- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
KillHates #1480 üzenetére
Így már értem.
Majd ide is beteszed az elkészült műveket ?zso79
Igazából , nem tudom.
KillHates-nek már priviben leírtam, hogy vannak elképzeléseim és függőben lévő munkálataim, ház ügyben. Viszont ezek nem haladnak és már már idegesít, hogy lassan egy éve itt figyel a minix komplett rendszerrel a hátán és nem használom emiatt. Ezért jó választásnak tűnt elsőre a Codegen házikó, mert abba csak be kellene pakolni, kevés barkácsolás mellett a motyót. Költeni se szeretnék rá és talán a Hd 5700-em se férne bele, mármint a dupla slott-os hűtés miatt.
Távirányítóról, pedig csak úgy általánosságban érdeklődtem, mert nem láttam még pc-ben működés közben, hogy mire is lehet használni.
Azt hiszem, maradok a barkácsolásnál. -
zodo
nagyúr
válasz
KillHates #1466 üzenetére
Jó képek.
Innen nézve, talán mégsem ilyen házam lesz, ha a vga-mat is szeretném használni.
Kár a proci venti "megjövős" hangja miatt.Szerk:
Van már ilyen is, ha még valaki nem látta volna.
Codegen MX-31-A2 300W MINI ITX ház + kártyaolvasó + távirányító -
totoka2
tag
válasz
KillHates #1333 üzenetére
Eddig egy normál DVd volt benn, és azt cseréltem le fogyasztásminimalizálás, fekete előlap, és Slotin mechanika miatt egy Slim-re ... szóval a visszacsere nem jöhet szóba. Ez a 20e. Ft gondolom valami olyasmi lehet, hogy van benne power átalakító is a 2 Slim ODD-nek ... ezért kerülhet ennyibe... és hát igen ... ennyit nem akarok érte adni.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
KillHates #1306 üzenetére
..hogy eléggé lefogják a gépet az USB TV tunerek. Szoftveres tömörítést használnak a streaming-hez.
USB, tehát digitális porton, nem lehet analóg jelet átnyomni. Inkább arról van szó, hogy az USB vevő digitális tömörítvényét csak magas processzor terheléssel lehet feldolgozni. -
Geree
senior tag
válasz
KillHates #1267 üzenetére
nekem nem kéne....
közben ha minden igaz megrendeltem egy minix780g-t meg az inwin bm648-as házikót, elvileg szerdán jön... (hu az már holnap lesz...) csak procit nem tudom még milyen legyen bele....nem tud valaki 45w-os athlon II-t óccsóért? mondjuk 17k alatt mert annyi a legolcsóbb, 235e...
-
Geree
senior tag
válasz
KillHates #1249 üzenetére
jó az a 9300-as valóban, de már jön a 785g minix is...egyre több helyen bukkan fel..
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #1192 üzenetére
Tudom pont úgy vagyok vele mint te, de nyugtasson a tudat hogy nem csak ezt b**** el hanem az intel és van még egy 3. h55 itx lap, mind a 3 ugyan ilyen felépítésű
Nincs mese marad a vízhűtés a pc q08 és az sg 05/06 ba pont befér egy ilyen tody56 féle vízhűtés szett. Tudom hogy van a corsairnak is hasonló szetje de az túlságosan integrált kicsit tartok tőle.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #1182 üzenetére
A Q07-et nézve és ahogy Engusz is mondta én olyan 25k-ra tippelek.
Alvin_ti4200: igen valóban jópofa és batár is ( többi itx hez nézve) de tetszik nagyon.Elvileg valamikor Q2 re várható, valamikor tavaszra tippelek.
hito: kitartás és jöjjenek rendbe a dolgok ( év elején nekem is majdnem el kellet adnom de sikerült megoldanom)
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #1170 üzenetére
Néztem tegnap nekem nagyon bejön,csak lehetne olyan 4 centivel rövidebb.
Mattanyahu: lehet elfogult vagyok de én sg06-t vennék és akkor még a táppal se kel szórakozni( és az 2 slottos).De ha már cseréled a gyári tápot akkor a spire powercube-t ajánlom ( olcsóbb és nekem jobban tetszik mint a TT)
Alvin_ti4200: lesz LP 5000 seria pl a 5450 de szerintem az 5550/5570 ből is lesz, egyébként egy 5670 LP nek örülnék a legjobban.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
KillHates #1170 üzenetére
Láttuk bizony
Facebookon jött az Antec sajtó, hogy a 300-ast is kiadták 150-es táppal és jött egy új változat is (lásd kép). Nekem az ezüst alumínium előlap mocskosul bejön, a 150W pedig elegendő egy H55+i3 kombinációhoz is, a félmagas bővítőhelyre pedig - ahogy néztem - HD4650 / GT 220 befér és tápcsati se kell nekik. Mondjuk remélem, hogy a HD5000-es szériából lesz LP változat mondjuk egy 5670-ből. Egy SSD-nek és egy noti vinyónak van benne hely, a slim DVD helyére meg lehet nem tennék semmit, a motorhang is idegesít
-
törölt tag
válasz
KillHates #1082 üzenetére
szia,
mondd csak, még mindig az MX 31-et nyúzod vagy már mást szereztél be? Érdekelne, hogy neked a CPU hűtőd mögé befért-e normál vastagságú (25mm-es) házventi vagy valami vékonyabbat/laposabbat szereltél oda?
nekem úgy tűnik a Big Shuriken nem fogja engedni a 25mm-est és ezért kéne valami laposabb 80mm-es. Nem tudsz/tudtok esetleg vmi ilyesmi ventit? természetesen nem árt ha halk ...
üdv
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #1017 üzenetére
Igen? Kapacitásban is?
Csak hangsúlyozni tudom: kutyát-macskát nem érdeklik a számok. Le kell ülni a gép elé és használni kell mind2-t, majd akkor kiderül. Mint számomra az már kiderült. Mazohista nem vagyok, ha jobb lenne az SSD akkor azt használnám. Természetesen tisztába vagyok azzal, hogy ez egy belépő szintű SSD nem pedig egy Intel, SLC-s már pofonverné a Raptort. Csak azt aztán fizesd is meg!
-
Mercutio_
félisten
válasz
KillHates #947 üzenetére
Én maradok ennél a háznál
Merev, minőségi cucc, nem sokkal nagyobb, mint az ITX-esek, de belemegy a mATX lap és egy 4670-es Radeon is simán.
Mondjuk a hangszigetelés miatt elég kevés nyílás van szellőzésre, de htpc-nek, ha nincs benne videókártya így is tökéletes, mert a 12-es táp ventije csendes, kifelé nyomja a termelt meleget, és belülre rakva két 80-as ventit ami kinyomja a többi meleget hűvös is lesz.
Már csak valami cucc kellene amivel vezérelni lehetne, de mivel az egyetlen külső 5,25"-ös nyílásba az ODD-t rakom, így a TT Media Lab leánykori nevén iMON VFD sajnos nem játszik
Van valami, ami ezt a funkciót ellátja (nem kell grafikus kijelzés, csak egy bármilyen akár rejtett vevő), és tudja az alvásból felébresztést is? Ha a Logitech Harmony kezeli az pláne jó, mert tervbe van véve a 4 távirányító kiváltása.Bónusz kérdés: A Harmony 515/525/555 között mi a különbség tudja valaki?
-
.mf
veterán
válasz
KillHates #931 üzenetére
Így van. Minek korán kelni, amikor teszkón is lehet.
Szép lett, de még evvel a moduláris táppal is sok benne a kábel, főleg avval az IDEvel (hito, IDE, 2010-ben? Ejnye)
Piros neon szerintem is jobban illett volna egy full-AMD-ATI-s konfighoz, de így se rossz.
A hűtőbordás RAM szerintem felesleges pénzkidobás, hacsaknem fogod nagyon-agyontuningolni, amit a helyszűke, hűtés és a lap proci-korlátai miatt kétlek. Ha annyira pénz akarsz rá szórni, cseréled le azt az IDE ODD-t de gyorsan
Az a 64 GB elég lesz? Talán az ODD alá egy kis barkáccsal egy második 2.5"-est még fel lehet függeszteniZodo: attól függ, mit takar a "prot1".
-
Solicidium
aktív tag
válasz
KillHates #939 üzenetére
Azt nem figyeltem meg, hogy a váza is gyenge lenne, de azt igen, hogyha leveszed a fedlapot, az is nyeklik-nayklik, meg megvetemedik és púpos (domború vagy homorú) lesz a rácsos részeknél és ez visszarakva sem javul sokat.
# zodo: Nálam ellentétes irányba szívják a levegőt és mindannak, aki nem fordítja meg a prociventit, ami szerintem gyenge hűtést eredményez és a meleg levegőt fogja benyomni a tápnak). A táp a belesejébe felfelé, a procihűtő a brodára, rá az alaplapra. Kb két centi rés van köztük, de nem okoz hallható turbulenciát szerintem. Vagy a táp hangja elnyomja azt. -
zodo
nagyúr
válasz
KillHates #939 üzenetére
Nagynak nézz ki a házikó, innen nézve, de lehet, hogy csak nekem tűnik annak.
Én is csak az előlapra gondoltam, modding terén.
IMON az jó ötlet.
Lehet még olyat kapni vagy csak használtan ?Szerk: Más:
Valaki tudna ebben segíteni ?
A Hdd, Power led ill Power gomb csatijait sikerült összedrótozni, de ezekre nem jövők rá.Ezt kaptam, mint segítség. Ez jó lehet így ?
-
-
Solicidium
aktív tag
válasz
KillHates #931 üzenetére
Nem hangos a gép a kis nb hűtőventivel meg az x1650 nem túl bizalomgerjesztő hűtőjével? Az első 12-es a házban alapból hangos. (Én pl raktam be elé egy 7v-ra leszabályozó ellenállást.)
Kíváncsiak lennénk tényleg egy konkrét alkatrészlistára.
Meg arra, hogy milyen sfx táp van 13-14k-ért Hammon-ná? -
Geree
senior tag
válasz
KillHates #918 üzenetére
"a gép hátul beszívja a levegőt, rá a CPU coolerre, ami átnyomja a bordákon, ebből bőven jut az északi híd bordájának és a memóriáknak is. Aztán huszáros mozdulattal oldalra kijut a kilyuggatott oldalpaláston."
én is valami ilyesmire gondoltam, ez azért bármelyik (lyukas - nem lyukas) házban megoldható... oldalt van egy 8centis venti, ami fújja, szívni meg a cpu hűtő szívná az alaplap fölüli (vagy a felső szellőzőn, ha van) keresztül.
elméletben.
csak jöjjön már össze a pénz...lehet várok már a 785g lapra
Itt január 3-án volt róla egy teszt... lehet hogy "közeledik"? -
Geree
senior tag
válasz
KillHates #907 üzenetére
Én is valahogy igy gondoltam egyébként..
"Meg az is lehet, hogy az iTX rendszerekben vannak elég nyomorodott kis házak is és előre fél attól a gyártó, hogy valami lapos fosba nyomorgatják bele az alaplapot és ott megfő minden." kezdek félni a leendő InWin házammal :S
jut eszembe...
hülye kérdés.. a procihűtők fújják a levegőt a bordára? nem elszívják? sokat eddig nem foglalkoztam vele, eddigi gépem elvan a coolink Tank1 hűtőjével -
hito
nagyúr
válasz
KillHates #869 üzenetére
Szép volt, rég volt, igaz se volt
Ebbe figyelt nekem az i7 konfigom.
Toldy: ettől fényévekkel szebb a TT Lanbox Lite, most adtam el.
Geree: igen, volt S. Pc-om. Egy E7200-est hajtottam benne. Szellőzéssel nem nagyon törödtem, minek az?
Ha jól emlékszem a táp nem lógott rá a proci fölé, de egy jó hűtővel és egy kevésbé melegedő procivan nem lehet probléma szerintem a passzív rendszerből.
Én még csak úgy oldalra azért benyomtam egy piros ledes 9-es (vagy 12-es?) Revoltec ventit, hangja nem nagyon volt, értelme se, csak a látványelemnek volt jó. Ha megtalálom a képet belinkelem.
A kiborító az volt a házba, hogy nem a VGA felőli oldallap volt luggyatva, hanem a teljesen értelmetlen másik fele -
.mf
veterán
válasz
KillHates #846 üzenetére
Ugyanaz, mint a 6-pines, csak eggyel több 12V és föld madzag van rajta, és nagyobb áramot szipkázhat ezen keresztül a kártya. Újabb, nagyobb tápokon már vannak ilyenek, de lehet átalakítót is kapni. Az mondjuk fura, hogy miért egy 250-esen, amikor abból olyan verziók is voltak, amelyeknek egyáltalán nem volt tápcsatijuk... néhány 8-pines csatlakozós kártya mondjuk elmegy 6-pinesről is, ha nem tuningolják; viszont olyanok is vannak, amik anélkül el se indulnak.
-
.mf
veterán
válasz
KillHates #833 üzenetére
Az még nem minden. Ld Anandtech teszt DFI P55 MI-T36-ról:
"All of the above issues have been reported back to DFI who are working on fixes as we speak. The new BIOS will also cap over-current protection to around 90 amps with a maximum VID of 1.40V (currently set to 110 amps). The reason is that onboard power delivery for CPU VCore does not respond kindly to being pushed under heavy loads. We've seen one reported case of a reviewer pushing the board over 3.8GHz with a HT enabled 4 core CPU running stress tests like OCCT and burning out a couple of FETs. Just a heads up to those who are thinking of pushing the MI-T36: it's not designed for it." -
hito
nagyúr
válasz
KillHates #813 üzenetére
Hühh...hát lehet, hogy élnem kellene vele
Attól félek, hogyha nem venném meg viszonylag gyorsan akkor:
1: felmenne mégjobban az ára (mert notikat is gondolom már egyre inkább DDR3-al szerelik)
2: beszerezhetetlenné válna.
De akkor már lehet, hogy táp is kéne egy kis időre (valami codegen szintű is megtenné). Tudok helyette adni kölcsön fasza kis HDD hűtőt
Vagy esetleg őt (
):
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #778 üzenetére
Az, hogy nem szeretem nem azt jelenti, hogy nem élek/éltem vele
Fejlődik az ember (de úgy látom van aki visszafele
), így a lexikális tudás bővülése visszaköszön a hétköznapok gyakorlatában, amit a saját izlésünk érvényesítésének szolgálatába tudunk állítani (itt szerényen magamra gondoltam
).
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #772 üzenetére
Jaja, meddő gondolat volt. Azért ez nem olyan rossz: X-case X-cube.
Mondjuk az a 650W-os "táp" biztos jó minőségű
-
-
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #661 üzenetére
Aaham
Nálad az FSB mennyire van állítva? Nálam ha a MCP-nek 1,25v adok akkor kész nem idul a gép ( még a biso sem jön be) ha helyben hagyom vagy 1,2v/1,25v akkor elindul. Egyszerűen nem tudok 2,45 ghz feljebb vinni. Ramoknál milyen beállítást használsz?Solicidium, Én olyan 8-10 % minuszt tippelek x4 kontra x16 ügyben de kéne nézni teszteket és ki kell tapasztalni.
Én arra jutottam a lapot az biztosan cserélem az ujjabb verzióra valamint egy 5770 is beugrik majd. Helyette inkább a zajnak és a minimal moddingnak fekeszek neki.
-
hétalvó
addikt
válasz
KillHates #646 üzenetére
de,de megy csak masik hasznos funkcioja mukodik, osszeadod a 2 vga-t es az alaplapin megy ki minden es maris van fullos hdmi hangkimeneted komoly jatekteljesitmennyel.
192/24 7.1 jatekok alatt is.a gond csak az szokott lenni, hogy nem megy mind a 2 digitalis kimenet. Azaz vagy hdmi vagy dvi plussz dsub
-
hétalvó
addikt
válasz
KillHates #643 üzenetére
mukodik a hybrid sli csak eppen intel mellett nem lehet kikapcsolni a vga-t, amd-nel teljesen ki lehet kapcsolni es mukodik is csak eppen Vista alatt.
Igen shuttle-ben is van mar dupla vga-nak hely csak nem mindegyikben...
ugy tunik vga csere lesz es onnantol armilyen pci-e-es alaplap jo lesz, de lehet maradok matx kuckonal ameddig nincs itx haz normal atx tappal. SG06 + modu425+ lenne a legjobb
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #643 üzenetére
Pedig elvileg mennie kellene ( legalábis a notebooknál ez működik) asztali kártyáknál meg nem tudom mert az NV eltüntetett minden ilyen beállítást az oldaláról. Ezt már át nézted? Milyen driverrel próbáltad? Javaslom nézd meg a kártyához adott régi driverrel és az alaplaphoz kapot driverrel ( tudom régi de kinézem belőlük hogy az új driverekből kifelejtik ezt a funkciót ).
Közérdek: Itt egy teszt az új feltupírozott 9300 itx-ről.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #635 üzenetére
Azt még ennyira nem tudom , de ha i5 mellet döntök akkor késöbbiekben van esélyem csak a procit cserélni. Ma táltam egy érdékes dolgot de nem volt időm utána nézni ( most bepótolom).
hétalvó, Rosszat még nem nagyon hallottam Shuttle gépekről. Nem egészen az mint amit te néztél de van egy olyan sejtésem hogy amit te néztél abba is csak 1slottos vga fér, jobban utána kéne nézni.
A zotac 9300 itx is támogatja a Hybrid SLI-t csak az új kártyák nem , a 9800 nem ismerem, valahogy kimaradt az életemből. -
toldy
őstag
válasz
KillHates #628 üzenetére
Valóban ezt rendesen össze kevertem.
Hmm egy jó kis i7-980x egy itx deszkán egy HD5970-el
Komolyra. Abban mostmár biztos vagyok hogy váltok i5-i7 re és maradok itx-ben. Mivel engem a tudning annyra nem vonz ( és ha már huzom akor se szeretem 3,6-(3,8) felet járatni, pláne nem tartósan). Majd januárba kiderül hogy állnak a dolgo és vagy i5-750 lesz egy 5770el vagy belecsapok a lecsóba és i7-860 egy 5850-el ám akkor majd tápot is kell cserélnem. Egyébként egy 350w táp ( 80+)-be még belefér nemde? ( tuning nélkül)
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #578 üzenetére
A tied vagy a tied is ?Nem tudom, most hétvégén összeraktuk haver gépét. Szerintetek megéri a felárat az i5? ( az a DFI lap az érdekel).
Hoppá most nézem, már hivatalosan elérhető a lap oldala.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #572 üzenetére
Tudomásom szerint 2 széria van. Létezik a D-E ( ez az első széria van nekem is illetve asszem usában) akkor az új I-E ezen már 3 sata, SPDIF , wake on lan from USB és -0,1v-+0,3v ig engedi a proci feszt állítgatni,opengl 3.2 van 2.1 helyet ( És fekete a chipset hűtő
)
Illetve egyes fórumokon emlegetnek egy G-E szériát de semmit nem találtam róla, lehet ázsiai piacra szánt verzió.
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #569 üzenetére
Pontosan! Semmi értelme! Még egy bőrt lehúznak a lapról. Biztos jól mentek az eladások, de aztán egy picit megtorpant és megrettentek
A harmadik SATA-t személy szerint üdvözlöm. 2 elég karcsú volt, ha már valaki az ODD mellé akart két HDD-t akkor mehetett a mindenféle barkács. Több mint 30rongyos lapnál az nem túl elegáns. -
törölt tag
válasz
KillHates #518 üzenetére
mondjuk ez jó ötlet, csak nem válasz a kérdésemre
egy dolog, hogy meghajtható, de mondjuk használnátok? vagy tudtok felhasználási területről? (mondjuk az előbb linkelt "mikró" esetében ahol FULL HD (wtf?!) felbontást raktak rá a gépre)
esetleg autóban tudnám elképzelni .... az ilyen kis képernyőt, meg esetleg konyhában, másodlagos TV/mozizó kijelzőnek (volt is logouton egy cikk egy ilyen mod-ról, nagyon igényes írás volt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest