Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaVE-1
senior tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Most csak 57 700 Ft a BlitzWolf BW-MPC2 mini PC
Nemrég volt akcióban amit írtál arra jó lett volna. Érdemes ezt az oldalt figyelni az akciók miatt
-
DaVE-1
senior tag
-
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Nem kell győzködni semmit. Szimplán nem érdekel a dolog.
Mint írtam akit igen az mondja le az internetet is..mert juj mindent is ellop minden
Szedtek már le pénzt bankkártyáról úgy hogy annak az adatait soha sehova nem írta be az ember only vásárolt velük a helyi boltokban. Szóval ennyit a biztonságról...
Soha sehol semmilyen körülmények között nincs biztonságban semmi... csak ez van akit érdekel is van aki meg szarik bele...
-
DaVE-1
senior tag
-
DaVE-1
senior tag
válasz
sumi4623
üzenetére
Pont van akicóban. Németből jön gyorsan.. (bár most nézem a leírásban nem látok win 11-et..
) De 3k egy cd kulcs feldobod nekik hamar[Ouvis AMR5 mini PC jó áron a Techtober Feszten]
Hangjáról nem tudok nyilatkozni....(az akár lehet egy átok is...)
-
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Ha nem agyalja túl a grafikai beállításokat lehet játszogatni azzal a 660M-el is...
Eddig egy game fogott ki úgy rajta hogy minden létező settinget lebutítottam meddig csak lehet de nem kaptam értelmes (játszható) fps értéket ráadásul olyan ocsmány lett már a játék hogy az valami félelmetes. Hellblade 2
(Nyílván van még ilyen game ,de nincs meg az egész játékipar a steamemen) -
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Ütközni nem ütközne semmivel mivel ott csak a láb lenne de az csak a csavarok vonaláig érne. A gond az volna hogy a gyári hűtő az a vrm-eket is hüti mivel a "hővezető" azok felett is elmegy. Anélkül meg hiába lenne a procin jobb hűtő meg halkabb, a vrm-ek megfönének szerintem (de ilyen téren nem értek hozzá azoknak mennyire fontos a hűtés)
-
-
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
De mi és mit szabályoz alap windowsba pl ha nem megy semmi a háttérben?
Akkor is fel le fel le fel le pörög a venti..mindezt kb 40 fokosan vagy hidegebben...azért nekem ne pörögjön fel turbina hangra hogy visszahűtse 39 fokra...
Na ezért kéne a másik proci hűtő , az pörög 1200-ön éjjel nappal azt sose hallod. -
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
A paszta nem fog megoldani semmit se ugyanis nem az fogja neked szabályozni a ventit
És ez még csak a balanced mod amiben használom. El se tudom képzelni milyen lesz majd performance modba
Ezért akarom ráeszkábálni az asztali proci hűtőmet mert azt sose halottam még pedig már vagy 8 éves ha nem több -
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Hát akkor inkább hagyom a "szabad ég alatt" és fél naponta fújom le róla a port mintsem még költsem rá egy alaplap árát...
Azért vettem mert olcsó volt egy fillért nem akarok már többet költeni rá.. De majd ha ráveszem magam nekigrok megnézni rámegy-e a hűtőm. Legrosszabb esetben nem fog ,de legalább lesz szétszedési tapasztalatom meg rakok bele + ssd-t,mert azt amúgy is akartam -
DaVE-1
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
De abba se tudnád berakni a kimenetek miatt szerintem értelmesen..No mindegy majd lesz valahogy
Egyébként most megint akciós ~110K a kisgép. Szóval aki el tudja viselni a hangzavart érdemes lecsapni rá.
Nem mellesleg elég szép mennyiségű game-et teszteltem már mikor találtam egy YT videót hogy a 3gb vramot fel tudom vinni többre is. Szóval kezdem a teszteket elölről
A jó munkához idő kell a szarhoz meg mégtöbb
-
DaVE-1
senior tag
AMD Ryzen 5 6600H Mini PC--NucBox M6
Ebben milyen alaplap van? Mármint olyan szempontból hogy milyen proci hűtő mehet rá?
Korábban mondtam hogy rá akarok majd rakni egy cooler master hyper 212+-ot .de már totál nem tudom hol olvastam hogy ráfog menni..(vagy csak képzeltem már nem tudom
)
Szóval tudni szeretném mielőtt szétkapom majd nehogy feleslegesen reszkírozzak.
+ ha ne adj isten rá lehetne tenni akkor léteznek ilyen kis méretű de MAGASABB házak amibe át lehetne rakni a brutálnagy hütő miatt? -
DaVE-1
senior tag
válasz
JamesHolden
üzenetére
Hello. Én GMKtec-ről rendeltem. Semmi + költség nem volt az ottani összeget átváltva annyit vont a bankom és semmi egyéb költséget nem kellett fizetnem. 11 nap volt mire megérkezett a rendeléstől számítva
-
DaVE-1
senior tag
Végigjátszottam a kisgéppel a Gears of War Ultimate-et FHD-be.. egész baba volt.
A teljes high beállítás már sok neki. Bár sokszor azzal is szépen fut azt egyszer csak jönnek olyan részek ahol összefossa magát szegény
Nem tudom az utolsó vonatos pályán mi eszik "ennyit" de ott rendes lement 10 fps-re is.. (holott máshol 30-60 között szambázott) Kár hogy nem vagyok photoshop szakértő mert lehetne a game képére biggyeszteni majd a diagramokat úgy szebb lenne a teszt, de így sima office-os alap lesz csak. De a lényeg úgyis a számok lesznek.
Eddig 6 (+ 1 game ami nem futott értelmes) tesztje van meg.
A ventivel sajnos nem tudok kibékülni.... alap windows semmi nem fut... ms afterburnerrel nézem az értékeket a memoria és a gpu órajel másodpercenként fel le ugrál (400hmz aztán hirtelen 1900hmz..) a venti meg felpörög lelassul felpörög lelassul kurva gáz... nem találok semmi szabályzást sehol erre...msivel lehet ilyen de persze ott dvga van a gépben azért...itt semmi se aktiv ..amd adrenalinjában sincs semmi külön erre
Mit kéne csinálni hogy ne ugráljon? -
DaVE-1
senior tag
SSD-nek játékoknak fikarcnyi a jelentősége..hiába teszel te alá egy többszáz ezres csúcs ssd-t nem lesz szinte semmi jeletős gyorsulás a sima "alap" 500mb-osokhoz képest... aki pedig esetleges 1-2 secért ennyi pénzt kiad az kh buta ember.. (csak és kizárólag game frontot mondom programok nem érdekelnek mivel nem használok semmit a total commenderen kivül)
-
DaVE-1
senior tag
Nos ha tesztelgettem és közben játszogattam ....
Biosba lépve alapon a gép balance modban van. Nem nyúltam semmihez így hagytam.A játékok amikkel játszottam és közben mértem az értékeket:
Dirt 5 1600*900 medium 40-50w között ugrál a fogyasztás. Ez a többi játékra is igaz gondolom a balance modnak 50w a felső határa..
Egy random esős sáros pályán mértem a game elején. Nem sok az fps szám de simán játszható a játék.Average framerate : 32.7 FPS
Minimum framerate : 25.8 FPS
Maximum framerate : 36.6 FPS
1% low framerate : 28.2 FPSHomefront Revolution 1680*1050 low smaa2x
Average framerate : 45.5 FPS
Minimum framerate : 35.7 FPS
Maximum framerate : 57.6 FPS
1% low framerate : 36.4 FPSFPS game ,tökéletesen játszható.
Crysis Remastered 1920*1080 low smaa 1x
Average framerate : 44.7 FPS
Minimum framerate : 29.7 FPS
Maximum framerate : 64.3 FPS
1% low framerate : 26.6 FPSA game elején mértem amikor a dombon megyünk le a tengerpartra onnantól a pálya végéig. Robbantgattam lődöztem mindent és mindenkit. Sose gondoltam hogy a Crysis igp-vel így lehet tolni. Tökéletes!!! (Nézegettem feljebb is a grafikát de hát ugye crysis esélytelen
)Skully 1920*1080 high (ue4)
Average framerate : 49.5 FPS
Minimum framerate : 34.5 FPS
Maximum framerate : 60.9 FPS
1% low framerate : 35.8 FPSEgy koponyával kell a pályákon gurulni ugrálgatni ügyeskedni (platformer game) át tudunk alakulni amolyan golemmé is.. A második pályát mértem végig. Ragyogóan fut a játék tökéletesen játszható.
Hellblade 2 (ue5)
Series X-en kimaxoltam és tudom meg láttam ez a játék álomszép. Így semmi reményt nem fűztem hozzá hogy ez ezen a gépem menni fog, de mivel a teszt az teszt feltettem..
A játék sajnos nem játszható értelmes keretek között. A legjobb eset 1280*720 low XeSs ultra teljesítmény moddal volt így 20-30 között ingadozott az fps érték ,de nagyon ocsmány volt a játék és legkevésbe sem "smooth" így ezt el is engedtem. Az amd fsr3-omja nem tudom csak ezt a 660M-et nem szereti-e de azzal nagyon csúnya volt a game.Hellblade 2 kapcsán kis lábjegyzet.. hogy érdekes lett ez az UE5 hogy mennyire moslék tud lenni. A crysis csutka max grafika és a full low között kb ehhez képest észrevehetetlen a különbség. Itt a Hellblade 2nél meg kb sugárba hánytam az első résznél is ocsmányabb volt és az legalább futott 40-50 fps-el..
-
DaVE-1
senior tag
Ezt a tesztet néztem ahogy rengeteg másikat is. Csak a lényeg nincs egyikben sem hogy 35vs65wattos mod között mennyi a teljesítményromlás. Mert gamingben ami ugye nem túl acélos alapból az igp miatt biztos jelentős a majd dupla fogyasztás.
Most sajnos napokig nem tudom majd bekapcsolni tesztelni mert cserélik az áramhálozatot a lakásba. -
DaVE-1
senior tag
-
DaVE-1
senior tag
Nem akarlak megbántani: "T-BAO T8 Plus Intel Alder Lake N100" Ezen mi lenne hangos ?? Ez játékra kb totálisan alkalmatlan. Össze se hasonlítható a 6600H-val erőben.
A csoda az volna ha a tied hangos lenne...
Ennyi erővel hozhatnátok raspberry gépeket hogy érdekes azok se hangosak...
-
DaVE-1
senior tag
"ügyes" vagy
Megnéztem ezt a Dell OptiPlex micro-t amit kiadott a google van hulladák 105 ezerért amit az enyém gamingbe ripityára ver és találtam 280K-ért amiben szintén a 78 éves intel uhd grafika van... miért lennének azok hangosak amikor nincs mit hűteni rajtuk?
Komolyan kérdem -
DaVE-1
senior tag
Akkor ha pár teszt alatt nem szokom hozzá a hangzavarhoz veszek rá egy rendes asztali cpu hűtőt és max nem ebben a kis házban lesz hanem eszkábálok neki valamit. Sőt azt is el tudom képzelni a régi számítógépházamba beépítem..Méret ugyanis kevésbé érdekel mint a hang. Szóval minden megoldható

-
DaVE-1
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem a teljesítménnyel van a bajom. Tudtam mit veszek ezen a téren és ez nekem elég. Engem a hang zavar mert hangzavar

egpuhoz nem nagyon értek de ahhoz nem valami alaplapi kivezetésű hdmi szerű foglalat kell? Az meg kb a mini pc-ken nem igen alap dolog. De ennyi erővel a hibás 6750xt-m helyett oda is vehettem volna új vga-t de én már nem akarok gépre többszáz ezreket költeni azért lett ez.
-
DaVE-1
senior tag
Elég limitált szerintem a lehetőség... Ezeknek a kis hűtőknek mi a hivatalos neve? Ebből is van több fajta tehát "márkásabb" sokkal halkabb stb vagy ezekbe a mini pc-kbe van ez az egy fajta az csók?
Egész nap ezt kerestem googleba hogy cooler csere stb ezermillió permutációban de semmit nem találtam róla... Mindenkinek megfelelne hogy ilyen rohadt hangos? Vagy csak én fogtam ki olyat ami ilyen?
Minime55: "Én kikapcsolnám turbó boostot és beallitanak egy közepes fix max órajelet." Ezt hol tudom megtenni és hogyan? -
DaVE-1
senior tag
AMD Ryzen 5 6600H Mini PC--NucBox M6 16GB RAM/ 512GB SSD
Első benyomások:
Elsőnek a Hellblade Senua's Sacrifice játékot indítottam el. Kezdtem FHD minden high , fsr és raytracing off. A játék így mondhatni játszhatatlan. 2x fps értékek harcokban akár 15-18 ig is leesik. Benyomtam az FSR-t teljesítményre így a tűzes csatákban is 40-50 fps között van azaz játszható. Mediumon így 50-60 közötti. Beröccenések természetesen vannak ,de ezek nagygépen is megvoltak.
A gép mocskosul hangos. Aki ilyet akar venni az úgy tegye hogy már méretben vesz mellé egyből egy bele való normális hűtőt. Én nem tudom mi van benne elállítva ,de amikor csak a windowsban ténykedtem hogy szedegettem le a játékokat a ventije fel le kapcsolgatot azaz már csak "sima" dolgok közben is hangos nem csak játékok alatt.
A házból a venti alul fújja ki a levegőt ami idióta megoldás HA NEM SZERELED FEL valahova a levegőbe ugyanis az a kis kb 2-3 milliméteres "talp" szerintem brutál kevés a levegő normális távozására.
Majd ha lesz időm kiderítem milyen hűtő ajánlott ehhez ami nem olyan mint egy turbina.
Ilyen hangot kb a 6750xt-m ad amikor fullosra van állítva a ventije pedig ez csak egy kis tenyérnyi SE prüntyi..
Game alatt a hőfok 60-70-80 között mozgolódott..(a 80-as érték amúgy szinte alig volt) De pakoltam fel Metro Exodust majd megizzasztom az alatt is.
A ház teteje könnyen lepattintható ahol van egy "burkolat" amit 4 csavar tart szóval könnyen mokolható.
Egyelőre csalódás a hang miatt.De mivel kellett a performance az meg nekem elég lesz így végülis elégedett vagyok.A hang dolog megoldható lesz egy másik hűtővel. -
DaVE-1
senior tag
válasz
atiska007
üzenetére
Természetesen lehet, eleve lehet kérni ram nélkül 16 illetve 32GB-al is. 2 db ram slot van benne.Természetesen amit tudok mindet leírok majd róla itt is és bővebben a logout tesztben is. Már itt van a kisgép 10:20-kot hozta a futár azaz a megrendelés napjáról 11 naptári nap telt el.
Majd a holnapi nap folyamán fogom összerakni "belakom" és indulnak a tesztek
(Természetesen csak ha bekapcsol
) -
DaVE-1
senior tag
18-án rendeltem GMKtec oldaláról (112K-t vontak) [AMD Ryzen 5 6600H Mini PC--NucBox M6 16GB RAM/ 512GB SSD]
Most kaptam a levelet ,hogy 29-én hozzák. Ej de várom már. Lehet az xbox kicsit sokat fog most pihenni
-
DaVE-1
senior tag
GMKtec oldalról aki rendel már:
Mennyi idő alatt jött meg a termék? (csütörtökön rendeltem pénteken már shipped státuszt írtak)
-
DaVE-1
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Fogok ,de sokára mivel egy rengeteg játékos logout tesztet szeretnék belőle
Mivel szerintem sokan szeretnék tudni mit bír egy ilyen kis gép.
Rengeteg játékom van a régi korokból is napjainkig így van miből szemezgetni majd.
720P lowtól végigmegyek 1080p maxig, hogy látható legyen hogy egy adott játéknál mi az ami ideális bárkinek. Bár ezt így leírva lehet nem is lesz olyan rengeteg sok game mert nagyon sok idő lesz ez
(Ami nem lesz benne azok a fogyasztási adatok mivel nincs semmiféle ilyen mérő műszerem)
De első körben érkezzen meg és működjön...amilyen nyomorék vagyok ilyen téren ezzel is befürdök
-
DaVE-1
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Valamilyen szinten biztosan. De én 100% hogy nem fogok hozzányúlni semmihez mivel nem értek ehhez a dologhoz.
Az én tudásomat már az meghaladja hogy pl adott egy 6000hmz-es ram akkor azt alaplapba téve már állítgatni kell hogy menjen is 6000-en.. szóval ezek a dolgok nem az én asztalom. Én csak bekapcsolom ezeket és használom ennyit tudok -
DaVE-1
senior tag
Játék-ra (no meg persze filmezés és internetre)
A nagygépbe lévő VGA rx 6750 lehet meghalt ,de valami érdekes módon.A kis vga igényű játékok a végtelenségig elmennek vele a nagyobb igényű játékok meg akár 10 perc múlva szétfagyasztják a teljes gépet. És mivel a teljes gép egy őskövület max még egy kört futok majd vele ami a VGA-ra irányul hogy elküldöm a szakember "VGA doktorhoz" ha ő azt mondja kuka akkor marad ez a mini pc gamingra az am6-ig.
Azért ez mellett dönttem mert most venni egy am5-ös alaplapot ami a legalja is kb 40 rugo bele egy 8700G-t 120K és akkor ram sehol... ez meg 112K minden van benne igaz csak 660M ,de nekem megfelel. -
DaVE-1
senior tag
Egyszer élünk alapon rendelés leadva... 112K-t vontak. Remélem nem bukom be
[AMD Ryzen 5 6600H Mini PC--NucBox M6 16GB RAM/ 512GB SSD]
Mivel kértem tárhelyet is elvileg felteszik rá a win 11-et vagy azt nem? -
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
lassan mondjuk nálunk is ez lesz megint
Tömbben lakom és mondtam is 1-2 lakónak nyugodtan használja.. Tudod engem nem érdekel ez sem. Routeren persze hogy van gyárilag...
Ezért akarom ráeszkábálni az asztali proci hűtőmet mert azt sose halottam még pedig már vagy 8 éves ha nem több