Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
PROTRON #50459 üzenetére
A széles bemeneti feszültséget támogató alaplapot jó ötletnek tartom, mert nem kell hozzá még egy step-down konverter akkupakk után. ha jól választod meg a cellaszámot amivel pl: optimális esetben 12-18V közé esik az akku üres-teli feszültsége és 19,5V-ra a töltőt, akkor viszonylag egyszerű töltő áramkör adódik, le lehet választani töltés után vagy 50/80% -nál további töltés nélkül az akkut, ami nem használódik el, ha sokat használod a gépet majd hálózatról.
Én a helyedben megpróbálnék mindenek előtt egy idle és egy átlag fogyasztást megmérni(tippelni) a kiválasztott (CPU+MB+VGA+BackLight)-ra és kigondolni mennyi min. üzemidőt szeretnél akkuról elérni. Abból kiszámolható, hogy "durván" mekkora kapacitás szükséges, mekkora térfogat, ár adódik csak az energia tárolásra.
Ez kb.: el fogja dönteni, hogy a kiszemelt hardver, a maga "kis" fogyasztásával alkalmas-e, arra a "mobilabb" célra amire szánod. -
cinemazealot
addikt
válasz
PROTRON #50459 üzenetére
Welcome to the club!
Valamikor 2016 nyarán csatlakoztam én is az ITX társadalomhoz és nekem is ez volt az eredeti elképzelésem, hogy én majd építek jól egy DIY lapost. De a koncepcióm nem thin lapra épült, hanem normálra, illetve dVGA nélkül, szimplán egy i3-6100 iGP-jével és egy 100 W-os PicoPSU-val, meg néhány laposabb zselés akksival. Ezek voltak azok a terveim, amik még nem lapos design-ra vonatkoztak.
Ami problémák felmerültek:
- Akksi (2×2,3 Ah @12 V) nehéz, a vezérlő elektronikával pedig nem akartam küzdeni.
- Képernyő táp és vezérlő elektronika ugyancsak macerás (vagy túl nagy) lehet, az USB-s képernyő pedig elég nagy lag-gel rendelkezik (tudtommal).
- 12 W idle fogyasztás túl nagy (normál lap, normál méretű RAM-okkal, SATA SSD-vel).
- Építésre szánt idő hiánya.Aztán idén tavasszal szereztem egy Gigabyte MIB T5140 házat, ami sajnos még mindig itt porosodik a dobozban, szerintem túl fogok adni rajta, mert időközben elkezdtem lemondani a monitorral és billentyűzettel való egybeépítés lehetőségéről. Jelenleg még mindig egy darabjaiban lévő LC-1520mi házban vagyok, a legfrissebb ötlet viszont már egy fából készült "vekni", tetején egy top-flow slim ventivel, akku és képernyő nélkül. Ha képernyőt is építek rá, akkor nagy és törékeny lesz, nekem viszont most az üzembiztonság, a masszivitás (minél kevesebb érzékeny és törékeny alkatrész) és a könnyed szállíthatóság a fő célom (feltételezve, hogy a helyszínen van valamilyen képernyő és 230 VAC vagy 12-25 VDC).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- AliExpress tapasztalatok
- Revolut
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3673, 97% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest