben, de nem is pontosan értem hogy működhet ez a dolog. Asszem erre is időt kéne szánni... :S
A gyerekek 1,5 évesek, így nekem egyszerű játékok kellenek még. (Egy ideig...
) -
Szamuráj001
csendes tag
Köszönöm a gyorsaságot.
Tisztában vagyok kérésem nehézségével. Mindenkinek tökéletes választás biztos nincs. Azt hittem, a felhasználás módja segít szűkíteni a kört. Bár, talán az igényeim elég általánosak, ezért hiszem, hogy másnak is segítség lehet, majd amit végülis kiokoskodtok.
1. A modellválasztás ennyire mindegy?
2. Nem ragaszkodom az e-bay-hez, de a pénz nekem se mindegy és kis szerencsével jobb eladóknál (1000 feletti) is megfogható 8-10 dollár. De gond esetén a fenti webáruházak biztonságosabbnak tűnnek. Helyes a meglátásom?
3. 4500 HUF nem tűnik soknak, egy bill+tapipadért, Az "igazi" mutogatós repülőegeret nem ajánljátok?
4. Ha ennyi elég, az még belefér. (El ne felejtsem, hogy csak sd kártyáim vannak, tf olvasós kütyü nem nekem nem jó)
5. Azt hittem a ráfordítandó idő függ a modellválasztástól.
-
Z_T
aktív tag
Aktív HUB:
Néha bedugok egy USB memóriát,
+ van egy RF mezei egér,
+ azon lóg a UBK-500-RF is,
+ USB kamera (nekem nincs, de ha kellene a Skype akkor kell)
+ van egy BT Dongle, ami ugyebár nem működik ...ja, és az mk808-am egyik portját elviszi az az ősrégi USB-s zsinóros game pad amin a kisfiam néha Beach Buggy-t [link] játszik!
-
azozo
senior tag
Én most ilyet rendeltem minden jó van rajta elvileg

http://www.pandawill.com/24g-wireless-air-mouse-remote-control-game-pad-61-p67302.html
-
törölt tag
-
törölt tag
A kérdés, amit tisztázni kell, hogy wifin, vagy kábelen csatlakoznál. Nagyon javasolt a lan. Ehhez egy ASIX 88772 chipes (más nem jó) usb-lan adapter kell. Ha wifin szeretnél csatlakozni, akkor a 808 -at csak MEGFELELŐ usb -s wifivel javaslom. A 808B -t a klónmizéria miatt nem javaslom. Én nagy MX -párti voltam, de tudomásul kell venni, hogy abban vissza van húzva a proci. Most Measy U2C -m van, ezzel teljesen elégedett vagyok.
Az 5.1 hang mindegyiknél felejtő. Csak sztereó. A többi menni fog, talán egy-két extrém 1080p -nél lehet gond. Egyébként értelmetlen a fullHD az ilyen kütyükön, mert gyárilag a kimenet max 720. Mentésre jó a Tibi, vagy lemezképszerű mentésre lehet CWM. A torrentet nem értem. Ha NAS -od van, akkor miért nem azzal torrentezel? Bár én nem torrentezek, de a legtöbben ezért vesznek NAS -t.
A játékokhoz nem értek, de ahogy nézem a topikot, vannak korlátok. főleg az irányítás terén.
A távirányító is szubjektív. Én nagyon jól elvagyok a hagyományos bill., egér megoldással.
Bármelyik beszerzési forrás jó lehet. Az E-Bay -el már volt pár mellészaladás. Alin és GB -n alacsony a hibaszázalék (nem is tudom, hogy volt -e). -
Z_T
aktív tag
Hú, ez így eléggé jó nagy falat!
Nagyon sok kérdésben nincs egyértelmű válasz szerintem.1. -
2. Én Aliexpress-en vettem, de a Geekbuying-ról is sok jót olvastam. Egy hónapot kalkulálj, legfeljebb örülsz, ha hamarabb megérkezik. Az E-bay -en pár hónapja volt sok kókler, különösen, ha a legolcsóbbra utazol vigyázz!
3. Tapipados kis billentyűzet (UBK-500-RF) [link]
4. Szerintem egy aktív USB HUB, egy legalább 8 GB micro SD kártya, USB memória, Skype-hoz kamera kell majd!
5. Az a vasárnap délelőtt azért több lesz! Minimum egy hétvége szerintem rámegy!
(Firmware upgrade, Wifi belövés, programokat megvenni, telepíteni, backup, ...) -
Szamuráj001
csendes tag
Tisztelet és üdvözlet mindenkinek.
Azt hiszem, elhatároztam magam egy ilyen beszerzésére. Próbáltam lelkiismeretesen végigolvasni a fórumot, de 1000-nél abbahagytam...
Az utolsó 300 hsz-ból, azt szűrtem le, hogy nagy utat tettetek meg, ezért kérem valaki foglalja össze hol tartunk. Hogy ne legyen parttalan a dolog, megpróbálom összeszedni a preferenciáimat:1. Böngészés (rossz szokásom, sok fület nyitva hagyni, és soha nem bezárni a böngészőt)
2. Youtube (gyerekek naphosszat hallgatnák a cifra palotát
)
3. Filmnézés (jellemzően 720p 5.1, 1080p néha jó lenne, NAS-ról)
4. Skype
5. Fénykép slide show
6. E-mail
7. Hetente 1x Word, Excel, PDF olvasgatás, szerkesztés
8. Torrent (NAS van, a gépet sosem kapcsolnám ki)
9. Játékszerűségek (ehhez nem értek, de a gyerekek pikk-pakk belejönnének)
10. Internet rádióMég "okos"telefonom se volt soha, de pc-n, hálózaton elég jól eligazodom. Viszont időm kevés, ezért nem molyolhatok napokat egy-egy problémán. Talán egy vasárnap délelőtt rámehetne a telepítésre, konfigolásra, több nem nagyon. Backup a jól működő konfigról jó lenne (Tibi?), biztos vagyok benne, hogy a családtagok egyszer-kétszer szétcsapják a rendszert.
Szóval:
1. Mit vegyek?
MK808
MK808B
MX1
MX2
MK 802 III
Esetleg valami más?2. Hol?
Geekbuying
Aliexpress
Miért ne E-bay?3. Repülőegér az egy jóság? (A bill-egér kombó mindenképp lenne).
4. Mire kell még beruháznom várhatóan?
5. Ha megjön a cucc mire készüljek, mivel fogom tölteni azt a bizonyos vasárnap délelőttömet?
Mindenkinek köszönöm aki segítségemre lesz, remélem összefoglalóitok másnak is támpontot adnak majd.
Szamuráj -
törölt tag
-
Szotka
tag
-
drr
őstag
Megint kerdezek... Kb 3 m-re vagyok a routertol, megis max 3-as a terero... Fogadjam el, hogy ez van vagy van erre megoldas?
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
Nem olyan bonyolult az!

Linux alatt \ helyett /-t használunk!
Vagyis //192.168.1.1/MEGOSZTAS a helyes szintaktika.
Persze nem mindegy milyen környezetben használod.Bár a leírásod alapján nem biztos, hogy ez a hiba. Ez nekem valamilyen sw hibának tűnik a 210-esben. Amelyik NAS-ban néztem, mindenhol a 310-esen leírtaknak megfelelően működik.
-
Szotka
tag
Rendeltem ilyet
http://wap.ebay.com/Pages/ViewItem.aspx?nborh=&emvAD=420x552&nbpr=1&nbcol=1%7Cunknown&ebayref=/ws/eBayISAPI.dllKíváncsi leszek milyen hangos.
-
törölt tag
-
Z_T
aktív tag
-
törölt tag
-
Z_T
aktív tag
-
törölt tag
-
drr
őstag
-
törölt tag
Milyen meghatározás az, hogy 4GB -os??? Nálam pl. nincs ilyen, így ebből nem derül ki számomra, hogy mire gondolsz. A belső tárhely több részre van osztva és különböző helyekre van csatova. Akkor azt írjad, hogy mit szeretnél csinálni és abból megpróbálom kitalálni, hogy melyik tárhelyre vagy kíváncsi.
-
törölt tag
Megvan a megfejtés a cifs csatolásra. A 310 -es alapértelmezetten Volume1 -nek hívja a tárat. Ez alatt vannak a megosztások (mappák, amikhez különböző jogosultságok állíthatók be), majd ezek almappái. Ha az egész meghajtót (Volume1) csatolom, akkor a csatoláshoz megadott user/pass -hoz tartozó jogosultság szerint mutatja a megosztásokat. Vagyis, ha adminként csatolom, akkor mindet. A 210 -es sajnos, nem ilyen. Itt az alapértelmezett tárnév a DISK210. De ezt hiába csatolom, nem csatolja alá automatikusan a megosztásokat. Egyenként, külön kell csatolni. Ennek sajnos, a fájlkezelésben is komoly hátránya van. Ha a 310 -nél a letöltési megosztásból áthelyezek valamit mondjuk a video megosztásba, akkor egy síma átcímzés történik. Így az áthelyezés egy pillanat műve, mérettől függetlenül. A 210 -nél viszont totál errorra fut a művelet, még az áthelyezendő fájl is elvész. Az érdekes az a dologban, hogy Win alatt ezzel semmi gond. Úgy tűnik a logból, hogy bárhogy adom meg az útvonalat a csatolásnál, a DISK210 -hez megosztásait a
192.168.1.xxx\DISK210
útvonalra akarja tenni, ami a Win számára világos. Linux (Android) alatt viszont a "\" értelmezhetetlen. Sakk, matt. -
drr
őstag
-
dudzsi
tag
Sziasztok,
Pár napja én is tulajdonosa lettem egy MK808B-nek és egy RC11 légegérnek. Rá is raktam fineless 1.7 romot. Mitöl lehet az hogy az egérmutato néha megsokszorodik és alul a statusz bárnál remeg pedig már nincs is ott az egérmutató. De már tapasztaltam máshol is a képernyön. Érdemesebb lenne valami másik romot felrakni? Milyen a hybrid rom? Van valakinek tapasztalata róla? Elöre is köszönök minden segitséget. -
Z_T
aktív tag
-
Szotka
tag
Frankó ez a navi x csak sajnos elég sok 720 film van és hát 5 megás nettel nem valami fényes akad eléggé.
Meg kevés a magyar tartalom vagy csak én vagyok láma? -
törölt tag
Ez elvileg egyszerű lenne, mert a /..... útvonalon, de:
1.: a fájlkezelők különbözően jelenítik meg
2.: pontosan mit értesz NAND flash alatt? A rendszerfájlokat, vagy az egyéb fájlok tárolására használható tárhelyet?
3.: A /mnt/sdcard alatti útvonalon lévő dolgokhoz csak root joggal férsz hozzá (elvileg láthatod, de pl. a gyári explorer nem is mutatja az ezen útvonal alatti csatolásokat.
Ha leírnád, hogy mihez szeretnél hozzáférni és milyen fájlkezelővel, akkor tudnék konkrétumot írni. Root Explorert, TotalCommandert, SolidExplorert ismerem. -
Z_T
aktív tag
-
drr
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy a NAND flash tárhelyet hol találom, ha fájlkezelővel keresem? Milyen név alatt?
-
Szotka
tag
Miért van az hogy az XBMC nem látja csak az sd kártyámat a pendrivot nem.
Mx player látja a fájlokat.
A másik pedig el van csúszva xbmc be a kurzor és így nagyon nehéz irányítani 3 centivel lejebb van a pont ahol van a valós kurzor mint ahol mutatja. -
törölt tag
Bocs, ezen átsiklottam! Írd le légyszi, hogy milyen kütyü és milyen firm, amivel megy a Webkey! Az eléréssel nálam sincs gond. Csak állandóan összeomlik és újraindul valami. Úgy tűnik, hogy a launcher. Ezért ha pl. benne vagyok egy weboldalban, akkor eccer csak újratöltődik, de nem az az oldal, hanem az egész böngésző, vagyis megint az alapértelmezett nyitóoldalon találom magam. Ugyanez a fájlkezelő. X másodpercenként az alapértelmezett nyitónézetben találom magam. Ez így használhatatlan.
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
-
richome
tag
én a 16 dodósat vettem meg azért, hogy talán ha nem a legolcsóbb, működni fog.
Egyébként nem kell, valóban csak próbálkozáshoz vettem meg, mert a kíváncsiság az veszélyes sport.
A H300-as VGA-val teljesen megfelel amire kell és jól teszi a dolgát, HDMI-VGA csak teszt. Kifogom próbálni mit meddig bír és majd közlöm az eredményeket. Kösz az infókat! -
richome
tag
arra gondoltam, hogy adtam a pofájának, hogy mindent leteszteljek, nem kíméltem, megbosszulta

bekapcsolás után az android felirat animálásáig eljut és aminálja/fényezi, míg hagyom
Mivel nincs benne se reset gomb, se más mint tableteken, nem találtam tippet rá, hogy esetleg a saját infrás távirányítóval /sokat próbálkoztam, bekapcs, hang fel stb./ lenne megoldás, de nem sikerült. Ezért gondoltam arra, hogy ha lenne sd-re valami általános droidos indítófájl amiről végrehajt egy factory resetet...
Létezik ilyen ugye ?!?
-
Z_T
aktív tag
Igazából tényleg nincs benne semmi különös, max az, hogy létezik ilyen!
Az alapértelmezett filenevekre tényleg nem találja meg a feliratot, de ha beállítod a Subtitle Add-on-ban, hogy lehessen kézzel is megadni, akkor az "angol_filmcím (év)" beírás után szépen hozza a kapcsolódó magyar feiratot is! -
PcCar
tag
HDMI-VGA adapter működik passzív módban is, viszont 220-250mA az áramfelvétele. Link
Nem biztos hogy hosszú távon bírni fogja, kapcsolási rajz nélkül nem ismert a minipc hdmi táp része.
Fenti linken látható adapter 13usd volt, működik passzív és aktív módban is.
(1usd -ért beszerezhető hozzá usb-dc kábel) -
vargalex
félisten
-
törölt tag
Tegnap is eltöltöttem pár órát ezzel a CIFS csatolással, de nem akar működni. Mindkét NASon csatolja, de amíg a 310 -en tökéletesen működik, addig a 210 -en látom a tartalmat, de 0 méretű, ismeretlen állomány minden fájl és mappa. Befolyásolja a csatolást az, hogy milyen fájlrendszert használ a NAS? A 210 XFS -t, a 310 pedig EXT4 -et. De a hozzá adott segédprogrammal Win alatt tökéletesen működik, pedig az sem ismeri egyik fájlrendszert sem. Egyszerűen nem értem, hogy miért kezeli az egyiket és miért nem a másikat.
-
itanczos
senior tag
-
richome
tag
megvettem GB-ről a H300-as mókát a VGA miatt, összehasonlítom a 808-assal.
Részletesen leírom, mert sokaknak elég lehet a tudása, eddig nagyon tetszik minden,
illetve passzív HDMI-VGA átalakító is megérkezett és simán működik, meglepődtem!
Még sok tesztelni való van, belső fotó egyebek, de van valakinek ötlete,
hogyan lehet reset gomb nélkül egy ilyen bil. nélküli cuccot gyárira visszaállítani?
Pl. sd-re kis okos parancsot amit szerethet? Nem találtam jó infót erre a bajra. Kösz! -
itanczos
senior tag
-
Z_T
aktív tag
-
gghrtz
őstag
-
papzi57
csendes tag
Rájöttem, hogyan lehet "altatni" és "felébreszteni:
MK808B, hybrid ROM és 1080p kernel + RC12 távirányító.
Nem a szofteveres kikapcsolóra klikkelek, hanem a távirányító (piros) kikapcs. gombjára. Ekkor először csak a HDMI-t kapcsolja le, majd néhány perc múlva kikapcsolja a wifit is és lemegy alfába. Még nem mértem meg, ilyenkor mennyi az áramfelvétele, de az biztos, hogy teljesen hideg...
Az ébresztés sokáig nem akart megoldódni, mert csak a táp ki-be segített.
Majd egyszercsak észrevettem, hogy ebből az állapotból ha a vissza (ESC) gombot nyomom legalább 1 mp-ig, akkor szépen felébred és minden megy...
Egyébként youtube-ról HD film nézés két-három órán át (koncert filmek) után sem melegszik eszeveszetten, éppen picit melegebb a kézmelegnél. Igaz, én külső wifit használok rajta vargalex fórumtársunk jóvoltából. -
Z_T
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
7400 - 7301
10585 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Eladó Gamer PC 9700X + RX9070
- Gigabyte H77M-D3H + Core I7 2600 + 4x4GB DDR3 RAM (Félkonfig)
- iPhone 13 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de még nem a végső felhasználási helyén. Itt a router mellett ül, wifi maximumon. Egyenlőre nincs szükség külső wifi-re, majd jövő héten, ha a végleges helyére kerül. A mostani teszt (lapos tv és monitor hiányában) egy passzív hdmi->vga majd egy vga->av átalakító segítségével történt, régi képcsöves tv av bemenetén (vagy scart). Az első buktató: a kép szellemképes, vízszintesen kb. 1 cm-rel duplukált, az átalakítók nem szeretik a 720-as felbontást. Csak sejteni lehet, mi hol van. Félig vakon, emlékezetből csökkentettem a felbontáson, szellemkép eltűnt. Wifi beállítása: sima ügynek indul, jelszó után csatlakozna, de hibára fut. Mac address nincs engedélyezve a routeren. Eszköz infó, mac address lekérdezés, kiírja. Csak a régi tv-n a karakterek nem olvashatóak. Router statusból kiszedtem, engedélyeztem, működik. Youtube megy, böngésző megy, csak olvashatatlan régi tv-n. Youtube-nál nem gond, böngészni meg nem itt fogok

óriási az öröm.
)

Az utolsó 300 hsz-ból, azt szűrtem le, hogy nagy utat tettetek meg, ezért kérem valaki foglalja össze hol tartunk. Hogy ne legyen parttalan a dolog, megpróbálom összeszedni a preferenciáimat: