Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent_
aktív tag
Én teljesen meg tudom érteni, hogy valaki miért nem ad szívesen fel utánvéttel/futárral csomagot. A vevői oldalt (az elvárást, az igényt) persze könnyű belátni és megindokolni (bizalmatlanság, "úgyisátvernek", stb.), de az eladói oldalon azért kicsit más a helyzet.
Én pl. futárt rendelni azért nem szeretek, mert egyrészt csak munkaidőben jönnek ki, és 100% biztosan akkor fog érkezni, amikor pont nem érek rá, bármilyen okból, és egyszerűen nem tudok elszakadni. Ez fel sem merül a vevőkben, hogy az eladó nem tud egész nap a megcsörrenő telefonra várni, csak hogy elvigyenek tőle egy csomagot. Ha már postázni kell, akkor hadd intézzem én ott és akkor, ahol és amikor nekem jó (és ne a munkaidő közepén, random állítson be a futár, hiába írom bele megjegyzésbe, hogy fél órával előtte hívjon).
Másik "elvárás" amibe rendszeresen belefutok, hogy sokan a postára adást teljesen automatikusnak, grátisz, ingyenes plusz-szolgáltatásnak gondolnak. Mintha fürtökben teremnének otthon a csomagolásra felhasználható egységdobozok és a csomagoló eszközök, a postára pedig hobbiból járok, a sorban állás pedig kimondottan örömet okoz számomra. Ugyanez igaz a személyes átvételre is, itt is szükséges azért némi kölcsönös (!) rugalmasság.
Amikor utánvétes, bőven 1000 Ft feletti kézbesítést előre kifizet az eladó egy számára ismeretlen embernek, az persze a vevői eladói oldalról teljesen logikus és elvárható (főleg 0 közeli pozitívval). Fent leírták már, hogy ha a kedves vevő közben meggondolja magát/talál másikat/megbetegszik a macska, stb.-stb., és bármi miatt nem veszi át a csomagot, akkor a feladási díj mellett a visszakézbesítés díját is bukja az eladó, ha vissza akarja kapni a feladott terméket.
Ezek miatt szoktam azt a köztes megoldást javasolni, hogy utalja/fizesse be bankszámlára legalább az utánvételes feladás díját, a többit pedig majd az átvételkor kiegyenlíti. Persze sok esetben ez sem működik (pont azért nem utal, mert pl. nincs bankszámlája, befizetni pedig nem tud, mert messze van a banktól). Olyankor tényleg bizalomjáték indul, ahol - még egyszer hangsúlyozom - csak az eladó veszíthet az utánvétes ügylettel. Vevőként erről sokan megfeledkeznek, vagy végig sem gondolják a másik oldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- G.Skill Ripjaws S5 32GB 2x16gb kit 6400mhz CL32!! GARI: 2026.06.-ig.Alacsony profilú,hütőbordás!
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest