Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Pista0001 #61852 üzenetére

Kilőtted a legkevésbé releváns dolgot. :P :D
    Ez most egy spec. egyéni "hülyeség". Alapvetően most sincs dvga-m (ill. van, de a polcon egy RX470 meg egy RX6600XT :D), G-s APU nekem elég, G-sre is váltanék alapból. Ami plusz, hogy machine learning érdekelne és a Phoenixben már van NPU... viszont ha tényleg kezdenék valamit a témában akkor nem ártana utána egy dvga sem.
    Csak ennyi a fura, ellentmondásosnak tűnő kétféle konfig irány.
    A harmadik 5600G->Phoenix váltási okom meg szimplán, hogy belemászott az agyamba...:D
    @TurboK0
    ...annak ellenére, hogy racionálisan abszolút nem éri meg. Egyetértünk.
    Az igp vs dpgu-t értem amit írsz, de én más szempontból is nézem, főleg ha már ITX topicban vagyunk, ha valami overkill, hiába 10x gyorsabb ha más szempontból hátrányos. Lásd TDP, méret, stb... persze ami észszerű keretek között megoldás lehet az játszik nálam is, pl. downclock az alapból túl erős/sokat fogyasztó hw-re, stb... de ez is csak bizonyos szintig működik. Nálam a fentiek alapján igp vs dgpu-t az dönti el, hogy szükség van-e a sokkal nagyobb kraftra. Ha nincs akkor valószínűleg kimarad, hiába jobb árban vagy perf/price-ban.

szerk: Az M.2-kkel nekem nem volt gondom, ahogy kiürült a gép és maradtak dvga nélkül úgy lett feleslegesen sok helyem. :) A legolcsóbb A320+200GE-s gépbe is 2db M.2-t raktam be, a desktop B550-be így 3db figyel. Addig raktam amíg volt hely. :D De igazából csak azért mert volt egy marék kisebb (500-as) SSD-m itthon. Ha komolyabban kéne a tárhely és pl. a pár extra PCIe is másra kellene akkor simán lecserélném nagyobbakra és nem vacakolnék itt a kicsikkel. Igazából ennek semmi értelme, csak ha már volt mindkettő akkor bekerültek. :) Szóval ha valós az igény akkor ahogy írod: a PCIe-kkel, akár második slottal, akár a dvga feláldozásával megoldható. Ha tud a lap PCIe bifurcation-t akkor az x16 is felosztható lenne 4db x4-re. De ahogy nőnek a meghajtók úgy látom egyre egyszerűbbnek a kérdést ezek nélkül is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés