Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratega610
újonc
válasz
angclung
üzenetére
Büntetőjogi szempontból a megrendelők a károsultak. Csúnyán szólva őket 'lopta' meg a futárszolgálat. A mi célunk pedig az, hogy a futárszolgálatra nyomást gyakoroljunk ezzel, és elérjük, hogy komolyan vegyék a polgári jogi igényt... Nyilván ha az első figyelmeztetésre komolyan vették volna, akkor nem kellett volna a büntetőjoggal foglalkozni.
-
stratega610
újonc
válasz
angclung
üzenetére
Az eszközök attól a pillanattól kezdve a megrendelők tulajdonába kerülnek, hogy én azt a futárszolgálattal feladtam. Így a futárszolgálat nekem mindössze az el nem végzett szolgáltatásért köteles visszatéríteni a szolgáltatási díjat, ami csomagonként 990 Ft. Ha nagyon szőrözni akarnak beleköthetnek még akár abba is, hogy részteljesítettek, hiszen a csomagot FELVENNI felvették, csak le nem szállították.
Beszéltem az ügyvédemmel egy fél napot erről. Nem vagyok köteles kártérítést fizetni senkinek, a futárszolgálatnak van kártérítési kötelezettsége a csomag biztosítás értelmében. Én maximum szimpátiából, illetve szolidarításból csökkenthetem a kárt, ha én úgy döntök. Ezért ajánlottam azt a lehetőséget, hogy aki feljelenti a futárszolgálatot, annak én visszafizetem a vételárat.
Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit csinál. Természetesen feljelenthetnek engem is a rendőrségen, de mivel te fent leírtad, hogy én hivatalos papírral igazolni tudom, hogy a futárszolgálat a csomagot felvette (és minden hirdetésemben bennevan, hogy a posta csak a vevő felelősségére), ezért én a törvény szerint jóhiszeműen jártam el, a kárt pedig a futárszolgálat okozta. Így a rendőrség meggyanúsítja bűncselekmény elkövetésével a futárszolgálatot, aki bármilyen indokkal kibújhat a nemteljesítés alól, de a vége az lesz, hogy őket vagy elítélik, vagy felmentik, de a vásárlóm polgári jogi igényét érvényesítik rajtuk. Tehát a végén a futárszolgálat fog tartozni nekik, és így évek múlva, de végül visszakapják a pénzüket, feltéve, hogy a futárszolgálat nem jelent csődöt a rendőrségi eljárás alatt.
Aki viszont kooperál velem a futárszolgálat feljelentésében, azzal együttműködök én is, visszaadom a pénzét, és vállalom a kockázatot, hogy az x hónap / év múlva lefutó rendőrségi hercehurca után a futárszolgálat engem fizet ki, vagy nem fizet ki attól függően, hogy hogyan alakul a további sorsa. De később még macerás módon fizetési meghagyással el lehet érni, hogy az ügyvezetőnek legyen kártérítési kötelezettsége ha nagyon muszáj.
Viszont ha visszaadom instant az emberek pénzét, amire - ismételten felhívom a figyelmet rá - nem vagyok köteles, akkor az emberek nem fognak jókedvükből rendőrségre járogatni, és nem lesz érdekük, hogy feljelentést tegyenek a futárszolgálat ellen. Ez sajnos a mai módi. Viszont ha feljelentik velem együtt a futárszolgálatot, akkor én hajlandó vagyok kártalanítani, mert így-vagy úgy de biztosítva van, hogy idővel visszakapom a futárszolgálattól, vagy annak ügyvezetőjétől. Viszont ha az emberek nem mennek el feljelenteni a futárszolgálatot, akkor sem én, sem Ők nem kapják vissza az elvesztett pénzüket.
-
stratega610
újonc
válasz
stratega610
üzenetére
Egészen egyszerűen azért nem utalom vissza most rögtön mindenki pénzét, mert egyrészt a futárszolgálat jelenleg nekik tartozik, nem nekem, másrészt pedig tartok tőle, hogy senki nem fog elmenni feljelentést tenni, ha nem félti a saját pénzét, és a végén én maradok hoppon a futárszolgálattal szemben.
Így aki feljelentést tesz a futárszolgálat ellen, azt én kártalanítom, aki nem tesz, vagy ellenem teszi meg, az meg várhat az igazságszolgáltatástól segítséget, és érvényesíthető polgári jogi igényt majd ha lezárták az ügyet a futárszolgálat ellen.
Én nyilván igazolni fogom, hogy feladtam a csomagot, tehát idővel úgyis a futárszolgálat lesz meggyanúsítva az üggyel.
-
stratega610
újonc
válasz
raziel01
üzenetére
Május óta szállíttatunk velük, eddig nem volt velük probléma... Jó ajánlatuk volt... 990 forintos szállítási költségben benne volt a szállítás 48 órán belül, és 50.000 forintig értékbiztosítást vállaltak. Korábban minden rendben ment. Most kezdték el a szarakodást, nem is értem, hogy akkor ha nem tudják leszállítani, miért nem adják már vissza a nyamvadt csomagokat.
Mikor legutóbb a magyar postával küldtem csomagot, felbontották, kilopták belőle az értéket, csak kábeleket hagytak benne, visszaragasztották, és úgy szállították ki. Ott is nekem kellett végül visszafizetni a vételárat, ami azért elég érdekes dolog a királyi postától.
-
stratega610
újonc
válasz
fematthew89
üzenetére
Leírom ide mindenkinek, hogy megértse:
A futárszolgálatot a mai napon felkerestük személyesen, zárt kapukba ütköztünk, pár futárszolgálatos autó állt a telephelyen.
Ezt követően elmentünk az ügyvezető cégjegyzékben található címére, ahol egy düledező romot találtunk, nem igazán lakható helynek tűnt.Én ma írtam a futárszolgálatnak, hogy ha ma nem szállítják le a csomagokat, vagy adják vissza nekem, akkor hétfőn feljelentést fogok tenni a rendőrségen ellenük sikkasztás miatt.
Erre választ még nem kaptam, hétfőn megtesszük a feljelentést, ha nem lesz előrelépés. Az ügyszámot mindenkinek továbbítom aki érintett, és aki megteszi a feljelentést a rendőrségen a futárszolgálat ellen, annak a pénzét ÉN fogom visszautalni, és a továbbiakban majd én megpróbálom intézni a kárrendezést a futárszolgálattal jogi úton.
Így senkinek nem kell hónapokat / éveket várnia a pénzére. Ennyi a segítség amit nyújtani tudok, és ennél korrektebb ajánlattal nem lehet előállni. Aki másképp gondolja, privát üzenetben szívesen meghallgatom.
-
stratega610
újonc
válasz
fematthew89
üzenetére
Kedves Fematthew! Egységes feljelentésen már dolgozunk, a pénzét pedig mindenki visszakapja ha nem sikerül dűlőre jutni a futárszolgálattal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- Új Lenovo 14 Yoga Slim9 WQXGA OLED 90Hz Touch i7-1280P 14mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi