Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

Digi net használók közül találkozott már valaki olyan problémával, hogy:

Van 2 db különböző router, melyek eddig külön-külön tökéletesen osztották a digi netet.
    Az első router sávszél emelés miatt már nem bírta a strapát ezért került a második beüzemelésre, hogy helyettesítse.

A hálózatban összesen kettő darab asztali számítógép van (Fő gép, gyerek gép), melyek vezetékkel csatlakoznak a routerhez.

A probléma pár napja kezdődött, mikor is a Fő gépen volt internet, de a gyerek gépen nem, viszont közben a gyerek gépen megosztott mappákat a Fő gépről el lehetett érni.

Először nem tudtam mire vélni a jelenséget, de közben kiderült, hogy a Fő gép router nélküli csatlakozáshoz használt kapcsolattal érte el a netet, így maga a router nem is kapcsolódott az internethez.

Azóta annyi információhoz jutottam, hogy a szomszédban is gond volt a digi nettel, amit időközben abszolváltak szerelő segítségével, amit az ügyfélszolgálat/szerelő meg is erősített és a központból látják is, hogy a szomszéd netje rendben van, míg az esetünkben érdekes csatlakozásnál szakadozást látnak.

Ami jelenleg tény, hogy
    - az eddig jól működő két router egyike sem képes önmaga csatlakozni a netre
    - a Fő gép az egyik router használata esetén képes router nélküli csatlakozási módon csatlakozni (tplink), míg a másik routerrel nem (Asus)
    - belső hálózat rendben van
    - router nélkül szintén van net a Fő gépen
    - routerekben nem lett időközben állítgatva semmi, mivel barátom elővigyázatosságból rám hagyja eme tevékenységeket én meg nem jártam náluk mostanában
    - hálózati gondok voltak (hogy vannak-e még azt nem tudni), amit szerelő is megerősített

Mivel nem vagyok/leszek jó ideig fizikai kapcsolatban a kérdéses gépekkel, így gondoltam rákérdezek más találkozott-e már hasonló problémával, ha igen mi is lehet a megoldás.

A router típusok:
    - első router: TP-LINK TL-R460
    - második router: Asus WL500W

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák