- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #61852 üzenetére
Kilőtted a legkevésbé releváns dolgot.
Ez most egy spec. egyéni "hülyeség". Alapvetően most sincs dvga-m (ill. van, de a polcon egy RX470 meg egy RX6600XT), G-s APU nekem elég, G-sre is váltanék alapból. Ami plusz, hogy machine learning érdekelne és a Phoenixben már van NPU... viszont ha tényleg kezdenék valamit a témában akkor nem ártana utána egy dvga sem.
Csak ennyi a fura, ellentmondásosnak tűnő kétféle konfig irány.
A harmadik 5600G->Phoenix váltási okom meg szimplán, hogy belemászott az agyamba...
@TurboK0
...annak ellenére, hogy racionálisan abszolút nem éri meg. Egyetértünk.
Az igp vs dpgu-t értem amit írsz, de én más szempontból is nézem, főleg ha már ITX topicban vagyunk, ha valami overkill, hiába 10x gyorsabb ha más szempontból hátrányos. Lásd TDP, méret, stb... persze ami észszerű keretek között megoldás lehet az játszik nálam is, pl. downclock az alapból túl erős/sokat fogyasztó hw-re, stb... de ez is csak bizonyos szintig működik. Nálam a fentiek alapján igp vs dgpu-t az dönti el, hogy szükség van-e a sokkal nagyobb kraftra. Ha nincs akkor valószínűleg kimarad, hiába jobb árban vagy perf/price-ban.szerk: Az M.2-kkel nekem nem volt gondom, ahogy kiürült a gép és maradtak dvga nélkül úgy lett feleslegesen sok helyem.
A legolcsóbb A320+200GE-s gépbe is 2db M.2-t raktam be, a desktop B550-be így 3db figyel. Addig raktam amíg volt hely.
De igazából csak azért mert volt egy marék kisebb (500-as) SSD-m itthon. Ha komolyabban kéne a tárhely és pl. a pár extra PCIe is másra kellene akkor simán lecserélném nagyobbakra és nem vacakolnék itt a kicsikkel. Igazából ennek semmi értelme, csak ha már volt mindkettő akkor bekerültek.
Szóval ha valós az igény akkor ahogy írod: a PCIe-kkel, akár második slottal, akár a dvga feláldozásával megoldható. Ha tud a lap PCIe bifurcation-t akkor az x16 is felosztható lenne 4db x4-re. De ahogy nőnek a meghajtók úgy látom egyre egyszerűbbnek a kérdést ezek nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Bittorrent topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest