Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- kenand: Star Wars KOTOR I és II Android és iOS ingyen + magyarítás felrakása
-
LOGOUT.hu
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
angclung
csendes tag
válasz
Csaba.no1 #2005 üzenetére
Szerintem hatezer forintos tétel esetén is érdemes lehet feljelentést tenni, mert a rendőrség hivatalból ez esetben is eljár, de érdemi eredmény csak akkor várható, ha több ügye is van az illetőnek. Egyébként ez önmagában csak szabálysértés, amivel nem sokra mész, és a rendőrség sem tud sok mindent tenni.
A feljelentést mindenesetre a lakóhely szerinti kapitányságon lehet megtenni (személyesen vagy email-ben). Valóban ismeretlen tettes ellen érdemes a feljelentést megtenni, de ha tudod a nevét, a szövegben azért hivatkozhatsz rá úgy, hogy "a magát XY-nak nevező személy". Ezzel nem rágalmaztál senkit, csak tényt közöltél, így nem lehet visszavádolni sem.
Amennyiben több ügye is van az illetőnek, és a rendőrség a nyomozást követően úgy ítéli meg, hogy ez már több, mint szabálysértés, akkor vádemelési javaslattal átadhatja az ügyészségnek az anyagot, és ha az ügyészség is egyetért, akkor vádat emelnek, és a dolog bíróságra kerül (ez a folyamat akár több év is lehet).
Ami az anyagiakat illeti, a rendőrségi feljelentés ingyenes. A bírósági per is, de ha ügyvédet fogadsz, az már nyilván nem.
Amennyiben a polgári utat választod, akkor pedig fizetési meghagyásos eljárást kell kezdeményezni bármely közjegyzőnél. Szerintem ezt jelen esetben nem érdemes választani, mert maga az illeték kb. annyi, mint a károd, és ha elvileg utólag az illetőre is terhelhető ez az illeték, lehet, hogy a gyakorlatban ezt se kapod vissza.
Összefoglalva tehát: szerintem tegyél feljelentést, de ne sokat remélj, mert legfeljebb akkor lesz a dologból valami, ha többen is feljelentik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest