- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TurboK0
tag
Én egy régebbi corsair tápban cseréltem ventit, ott 2 gond volt: egyrészt a 14cm venti valójában csak 13.5cm, kellett 3d nyomtatni neki adaptert, amivel együtt már csak úgy fért be a 25mm venti hogy kicsit feszül/dudorodik. A másik gond az, hogy a gyártók egy része teljesen másmilyen fesszel hajtják a ventiket hogy még véletlenül se tudd cserélni; lehet hogy olyan feszen eléri a csúcsot amin egy szabvány venti még be se kapcsol, vagy olyan feszen kapcsol be amin normál venti már csúcsra ját, ilyesmi. Olyan is van pl. Corsair Platinum tápokban hogy PWM-es a venti, csak a pin kiosztás más (azt még szerencsére át lehet piszkálni a dugóból forrasztás nélkül).
Ez sajnos táponként más és más, utána kell keresni minden esetben hogy valakinek sikerült-e már.Én úgy oldottam meg hogy volt valami 4 pines corsair link csati a tápon, aminek a csatlakozásait lekapartam a nyákról és ráforrasztottam a venti 3 tűjét, így a hozzá járó csatlakozóval tudtam alaplapról vezérelni.
Olyat is láttam már hogy valaki egyszerűen fúrt egy extra lukat a fém kimenetre és azon kivezette a táp kábelét.Noctuánál lehet kapni ilyen gyorscsatlakozót ami arra van kitalálva hogy akármilyen kimenetre rá lehessen kötni a ventijüket, nem tudom hogy mennyire használható, de ha van rá pénzed megérhet egy próbát. Egyébként meg legjobb barátod a forrasztópáka.
Ja, meg velem volt már olyan hogy PWM venti sima feszültség vezérelt tűn egyszerűen magától lekapcsolt 1 perc után mert a PWM lábon nem kapott jelet, és azt úgy értelmezte hogy 0%-ra lett téve. Tehát ehhez lehet a 3-pines venti a jobb, de ez megint olyan hogy utána kell nézned hogy a táp milyen.
Van olyan SFX táp ami csak 80x15mm ventit használ, Noctuának meg olyan ventije nincs is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Battlefield 6
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest