- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
picur10 #17126 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekel!
Én is éppen ilyen összeállítású gépen agyalok.Az Asrock H77M-ITX bevált neked? Valami hátránya esetleg, amit tudsz?
Milyen proci hűtőt használsz?PicoPSU-val kapcsolatban, azt nem értem, mi lehet a különbség az általad linkelt kék színű Z2-ATX-160 vagy a szokott sárga színű PicoPSU-160-XT között, pl. innen . Majd háromszoros ár van köztük. Vajon van minőségi különbség?
SZERK, közben látom HookR írt ...
-
HookR
addikt
válasz
picur10 #17126 üzenetére
Igen, ilyen módon tápcsatlakozó nélküli dVGA-t (pl. HD6670, HD7750) minden további nélkül tudsz a G860 mellé rakni PicoPSU-160-XT + Dell DA2 esetén. Elméletileg három felé osztott +12V-tal (3. a dVGA tápcsatijába) egy kellően alacsonya fogyasztású (35-45W) processzorral társítva akár a HD7850 is szóba jöhet, de azzal nincs minden kétséget eloszlató tapasztalat. Előfordulhat nem várt buktató, mint az LR1106+Dell DA2 esetében.
A linkelt pico utánzat tapasztalatok hiányában zsákbamacska. Bár csábító az alacsony ára, de:
- nem ismert az egyes ágak terhelhetősége, vagy legalábbis én nem láttam sehol feltüntetve, márpedig a 12V ez esetben kulcsfontosságú.
- kérdéses a megbízhatóság, az alkatrészek minősége. Érdemes lenne egy elektronikában jártas személyt megkérdezni, hogy pusztán a képek alapján mi a véleménye a mini-box.com-os picoPSU-khoz viszonyítva. Laikusként az a benyomásom, nem véletlenül nagyobb a drágább táp nyákja és rendelkezik több alkatrésszel.
- nem látom, hogy lenne rajta külön a proci tápellátására való P4-es tápcsati, ami elvileg nem gond, hiszen azt te is közvetlen az AC adapterről etetnéd. Azonban ez árulkodó lehet arra, hogy eredendően csak kis fogyasztású rendszerekhez szánták, erősebbnek mondható 12V-os ág nélkül.
Szóval csak saját felelősségre!Igen, ez az adapter kábel rendhagyó. Egyénileg kell összerakni. De mivel szabványos Molex Mini-Fit Jr csatlakozókra épül, így kis elhivatottsággal komolyabb gyakorlat hiányában is összelegózható. Számomra a legnehezebb részt az érintkező tüskék kipiszkálása jelentette a meglévő csatlakozókból, mert a több ezer forintos, erre használatos célszerszám hiányában magam faragtam hajcsatból kellően vékony és lapos alkalmatosságot, amivel hozzá lehet férni a csatlakozó szűk résén keresztül a tüske két oldalra horogszerűen kihajló lemezkéjéhez, ami meggátolni hivatott a csatlakozóból való kicsúszását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!