- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HookR
addikt
válasz
mandras81 #40603 üzenetére
A sima ML06B-be csak single slot-os VGA fér el, ráadásul SFX táphely van mellette, nem szellőzőnyílás. A linkelt GT1030-as bordája pedig dual slot-os. Van bőven (leginkább belépőkategóriás) single slot-os low-profile VGA, de jobban jársz, ha a ház is fel van készítve a szélesebb fogadására és a VGA-k közül is szerencsésebb a nagyobb hűtővel rendelkezőt választani.
A sima ML06B helyett inkább az ML06B-E-t, vagy az ML09B-t javaslom. Utóbbi kettő ugyanarra a belső kialakításra épül, a fő eltérés a szálcsiszolt alu vs. műanyag előlapban (és ebből kifolyólag az árban) keresendő. -
patomi
őstag
-
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
mandras81 #25856 üzenetére
Ha a tabok között van a Facebook is, akkor oda csak memória kell, mert a böngészés főleg azt zabálja meg.
A fullHD lejátszás lassan egy vasalónak sem lesz nagy kihívás.
Bizony ám, ár/teljesítmény arányban jobban járnál egy 1155/1150 vagy akár FM2/+ konfiggal is. Ezeknél az időtállóság is egy pozitív(abb) szempont. Nem beszélve a bővíthetőségről.1155 mellett szól az olcsó(bb) ITX platform árelőnye (15k-s új lap, de USB3-Sata3 sehol, ám legalább HDMI van, ASRock H61MV-ITX), a kedvező(bb) árú használt procik, de emellé én mindenképpen javasolnék legalább egy GT730-at, hogy ne érjen nagy meglepetés - esetleg egy i3-3225öt, abban már HD4000 van.
1150 mellett szól ugye a Haswell, de a belépő szintű ITX lapok nagyon le vannak rágcsálva (20k-s lap, 2-3Sata3, belső USB3 sehol, HDMI is kérdéses), viszont a legolcsóbb Cerka is már szinte hozza az E8400-at teljesítményben, igaz, még ott sem olyan acélos az IGP fullHD-hoz - legalábbis játékra -, így oda is elkél egy dGPU, persze csak szerintem.
FM2/+ mellett szól a felszereltség (ott ugye egy 14-15k-s lapon már szinte minden van, de az mATX, az ITX valahol 23-25k környékén kezdődik) és az APU-k grafikai előnye - még. Egy A6-6xxx vagy A7-7xxx már elegendő lehet kisebb-nagyobb kompromisszumokkal játékra is. Viszont az AMD kéri a gyorsabb memóriát a jobb teljesítményhez (egy A10-6800k le van próbálva 1333as, majd 2400as ramokkal, a különbség szemmel látható).
"Hőkezelés": na itt az Intel nyert, a Haswell számára bőven elég a gyári leszabályozva, viszont az AMD-k gyári megoldásait én személy szerint nem szeretem a vicckategóriás borda miatt - ezért sem dobtam ki a régi jó hőcsöves Phenom hűtőt
A Chieftec házba kevés és kis hűtő fér csak be, oda szerintem mindenképpen 3-4 hőcső és minél nagyobb méretű borda javallott, és lassú, de venti.
Összegezve: 30k-ból a lap-cpu/apu megérősebben nem jön ki újonnan ITX-hez (nyugi, én is ezért anyzok mostanában, ugyanez volt a szándékom), ezeket 3-5évre veszed és esetenként bővíted (ház minimum a VGA miatt kell nagyobb), míg az integrált megoldásokat/AM1-et egy bizonyos feladatra, konszolidáltabb használatra. Bírják ők a multimédiát/alap játékot is, csak hát ugye sokkal hamarabb jönnek a korlátaik. Igaz,a fogyasztásuk is kedvezőbb, olcsóbb az ITX platformjuk és jobb eséllyel lehetnek fullpasszív működésűek.
Mindezekkel együtt én nem tudom nem ajánlani az AM1-et, de akkor minimum a legtetejét. Na, most próbálj kiigazodni, nekem már nem megy.
-
flashpointer
őstag
válasz
mandras81 #25848 üzenetére
Ez az am1 baja hogy a két szék közé ült, médiára a j1900 teljesen jó (passzív!), fogyaszt vagy 10 wattot terhelve, úgyhogy ha arra kell akkor én biztosan azt választanám. Persze erősebb az amds konfig de ilyen felhasználásra minek? Fölösleges.
Ha meg játszogatás is lenne oda meg túl gyenge, dvgat a cpu lehúzza, az ilyen tizenpárezres dvga-kat az intel igp is elveri szóval hót pocséklás annyiért venni (cakkpakk végösszegben ugyanannyira jössz ki, csak rosszabb teljesítménnyel) . Meg pont az értelme veszik el.. Sajnos itx-ben apus amd-t sem lehet jószívvel ajánlani mert belépő konfigban az alaplap vinné el az összeg jórészét miközben teljesítményben semmit nem tesz hozzá. Felette meg intel+dvga anyagilag megint jobban megéri (vagy kicsit többért sokkal jobb)
Úgyhogy először kell dönteni vagy csak multimédiára lesz, vagy játszogatásra is, és ha az utóbbi akkor mennyivel többet ér meg számodra hogy tudj vele játszani is .
Nekem is elegendő lenne 90%-ban egy j1900 amúgy , csak hát... az a rohadt war thunder megint itt figyel a tálcán -
Nirvanus
aktív tag
válasz
mandras81 #25848 üzenetére
az 5350-nel (talán) a fifa még játszható
Az alaplap-SoC (a Kabini ugye már SoC?) páros így 25-26 ezerből kijön, memóriád pedig már van hozzá.
A ház-táp sem nagy tétel, igaz, ez a link mATX. Apropó: úgy veszem észre, hogy talán csak az MSI AM1-I deszkán van fizikailag is kivezetve a 16sáv. Az MSI reménykedik, hogy 16os vezérlővel is ki fog jönni FS1B-re erősebb AMD?
-
Pista0001
addikt
válasz
mandras81 #25839 üzenetére
a q1900 is létezik dc tápos kivitelben, a neve q1900dc-itx, kb 10e forinttal drágább
de ha már itt tartunk, még plussz 10e-ért (kb 45e ft) van ugyanezzel a procival gigabyte brix is, azzal a ház (10×10×kb 6 centis) és a kocka is meg van oldva. normál 2,5-es ssd megy bele, ezen kívül csak noti ram kell bele. optikai kimenet jó eséllyel nincs, hdmi-n tud sokcsatornás hangfolyamot küldeni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged