- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
viperabácsi #65659 üzenetére
Ez nálam hobbi, ne keress benne racionalitást, én sem kerestem. Találtam nagyon olcsón egy gyönyörű szép vizes gtx1080-ast (tényleg ár alatt volt, a levegős 1070-esem egy tízessel drágábban adtam el pár nappal előtte
), ami megindította az ihletet, így olcsón összeszedtem hozzá az egyéb alkatrészeket (egy részüket a fiók mélyéről szedtem össze), így jött ki a hirdetett ár is. Nálam ez kb. így működik, amiket gépeket összerakok, azokat egy pár hétig élvezem, majd megunom és szétbontom vagy egyben eladom vagy családban megy tovább. Kb. ennyibe is került nekem összesen a projekt, amennyiért hirdetem, minden használt cucc, kivéve a radi (az zsír új EK radi lett) meg a ram.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #62196 üzenetére
Ha az az 1070 amit én is néztem, akkor azon nagyon vékony borda van csak. Eredetileg három darab 80? mm körüli nagyon gyors venti van rajta és persze a bordán nagyon közel.
Tehát igen, a venti legyen a bordán rajta.
Ettől függetlenül a 80 fokot sokallom...persze kérdéses a ház is. (Bocsi most nem keresek rá, telón vagyok.)
Régen annak a nagytesója, egy 1080, volt nekem deshroudolva. [kép] [kép]Szerk.: És úgy tűnik telón nem tudok olvasni sem. Próbáld ki, mi van, ha letakarod azokat a részeket a venti mögött ahol nem ér a bordához (avagy garantáltan csak a bordán keresztül tudjon áramlani a levegő).
-
hszilard666
veterán
Sziasztok,
GPU deshroud modon dolgozom reggel óta, de nagyon fura eredményeim vannak. Egy 1070 ot kukáztam apróról ventik nélkül, és 2db Noiseblocker NB-eLoop ot tettem a kártyára, de még full fordulaton is borzasztóak a hőfokok. 2GHZ körüli GPU órajel mellett 80 fokon jár a GPU. Nem hiszem hogy pasztázás probléma lenne, mert a heatsink a kártyán elég meleg. Arra gyanakszom hogy a ventik alatt lévő kb pár mm kevés lehet hogy megfelelő mennyiségű levegőt mozgassanak. Szerintetek? A ház Cougar QBX és az alsó porszűrőt bent hagytam. Lehet ez okozza a problémát?
-
hoffman_
nagyúr
elkészült a "végleges" iteráció a Ghost S1-ben. nagyjából 3 éve dolgozik ez a lap benne, kifogástalan, a következő is MSI lenne (ha nem spórolnák le az optikát...). először bekerült egy második NVME, aztán 5700X jött a 3600 után, végül a 2x8GB Crucial LT-t fájó szívvel 2x16GB VulcanZ-re cseréltem. az 1070Ti 4,5 évet futott, átvészelte a nagy GPU válságot, most dobozban pihen szinte gyűjtői állapotban, visszakerült a gyári hűtés is. egyszer majd bekeretezem a PC fölé
egyelőre elengedem az AM5-öt, majd jövőre megnézem érdemes-e mocorogni. végre van megint szép RGB nélküli Crucial LP RAM, meg SPDIF is némelyik Asus lapon. kíváncsi vagyok a következő AMD generációra, de ez is már-már több, mint elég. még egy 2TB drive talán belefér AM4-be, katasztrófális méretűek a játékok manapság.
5700X
MSI B550I Gaming Edge Wifi
Inno3D 4070Super X3 OC (+ A9x14 chromax)
2x16 T-Force VulcanZ 3600CL18
2x1TB AData NVME 3.0
SF600 Platinum
Ghost S1 + metacustoms spine/PSU bracketidle nagyon jól viselkedik így télen, 22 fokos szobában 38-50°C a CPU és 42°C a GPU, passzív módban, egyedül két Noctua venti teker 800rpm-en. én asztalon már nem hallom.
játék alatt a GPU 64-71°C, a három venti 2000rpm körül, hotspot 82°C max. kis UV-t beállítottam, 0.965V@2760Mhz. VRAM-ot hagytam. halkabb, meglepő módon, mint a 2x A12x15 a deshgroud 1070Ti-on. lehet, hogy csak az évek alatt rákerült por, ezt nehéz megmondani ennyi idő után. a CPU 70-74°C játéktól függően, furmark/superposition kombókkal se megy nagyon feljebb. a gép picit halkabb lett a 4070 Super érkezésével. itt pozitívan csalódtam.egyetlen bajom van vele, a Loque PCIE 4.0 riser szétszivatott, már el akartam állni a kártyától, annyit szenvedtem vele napokig. Auto és 4.0 módban, hiába gen 4 minden hardver, behal a Windows, ha van fent nV driver. egyedül PCIE 3.0 módban tudom használni, ami ennél a konfignál már 1-3%-ot jelent. egy riser váltáson még gondolkodom. Loque-ék nem válaszolnak a leveleimre...
közben a homeszerver upgrade-ről le kellett tennem, minden mozdítható vasat és alkatrészt beforgattam HA-n, egyedül a már megvett gép fő komponensi maradtak. ez egy Asus N100I + HBA és Jonsbo C2. már kész építés, a rendszert még nem tudtam átrakni rá (és eladó lesz egy Q1900). ha valaha elkészül, majd megosztom azt is. az új soho routerrel barátkozom, picit mélyebb víz a Mikrotik, mint amivel eddig mentek a dolgok itthon.
-
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #61212 üzenetére
Nekem MSI X299 PRO alaplapom van és tényleg elvagyok vele, de azért amikor a PRO elé odabiggyesztik a "A-" jelet, akkor azért kinyílik a bicska hogy "alpha" verzióban mennyire kiszúrják az ember szemét.
Nálam annjo 2 db Asus P4 alaplap fürstölt el, mind a kettő kereken 4 évvel a vásárlás után. De kereken. Nálam akkor azért elvágta magát az asus...
A Gigalány 1070-es VGA-mmal felemások az érzelmeim, mert tette a dolgát és 2 ventivel se melegedett nagyon túl, de hogy gyárilag így el bas...rintani a hőtani folyamatokat...ugye a GTX 1070-nek típushibája, hogy a középső venti alatt elvetemedik a műanyag 3 szög alakú tartó és beleér a ventibe, ami így tönkremegy, csapágyassá válik és kerreg...sőt meg is tud akadni...hiába cseréled ki a ventit, a kövi is tönkre fog menni, mert a hézagokat elszámolták...na emiatt, hogy pont a GPU feletti venti megadja magát, röccenések voltak a játékélményben, miközben 65 fokon, teljesen jó hőmérsékleten ketyeg...csak közben a GPU meg izzad...nem izzik, de azért izzad.
-
Rick4
félisten
-
hoffman_
nagyúr
így is szép ez, sőt : )
igen, az Ultra a backplate miatt kedveltebb, de az 2-3mm nagyon sokat számít. backplate nélkül visszakerülhet a shroud, ha minden igaz befér. a backplate leszedésével egy gond van elvileg, hogy a warranty sticker sérül, mert az egyik hátsó csavaron van. ebben nem vagyok biztos. ha előről bontod a kártyát az nem gond.
ha jól emlékszem amúgy 2db A12x15 Noctra ráfér erre is (ahogy az 1070Ti-on nálam) és talán ez a legjobb hűtés alap Ghost S1 kivitel esetén. én most Inno3D vonalon kezdtem gondolkodni, az X3 hasonlít az XC3-hoz és arra is felmegy a Noctua megoldás, illetve az A9x14 is elég jó eredményt hoz.
-
PROTRON
addikt
Grrr...kellett nekem ránéztem HDplex-ékre...grrr
Most megint elkezdtem agyalni a sub 3l x box killer S hűtőjén, mert hogy tápegységnek ez tökéletes lenne hozzá: [link]
Most hogy felszabadult a GTX 1070 a nagy gépből még lenne is mivel tesztelgetni... -
hoffman_
nagyúr
+ #57187
Crabface jól mondja, a hossz nem gond, beférne egy 3rd party 3090 is. a szűk keresztmetszet, hogy csak 2slotos fér be. 3060Ti-ra meg nem váltanék, a bepaszírozható legnagyobb kártyát keresem, 200-220W-ig kb jó vagyok. magasság határeset, ott is van játéktér - ha nem használ az ember spine modot és felső 120x15mm ventit, ahogy én tervezem. az a mostani 1070Ti fölé se fér be, csak az említett kártyákhoz.***
köszi mindenkinek, tényleg nem tervezem tovább kitartani az OFF-ot! vga topicban már jártam, dlss és fsr szinten is képben vagyok, inkább az érdekelt, hogy itt van-e gyakorlati tapasztalat, mert itt sok irányba szokott menni a közösség és a téma, nem pedig 3Dmark pass döntögetés megy
ui.: nem a csákánnyl van a baj, hanem a papíros kisker garival. na az senkinek nincs, az összes HA hirdetésen átmentem az elmúlt hónapban, ezért jutottam oda, hogy marad az 1070Ti. de még azon is elgondolkdtam, hogy berakok egy 5700G-t... akkor csak a film 4k 60Hz kérdés marad nyitva...
#57184, tlac
köszi, szintén hasznos új infó nekem Kodi téren. -
hoffman_
nagyúr
köszönöm!
a felbontástól nem tartok Win alatt még dgpu-val sem, de a képfrissítéstől igen. asztalon a 144Hz még menne, de alkalmazásokban nem tudom hogy viselkedhet. ha alacsonyabb felbontásra raknék játékot, akkor az vajon normálisan felskálázódna, illetve ha a natív felbontáson a natív frekit (fps-t kvázi) nem tudja a gpu/dgpu, akkor az mennyire lehet használhatlan. 60Hz esetén mondjuk VRR-t az újabb kártyák támogatnak (APU-k nem tudom), ott vajon 38fps-el élvezhető lenne-e bármi.
illetve a másik nagy félelmem a HDR. elvileg HDR600-at tud a monitor, azzal tisztában vagyok, hogy ez monitornál jelentéktelen, de kikapcsolni is éredmes? a Win hogy kezeli nektek 1660Ti és A4-5000 alatt, ha használjátok? játéknál nem érdekes, de filmnél igen.
#57170, tlac és #57171, mpierre
ezek is nagyon hasznosnak, köszönöm!
szerk.: zárhatjuk is a témát, nem akarok túl sokat offolni
igazából onnan indul az egész, hogy négy kártya van, ami befér a Ghostba gyakorlatilag, a referencia RX6800 és az EVGA Black 3070 / nv FE 3070 / Inno3D 3070. ezeknél nincs feljebb. ezek meg kvázi kaphatatlanok emberi áron vagy bárhogy. szóval marad a sub 9L házban egy 1070Ti, de mindenképp szeretnék egy mindennapi monitor cserét az SFF ház mellé. valahol összeér
-
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #57153 üzenetére
Nekem most sikerült a frászt hoznom magamra.
Beüzemel az új 3090 TI kártyát, mondom az oké hogy a 1070-hez beállított nvidia driver nem tud vele mit kezdeni, a winfosnak meg szándékosan ki van herélve a frissítő motorja (nem megyek bele a vitákba hogy miért, amúgy kolléganő minden héten a haját tépi hogy a gépen megnyitva hagyott dokumentumok és weblap oldalak egyszer csak nincsenek ott, mert a winfos frissített, ő meg nem tudja hol tartott, szóval k.pja be mikrofos), szal oké, nem értékeli a kártyát, DDU telepít, régi driver leszed, újraindít, driver kártya gyártó Asus holnapjáról letölt (mert gondolom ők csak azt ajánlják amivel letesztelték), gép újraindít, minden király, 2 db 1920x1200-as monitoromon a 4k 360 fokos videók akadás mentesen mennek, 1070 ezt nem bírta.Nu akkor jöjjön furmark.
NEM FUTOTT SEMMILYEN ÁLTALAM BEÁLLÍTOTT VGA VENTI VEZÉRLŐ PROGRAM AKTÍVAN A GÉPEN. Hardverinfo is csak szenzorra van bekapcsolva.A TUF kártya oldalán a "P" módra van állítva a kapcsoló.
Sima 1080p-s benchmark elindít, 10 sec után visít a Furmark, egér nem mozog, ESC billre nem reagál, Furmark még 10 sec után lelövi magát, látom a VGA-n a ventik:
NEM FOROGNAK!!!
Hardverinfo szerint 80 fok felett minden hőmérséklet szenzor a VGA-n...na mondom mi a tök...miért nem indulnak el terhelésre a ventik? Pedig bekapcsoláskor felpörögtek.Végül kínomban elindítom az afterburnert, látom hogy be van rajta kapcsolva egy csendes profil, ami valóban 60 fokig 10%-on tartja a VGA ventiket, majd 70 foknál már 50%-ra, 80 foknál meg 80%-ra engedi felpörögni, onnan felfele meg 100%-ra...
De még se indulnak el a ventik.
Kilövöm manuálisan ezt a profilt, na ekkor azonnal felpörögnek a ventik mert meleg van, amíg fut az afterburner. Kikapcsolom, megint leállnak a ventik.
Nem tudom mit hol állítottam el, de a 1070-esemen tuti mentek a ventik 60 fok felett...Ezután:
afterburner vissza, furmark 1080p benchmark...ventik pörögnek, csak 65 fok a VGA, de 3600 pont a benchmarkon, nézem mások 3060 kártyával értek el 6-8k-t ugynazon a teszten.Újraindítom, utána afterburnerben maxra veszem manuálisan a VGA ventit, újrafuttatom a tesztet, most már megnyugtatóbb eredményt kapok.
Szal óvatosan ezekkel a fan control progikkal.
Amúgy is érik egy teljes rendszer újrainstallálás, mert sok vackot felraktam az elmúlt 3 évben meg az SSD-n is ideje rendet rakni... -
PROTRON
addikt
Én pl a hétvégén szembesültem azzal hogy a Biosom túl régi és az alaplapi érzékelő a GTX 1070-et ismerte, azt ki tudta írni, de a RTX 3090 Ti-t, csak nvidia alkatrészként ismerte fel.
Nem merek bios frisíteni, mindig is paráztam attól hogy elrontják a programozók és nálam galibát okoz. -
PROTRON
addikt
Nu 3 évvel az eredeti munkaállomás sleeper config elkezdése után, ami félbemaradt, most jön csak az igazi meccs.
Hogy az Apollo 13 filmet idézzem amikor arról beszélnek hogy a feladat egy négyzet alakú szűrőt hatékonyan belehelyezni egy jóval kisebb és hosszabb kör alakú szűrőnek készített befogadó készülékbe...na így érzem most magam:
Ahogy most haza hoztam az Asus TUF RTX 3090 TI-t és vakarom a fejem hogy hogyan fogom a 326 mm hosszával a kis mATX házamba belepaszírozni, amibe a gigabyte gtx 1070 G1 a maga 280 miliméter hosszával is csak rutinnal beforgatva ment bele.
De legalább az elülső szekció hátfala ami a helyzetet okozza, pont jó lehet "anti-sag" rendszerré átfarigcsálni.A cél továbbra is a sleeper konfig kinézet, de most már a hangerő tuti meg lesz hozzá, egy kis coil whine-al.
Addig is a gép egyelőre rendes atx dell gépházban dolgozik, de csak holnap fogom tesztelni az új kártyát, ma már nem maradt erőm.Tudom építsem át folyadék hűtésre, mert a PCB csak 275 mm, de annyira még nem vagyok olyan profi mint itt egyesek, szal folyadék hűtéssel még nem barátkozom.
-
Zamma
őstag
válasz
punterhun #57007 üzenetére
Cirka 1,5 éve én is kb. erről az alapról indultam el, NR200 ház lett belőle.. ...ezzel a beltartalommal: 10700, Scythe Mugen PCGH, 32 gb ram, most év végén került bele egy PowerColor rx 6600 Fighter. Ez életem első dedikált kártyája '84, azaz a C64-em óta...
...ami akkor 25 ezer forintba került a Maria..., szóval Bécsben. Ennyit a mese blokkról...
Tehát ezeket néztem 1,5 éve:
- Inwin Chopin
- Asrock X300
- Minis Forum, Beelink boxok fullra készen.
Lehet, ha ma kellene vennem - és biztos nem lenne vga -, az árak miatt az utóbbikat választanám, esetleg olcsóbb gyártóktól. De a ramot, ssd-t semmiképpen sem onnan venném, hanem egyedileg. -
hoffman_
nagyúr
kicsit csaltam, mert ez még az original build, azóta már nem így néz ki, csak a frissítések nem kerültek fel. 2db slim Noctua ment az 1070Ti-ra, az L12GE is kapott egy A12x15-öt. utóbbi miatt necces a ram kérdés. amiről tudok, hogy nagyon passzosan, de elfér alatt, az az enyém vagy bármelyik borda nélküli. az alsó A12x15 kijött végül, nem nagyon volt értelme ekkora kábeltengerben. ha kicsit máshogy oldom meg a kábeleket és alul-felül lesz egy A12x15, akkor az más tészta (a flow-through-hoz a meta spine is kell). én is egy SGX450-el kezdtem, meg lehet vele oldani, de akkor az alsó venti tényleg felejtős.
igen, ez a Limestone Mk3. -
hoffman_
nagyúr
nem használok hozzá, mert szerintem azzal pont a lényeget veszíti el. ez a ház anélkül néz ki jól. ezért is szenvedek ezekkel a műanyag sz*rokkal, a tophat-et most a Louqe amúgy is bagóért szórta a cash flow gondok miatt, de nem vettem. az 5700X-en egy L12GE van, teljesen megfelel hozzá. nincs alulfeszelve, nincs húzva, PPT 80W körül megáll, játékban és R20-ban is 70 fok körül mocorog, 4.65Ghz-ig boostolo PBO Auto-n.
az 1070Ti FTW3 hűtése a legjobb léghűtés volt, amit ahhoz a kártyához csináltak, de egy deshroud ezen is javított. Halo Infinite 1080p ultra közben 60-65 fok a GPU és 70-72 a CPU jelenleg.az eredeti kérdésemet kezdem elvetni. találtam egy képet egy másik CAD rajzról, meg pár gyenge thingiverse próbálkozást. gondolkodom rajta, hogy beleásom magam a 3D tervezésbe és megcsinálom én, de valószínűleg annyi trial és error lenne a vége, hogy a műanyagszemét és idő nem érné meg. egy cablemod kábel, az etsy modok és a négy Noctua fan kb 70 ezer forint lenne, ez már annyira komikus, hogy elengedtem. lehet, hogy átköltözöm egy T1-be majd, a Ghost-be meg veszek egy PCIE NVME adaptert és ez lesz az új NAS, még ennek is több értelme van...
-
Rick4
félisten
válasz
makoss #56602 üzenetére
A hdmi kimenet egyes lábain szabványok szerinti digitális jel megy ki. Vagy vagy kép, vagy nincs kép. Olyan nincs, hogy az erős vagy gyenge, sötét vagy világos, színes vagy fakó. A kép a drivertől, videokártyától függ, egy intel cpu-ba épített vga-nak simán lehet más képe, mint egy 1070-es videokártyának.
-
makoss
veterán
Háát ez érdekes.
Megnéztem a Blu Ray bemeneten, Game csatin, de mind inkább az a helyzet, hogy gyenge a jel amit a NUC ad.
Azért bátorkodom ezt mondani, mert megnéztem a PC kábelével is, és ott sötét a kép, semmilyen képet nem látni, pedig ilyen kábelt használok: [kép]
Gondoltam is, hogy kellene egy ilyen kábel, de minek ha semmit nem látni.
Azt gyanítom, hogy a nagy gépnél a 1070-es vga erősebb jelet ad mint a NUC.
A nagy gépet mindegy hova dugom Blu Ray, Game, ugyanúgy jó. -
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56535 üzenetére
Ah, annak nem illene megfőni. R72700 & 1070 simán ment. Olyan 70 fok körül volt teteje mindkettőnek.
Ha az alaplap proci felőli oldalára tudsz tenni egy vékony ventit ami megkeveri kicsit a levegőt, akkor jobb. Csak mikor a fal mellé kellett tennem a gépet, akkor már nem volt hatékony a dolog, utána tudott hosszabb (8-10 óra) idő alatt megrekedni a meleg kicsit.
De ha azóta se kaptál jobb tippet, elsőre semmiképp se vetném el az ötletet. Ha befér a motyó, a költségvetésbe, méretileg. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
nem nagyon találok sub 10L házban 5700G teszteket. a Ghost S1-ben cserélném a Ryzen 3600-t egy 5700G-re. csak azért nem 5600X, mert sokáig tervezek AM4-en maradni és a 8 mag többet ér szerintem, ha nem játék a fő cél. TDP-re elvileg egyezik a kettő, valakinek tapasztalat 5700G hűtésben low profile CPU hűtővel? a 3600 kis tuning mellett alulfeszelés mellett jól használható teljesen top hat nélkül is.
egy 1070Ti van mellette most alulfeszelve, majd egy 7xxx Radeon lesz a következő, az iGPU csak tartalék, de mindenképp szeretném, ezért nem 5800X-ra esett a választásom.
-
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #55450 üzenetére
Igen, én fújtam le + ment rá egy lakkréteg. Egyszerű szétszedni, kibeleztem belőle a kábeleket és a venticsatlakozókat, majd lefújás/lakkozás után, már szárazon mentek vissza a cuccok a keretbe.
Mindenképpen fehér videokártyát szerettem volna a fehér NR200P házamba, mivel ez edzett üveg oldalpanellel lesz használva a gép. De csak az ASUS GTX 1070-esét találtam fehérben, viszont nekem már volt itthon egy Sapphire RX580-as feketében, és teljesítményben nekem a mai napig elég (FHD felbontásra, 75 Hz-es IPS monitoron játékra viszi azt az 1 játékot - War Thunder- közel maximum grafikán, amivel játszok). A processzorhűtőt is fehérre módosítottam, egy Big Shuriken 3 hűtőt vettem hozzá + rá egy azonos márkájú fehér 120-as ventit, így passzolni fog az összképbe. Szeptemberben fog elkezdeni formát ölteni a gépe, akkor majd lesznek róla fotók is. Majd a tápkábeleket is cserélni fogom fehérre. A felső ventik és a RAM-ok RGB-esek lesznek, fehéres fényre beállítva
Ez az elképzelésem -
Sub-S
senior tag
Hogyan sikerült arra a következtetésre jutni a lentiek alapján hogy a 10600 peak 200 körül lehet?
Mert nem is abból indulsz ki hogy anandtechnél 10600K peakre 131W-ot írnak hanem abból hogy 10700-nál 214 szerepel? Jesszuska... -
Francia91
veterán
válasz
Gergello #54717 üzenetére
Nálam menne a gép 0-24-ben, bár nem a hálószobában lenne elhelyezve, hanem a nappaliban. Júnusban talán megtudom hozzá venni a procit, tápot és SSD-t, videokártyát meg kérek kölcsön, összerakni a gépet, és meglesem, hogy szólni fog-e az alaplap vagy sem. Mert akkor inkább ezt az alaplapot használnám, mint a fapados AsRock B550M-HDV-t (igaz, hogy nem maradandót kell faragni hozzá, és minimálisat, de csak jobban preferálom az olyan lapot, amiben WIFI is van). PCIe 4.0 nem izgat, az RX580 8 GB-nak vagy a GTX 1070 8 GB-nak bőven jó a 3.0-ás
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
GTX 1070 8 Gb vagy Sapphire RX580 8 Gb fog menni a gépbe, valamint a PCIe 3.0 SSD sebesség nekem bőven megfelelő volt. Így nincs azzal baj, ha "csak" 3.0-ás. A Micro ATX-es B550-es lapomon is csak 1 db M.2 slot van
A B550-es lapomon viszont 4 pines a CPU +12 V csatlakozó (amit vettem most ITX-es B450-es deszkát, azon 8 pin-es). Ettől függetlenül gondolom simán el kéne bírnia egy 5600X-es procival, vagy netán egy 5800X-szel -
Francia91
veterán
válasz
PROTRON #54643 üzenetére
Igazából nemtudom, hogy kell-e majd komolyabb VGA. Egyedül a War Thunder, amire jobban kell a VGA, azt pedig a korábbi Sapphire RX580 8 GB-om FHD-ban gyönyörűen meghajtotta közel a maximális beállításokhoz. Egy 27"-os ASUS IPS monitorom van FHD felbontással, és 75 Hz-es képfrissítéssel. Nincs igényem sem a nagyobb felbontásra, sem a nagyobb képfrissítésre, így ehhez a monitorhoz igazodok, és alapozok. Mással nem játszok, talán még a GTA V, de az RX580 azt is vitte FHD-ban 75 Hz-en röccenés nélkül, közel a maximális beállításokhoz. Amire kell még, Inventor, TopSolid és LightRoom, valamint Vegas Pro, de a két játék ezeknél több GPU erőt igényel.
Így igazából meggondolandó még, hogy a 1070 8 GB/RX580 8 GB-nél erősebb kártya kell-e nekem a későbbiekben
És ha jól olvasgatok, kalkulálok, ehhez talán az 550 W-os is elég lehet -
Francia91
veterán
Következő vétel az NR200P házba a tápegység lenne. tudom, hogy SFX-L is belemegy, de sima SFX-nek jobban örülnék. Ezért ezt néztem ki. EVGA tápokról nem hallottam eddig rosszat. 650W teljesítményt azért néztem ki, mert legalább egy Ryzen 3800X kerülne a gépbe, vagy egy 5800X, egy RX580 8 Gb vagy egy GTX 1070 8GB társaságában. Van valakinek tapasztalata ezzel a táppal, érdemes lehet venni ITX konfigba?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54305 üzenetére
a Sapphire ház nekem túl csicsa, főleg az orra, de a videókaris tipp értékes, köszi mindenképp. néztem anno pár tesztet, egész jól sikerült ez a collab. nekem is így néz ki az EVGA 1070Ti kb 2db A12x15-el csak harmad ilyen vékony, meg kicsit melegebb hehe.
-
PROTRON
addikt
Nekem az EVGA P2(platinum) 1000-el van ilyen gondom. A jelenlegi konfigomban az 1k-ra méretezett egység ventije soha az életben nem kapcsol be egy sima GTX 1070-el a fedélzeten amíg nem sikerül beszereznem a tervezett erősebb gpu-t.
Viszont amikor elérné a határhőmérsékletet, olyan venti van benne aminek túl nagy az induló árama és emiatt nem tud elindulni, pedig el akarna csak pont a határon nem kap elég feszt alapbeállításon. Emiatt folyamat kattog, ami ugye nem is tesz jót neki. Ha ilyenkor újraindítom az egész PC-t, akkor rendesen fel is pörög, hisz belül elérte a határhőmérsékletet és indításkor megkapja a feszt, aztán leáll és magától sose indulna be ezen a terhelésen.
Viszont nem rakhatom fix forgásra se, mert olyan hangereje van a motornak, hogy azthittem először hogy valaki a lakásom előtt bekapcsolt egy porszívót.
Utolsó darab volt féláron akciózva a boltban, valszeg 4-5 évet állhatott a raktárban.
Nem merem visszaküldeni gariztatni hogy cseréljenek ventit, mert egyébként teszi a dolgát és ugye a 1070-emmel nem pörgeti a ventijét zal csendes.
De ha meg gariztatom attól félek ráfogják hogy nem tudják cserélni a ventit és vagy visszaküldik ugyanígy, vagy refund, ami akciós összegért tuti nem kapok ilyen minőséget...kellett nekem spórolni azon a 4k hufon black fridaykor, annyival lett volna drágább egy Enermax 1050-es egység, ráadásul annak a hátán van watt meter... -
hoffman_
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz
mpierre #53258 üzenetére
Képet vagy megse törtélt!!
Sorry not sorry, de az adatlapodon lévő leírásod alapján szegényke beleőrül a tétlenségbe.
Oké hogy én is megalázom a saját 10940x procit az 1 szem 1070-es VGA-val, de nekem tervben van a pcie sávok rendes kihasználása.
BTW ha csak a proci magok képességeit nézzük kidobott pénz a konkurensekhez képest.Nyugtass meg hogy legalább a dizájnra ügyeltél.
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #53246 üzenetére
Pedig én biza a Silverstone mellé tenném a voksot.
SST-ST45SF V3.0 80 PLUS Bronze - 70 Eur
SST-SX500-G v1.1 SFX Netzteil 80 PLUS Gold, modular - 112 Eur (kb +35 eur a szállítás +áfa)
De ha mindenáron platinum kell, akkor a Corsair 450 Platinum az beleférhet a keretbe vagy úgy +30%-ért a Seasonic Prime Fanless sorozatból vagy Silverstone Nightjar?A 450-es Seasonic itthon is szokott lenni.
Ha félpasszív akkor meg inkább az sx500-g. Annak se hallottam még a hangját (r7-2700+gtx 1070) A 450-esből pedig a v2 verzió megy a másik gépben, az is csendes számomra.De ez a kicsi is, energia hatékony meg olcsó is? Tudod... ebből kettőt választhatsz, szerintem.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52967 üzenetére
A fenti konfig már összekészítés alatt áll, majd a következőre tényleg megfontolandó.
Egy 11400-assal tényleg jó párosítás lehet.Amit viszont nem tudok felfogni:
Asrocknak (meg a többinek is ) kisujj gyakorlat lenne ebből bővíthető változatot kiadni. Egy H*70-es csipset gyakorlatilag hihetetlen pazarlás, az egy dolog hogy a lehetőségek 70%-át amúgyse használják ki a felhasználók, de hogy előre le is húzzák őket az alaplapról az durva.
Simán megtehetnék hogy meghagyják pl a x16-os PCIe slotot és lehessen hozzá rendelni olyan "fedlapot" előlappal, ami gyakorlatilag megduplázza az egész cucc méretét és riser kábellel szépen elférne egy vékonyabb VGA.
Meg persze a mobil munkaállomásokhoz hasonlóan dupla töltővel történhetne a tápellátás, aminek a controlja persze közösítésre kerülhet.
Tudom a 1070-es Galax Katana-ból nincs sok a piacon, de attól még lehetne erre törekedni. -
Seep
senior tag
Szerintetek melyik most a legjobb mATX lap ? Itx hazba lesz.
AM4 vs 1200? 5600x vs 10700k? Csak jatek, net, kis programozas. Valoszinuleg 550 vagy 560 csipszet. 2 x m.2 szlot kell. eleg 2 ram. Wifi nem fontos.
-
vtomi2
őstag
válasz
Chaser #52029 üzenetére
Engem nem zavar az 50-60 fok, nem fog gyorsabban megdögleni a szilikon mint 20-30-on. Mondjuk 80 fölé már nem engedném. Egy jobb hűtésű kártyára 120x25-ös ventik brutálisak nekem a 1070 egy arctic mono + egy 120-as venti 5-600 rpm-en némán ment max oc-n 55-60 fokon.
Burkolatot meg bonthatod, akkor ugrik a gari, ha bizonyírsák, hogy azért ment tönkre, mert eltávolítottad a burkolatot (ami lehetetlen feladat szerintem), megemlegeted a fogyasztóvédelmet, meg pár paragrafust, és megoldják
-
Chaser
legenda
isk47 vagy valami ilyen az befér, arról láttam tegnap yt-on videót
vrm/táp meg elvitte a 4750g-t, intel verziónál meg a 10700-est - persze nem koppos órajeleken, oda táp és hűtés is kevés -
nem rosszak ezek ennyiért, csak amd oldalon kb semmi értelmeset nem kapni apu címszó alatt, max nagyítóval vadászva és/vagy drágán -
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Kinek van még Raijintek Ophion-ja?
Az alap, kisebb verziót használom 2+ éve, most fejlesztek, cpu-t és tápot, 1-2 kérdésem lenne hűtéssel.Főleg, hogy a 2x 120 as fenti ventit hogy állítsam be. Most mindkettő exhaust (ki)
1 darab slim 120-as alul pedig intake (be)
CPU hűtés Wraith Spire ( a jobbik AMD-s gyári) - eddig minimális oc-vel, 1,35 V-on ment, de mintha sok lenne.Corsair SF450, Ryzen 5 2600, Gtx 1070
Üdv,
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok! A közeljövőben szeretnék egy új konfigot összeállítani. Nekem manapság nagyon megtetszett az itx vonal. Az inwin a1 számomra egy rendkívül szimpatikus ház volna. A kérdéseim a következők lennének:
Gamer pc lenne, erre is ideális lehet egy ilyen méretű konfig?
Példának okáért vegyünk egy i7 10700, rtx 3060ti kombót, ez megsül egy ilyen konfigurációban, vagy használható?
A válaszokat előre is köszönöm! -
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51346 üzenetére
Jaja ezért is akarok majd valamikor custom vizet, AIO-kban nem hiszek. Akkor már inkább Prosiphon Elite [link], csak azt még senki nem tesztelte intel HEDT-re, mert derogál nekik(legyőzetett és halott platformmal nem akarnak foglalkozni a profik, minden másra ott a mastercard...vagyis a Tr).
Ezt a hűtőt ugye TrX-re fejlesztették, ami még nagyobb kupakkal rendelkezik, ezért pl 1151-es proci esetében nem tudja elvezetni a hőt.
Mármint durva hogy a legfullosabb TRX procit 90-95 fokon tartja 32 mag OC során ahol az AIO-K labdába se rúgnak, de egy sima 10700k meg throtlingol mert 100 fokra felmegy.Megint megnéztem, 80-83 fokon maradt R23 alatt, 18696 pont és a proci önmagában 213 Wot vett fel a tápegységből a hwinfo szerint alap beállításokon, semmit sem állítgattam még rajta. Valszeg némi udvervolt-al tudnék nyeri pár fokot, de FPU alatt nem hiszem hogy elég lenne, oda ahogy írod kevés a Mega. Azért nem fogom benne hagyni a prociban a teljesítményt, meg lesz ez oldva.
Najó ennyi offtopic már tényleg elég volt, bár szigorúan véve Asrock-nak is van lga2066-os mini-itx lapja.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kowi84 #50833 üzenetére
nem lesz baj.
én egy Ryzen 3600-al és egy 1070Ti-al elvagyok így: [link]valószínűleg a Ben Nevis is elegendő, az alaplap feletti levegőt megmozgatja az is. szerk.: a be quiet pici igazítása nem jelentene gondot. small form factor mezőnyben előszeretetettel "idomítják" picit a bordákat, nem nagyon olvastam még defektről, ha elővigyázatos az ember és csak keveset korrigál.
sima ügy
ui.: én mostanában nagyon csípem a LP hűtőket és egyébként a kereszthuzattól is el lehet térni, kísérletezhetsz a "negatív-nyomással" is, nekem pl. jobban működik. a Core v1 mondjuk picit más tészta. mindkettővel jó leszel, talán a Ben Nevis-sel mennék.
vagy ha esetleg van időd/kereted, vedd meg mindkettőt. tesztelj egy szombat délutánt és küldd vissza, amelyik nem tetszett annyira. -
kotibor
tag
válasz
#16939776 #50753 üzenetére
Ezt is köszönöm :-)
Ezt a 134W-ot nem is tudtam, a matekban jól fog jönni ez az infó.
A ventim nem áll le, minimum terhelésnél is pörög [link] ezzel nincs szerencsére gond.Viszont egy kis matekban kérem a segítséget:
egy (10400-10600) kaliberül proci, ami max 134W-ot harap (28mp ig), 1 db ssd, 2 db ram modul (cca 40W) az összesen legyen 180W.
450-es fent linkelt, jó minőségű táppal hány wattos Vga-t tudok max megtáplálni?Számításaim szerint 200-230W-ig simán elmehetek, ti mit gondoltok?
Ha ez a keret érték wattban meg van, akkor tudok típus alapján belőni valamint.
(jelenleg 150W elméleti maxos GTX 1070-van) -
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #50653 üzenetére
masszívabb felhasználás lesz
láttam egy videót ahol belehackelt a srác talán egy 1070ti-t is
sfx tápot pattintott bele, úgy felülre elfért még egy venti - azt a részt moddolta -
túl nagy étvágyú vga-t semmiképp nem akarok bele - passzív 1650 lett volna, de eltűntek, majd a következő genes 70w körüli vga lenne végleges -
nekem a többi itx ház az vagy hodály, vagy aránytalan, a "kockáknak" is mindenhez van köze csak kockához nem legtöbbször, egy lapjára fektetett téglatest szinte mind
sok értelmét annak nem látom, ha az asztal alapterületéből sokat elvesz -
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #50426 üzenetére
akartam kérni, hogy dobj már erre egy linket, de basszus tényleg, van 2ezer huf diffi... ha nem használtam, szuper áron vettem volna a 600PT-t, akkor most szívnám a fogam
nekem az R5 3600 és 1070Ti mellett meg se nyikkan az SF600, a harisányozz kábeleket pedig nem tudom eléggé magasztalni, ég és föld a Ghost-ban szerelni.
na de a lényeg, az széria, pláne a nagyobbak, valóban megérik az árukat és nem csodálom a neten kialakult rajongást irántuk.
-
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #49823 üzenetére
GTX 1650 még a 970 szintjét se hozza, én olyan GTX 1070 körüli LP kártyára gondoltam. Az Ampere-ből szerintem simán ki is jönne egy 75W-os változtat, raknék rá egy passzív bordát, a CPU oldalra egy Rajintek Pallas (lehet az is passzívan), menne a ház tetjére egy 14-es venti oszt jónapot.
2,5-es meghajtók??
M.2-essel tolom már egy ideje.
-
törölt tag
válasz
VinoRosso #49812 üzenetére
teljes magassagunak latom a helyet. mintha a kartya feletti csavar valami takarolemezt kene tartson.
a kartya lp, de nincs meg a megtamasztasa felul, nem?
szerk: talan nem is lp, csak a szog miatt latszik ugy. sztem lp kartyaknal nem szokott maga a kartya az elolapnal magasabbra nyulni.ja, nem lp. giga 1070 itx.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
a hét végére terveztem, de nem bírtam kivárni, tegnap éjjel ugye megjött a Ghost, ma ráment a napom, hogy végre belakjam ennyi idő és tervezés után.
Loque Ghost S1 Mk III
MSI B550I Gaming Edge
Ryzen 5 3600 - 4.0GHz all core @1,175V
Nocta NH-L12 GE
Noctua NF-A12x15
EVGA 1070Ti FTW2
HyperX Fury 2x8GB 3600MHz CL18
Corsair SF600 Platinum
A-Data SX8200 Pro 1TB nvme
Toshiba L200 2TB sata3a képek nyilván nem adják vissza, de ez egy 4 órás szerelés volt és még 1 óra elment a szépítgetésre a végén. sejtettem, hogy pepecs lesz, de azt nem, hogy ennyire. ezzel együtt is egészen jól szerelhető ez a ház, csak meg kellett ismerni, a következő kör már jóval kevesebb lenne.
a hőfokok kompromisszumosak, a méretből adódóan érhető módon. az 1070Ti alapon 50-56 fok között teker, ami érdekes, mert még a nagyobb házam után viszonylag meleg H200i-ben sem volt ennyi, pedig most kap alul aktív hűtést direktben. valószínűleg a kis hely, plusz a meleg CPU oldal ennyire felfűti. a proci alulfeszelve 1,175V@4GHz-en három kör Cinebench-et 87 fokkal húz ki, idle 46-60 között mászkál. Prime95 Small FFT 20 per alatt 70-75 között volt. nagyon nem azt hozza a Ryzen 2nd gen, mint vártam, még a végén lecserélem egy 2700X-re...
egy 120mm ventin gondolkodom a gyári 92mm Nocuta helyett, csak akkor VLP RAM kellene mellé, azt egyelőre hanyagolnám. játéktesztek és GPU alulfeszelés még hátra van. hangban meglepően jól működik. egyedül a vinyót fogom megsütni, annak nem való a 40-42 fok... még agyalok rajta, a táp mögött sütő neki sajnos
-
Ferell84
tag
Sziasztok!
Újonc vagyok a témában de nagyon megtetszettek ezek a kis cipősdobozkák
Aztán gondoltam a tö...m kivanmár a laptoppal úgyhogy belefogtam egy kis ITX konfig építésbe.
A választásom a Kolink Rocketre esett ami amúgy szerintem nem rossz kis ház hátha kedvet kap még valaki hozzá. Bár látom volt már a csoportban páraknak negatív tapasztalattal is.
Spec(ami a lényeg):
Asrock Z390 PhantomGaming ITX
Intel i5-9600KF
EVGA 1070 FTW
Black Ridge 2 ventivel (Noctua A9 belül+ Noctua A12 kívül)
Na ugye itt jön a lényeg (meg a homemade barkácsolás) ez nem igazán az ideális méret procihűtőmagasságügyileg.
Úgyhogy a képeken látható módon sikerült megoldani a problémát egy kis házbővítéssel.
Amúgy hőfokok tekintetében amire én használom(munka miatt videó renderelés hébe hóba egy kis siege új COD némi GTA) minimális alulfeszeléssel 50-55 kok körül mozog a proci a vga 50-60 között. -
kzoltann
aktív tag
Berendeltem végül egy k55 házat (aluminium side panelekkel).
Most a kis 4-4.5 literes K39 van, ha sokkal sokkal nagyobbnak érzem (tehát megbukik a hátizsák teszten) a K55-t akkor nem költözök át bele.SFX Táp kérdés, mit ajánlanátok (ryzen 3600, x570 lap, 1080ti-re cserelnem a vga-t 1070-rol)?
Amiket néztem
Corsair SF600 Gold - kb 45k
Corsair SF600 Platinum - 140-150eur (50k+)
EVGA 650 GM - 35-37k
Ára miatt az EVGA felé hajlok. Tesztek alapján azt irtak, hogy azt vedd az SF600 gold és EVGA közül ami locally neked olcsobb. -
GIGABYTE GeForce GTX 1070 Mini ITX és RX 570 Pulse ITX (az van most) között van valami árban nagyjából féltávon, ami még ár-érték arányban is jónak mondható?
-
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok!
Ház: RAIJINTEK Metis Plus
GPU: GIGABYTE GTX 1070 Mini ITX
Jól megférnek egymásban?
Minden alap órajelen üzemelne.
Proci az Ryzen5 2600 vagy i5 9400f gyári coolelrel.
-
kotibor
tag
Direkt terveztem így, jó egy éve az előző is ilyen elrendezésű volt, de az más cooler volt.
Hűvös levegőt tol a táp felé, ha lefele nézne akkor egymástól elszívnák a levegőt :-). 30 fok körül van a cpu idle állapotban, 8-900 rpm-re leszabályozva folyamatos hűvös levegő "mozgatás" van, mind a 4 mag (8 szál) 100%-os terhelése mellett sem ugrik nagyon 60 fok fölé. A kialakításhoz felhasználtam az eredeti felfogatás talpát, ott 51x51-es hálóban furatokkal láttam el, eredeti hátlapi rögzítő felhasználásával csavarok tőnél való meneteltávolítása után, jó kis játék volt a 4 anyag betekerése.
Vga a mostani gépemből egy mini félpasszív giga 1070 GTX kerül, de mehetett volna egy hosszabb és gyengébb is...de ez van itthon.
A jó kis i7 4770K meg eladó sorba fog kerülni, az a terv, hogy ez lesz a fő gép, amire kell (Excel, 3 monitor mese nézés, néha game) meg ez is jó lesz, csöndben, némán.Az OC sem kizárt, szorzómentes a cucc :-).
-
kotibor
tag
Sziasztok,
Pico PSU / Panel tápegység témában ki tudna segíteni, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Kis fogyasztású ITX konfigot szeretnék egy hangtalan táppal meghajtani, de mielőtt berendelnék valami használhatatlan dolgot gondoltam rákérdezek itt is.
Konfig elvi maximális fogyasztás cca. 60-70W.
- a panel táp teljesen néma, nincs zizegés?
- nem kell hűteni?
- tartós, tehát évekig bírja?
- külföldről rendeljem vagy van valaki aki Mo. is foglalkozik ilyenekkel?ill.
- tervben van egy egy hasonló táppal a konfig alá egy gtx 1070 vga (elvi max cca 150W) beépítése is, ilyenkor a 12V-os molex ágak terhelhetőek? (75W Pci-e sínből szedi ki, másik felét meg 1-1 4pine-es molex). Ebben az esetben egy 250W-os pico, 240W-os adapterrel elbírná?KÖszönöm
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok, céges célokra szeretnék egy streaming pc-t építeni, s nagyon fontos lenne a kis méret, a jó hordozhatóság, ezért gonoltam a Mini-ITX formátumra. Jó lenne egy felül fogantyús ház. Egy i7-8700-as proci lenne benne, 2x8GB RAM-mal. Ami tovább szűkít, hogy az esetleges azonnali utómunka miatt szuper lenne, ha beleférne egy 1070-es vagy akár egy 1070TI VGA is. Utóbbi 3 slotos, szóval erre kevés reményt táplálok. Az alaplapon legalább 3 USB3-as csatoló szükséges, melyik közül legalább kettő külön USB-controlleren kell legyen.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47815 üzenetére
A40 volt a terv de a zotac nagyon hangos volt az előtte lévő 1070-hez képest. Sajnos a zotacnak nincs 0dBm módja. A mostani kártyának van. Ezért akkor ha már A4 nem nagyon van a Rocket pedig nekem "kényelmetlen" volt építés szempontjából. Ebbe minden elfért.
Ha lesz alkalmam egy tesztre vissza rakom a zotac kártyát.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #47757 üzenetére
de, stimmel.
ez majdnem 24l. (mod: igaz letezik ennel [kisebb ATX haz] is)
a dual socket lapom 44l-es hazban vanes ott is sokat pang a levego
(igaz a ryzen 1700 + 1070 mini egy 5literesben)
egyebkent maga a dizajn nekem tetszik, de ha allitott kucko, akkor a nemreg is emlegetett fortress mini vagy akar egy DSE Breathe a befuto nalam.
-
törölt tag
válasz
shteer #47615 üzenetére
en 450 platinumot vettem jakciosan, az sg05-be felfele forditva tettem be es amig csak desktop uzemmod megy, addig meg sem nyikkan a 1070 mini (ami ilyenkor szinten passziv) es ryzen 1700 mellett, de par perc forditas alatt sem indul be. nagyon elegedett vagyok vele en is. eleinte sajnaltam h ilyen nagy hazba kell koltoznom, de jo lett
-
törölt tag
válasz
Crabface #47324 üzenetére
Ezek az apró házak 1070-ig bezárólag képesek optimálisan működni. 1080ti custom ahhoz hogy kifussa magát - a TDP legyen a korlátozó ne a GPU hőmérséklete - legalább egy 120mm-es 1200-1500-at forgó ventilátorra kell számolni úgy hogy a levegő belépő/áramlási/kilépő keresztmetszete lehetőleg ne legyen kisebb mint a ventilátor keresztmetszetének a 70-80%-a.
Erre kellene törekedni, vagy visszaváltani egy alacsonyabb TDP-s kártyára. -
Crabface
senior tag
válasz
AxBattler #47323 üzenetére
Gigabyte 1070 Mini volt eredetileg a konfigban ezt váltotta a Zotac 1080ti Mini. A turbolencia az ami a legzavaróbb, hőmérsékletet undervoltal sikerült némiképp mérsékelni. Gondolom az nem segít a 1080ti-nek, hogy négy oldalról szellőzésmentes fal veszi körbe pár mm-re. Ezért is gondolkozom a "szendvics" házra váltáson.
-
vtomi2
őstag
válasz
Iginotus #46770 üzenetére
Pont kerestem, hogy bele-e férne az acceleor twin a metisbe, és a te írásod dobta ki
Nekem 1070-en volt mono, és 600-800rpm-es eLoop ventivel 50-55 fokon tudta tartani maxon járatva. Az volt a trükk, hogy mind a 2 oldalon a vga magasságában vágtam lyukat az oldalpanelbe, és így a meleg rögtön távozott nem rekedt meg. Próbáld meg oldalpanelek nélkül, és ha javul, akkor azt is megvagdoshatod
Még 1 házamban se volt ilyen jóll megoldva a vga hűtése, viszont a procival szenvedtem rendesen, 120-as AIO lett a vége, így ment 4,6ghz-n a 4790k tűrhető hangerővel terhelve, idle csak a pumpa zúgása zavart.
-
Speed®
titán
válasz
Fred23 #46733 üzenetére
117mm a PCBtől. szóval ebből vond le a kupakig mérhető távot.
Single slot VGA..létezik 1070 is (Katana), de 1650 a reális max.
Persze moddinggal és riserrel lehet ügyködni, kérdés megéri-e.
Nálam tervben van a moddingolás, év végére talán elkészülök.
A 4860EQ kap egy AF Heidit, egy 1050TI meg a Tr HR-03GTt,
ha sikerül úgy meghajlítanom, ahogyan az elképzelés igényli.. -
válasz
Mclovin #45932 üzenetére
Nekem egy Node 202-ben van kb. ugyanez.
1070 + M.2 SSD + egy 2.5-es HDD.Oldalára állítva a monitor mögött.
Egyedül a CPU-n pörög a 92-es venti ~500-on a fal felé fordítva.Vagy ha tetszik a forma, én egy Xigmatek Nebula-ból költöztem át, abban elfér az ATX táp, és a 3.5-es HDD.
Annyi a trükk, hogy egy műanyag pöcköt le kell csavarozni a belsejéből és hosszabb VGA is elfér. -
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Minél kompaktabb méretű ITX házat keresnék, ami fogad egy 1070-t (24cm) és még hűthető is lenne benne. Lenne még bele egy 3.5 HDD (bár ezt tudnám cserélni 2.5-s méretre) és egy 2.5 SSD (ezt is cserélhetem akár m2-re). Jó lenne ha fogadna ATX tápot (160mm hosszú), de ha csak SFX megy bele, az sem baj. Eddig talán a Silverstone SG13 a legszimpibb, bár itt tápot fixen cserélni kéne, meg a HDD/SSD egyikét.
Valakinek még lenne esetleg javaslata ezen kívül?
-
flashpointer
őstag
aktualis lett a tapcsere es gondoltam ranezek az SFX meretre miujsag mert sosem art ha nem tolti ki a gep a fel szobat, ugy vettem eszre hatalmasat fejlodtek az elmult evekben, tudnatok ajanlani ezekkel az elvarasokkal:
-modular
-felpassziv uzem
-ventivel is nagyon csendes (kb semennyire nem hallhato, nappaliban van a pc)
-i7 nonK proci + gtx 1070 meg a tobbi szokasos, 1 HDD 1 ssd meg 1 M2, esetleg a jovobeni fejlesztes miatt meg annyi hogy max egy K proci tuning nelkul, de a videokari kategoriaja marad ebben a fogyasztasban, elvileg egy 450-es tapnak is eleg kellene legyen.
ezeket neztem ki es olvastam hogy nem rosszak:-corsair F600 platinum (csak 10 euroval dragabb mint a 450)
-Thermaltake Toughpower SFX 450W (600?, habar az mar anniy mint az elozo es az tovabb nem kapcsol ventit)
-Enermax Revolution SFX 650W 80 PLUS Gold PSU (ez a legkedvezobb aru)
-EVGA Supernova 650 GM (ez jo draga es most is evga van ami ciripel, szoval kellemetlen meglepetes lenne ha ezis...)de nyitott vagyok masra is : )
-
CSB29
aktív tag
Raijintek Ophion pozitívumok:
1, Az ár korrekt 38-39 ezer körül vehető, sztem ez csak feljebb mert külföldön EUR/GBP árak alapján 40-50 körül van. PCI-e riser van az árban előre beszerelve. Nem vagyok szakértő, de jó anyaggal van bevonva.
2, Anyag főleg alu, nem is emlékszem, hogy lenne benne műanyag. Egyébként pedig dupla edzett üveg. Később talán lesz perforált alu, ami nyilván sokkal strapabíróbb és jobb a szellőzése. Méretben ideális és jól is néz ki. Nagyobb mint a DAN A4 és társai, de cserébe + 2 normál méretű venti befér, ami szerintem elengedhetetlen.
3, Annak ellenére, hogy üveg, elég jó a szellőzése, mert elég hely van az oldallapok és az üveg között. Akinek nem tetszik, vagy a por miatt aggódik, talál szivacs szerű csíkokat, amiket berakhat a lapok közé porszűrő címén. Egyébként a felső tető és alul az alaplap alatti venti mágneses porszűrős, rém egyszerű takarítani.
2 db static pressure 120x25 ventit ajánlok a tetejére, mert a porszűrőn ki kell tolni a levegőt. Itt nálam a Be Quiet Pure Wings 2 nem biztos, hogy jó választás volt, de ennek még utána kérdezek. Alulra slim 120x15 intake a jó, pont az itx lapra, meg a CPU bordára fúj (vagyis ezt ajánlanám). Itt nem sok lehetőség van, ha nem érdekel a szín, csak a hang meg a teljesítmény, akkor Noctua all the way.4, ATX tápot is fogad. 140-150 mm max, de modulárisat mernék csak beletenni. Én itt spórolnék, mert az SFX tápok között vannak nagyon jók (pl. Corsair SF450, vagy nagyobb), de drágák. ATX tápok halkabbak is általában a nagyobb venti miatt.
5, ITX alaplapból legalább közép kat. (pl. B450) ajánlott minimum 1 db m.2 foglalattal (mert 2,5" csak 1 hely van + 1 gettó). Továbbá figyelni kell a fan header számára és elosztására. Nekem kellett egy 1000-1500 ft-os pwm venti elosztó Asrock Fatal1ty B450 laphoz.
6, AMD konfigot azért ajánlom, mert pl. a gyári AMD wraith hűtők elegek akár OC-val is. Nekem csak Ryzen 3 1200 van. 1,35 V @ 3,8ghz. Viszont megszereztem hozzá a ledes Wraith Spire hűtőt, ami nem annyira hangos és baromi jól néz ki. Játék alatt ~50C, Prime 95 alatt ~70-75C - de nem túl magas fordulaton, ezt még tudnám hangerő ellenében javítani. Ha jön az új Ryzen 3xxx nyáron majd valószínű cserélem a procit, de a hűtő tökéletes. Tudom ajánlani. Intelhez nem használnék gyárit, esetleg i3-i5- hez oc nélkül. Egyébként mindenki talál magának megfelelőt a limit szerint (pl. Noctua NHl9 AM4/INTEL - ezt korábban használtam, 10/10 hang és teljesítmény, 2/10 szín)
7, Videokártya elég sokrétű lehet hosszban és vastagságban is. Mellette jó a hűtése is, mert az egész majdnem felének a légszállításához hozzájut. Határ a csillagos ég. Illetve a tápod, meg kb. 2,5 slot. Az üveg helyett itt viszont jó lenne a sima perforált oldal, főleg a hagyományos 2-3x ventis kártyáknak. Úgyse látod ezt az oldalt (vagy a másikat, ha neked fordítva van). Nálam Zotac GTX 1070 mini van, alacsony fordulatszámon, mert a hangra gyúrok. Egy sokkal nagyobb, halkabb kártya jobb ötlet lett volna, de ennek is elég max terhelésen a 60-70% (ha nincs kimaszolva, akkor meg 40-50%) körül fan profile, hogy még ne vegyen vissza. OC lehetőség van, én nem élek vele még.
Nagyjából ennyi jut most eszembe, kérdésre szívesen válaszolok. Gondolom nem a high end userek akarnak ITX házat venni i9 procikkal, gémereknek meg tudom ajánlani, főleg AM4 konfigban.
-
CSB29
aktív tag
-
Beholder1988
csendes tag
A következő build köré szeretnék egy mini itx vagy micro atx házat építeni.
CPU: i3-8100
Ram: 2x8gb 3000mhz ddr4 corsair red lpx
GPU: GTX 1070 msi (279 x 140 x 42 mm)
Táp: Corsair VS 550
Háttértár: 1 TB WDezex és egy 250 gb-os samsung evo 850A Thermaltake Core V21 és a Thermaltake Core V1 mini gépházat néztem ki magamnak.
Az utóbbi, kisebbik házhoz kompatibilis a jelenlegi [tápom]?Alaplapokban és hűtésben nem nagyon vagyok jártas.
A későbbiekben szeretnék majd plusz 2 db memória modult belerakni, amihez az itx lapok már kevesek, illetve ha kevésnek fog bizonyulni az i3 akkor majd egy combos i7-re cserélném.
Mit tanácsoltok? Ha veszek egy 3xx-es lapot abba belemennek a 9xxx-es CPU-k? Ha igen, akkor melyik lapot érdemes választanom?Zseton
Max 40-45k van az alaplapra és 15k a procihűtőre.A processzor tuning nem opció. A ramot szeretném egyedül a magasabb órajelen járatni és a processzornál csak a feszültséget szeretném beállítani a tökéletes hőmérséklet miatt.
-
Archttila
veterán
Úgy, hogy bár a szívem csücske a ház az én konfigomhoz (hogy is mondjam) kicsit minidig is feleslegesen nagynak tartottam. Decemberbe leszállingóztam a középkategóriába
eladtam jó pénzért az Intelt és vettem egy 6/12-es Ryzen 2600-tot amit feltoltam 4GHz-re. Idén rájöttem, hogy már erre sincs szükségem így Január elsején deaktiváltam BIOS-ban az OC profilt, szóval most alapórajelen megy a CPU amivel teljesen elégedett vagyok.
(idle 300-400 RPM CPU-n a venti) Jövőhéten ha elviszik a 1070-et akkor beruházok egy új VGA-ba, történetesen egy 2060-ba de ennyi, utána évekig megint nyugi van...
Szóval úgy vagyok vele, hogy inkább a ház legyen pici és mutatós, na és és különben is, nekem mindig is nagyon tetszett ez az elrendezés. A design meg...
Köszönöm az ajánlást, utána fogok nézni!
szerk.: mondtam már, hogy anyámnak vettem egy Metis-t?
-
DanielLong
senior tag
válasz
Speed® #44995 üzenetére
Az RTX 2060 az 1070Ti szint, nem sima 1070, így nem éri utol a Vega56. Értem, hogy csak kb +8% van csak köztük, de akkor is jobban bízom az RTX-ben, főleg, hogy a kisebb fogyasztása miatt nem kéne visszavennem az órajeleit sem.
Árakat illetően meg szerintem nem lesz +50k a difi. Kb 140k környékére jósolom az RTX-et, a Vega meg 130k talán. Igazából ezek után csodálnám mondjuk, ha nem csökkentene árat az AMD, mert így nem lesznek versenyképesek.SSD kérdéshez: csak nem Hynix PC300-ad van neked is?
Nálam ilyen van a gépben, 42-45 fok körül mozog, szépen működik.
-
MSI GeForce RTX 2070 AERO ITX 8GB GDDR6 beárazva ~ 185k HUF
Nem tűnik túlárazottnak, teljesítményével arányosan kerül többe a GTX 1070-nél.
-
DanielLong
senior tag
Esetleg van valakinek itt Zotac 1070Ti vagy 1080 Minije? Érdekelne a zajszint és hogy van-e coil noise?
-
diegho
nagyúr
válasz
#16939776 #44576 üzenetére
Rendben:
A jelenlegi gépem ez:
Z370 Gaming Pro Carbon
i5 8600k
Rog Strix 1070
2x8GB Hyperx 2400
Hyperx 240GB SSD
320GB Samu HDD
Superflower Leadex Full modular táp
Meshify CMivel már nem játszom semmi olyannal, ami ezt a gépet igényelné, ezért downgadelni szeretnék és az ITX nagyon bejön. Szeretnék az asztalon a monitor mellett/félig alatta egy kis házat, amibe valami ilyesmit raknék bele:
B350 vagy B360 itx lap
Ryzen3 vagy Core i3
1050Ti vagy 1060 3GB
Ram marad
SSD marad
HDD marad
Táp cserélhető SFX-reEzzel szemben annyi igényem van, hogy böngészés közben kb néma legyen, játék alatt (maximum wot FHD-ban) pedig alig legyen hallható.
-
törölt tag
válasz
Archttila #44125 üzenetére
60hz-es monitorhoz teljesen felesleges, ha vennél gamer monitort, akkor az alacsony TDP limit miatt akadni fog a 1070-el. Ott már a CL 15-ös-ram nem szerencsés, 3200/cl14 ajánlott.
Nem érdemes váltanod, mert a gatyád is rámehet a hardverekre, mire rendesen kitapasztalod és beállítod megöregszel.
A tanulságnak elég annyi, ahogy a jó hardver miatt elfogy a játékokból a kihívás, ráunsz az egészre. -
CSB29
aktív tag
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
A problémám még mindig az Kolink Rocket házammal, hogy az MSI Gaming X 1060/3g kártyám pont nem fér be, illetve, épp nem tudom rendesen rátekerni az oldallapot.
Ez az egyik kedvenc márkám, teljesítmény/zaj szempontból azért szeretem, de 1-2 mm-rel vékonyabb kéne.Tudtok olyan 1060/1070-et ami pont megfelelne? Pl. Evga vékonyabb? Zotac esetleg? Csak a minőségi, halk 2 ventis érdekel. 1060/6g nem jön szóba, nem éri meg, nem jobb + 20 ezerrel a 3 gigásnál. 1070 még belefér a keretbe.
Corsair SF 450 tápom van. Ez még a régi kép a régi táppal.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43549 üzenetére
Köszi szépen!
Most, hogy végre összeállt amit hónapokkal ezelőtt megálmodtam azt kell mondjam én is teljes mértékben elégedett vagyok a végeredménnyel. Talán itt-ott lehetne még rajta csiszolgatni (kábelek, pofásabb antenna stb) de egyelőre ennyire futotta.
Nekem (mint azt már korábban írtam) a blower féle hűtéssel az IDLE alatt hallható kelepelő motorhang volt a legnagyobb problémám, mivel viszonylag közel van hozzám a gép, így este rettentően idegesítő tudott lenni...
Most ennyi ventivel a fedélzeten IDLE állapotban is teljes a csend, az pedig már csak hab a tortán, hogy a gépben LOAD alatt mindegy egyes hőmérséklet 5-össel kezdődikés ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép!
Jövő nyáron (amikor már elérhető lesz az új architektúra) tervezek egy lap/cpu cserét amihez minimum 3-5 évig nem kell majd hozzányúlni...
Ha megérkezik a hőmérő megvizsgálom a kérdéses alkatrészek illetve PCB hőmérsékletét de szerintem nem lesz gond. Tegnap még módosítottam a SpeedFan beállításokon, szóval jelenleg így néz ki az alsó VGA ventik görbéje:
Csak érdekességképpen: ezeket az új Noctuákat egészen 250 RPM-ig le lehet szabályozni
Érdekesség 2: ha valaki netán hasonló megoldásban gondolkodik csak mondjuk 1080ti-t rakna be az 1070 helyett, abben az esetben 7-9 fokkal lesz magasabb a VGA hőmérséklete.
-
Archttila
veterán
Én sem gondolnam, h az adapter vagta tonkre a VGA-t, de azert koszi az infot.
Matekoljuk mar ki ezt a ventifordulatot mert nekem sehogy sem all ossze a kep.
Szoval a GTX 1070 VGA-am PCB-jere csatlakozik egy Gelid adapter amire egy Y kabel segitsegevel rakotottem a 2db, max 2000RPM-et forgo Noctua-t. A Blower fele hutes maximalis sebessege ~4000 RPM, ennek a 27%-ka nagyjabol a mostani idle 1100RPM viszont ennek most nem 550RPM kornyeken kellene lennie, vagy tevedek, es valamit kihagyok az egyenletbol?
-
Archttila
veterán
válasz
Ghoula #43489 üzenetére
Elvileg a legtöbb EVGA modell BIOS-a megfelel a célnak.
You can try a BIOS from one of the reference EVGA boards that use the ACX or iCX cooler. I'm pretty sure the fans go down to 0% on those.
08G-P4-5171-KR = EVGA GTX 1070 GAMING ACX 3.0 Black Edition
08G-P4-5173-KR = EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 Black Edition (88 MHz higher base clock than OEM)
08G-P4-6171-KR = EVGA GTX 1070 GAMING ACX 3.0 (Thermal pad update)
08G-P4-6173-KR = EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 (Thermal pad update, 88 MHz higher base clock than OEM)
08G-P4-6571-KR = EVGA GTX 1070 GAMING iCX
08G-P4-6573-KR = EVGA GTX 1070 SC2 GAMING iCX (88 MHz higher base clock than OEM)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest