- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
LazaCCC #36789 üzenetére
Amúgy miért kell ház?
Én csinálnék az egész motyónak egy fiókot, aminek csak előlapja van. A fiókra meg 1-2 nagy ventihely, alacsony fordulaton járatott légkavaróknak. Az egész belsőt meg gumiszalagokkal, vagy kis darab kötelekkel rögzíteném a fiók keretéhez, így megvan az elcsatolás is.
-
Patice
nagyúr
válasz
jobesz #36129 üzenetére
"... a GPU nem sokat fejlődött..."
Konkrétan a J4205 GPU-ja a legújabb kódolásokkal (4K-s h.265/HEVC/VP9, akár 10bit is) megbírkózik, mert hardveres gyorsítás van mindenre. Játékok esetén adott játék motorjának optimalizáltságától és az intel drivertől függ a teljesítményük.
Médialejátszásra, napi használatra tökéletesek. Játékhoz meg dedikált VGA kell.
-
Patice
nagyúr
Ahogy előttem is javasolták, az egyik megoldás, egy dedikált USB kártya, akár tuningolt is (pl.).
A másik megoldás, hogy olyan aszinkron USB-s DAC-ot választasz, aminek van saját tápellátása és egy Sbooster Vbus2-vel leválasztod a tápot a kimenetről.Korábbi Giga lapokon (pl. nekem is ilyen van: Giga B85N Phoenix) ún. DAC-UP port van, ami elméletileg alacsonyabb zajú, de modernebb lapokon nem igazán találkoztam ezzel. Vbus2 meg értelmetlenné is teszi.
-
Patice
nagyúr
válasz
tőzsdesügér #35266 üzenetére
Nem a legolcsóbb, de teljesíti a követelményeidet.
Táp: pár százalékkal jobb hatásfokért megéri a dupla ár?
-
Patice
nagyúr
válasz
tőzsdesügér #35251 üzenetére
Alaplap: Gigabyte GA-H170N-WiFi.
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 300W.Szerintem.
(#35254) x_424:
Bazzz... Nekem gyorsformázással is mindig kitakarítja az előző telepítő maradékát..
-
Patice
nagyúr
válasz
#63761920 #35080 üzenetére
Én vagy a régebbi Asrock N3160-at ajánlanám, vagy a napokban megjelent utódját a J3160-at, csak ez utóbbit még éppen nem kapni és valszeg drága lesz az elején.
N3150-es lapot használok már több, mint egy éve HTPC-nek EGL-es Kodi-val és sosem volt gondja a HullHD lejátszással (és a képére sincs panasz). Ja és 8bittel viszi a 4K-t is.
N3150/N3160 lapokból létezik DC tápos is, amikhez állítólag adnak külső kockát is (erre kérdezz rá a boltnál!), így a lap + ház mellé már csak RAM és SSD kell és mehet a móka.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #35045 üzenetére
Egyelőre még csak találgatni tudnék, várok még pár tesztet, hogy mondhassak róluk valamit.
Ma délután kerültek ki az Asrock honlapjára és másik topikban djnice ki is szúrta:
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz
- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9Én eddig úgy tudtam, hogy ezek nem fognak HDMI 2.0-át kapni, de a speckó (most) mást mond.
Ugyan így 10 bitről nem volt szó ezeknél a prociknál, csak a Kaby Lake asztali CPU-k esetében, ahogy a VP9 sem volt a beígért listán korábban.Az megint más kérdés, hogy 4-6W TDP-re jósolták őket, mégis 10W TDP-s jószágok lettek. Korábban +30% proci erőt jósoltak, mostanában meg már 19%-ot olvastam csak (bár ez lehet a "csúcsmodellre" vonatkozott, nem az egyel alattira).
A mai FanlessTech hírben ezt írták:
"We're hearing that Apollo Lake offers some serious improvement over Braswell and that the J4205 is on par with 1st gen Core M (with HEVC 10-bit decoding on top of it)."
Annak nem néztem utána, hogy az első generációs Core M vs. AMD 5370 hogy viszonyul egymáshoz akár prociban, akár IGP-ben.
-
Patice
nagyúr
Új Asrock Apollo Lake alaplapok mini-ITX méretben:
Asrock J3455-ITX:
Asrock J4205-ITX:
A lapokon lévő M.2 foglalat sajnos csak WiFi/BT modulokhoz használható.
Forrás: FanlessTech.
-
Patice
nagyúr
válasz
imibogyo #35023 üzenetére
Az előd Braswell tesztek szerint régi Core 2 Duo teljesítményét hozta processzor terén. Volt nekem is Athlonom szerintem azt a szintet simán hozza, sőt akár le is lépi.
IGP terén is egész fejlett már a Braswell (Gen8 ~ Broadwell), meg most az Apollo Lake (Gen9 ~ SkyLake) is, csak persze nem akkora teljesítményűek, mint amiből származnak, persze nem is annyit esznek.
Win10-zel próbáltam a saját gépem (Braswell - N3150), egyszerű asztali gépnek szvsz. tökéletes.
-
-
Patice
nagyúr
Asrock J3355B-ITX, az első Apollo Lake procis lap:
Ez az utódja a Braswell-es N3150, N3160, N3700, N3710-es lapoknak.
A dizájn úgy látom maradt, szóval az a körítés várható, mint az elődök esetében. -
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
Fleto93 #34441 üzenetére
Jaaa... értem.
Ha az én hasonló építésemet vesszük alapul, akkor elmondhatom, hogy a táp és a házhűtő ventik mind csendesebbek, mint a vinyók (WD RED-ek), amiket beleraktam, szóval szvsz. ne görcsölj a passzív tápon.
Én nem bántam meg, hogy egy jobb ATX tápot raktam bele. Így van elég tartalék a lemezek felpörgetéséhez, meg akár 65W-os procihoz is és nem kell centizgetni a picoPSU-val, meg a külső kockával. Meg mellesleg a táp is benne van a gépben és nem foglal kívül plusz helyet.
S/PDIF kivezetéshez egy ilyesmi elég.
-
Patice
nagyúr
válasz
Fleto93 #34439 üzenetére
Ha passzív megoldásban gondolkodsz, akkor miért az alapból 3 ventis Fractal Design Node 304-re esett a választásod?
Akkor inkább a DC-s lap + Cooler Master Elite 110 ház, az optikai kimenetet meg egy alaplapi S/PDIF tüskére köthető hátlapi kivezetéssel oldanám meg, nem külön hangkártyával.
+ Az a két 7200-as HDD lesz így a leghangosabb a gépben. Nem fog zavarni a hangja?
Én egy nagy, de csendes ventit raknék a rendszerbe, alacsony fordulaton nem fogod hallani, de mindennek jót tesz hosszú távon, ha van mesterséges légmozgás és hűtés.
-
Patice
nagyúr
válasz
suti237 #34356 üzenetére
Szerintem a lap + az SSD nem kompatibilis röviden.
Hosszabban itt olvashatsz róla magyarul. Egy részt kiemelnék:
"A Mini PCIe szabvány térhódításának kezdete nagyjából 2005-re tehető, amikor az mSATA még csak néhány koponyában létezhetett. Emiatt jó eséllyel a 2010 előtt forgalomba került termékeken található aljzatok inkompatibilisek az mSATA-val, mivel az ezen szabványú meghajtók ugyanúgy a déli híd vagy egy bármilyen SATA vezérlő portjára csatlakoznak, mint a normál SSD-k. Ebből adódóan az adott aljzathoz a szokásos, egyetlen PCI Express sávon felül még egy SATA portot is el kell vezetni.
Továbbá a Mini PCI - mSATA kombó aljzathoz szükséges egy router chip is, mely a slotba behelyezett Mini PCIe vagy mSATA szabványú kártyától függően automatikusan képes PCI Express vagy épp SATA adatvonalakat kapcsolni az aktuális eszközhöz. A specifikációk véglegesítése előtt készült termékekből mindez érthető okokból teljesen hiányzik, így az inkompatibilitás konkrétan erre a pontra vezethető vissza."
A te lapod 2010 előtti, biztos, hogy nem a később kiadott mSATA szabványnak megfelelően készült a miniPCIe slot, így speckó SSD-t kell bele keríteni, hogy működjön, amit elképzeltél.
Nem tudom mennyire könnyen beszerezhető egy miniPCIe SSD.
-
Patice
nagyúr
válasz
Patice #34070 üzenetére
Mérések:
Alpenföhn Brocken hűtő felett még van több, mint 2 centi hely (kb. 2,5 centire lehet a lemez)! Akár mondhatnám azt is, hogy 165 mm-nél magasabb hűtők is elférnek, ha elég kicsi a mélységük.
Alaplaptól a Brocken tetejéig 165 mm.
Brocken mélysége venti nélkül: 74 mm.
Brocken mögött a hátsó nagy ventiig: 27 mm.
Brocken előtt a 3,5 HDD és a hűtő között: 32 mmScythe Mugen 4 honlapja szerint venti nélkül: 88 mm
Be Quiet! Shadow Rock 2 honlapja szerint venti nélkül 122 mm mély!A házban a 3,5 HDD-től a hátsó ventiig: 32 + 74 + 27 = 133 mm helyed van csak, ez így nagyon necces, tényleg nem maradna helyed a kábeleknek.
Ismét csak a Scythe a nyerő, nem lesz neked sem túl sok helyed a kábelezéshez így sem, de ahogy írtam is, az alaplap procifoglalat elhelyezkedésétől is függ, hogy hova esik pontosan a hűtő.
Nekem egy Asus H87I-Plus-on van, amin kicsit közelebb van a foglalat a RAM slotokhoz, tehát a HDD-khez.
-
Patice
nagyúr
válasz
bandi20 #34069 üzenetére
Később lemérem majd de speckók alapján inkább a Scythe a nyerő. Magasságban kb. pont akkora, mint az enyém és mélységre is hasonló.
Be Quiet szerintem annyira mély, hogy ha még be is tudod paszírozni, akkor a vinyók kábelezéséhez már nem marad hely.
Bár alaplapfüggő az is, hogy hol van a foglalat.
Nemsokára megnézem, lemérem..
Brocken amúgy azért is lett jó, mert nem olyan sűrű a lamellázata és így venti nélkülsem nehéz átfújni rajta a levegőt. Scythe nekem ebben is jobbnak tűnik.
-
Patice
nagyúr
válasz
#25954560 #34063 üzenetére
Hát, ha ez már gyűjtemény...
Amúgy a többiek problémáját és érveit osztom. Nem lehet mindent egy gépben megvalósítani jól. ezért építettem én is hármat.
A legnagyobb lesz a szerver, de még dolgozom a szoftverezésén.
MS-Tech házban a Giga B85 lappal most asztalinak használom. A DAC-UP USB-re van kötve a füles erősítőm + füles, így apa hallgathat zenét a gépnél.
A Giga házban lévő meg a HTPC, mozizáshoz.
De most épp meghülyültem és agyalok a meglévő hardverek cserélgetésén.
-
Patice
nagyúr
Korábbi építésemen én is használtam Hackintosh-t. Működött szépen.
A ház miatt linkeltem.
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis megerősítésre lenne csak szükségem táp ügyben.
Van itthon pár miniITX-es konfig és tervezem átvariálni az alaplapokat, procikat, házakat.
A leggyengébb tápos ház a Giga MIB T5140-es, amiben egy 60W-os FSP paneltáp van + 60-65W-os külső kocka, ami a 12V-ot tolja. A konfig, amit átraknék bele egy kis alulfeszeléssel 30-40W között vesz fel a konnektorból, ha nem feszelem alul, akkor néha 50W fölé is felmegy.Egészséges táp szempontból egy max. 60W-os tápot fél, kétharmad terhelésen üzemeltetni? Szerintem igen, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Köszi! -
Patice
nagyúr
válasz
scream #33790 üzenetére
Intel NUC-ok 100.000 Ft környékén mozognak SSD és RAM nélkül (pölö1, pölö2)...
és általában miniDP csatlakozó van a seggükön, ha ez is megfelel neked.
Ma láttam viszont, hogy az Asrock a Braswell-es BeeBox miniPC-k után színre lépett a BeeBox-S szériával, amikben ugyan az a proci lesz, mint a fentebb linkelt NUC-okban. A nagy kérdés az ára lesz. Én olcsóbbra saccolom, bár Mo.-on még nem kaphatóak (zöld leveles boltban szvsz. idővel meg fog jelenni).
Sima BeeBox-okon és az új BeeBox-S-eken is 2xHDMI + rendes méretű DisplayPort van.
Szerk.:
Hoppá, van már nálunk is Beebox-S: link1, link2 --> hát mégsem olcsóbb a NUC-nál...
-
Patice
nagyúr
Az IGP-s procik TDP-jét én fenntartásokkal kezelem. Szerintem az olyan szintetikus tesztek, amik a CPU + IGP-t egyszerre terhelik, azok mutatják meg, hogy a TDP az csak a proci részre igaz! (Szerintem)
Némely Intel IGP nagyobb, mint mellette a 4 proci mag... így nem is csodálkozom, hogy egy i5 kombinát terheléssel simán átlépi az 50-60W-os hivatalos TDP értékeket.
AMD fronton is hasonló a helyzet. HTPC-s topikban írta egyik ismerősöm, hogy IGP oldalon terhelve egy 6X TDP-s procit (APU-t) az majdnem 100W-ot kért... (az IGP-re ráküldött pár renderert, hogy jobb képet kapjon - ez valós terhelés volt, nem szintetikus teszt.)
Szóval szerintem egy "T"-s Intel proci is simán átlépheti a 35W-ot, ha mondjuk egyszerre terhelődik az IGP és a proci rész, vagy az IGP-t járatják csúcsra.
Ha ilyen felhasználás nem lesz, akkor persze azzal lehet számolni, hogy a 35W-on belül marad.
Szerintem.
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
t72killer #32587 üzenetére
De NAS-hoz ne is 450W-os tápot nézz...
Egyértelmű, hogy nem kis fogyasztású rendszerhez találták ki, hanem ahogy írtad is, nagy procis, akár tuningolt játékgéphez, dedikált VGA-val.
Kisebb táp kisebb terhelésen is hatékony lesz, mert kisebb terheléshez van kitalálva.
PicoPSU vagy paneltáp + külső adapter jó lesz egy NAS-hoz is, csak szvsz. többe kerül, mint egy ATX táp és nem hozná vissza igazán a fogyasztás különbséget. Akkor meg minek görcsölni vele?
-
Patice
nagyúr
válasz
bobsurf #32559 üzenetére
Én egy Be Quiet 300W-os System Power 80+ Bronze tápot vettem a linkelt gépembe. 10-20% közötti terheléssel megy. Gyártó szerint ez a táp 20% terhelésnél már 84%-os hatásfokú.
Lehet, hogy rosszabb hatásfokú alacsony terhelésen, mint egy picoPSU (vagy paneltáp) + külső tápkocka, de a veszteségbeli különbség csak nagyon hosszú idő alatt térülne meg szerintem. Azt a tápot ha jól emlékszem ~ 11k körül vettem újonnan. Ettől szerintem csak drágább a másik megoldás.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mercutio_ #32553 üzenetére
+1 Nálam bevált.
(#32545) bobsurf:
Node 304-be szabvány ATX táp elfér. Én inkább vennék egy nem DC-s N3150-es lapot és egy korrekt ATX tápot és akkor nincs gond a lemezek indulásakor sem az áramfelvétellel.
+ ha ki akarod maxolni a házat, akkor vehetsz egy PCI-E-mSATA kártyát, amibe tudsz rakni egy mSATA SSD-t a rendszernek és lesz még egy SATA csatid is, így összesen 5 HDD-t ráakaszthatsz.
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #32534 üzenetére
Nem Intel párti vagyok, pár éve AMD vonalon mozogtam, csak a HTPC-zés, hardverek próbálgatása, Hackintosh kompatibilitás miatt vettem Intelt (először egy i3 4330-at), aztán ahogy belemélyedtem az Intel IGP-k világába és elkezdtek elég gyorsan fejleszteni szembe jött a Braswell platform a Haswell után, ami nekem annyira megtetszett, ismerve előtte ezt a fórumot és ami mögötte van (előtte volt), hogy amint elérhető volt az N3150 Mo.-on egyből csaptam le rá és építettem rá ezt a gépet, amit tavaly Augusztus óta megelégedéssel használok. Szerintem ez a vonal a következő "AMD Brazos" (ilyenem is volt), mert jelenleg megfelelő OP rendszerrel olyan jó választásnak tartom, ami jó pár évig kiszolgál még nem csak engem, hanem másokat is.
Az elkövetkező generációk talán fognak majd olyan újításokat hozni hardveresen, hogy akár a madVR futtatása is lehetővé fog válni a közeljövőben egy 10W alatti integrált procin. (Tudom, most kicsit bilibe lóg a kezem, de ezt a trendet figyeltem meg.)
Kodi + Linux oldalról olyan előny (driver) van most az Intel oldalán, ami számomra döntő erejű ebben a kérdésben. De ez csak az én szubjektív meglátásom. Meg oda vagyok az alacsony fogyasztású gépekért.
A kis Braswell-ben van annyi erő, amivel megfelelő szoftverezéssel tökéletes film- és ZENE lejátszó lesz számomra egyben. Van egy Cubox-i2eX-em ('a kocka'), amit jelenleg csak zenelejátszónak használok, mert filmhez OpenELEC-kel döcögős, de zenére (usb-s DAC-kal) nagyon tuti. Amit a kocka nem bír (DSD lejátszás közbeni konvertálása PCM-mé), azt a Braswell igen és a fentebb linkelt Kodi 17 Ubuntu Server alapja is alkalmas az MPD (Music Player Daemon) futtatására, akár úgy, hogy a Kodi HDMI-n a TV-t eteti, miközben az MPD az egyik USB kijáraton a DAC-ot.
Szóval csak ezért.
-
Patice
nagyúr
válasz
Erdei88 #32530 üzenetére
Ha eddig nem volt gondod vele, elég volt minden esetben akkor szvsz. MOST felesleges váltanod N3700/J3710 irányba.
Év vége felé remélhetőleg lesz az Apollo Lake-ből valamilyen asztali termék is. Ha nem, akkor várj még egy évet, mert jövőre jön a Kaby Lake utódja a Cannon Lake, ami a következő, teljesen új architektúra. Én a Cannon Lake érában tervezek váltani, vagy esetleg egyel utána, amikor az optimalizált verzió jön ki belőle.
És erre nem is kell sokat várnom: 1-1,5 év. Addig elvagyok az N3150-nel, utána megy NAS-nak.
-
Patice
nagyúr
válasz
Benőke #32523 üzenetére
N3150 + Win10-zel azt tapasztaltam, hogy egész használható asztali alternatíva is. Persze nem millió böngésző tabbal, meg kicsit komótosabban történnek a dolgok, de azért szedi a lábát, főleg, ha Win10 háttérben futó szolgáltatásait kikapcsoljuk nagyrészt.
HEVC hardveres dekódolás megy neki 4K felbontáson is 8 bitig, szóval akár egy egyszerűbb kódolású UHD film sem fogja megfeküdni a gyomrát.
Win10 helyett jó alternatíva a mostanában megjelent 16.04-es desktop Ubuntu.
-
Patice
nagyúr
Szerintem csak a procinak adott feszt kezd el lassan csökkenteni és nézd meg hol stabil, hol nem indul újra random módon.
Aztán jöhet a a freki visszavétel, akár további fesz csökkentéssel. + ha kell, akkor további szolgáltatásokat is ki lehet kapcsolni UEFI-ben, pl. HT, virtualizáció, HPET, stb.
Mi is a géped célja?
-
Patice
nagyúr
válasz
lazydog #32328 üzenetére
OK.
Integrált procival két alaplapot találtam: Gigabyte GA-N3050N-D3H + Gigabyte GA-N3150N-D3V
-
Patice
nagyúr
AM1-et nem ismerem, olyanom nem volt még, csak N3150-nel vannak hosszú távú (~ 8 hónap) tapasztalataim.
AM1 szerintem is valamivel erősebb proci és IGP terén is, de többet is fogyaszt (és valszeg többet is fűt), bár az is hűthető passzívan az említett hűtővel.
Szvsz. egyikkel sem lősz mellé, a villanyszámlán igen lassan hozná csak be a különbséget az Intel, és lehet jól jön a plusz teljesítmény.
Driver ügyileg pedig azt tudom mondani, hogy nincs gond már ezzel sem Intel oldalon. Kérdés, hogy milyen OP rendszerrel akarod használni.
Ha Intel mellett döntesz, akkor én a Linuxot javaslom.
-
Patice
nagyúr
Ez elég jó szerintem. Kicsit lehet moddolni belülről, hogy ne szökjön ki a zaj + 1 (max. 2) csendes venti és kész is a gép.
Asrock N3150 (vagy ha belefér, akkor N3700, ami kicsivel erősebb prociban és VGA-ban is) + Pico PSU (HA-n van most jó ajánlat
) + külső 12 V-os tápkocka és a Green HDD is OK lesz bele, bár az picit hangosabb, de csak jól kell felfüggeszteni, rögzíteni a házban, mert SFX táp és külön VGA nélkül lesz elég hely a házban.
Hajrá!
-
Patice
nagyúr
Ekkora helyre a megfelelő méretű és szellőzésű házat lesz problémás megtalálni, vagy kifizetni.
Vagy elgondolkodnék azon, hogy egyedit építsek...
A lényeg, hogy működő képes lehet a koncepciód, csak a háznak elég zártnak kell lennie, hogy a zaj ne tudjon nagyon kiszabadulni, más részről egyetlen egy darab csendes venti kellene a rendszerbe, ami azért át tudja szellőztetni a házat, alaplapot rajta a passzív bordákkal + HDD-t.
Egy átlag csendes hálószoba, nappali "zajszintje" 20 dB, azaz ha ez alatt tudod tartani a gépet házastul, akkor elérted a célt.
Pl. egy WD RED vinyó 23-24 dB "szabadlábon", ami elég csendes, ha ezt bezárod egy házba, rezgéscsillapítottan rögzíted, akkor le lehet menni 20 dB alá.
Csendes ventik is vannak akár 10 dB alatti zajszinttel, szóval első körben a házat kell megtalálni, ami lehetőleg nem felfelé szellőzik, hanem mondjuk oldalra vagy hátrafelé.
A hely szélessége OK a mélység és magasság a limitáló inkább.
Nem akarok megint a saját példámmal előhozakodni, de egy régi ház (Gigabyte MIB T5140), amibe én is tettem a HTPC-met, pont megfelelne számodra, csak sajnos nehezen beszerezhető (kb. csak használtan), pláne szép állapotban.
-
Patice
nagyúr
válasz
instantwater #32198 üzenetére
Nálam N3150-en is OK a YouTube, meg más HTML5-ös videó is. Flash meg bugos, azt nem szereti.
-
Patice
nagyúr
válasz
AxBattler #32129 üzenetére
Nekem az LV-1510-es után inkább MS-Tech CI-70-es utánérzésem van.
Ill. MS-Tech-ből hiányoltam a feketét.
-
Patice
nagyúr
válasz
Cickánykoma #31660 üzenetére
Annyiba csak a proci fájna...
-
Patice
nagyúr
válasz
Cickánykoma #31658 üzenetére
Vagy mondjuk olyan AMD-s alaplap, ami tud kezelni 3 monitort és egy erős AMD APU ma már olyan IGP-vel van "szerelve", mint egy régebbi videókártya.
-
Patice
nagyúr
válasz
#72042496 #31357 üzenetére
N3150-em van, amit jelenleg kizárólag Linux-szal HTPC célokra használok, de amikor megvettem tavaly Augusztus elején, akkor kipróbáltam Win10-zel is és pl. Edge böngészővel elég pattogós volt a rendszer ami természetesen most is SSD-n lakik. Akkor jött ki éppen a Win10 is szóval még driver nem volt a legfrissebb hozzá akkor, de ahogy követtem, azóta Win10-re is jött ki több frissítés is a Braswell SoC-hoz.
Az N3700-as lapot azért ajánlottam, mert az valamivel erősebb prociban az N3150-hez képest, és 12 helyett 16 EU-t tartalmaz az IGP-je, azaz általános felhasználásra szerintem sokáig elég lesz.
MS-Tech házba szerintem nem férne be egy 12 centis venti, főleg ha normál vastagságú. Antec-be talán, de erős kétségeim vannak. Én ezt használom, az 1000 rpm-es verziót ~ 14,5 dB, közelről is alig hallom, viszont pont elég a légszállítása az egész lap hűtéséhez.
Asrock BeeBox barebone-ból tudtommal csak az N3050-es procis passzív, a többi aktív hűtésű. Ez a modell kizárólag filmnézésre, vagy zenelejátszónak jó, de asztalinek már nem merném ajánlani.
-
Patice
nagyúr
válasz
#72042496 #31348 üzenetére
Szerintem Asrock N3700-ITX + Antek ISK 110-es ház, amiben van paneltáp és jár hozzá a megfelelő kűlső kocka.
Vagy MS-Tech CI-70 ház 60 vagy 120 wattos táppal.
4 GB szvsz. elég, csak dual channel legyen, de ha belefér a költségvetésbe, akkor a jövőre való tekintettel mehet a 8 GB is. A lap kezeli az 1,35 voltos ramokat is.
Hűtésnek szerintem egy 10 centis slim Scythe venti is elég. N3150-hez én ilyet használok.
Tudom, az ajánlott házak egyike sem olcsó, de legalább a táp benne lenne az árban.
-
Patice
nagyúr
válasz
chesterboy #30560 üzenetére
Pár nappal ez előtti hsz.-emben ott a válaszom.
-
Patice
nagyúr
válasz
chesterboy #30528 üzenetére
Vagy hálózatról eteted.
-
Patice
nagyúr
válasz
chesterboy #30526 üzenetére
Zotac szerintem csak 2 TB-ig tudja kezelni a vinyókat.
Vagy másik gépben formázod, vagy alaplap BIOS frissítés kell, ha egyáltalán segít.
-
Patice
nagyúr
válasz
redbiro #30452 üzenetére
Ha a szerver érdekel, akkor még nem sikerült befejeznem a projektet - sok mindent ki akarok még próbálni, csak ez rengeteg idő és abból most kevés van nekem ilyenekre - jelenleg maradnék a virtualizált rendszernél és Hyper-V Server lenne az alap, amiből most még a 2012-es az aktuális, de lehet várok ég kicsit és akkorra megjelenik majd a 2016-os kiadás.
Ezzel lenne pár lehetőségem ezt-azt kipróbálni.
HTPC-ben meg írtam, hogy ott Ubuntu Server + Kodi 16 alpha 3 megy most nálam, elég kevés buggal, de már látom, hogy kijött közben egy alpha4 és a beta1 is.
-
Patice
nagyúr
válasz
viperabácsi #30433 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
redbiro #30299 üzenetére
Remélem még nem késő a válasz, kicsit lefoglal az első saját kecó...
Szóval, az a táp szerintem jó lesz, eléggé csendes, főleg alacsony terhelésen. Nálam ezt hajtja és csak a vinyókat hallom a gépből, mert van már benne 4x3TB meg 1x2TB WD RED, ami hamarosan kiegészül még egy 2 TB-ossal (érkezett egy ilyen, remélem a szerver OS fog futni róla.
).
(#30384) stigma:
Neked szintén egy épített gépemet ajánlom figyelmedbe. Braswell-re építkeztem én is, Ubuntu Server alapokon nagyon jó képű a kicsike és a házba pont elfér 2x3,5 HDD, vagy akár az optika helyére még egy, vagy oda mehet az SSD.
Én ugyan csak HTPC-nek használom, de szerver feladatokat is el tudna látni simán, és már az OS is adott.
Aprón néha felbukkan ez a ház, nekem mákom volt és találtam egy zsír újat.
(#30399) sg22:
Neked az Asrock Beebox barebone-ját tudnám ajánlani. Az N3150-es notebook hűtésű, de az egyel gyengébb kistesó meg már passzív.
OK, ezek nem i3 szintűek prociban, de egy SSD-vel hálózatról etetve tökéletesek filmlejátszásra. És a képükre sem lesz panasz.
(Szoftverezés itt - első két hsz. minden kérdésre választ ad.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest