Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz t72killer #1207 üzenetére

Ha áll a venti, és a proci sugározza a fél literes mini PC dobozban a 80-90-100 fokot, akkor tehetsz bármire bármekkora hűtőbordát, az is ugyanolyan meleg lesz. Mert nincs, ami hűtse! Az a beáramló hűvösebb levegő lenne, és azzal a légáramlattal természetesen a melegnek meg a másik oldalon távoznia kellene.

Ennek egy speciális esete volt régebben a Gamer ház, amiben volt egy tucat, lehetőleg a szivárvány minden színében világító ventilátor, meg hogy jól nézzen ki, több szellőzőnyílás volt rajta, mint egy sajtreszelőn ;-) Úgyhogy a ventilátorok jól elzörögtek magukban, csak éppen légáramlást nem keltettek a dobozban, mert amit kifújtak, azt saját maguk mellett szívták be.
    Aztán meg vannak a normális (brand) gépek, ahol 1-2 minőségi ventilátorral és jó tervezéssel megoldják, hogy minden hűvös maradjon, miközben a gép szinte hangtalan.

Szóval tök felesleges álló ventilátorokkal megvárni, amíg minden megsül a gépben: az itt mellettem kellemesen hűvös belsővel működő Fujitsu gép pl. lassan 6 éves lesz, de csak onnan tudom, hogy mindig pörög benne három ventilátor, mert már láttam ilyet párszor szétszedve ;-) De a totál csendes nappaliban a tőlem 4-5 méterre ketyegő falióra sokkal hangosabb, mint a PC a fülemtől fél méterre...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés