- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
O_L_I
őstag
válasz
PROTRON #57997 üzenetére
Én még ezt néztem: BLACKNOISE BlackSilentFan XM2
Ebből kettő nincs annyi mint a Noctua, cserébe nem PWM-es
Ebben a méretben pláne a 10mm vastagok között nincs nagy választék. -
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57978 üzenetére
Általában úgy szokták, hogy 30mm ha van benne ssd, vagy 2,5 hdd, 40mm ha nincs. Biztos hogy a gyári hűtő nem megy vele.
Az az intel proci kereken 60 wattos nem? Ráadásul annàl többet is be szoktak kajálni az intelek. És még ott a többi fogyasztó. Ahhoz kevés lesz a külső táp. Ehhez meg nem írják hogy tudna 120 wattot a belsője.
Az U, T, TE modellek alap órajelen azonban beleférnek.
(Egyébként csini ház) -
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57952 üzenetére
youtube alattiak.
Fólia le lett véve, egyszer anno nem vettem le, azóta erre külön figyelek
A cooler megfelelően felfekszik, annyira van meghúzva, amennyire még illik, elégséges friss pasztát is kapott, az nem lehet baj. Netes beszámolók alapján másoknál is ilyen forrófejű.De most amúgyis más miatt fő a fejem. Áramtalanítást követően 10 perc alatt elfelejt mindent a gép és többet nem lép túl a bios logón... Most próbálom egy másik windows verzióval életre lehelni.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57948 üzenetére
85 fokon megy a proci. Ennyit a 3400g nem produkál a chopinban. Oké, azt egy noctua hűzi de ez sem magyarázat.
Ellenben fedő nélkül 55 fok.Gyors ötletként a szomszédos praktikerben vettem tépőzáras fekete szúnyoghálót, megnézem az hogy szuperál rajta, lehet ennyivel meg is tudom oldani. Ha keret is kell hozzá, 1 mm-es balsafából vágok hozzá, de szerintem az nem lesz szüksèges. Na majd meglátom funkcionàl e
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57942 üzenetére
Lehet a kormányzatnak mindehhez semmi köze, és talán csak a szokásos, az össz vásárlóból 15-20% körüli nyerészkedő, vagy nyerészkedni próbáló jelzi vissza, hogy megérkezett a csomag, de sérült, hiányos, aztán ennyit- annyit kérnek vissza, míg más országokban az ilyenek 0.1% körül megállnak.
Pont ezért nincs még magyar ebay sem, és sok évvel ezelőtt Magyarország is ott volt rengeteg amerikai eladónál a tiltólistán.
Talán ebben, és adózási morálban kellene mindenkinek jobban teljesíteni, és akkor nem itt tartanánk!Mondjuk pár perc alatt lesz áfa szempontból kedvezőbb másik országban címed, ahonnan még tovább is küldik neked a cuccot, szóval pont erre ráhúzni egy vélt ideológiát tényleg felesleges volt!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57938 üzenetére
Biztos jó, de nem olcsó, és ha elindítasz bármit, hangja lesz. Szemeztem anno ilyesmivel, aztán mégis az átépíthetőség- eladhatóság okán rendes pc alkatrészekből raktam össze gépet.
Most voltam az aldiban, olcsón van mágneses cucc, ahogy néztem a méreteit, akár pc lábnak is használható csak odanyomod, és kész vagy. 700 forint ért 8 db nem pénz.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57877 üzenetére
Ez most kicsit off lesz, de szerintem mára irodai környezetben nem a proci, a ram vagy a hdd-t leváltó ssd teszi lassúvá a gépet hanem az a rengeteg policy ami belépéskor lefut. Nekem pl a mostani cégnèl 15 perc a belépés, mert madridból kell leellenőrizni mindent az automatizált folyamatoknak a belépéshez. Totál nonszensz. Aztán megnyitja a spanyol msn-t amit ki se lehet lőni.
-
Qkackca
őstag
válasz
PROTRON #57851 üzenetére
Ebből a szögből nézve előre:
hátlap (venti nélkül, 120x15) - előlap : 210-215 mm (az első porszűrőben van egy 7mm-es mélyedés)
hátlap ventivel - hdd sín eleje: 188 mmDe ahogy nézem az egész alja csavarral oldható, ki tudod pucolni, aztán azt raksz be amit akarsz
Rick4: én nem látom bele azt a légmozgást amit gondolsz, de akár még az is lehet.
Egy venti van, ami kifelé fúj gyárilag, pont ebből a szögből ahonnan a kép készült, meg amit a procira teszel. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57828 üzenetére
Nincs konkrét tapasztalatom, telefonokban van sim mobilnettel, autó fejegységben megint ott a sim, így nem használok ilyesmit, de ezek itthon zsebwifi néven futnak, használtan 8-10K-ért mennek, usb-n is lehet tölteni, netet wifin meg usb-n is osztja, saját akksija van, amivel elég sokáig tolja töltés nélkül....
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57828 üzenetére
Látod, eszembe se jutott, amit Rick javasol, pedig pár napja láttam egy hirdetést, és el is gondolkodtam rajta. Végül azért ejtettem a dolgot, mert a telefon előfizetésem net része elég combos, és azt is meg tudom osztani wifin, ha másik eszköznek kellene. Ezt azért az androidos telefonok nagyja tudja, szóval lehet, hogy ilyenre sincs szükséged
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57826 üzenetére
Még usb-s mobilnetben se gondolkodnék, vannak saját kis kijelzős mobil routerek, amik wifin tolják a netet a rá aggatott eszközöknek, és így az a sim és mobilnet nem csak egy néha bekapcsolt eszközben lesz ott, hanem egy gombnyomás után bárhol, minden más wifis készüléknek is rendelkezésére áll.
A beépített megoldás helyett én egészen biztosan ezt választanám, praktikusságban, és árban is ez a jobb választás. -
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57817 üzenetére
Ez a belső sim-es dolog nem világos. Ha laptopokra gondolsz, akkor igen, kell egy mpci-e kártya, ami maga a modem. Ha ilyet szeretnél, akkor kell az átalakító a mpci-e aljzat és a kártya közé, ami egyrészt átviszi a pci-e-t, másrészt a sim aljzat is bekerül a képbe (mpci-e -> mpci-e + sim). 20€-tól láttam ilyet, és ez még hosszabb is, mint egy sima full hosszú mpci-e kártya, szóval szerintem elég kevés alaplapba fér bele plussz átalakító (90°) nélkül. Az usb-st bárhova elhelyezheted, saccra 20-30 centis lehet a kábele, es akkor maradhat a wifi+bt a pci-e-ben, mer' ugye az is köll. Költség oldalról ez 20€ plussz a modem, egy sima usb-s külső stick lehet, hogy nem drágább.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57817 üzenetére
Vár még a sorsára..
Meg a többi is ott van bontatlanul, régebben nem kellett ennyi, elég volt azzaz 1-2 tubus, ami nyitva volt, de most nézem én is ezt a tesztet, ebből fakadóan szerintem a jövőben nem nagyon tudok majd választ adni rá, az mx4 mellé szerintem beszerzek egy ilyen thermal grizzly conductonaut-ot. -
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57808 üzenetére
Szerintem ilyen nincs, sőt, a mpci-e wwan kártyák is teljes meretűek szoktak lenni. Wifi-BT kombinált kártyák vannak feles méretben, a mostani wifi helyere tehetsz ilyet, amennyiben az nem BT-os. A wwan-t usb-s 3G/4G/(5G) modemmel tudod megoldani, vagy ha van valami wwan kártyád, amit felhasználnál, van belső usb-re köthető mpci-e aljzatos holmi sim foglalattal, de lehet, hogy nem olcsóbb így.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57812 üzenetére
Mert kifogyott, és volt itthon másik 8 bontatlan tubus.
Elővettem egy másikat, és onnantól azt használtam. De van még spire, arctic, titan silver grease, két tubus 100%-os rézpaszta, ezek mint tarcsiban. Nemrég kifogyott egy mx4, utána vettem mx5-öt, az nekem túl ragadós volt, szerencsére szép lassan elfogyott az mx5, utána megint elfogyott egy mx4, most meg ott a frisen bontott 45 grammos xxl-es mx4 megint. Szóval a több, mint 10 éves paszták még mindig várnak a sorukra.
Persze még egy fél nyomás van benne, így megőriztem, de sokat látott tubus ez..
-
RazoR
veterán
válasz
PROTRON #57790 üzenetére
Elsősorban XOC-hez van kitalálva nitrogénhez, az extra magas és extra alacsony hőmérsékleten sem változik a hővezetése, nem keményedik ki, nem reped meg. De nyilván ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne használni egy "átlag usernek".
Volt nekem is de gusztustalan az állaga szerintem, szenvedés szétkenni a kupakon.
De ez csak egy vélemyén tecsó...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57795 üzenetére
Alapból ez a szett van saját, cégnek rendeltem feszítőket pluszba, ha eltörne az itthoni.
Elég maximalista vagyok, házhűtők is % értékre pontosan be vannak állítva grafikokon stb, hogy a legoptimálisabb legyen és tapasztalataim alapján eddig a Kryonaut a legjobb nálam.
Ezért írtam, nyilván az említett Arctic paszták is tökéletesek, de ha már +2-3 fokot hoznak, nekem megéri a jobbat használni. Munkahelyen különben MX-4 és 5 van állandóra, ár/értékben talán azok érik meg legjobban.Jól írod, fél vagy milliós gépnél pedig tök mindegy az 1-2000Ft plusz, amibe esetleg kerül egy drágább fajta. Condoctonaut vagy Indium thermal pad lenne a csúcs, de azokat nem mertem kipróbálni. Drága tanulópénz lenne egy zárlat.
Azért jó kis meló egy ilyet felvinni. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57775 üzenetére
Kryonaut az kicsit sűrűbb az MX-5-nél és nehezebb vele dolgozni, az MX-4 hozzá képest gyerekjáték.
Spatulával szoktam mostanában használni, úgy elég vékonyan fel lehet vinni, adnak is még az 1g-os csomaghoz is. LGA1700-ra így kb éppen elég 2 procira ez a kiszerelés. Legutóbb 1 cpu és 1 vga alatt kifogyott.Azon a képen szerintem van rajta 1 gramm.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57752 üzenetére
A félreértés mindig az, hogy csomóan európai uniós bért akarnak, amivel semmi gond, akarni lehet, megkeresni is meg lehet. De sajnos a többség úgy képzeli el, hogy ő megkapja a 2000 eurót, viszont mindenki más ugyanannyit keres, mint addig, az autószerelő 3 ezer kér egy óráért, a fodrász 1500-ért levágja a haját, a vízszerelő kimegy, és 2 napi melóért elkér 15-öt, az étteremben 4 ezerért degeszre eszi magát, a benzin 2500ft.
A világ viszont nem így működik.Én másoknak nem tudok segíteni, még jó 10-15 éve bennem volt, hogy nem értem, mások miért nem vállalkoznak, kaparják ki a saját gesztenyéjüket, aztán a 100. esetnél meguntam, hogy tehetetlen is, lehetetlen is, és én hiába akarok segíteni ha az xy ismerős nem akarja.
Ezt az irányt mindenkinek magának kell megtalálnia, a dolgok a bolygón ugyanannyiba kerülnek annak is, mint aki 250-et visz haza, és annak is, aki 2.5 milliót.Na lapozzunk, mert nem ez a fő csapásirány. Tőled még mindig várnám erre a dupla áfára a konkrét példát, mert az ötlet tetszik, csak nem értem, hogy kell csinálni!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57677 üzenetére
Ez egy eladásra szánt gép, szóval mindegy, technikailag mi van benne, ez amúgy egy 1TB-os adata 750-es ssd, nem a rosszabik vége szerintem. De volt benne egy 500-as Kingston, azt vettem most ki, azzal is érezni lehetett, sőt, azelőtt egy samsung p981-est próbáltam, a különbség ugyanúgy megvolt még a ryzen 7-es konfiggal is, igaz ott alig volt érezhető.
Ha a trabantba Ferrari motort raksz, úgy fog menni, mint az állat, ez nem lesz példának jó...
Pláne úgy nem lesz jó, hogy csak az SSD-re szűkíted a példákat meg a mondatokat, miközben én azt írtam, hogy :
"bár nyilván több más dologgal együtt egyben érezni."
Mert a kolléga vacillált, hogy rakjon-e be másik konfigot a házba, azaz foglalatváltással, jobb procival, gyorsabb ramokkal tovább jutna-e, én meg mondtam hogy tovább.Nyilván tudjuk, hogy az újabb konfigok tesztekben mutatott erősebb számai a klasszikus használat során is megmutatkoznak, (hiszen a szintetikus teszt pont a vlaó életben használt funkciókat szimulálja) és ennek az SSD is részese, bárhogy is nézzük. Én se mondtam azt, hogy egy régi P4-es gépbe SSD-t téve megtáltosodik, és lever minden 13 genes cuccot, nyilván nonszensz is lenne.. Hanem azt, hogy ugyan a kolléga nem akar konfigot fejleszteni, pedig összességében érezni a különbséget egy 2 éves cucchoz képest is.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57674 üzenetére
Nade ha játék alatt semmi, meg irodai programok alatt se, akkor én hogy érzem böngészgetve? A kattingatások mellett sok más dolog van, ami egy ilyen újabb cuccnál gyorsabb... Oké, ha van egy GPU bottleneck, akkor mindegy már, mi van előtte...
Pont ezokból felbuzdulva foglalkoztam egy kicsit az elhanyagolt hobbimmal...
Itt volt már egy ideje egy összerakni való gépalkatrész- halom, volt olyan, ami már össze volt válogatva, pont azt vettem elő, mert hasonló a gépemhez, de mégis kicsivel gyengébb. Egy Gigabyte H470i itx lap, egy i7-10700, 32 ddr4-3000, 1tb adata SSD..Össze se lehet a kettőt hasonlítani, pedig erre most került fel ugyanarról a pendrive-ról ugyanaz a rendszer, mint a sajátomra, mértem néhány SSD írást, az enyém a 7000/4000, ez 2500/2000, ram teszt nálam 90 ezer fölé megy, emitt 45 ezer körül. Nyilván a proci is gyengébb, de egy ugyanolyan VGA kártyával lehet mindkettő elbír, nade amíg oda jutsz, és kattintgatsz, addig is érzed ami történik...
És pont ezt mondtam, ha dobsz rá, mást fogsz kapni, ég és föld.
Pl most vettem a gép meg a monitor közé usb-c kábelt, mert a monitorban van usb hub, és közelebb teszem a vevőt, mert ma is elemet cseréltem, szerintem lagolt a sajátom...Egy furcsa csak, még kint fekszik a cucc az asztalon, egy idcooling frostflow 120-as aio került fel rá, és bármeddig toltam a P95-öt, nem igazán akart 50°C fölé menni a cpu hőmérséklet, pedig 1300 a 120-as radihűtő venti max fordulata, hangja nincs. Namost ennek nem így kellene történnie, mégsem értem, miért nem melegszik a cpu. Még a radi se volt meleg.
-
flashpointer
őstag
válasz
PROTRON #57633 üzenetére
A huto deepcool AK 620 (ennek is kattogtak az eredeti ventijei.. nem tudom csak en vagyok ilyen balszerencses vagy mindenhonnan kihallom, noctuabol bezzeg nem ) (1 mm marad az oldallapig) .
Igen ez a tap a tartalekom mert mindenhova befer, ahelyett kene egy masik, habar 65w-os procival jatek kozben vitte siman a konfigot ugyhogy nem surgos, meg amugy is 80%-os poweren fut a kari ami kb -5% teljesitmeny.
ket 360-as radi is "befer" , majd meglatjuk mit hoz a ráérés : ) -
válasz
PROTRON #57606 üzenetére
Az, hogy Linus mit épít egy 30 perces clickbait videóban, az egy dolog.
Hogy adott házba milyen szabványú alaplap fér bele, mennyi xirx@rral, az meg egy másik.NZXT H210 (ITX ház) méretei: 210mm x 349mm x 372mm
Siverstone Milo 12 (ITX ház) méretei: 105mm x 378mm x 393mm
Jonsbo V9 (mATX ház) méretei: 165mm x 317mm x 337mm
Jonsbo C3 Plus (mATX ház) méretei: 218mm x 360mm x 398mm
Hűha, zavart érzek az Erőben...Természetesen lehet ITX szabványos házba is 600W fogyasztású konfigot építeni, kérdés hogy mennyire éri meg, ill. mennyi értelme van megfizetni az ITX-felárat, amikor méretben alig van előrelépés mATX-hez képest?
Szerintem semennyire, akkor már inkább építkezek görcsölésmentesen, pénztárcabarát(abb)an egy mATX házba, mATX alaplappal, ATX táppal. -
Zamma
őstag
válasz
PROTRON #57584 üzenetére
Visszatérve a kis alapgép + nagy dedikált gpu külön házban témára.
Azon csodálkozom hogy nem csináltak egy normális méretű billentyűvel ellátott számítógépet - kb hasonló módon mint a RPi 400, csak pl. egy 13xxxH procival.
...és simán lehet akár multimédiás tasztatúrás is...
vagy ilyen a régi szép idők emlékére:
I LOVE AMIGA
... még mechanikai billentyű is lehetne és a gámerek meg falnák.És ehhez ha rákötjük a dedikált külső gpu dobozt már nincs is hely probléma...
-
Ispy
nagyúr
válasz
PROTRON #57580 üzenetére
Persze, igaz, hogy sok a batár ház, de ha csak itx lapot fogad, az itx és kész, még akkor is, ha a mérete okán igazából már matx. Nem csak a 3 literes házak lehet itxek. Lehetni lehet mindent, biztos meg is lehet oldani, akár a hűtést is egy kiszervezett 240-es radival, volt itt annó egy metis is, amiből ki lett vágva, mert nem fért el a vga.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57454 üzenetére
Jó a videó, már az elején kódolva volt az ujj elvágás!
Tudok erről a delidről, se sosem éreztem magaménak a dolgot, van elég gondom az életben, nem szeretnék még mellé gyűjteni.
Meg aztán annyira nem kiélezett itt a helyzet, tök jól megy a technika most is, még úgy is, hogy nem igazán passzul a hűtés a procihoz.. Ha lenne fél órám, akkor se ebbe kezdenék bele, mivel nincs meg a végleges megoldás, próbálkozni meg nincs idő..AxBattler:
ilyenek vannak itthon, de pont ma délelőtt telepítettem egy asus rog b250 +i5-7500-at, teljesen jó a mindennapokban az is, árban ezeknek a cuccoknak töredéke! A ddr5 brutál teszteredményeket nyom, de működés közben semmit (talán egy hajszálnyit) sem érezni belőle...
Ha a büdzsé nem engedi, én keresnék az apróról dolgokat, és 2-3 évig ellennék vele, elég sűrűn bele lehet ilyesmibe nyúlni, 40-50K-ért már itx lap +i7-7700 is előfordul, 16K a 2X8GB RAM újonnan, tegnap vettem egy 1 éves evga 1660 sc-t még 2 év garival 45-ért, szóval picivel 100 fölött elég jó gépet össze lehet pakolni.. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57437 üzenetére
Egyébként most nézem, (eddig nem néztem, de valamiért 7-800 grammnak lőttem be) ) az NH-D15 tömege 1.3 kg, szóval akkor ha nincs nála nehezebb cucc, hiába nézem én 7-8-900 grammos hűtőkkel, végülis a Noctuának is csak a nagy tömeg, nagy felület, meg a dupla 140-es ventik maradtak...
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57437 üzenetére
Érdekes dolgok ezek, sosem kerestem erős hűtőt, mert nem kellett, mindig elvoltam egy normálisabbal, de a csúcs, vagy egyenesen a nem létezőig nem jutottam el, pláne nem kellett ilyen mélységig beleásnom magam, most meg kissé bajban vagyok, és nincs jó megoldás...
Mindig keresi az ember a problémát magának! -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57434 üzenetére
Pl ott van az IceGiant PowerSiphon Elite.
...cserébe 91k huf.
A haldokló imperialista nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ez is csak 65k hufba kerül dodóban.Nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ezt a cuccot megvenni se tudják, mert nem kapható, szerintem prosiphon lesz az, viszont az meg itt is csak 65k hufba kerül: [link]a feltörekvő keleten, ahol a festő 2 nap melóra kap 3 kilót, az autószerelő meg napi 70-et keres...
Azt értem, én, hogy noctuáék csak ezzel foglalkoznak, meg hogy megtalálják a maradék 1%-ot, de én nem erről beszéltem. Ha valaminek a tömege 20%-kal több, akkor annak egy része pl a cpu hűtők esetében biztosan plusz lamellafelületként mutatkozik, azaz a fizikát nem nagyon lehet meghazudtolni, nagyobb felület több hőelvezetésre lesz képes. Namost ha mások 15%-kal nagyobb felületet adnak, akkor létezik-e olyan érdemi összehasonlítás, ahol fel van tüntetve, hogy a két hűtőből melyik alkalmas a tesztelt proci hűtésére? Mert hoctuáék is adnak AM4 AM5 lefogatót az intel 1151-1155-1200-as hűtők mellé, de náluk az működik, hogy a talp jó? A mérnökös részt értem, működhet is, de nem ekkora %-ban... Az nem jön le, hogy most tolva van a marketing, vagy a fizikával mit lehet tenni, amit csak ők, és senki más nem tud! Hiszen az imperialista nyugat már csak ilyen, sokmindent megtennének ha egy kis módosítással, és nem több anyaghasználattal a régihez hasonló terméket dupla áron el lehetne sütni, miért nem teszik? Furcsa!
Ugye én ebben élek nap mint nap, tartom fél amerikával a kapcsolatot, látok pár dolgot, ami az autóiparban még kiélezettebben jelen van, és a drágább termék sokszor nem hogy jobb minőségű, épp ellenkezőleg.. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57423 üzenetére
Érdekes ez hűtés dolog, ha az NHD15 ennyire jó, akkor a tömegben vele azonos, vagy nagyobb tömegű hűtők hogyhogy nem képesek ugyanarra a teljesítményre? Igaz, én se figyeltem, mi zajlik a hűtők piacán, de sok nagyobb hűt van jóval kevesebb pénzért, és furcsa, hogy nem lépik le teljesítményben a noctuát...
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57421 üzenetére
Itt írja hogy a tesztelt darabok között nem áll rosszul: [link]
Ez meg ugyan egy elég furcsa mérési módszer, de 340W-ról írnak: [link]
Persze mindig az lenne a jó, ha bármi kiszemelt alkatrészt ugyanolyan körülmények között tesztelné le valaki, és az alapján már csak rendelünk, felrakjuk, és működik... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
PROTRON #57403 üzenetére
az az 5x 8 tűs ilyen hibrid kimenet, amire a proci EPS és PCIe kábel is megy. tehát ha van egy deszkád amire megy 2db EPS, meg egy videokártyád amire megy 3db PCIe, el is ment az 5 foglalat. az már más kérdés hogy ha olyan konfigod van aminek ténylegesen kell ennyi delej, az szerintem nem SFF-be való.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57390 üzenetére
Belenyúlnék, mert a hátsó venti se hajj de nagyon pörög, és az szépen nyomja oda oldalra is, azaz biztos lenne olyan ventisebesség, ami mellet tmár nem kapcsolnának be a ventik sima böngészés alatt, viszont a sima 1200-as fordulaton mennek, és gyakorlatilag nem is hallatszik. Ma fedeztem fel, hogy úgy volt 36°C-on, (én kis naiv, gondoltam magától annyi) hogy előtte minden bizonnyal visszahűtötte magát!
Aztán figyeltem, és kezdte elölről...
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57377 üzenetére
Hááát, akkor keresni kell valami nagyon bivaly egymagos procit erre a célra.
Ezért írtam, hogy én se találtam meg a teljes mértékben kielégítő megoldást, pontosabban megvan, egy 360-as-420-as aio képében, csak azt itt nincs hova pakolni...
Nade ettől szép az élet, tök unalmas lenne, ha összerakod a gépet, és nem kell hozzá nyúlni!Most a vicc kedvéért megfordítottam a hátsó ventit, kíváncsi vagyok, mi fog történni...
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57372 üzenetére
Ez nem úriemberség kérdése, volt egy elképzelésem, amit átgondolva még csak- csak igazat adtam magamnak, de miután te írtad, találtam benne logikát, és végülis 20-25 csavar az egész, mi tarthatna vissza, kipróbáltam, marad is így, tényleg bevált.
Nade pont ezért van a fórum, ami nekem logikus, másnak nem, és simán lehet másnak igaza...A Lucifer2 úgy jött képbe, hogy a procivétel előtt végignézegettem a 250W körüli TDP-re, majd a 300W körüli TDP-re ajánlott levegős hűtőket, nem egy mai darab, de a hőcsöves hűtőknél a tömeg és az össz lamellaméret általában sok új fejlesztést nem kíván, forró cpu-k meg eddig is voltak, szóval valahol egyenes a képlet, ami nagyobb felület, az jobban fog dolgozni.
Ez is lett volna a végső döntés, meg is rendeltem, de aztán a firstshopnál szóltak, hogy ehhez nincs 1700-as lefogató, válasszak másikat, hiába mondtam, hogy de a gyártó oldalán ott van, szerintük nincs benne a dobozban... És utána már nem sok lehetőség maradt, a ház és az itx ház nem sok opciót hagyott, maradt az arctic liquid freezer 120 aio. Végülis megy szépen, de nyilván nem tökéletes megoldás..
Kár érte, mert szerintem nálam is remekül teljesített volna... Volt néhány teszt, ami alapján más ársávban kellene mozognia, és mégis 20K körül mérik most is... [link] Van ph teszt, és ott használók is írnak, rá lehet kérdezni: [link] -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57351 üzenetére
Csak nem hagyott ez a dolog nyugodni, most megfordítottam a ventik irányát, tehát az alsó befelé nyomja a hideget, lentről szív, felső, ami a hűtő alá van csavarozva, keresztülhúzza a cpu blokk- vrm előtt, húzza kifelé, a felső is kifelé keresztül a radiátoron, egyedül a hátsón gondolkodtam, hogy mi a jobb, be vagy ki, de maradt befelé, mert hátulról hűti a alaplapot, és a hideg levegő plusz légnyomása csak jól jön odabent, viszont nem töri meg az első levegő útját... Nos, meg kell mondjam, az átlag hőmérsékletek tényleg jobbak lettek, nincs annyi hő a házban, minden érték jobb lett. Persze a prime95 azért elmelegíti a technikát, kellene a 240-es radi, de sebaj, úgysincs hely, és úgysincs úgy veretve, hogy gond legyen...
Azaz jogos a felvetés, hogy a legtöbb hőt termelő részről minél előbb kifelé kell vezetni a meleget. Köszi a mondatot, ami végülis erre az útra vitt!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57351 üzenetére
Én egy teát ittam, és tlaán etőtl értem, hogy működik a ph..
Szóval írtad, hogy szerinted megreked a levegő:
Amúgy tesztelted is a házgyártó által javasolt venti elrendezést, vagy csak saját kútfőből jött ez az elmélet hogy nem bírná tartani a turbót ha a VRM miatt felmelegedett levegőt kapná a radi venti?
Azátn olvasgattam többfelé, és találtam másokat is, akik a gyártói ajánlással szembe menve felfelé tolják ki a levegőt. Vili már?Tehát attól függetlenül, hogy mi a gyártói ajánlás, tények igazolják, hogy mások is felfelé tolják ki a levegőt, meg a gyártó is úgy "ábrázolja", ez ugye azért volt macskaköröm között, mert az csak egy olyan kép, ahol az esztétika miatt tüntették el a venti tartó konzoljait, de valahol utólag mégis engem igazol.....
Azaz az állítás utóbb pontosítva igazzá vált, nem csak én különcködök, mások is úgy csinálták, mint én, ha náluk működik, nálam miért ne működne, csak igyekeztem megmagyarázni, hogy nem minden esetben kell felfelé tolni a meleget...
Nem kell ehhez inni semmit.Nem gyűjtöttem be semmilyen játékokat, nekem erre amúgysincs sok időm, péntek óta itt volt a kártya, de szombaton végképp más dolog volt, ma se volt sok szabadidőm, de ha ma nem rakom be, jövő hét végéig megint nem lett volna rá lehetőség, hét közben mindig dolog van, és állandóan csörög a telefon... Gyorsba feltettem 2-3 játékot, próbálgattam, jó minden, nem kockás a fánk, kikapcs....
Holnap meló ezerrel, attól nem fog 70°C-os levegő jönni belőle, hogy elküldök egy oldalba kapott Mustangra egy minden javítandó alkatrészt tartalmazó 1.5 milliós árajánlatot!Szóval jó ez perpill így ahogy van, amúgy már megvan a tuti, ha találnék egy ugyanilyen ház jobbos oldalát, kiműteném belőle az edzett üveget, és a helyére menne egy lézervágott szép rács, mögé meg beférne a 240-es aio, és akkor nagyjából kiküszöböltem az első problémát...
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57348 üzenetére
a CPU a biosban lett limitálva 90°C-ra, meg a power akármi visszavéve 185w-ra, ment kb 10 percig, nem gyötörtem, nem változott semmi. Úgyse elsz úgy hajtva a gép, hogy 100%-on kell mennie a procinak, egyelőre jó ez így, igyekeztem a lehető legjobb hűtést összehozni neki, de eléggé szabottak voltak a lehetőségek is.
Nem tudom, te mit hűtesz, és mivel, de prime 95 alatt nem hinném, hogy másnál megáll 70°C fölött kicsivel ugyanez. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57345 üzenetére
Ventik inkább le vannak véve, mint fel, ezért megy feljebb, ott van jobbról, 800-1000-es fordulaton mentek, tehát arra még rá lehet állítani, hogy ha eléri az 50°C-ot, menjen 1200-zal vagy fölötte.
Nekifogtem veretni egy furmarkkal, és a cpu kb ugyanott maradt, azaz a fentről jövő hűvös levegő miatt nem kezdett el rámelegedni, mert a vga meg minden más befűtötte a benti levegőt...
CPU hűtő az alsó meg a felső RGB-s venti duplában (a ventikábel végén van toldó, össze lehet őket dugni)
Chassis fan a legfelső venti ami a radi fölött van, és kívülről szív.
blokk "pumpa" venti a hátsó falon lévő venti van odadugva, az aio a cpu fan csatiról kapja a delejt.F!ngom sincs, ezek milyen értékek, szép szőrös volt a fánk!
Lejjebb írtam, nem akarom menet közben a 40°C-os belső levegővel megküldeni a cpu radit, mert a kintről érkező 20°C-os levegő több hőt visz el, a hátsó venti meg tolja be, alul a 12-es mindent szív ki. Fogdostam minden felől furmark alatt, szerintem jó ez.
Persze lehet hogy nincs igazam, ezért is írtam, hátha van nálam okosabb, de egyelőre ebben több logikát látok, mint hogy alulról keresztülszívom a gépházon, aztán még azt a meleget küldjem át a radiátoron... A manual nem ad eligazítást, mi a tuti: [link]viszont egy gyári hibát már megjavítottam, a powa lednél szivárgott a kék fény a résen kifelé, kapott a két led egy kis zsugorcsövet, és már csak a neki megfelelő nyíláson jön fény.
Kicsit feljebb vettem a ventiket, eddig 50°C-is 30-35% körül voltak, most 3-4% load van és 42-45°C CPU, így már jobb? Ventik 1000-és 820.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57341 üzenetére
Alulra nem lehet radi a cpu blokk fölött kell legyen, mivel a rendszerben van egy pici levegő, ha melegszik a cucc, az fog rugózni. Amúgy megszívtam, mert a két háthűtő mindig csutkán ment, nem engedte szabályozni, szétszedtem az egészet, nem akart jó lenni. Utána jöttem rá, hogy mivel a két thermaltake venti 3 pines, nins mese, a biosban kell pwm-ről dc vezérlésre átállítani a cuccot, és tádámm, a két venti most már 6-700-as fordulaton, halkan dolgozik...
Jól érted, oda lövi, de van kb 2 centi hely, szóval el tud az menni 3 irányba is. A CPU felől érkező levegő nem reked meg fent, mert a két 120-as venti nyomja lefelé, az alsó meg tovább tolja szépen az alsó rácsokon kifelé..
Ha fent megrekedne, akkor ezek a hőmérséklet értékek nem itt állnának, de minnyá tolok valami tesztet neki.
Amúgy amit nem hittem volna, hogy a B550m-itx lap mennyire semmi BT fülesen keresztül ehhez a ROG strix B760i laphoz képet! Brutál, amit lehet állítani, és ahogy szól tőle a füles!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57321 üzenetére
10 webshopból 8-nál elírás van, ráadásul egymástól lopkodják. Sokszor nem csak hogy félrevezető, de megtévesztő infók is vannak a leírásban, van akinek véletlenül, sajnos van, akinek szándékosan. Mindig a gyártó honlapja a tuti forrás. Egy időben az összes idióta egy az egyben kimásolta a listáról hogy valami videokártya széria nem phoenix, hanem pheonix, és ment végig mindenkinél... Még mindig találni belőle... [link] A leírásban pheonix, a képen a dobozon phoenix.
Én amerikai autók alkatrészeit importálom tizensok éve, nap mint nap szembesülök azzal, hogy vélhetően máshol is, de az általam jól ismert szegmensben különösen, hogy az egész bolygó arról szól, hogy a gyártók még csak- csak tudják, mit gyártanak, a forgalmazók már nem annyira, az adatbázisokat hozzá nem értők szerkesztik, akiknek lövésük sincs, az adott valami épp micsoda, fals infókat, rossz összefüggéseket írnak oda, hiteles infóként tálalva, még az európai tecdoc, aminek azt kellene tudnia, hogy pontos, hiszen gyártói adatbázisokból épült, is tele van ilyesmivel..
Azt mondja a rendszer, hogy az adott alkatrész jó az adott autóhoz, miközben én tudom hogy nem, és lehozzák itthoni üzletek keresői, ott van, megveheted, aztán majd a szerelőnél derül ki, hogy nem jó......
Ugyanez van egy csomó számtech céggel, műszaki termékekkel, pl tv-kkel, ahol pl sem a mediamarkt, sem a samsung, se más cég nem jelöli, hogy egy 75-ös TV nem VA paneles, hanem IPS panellel szerelt, és vihettem vissza 2 nap múlva, meg lehetne ezt napestig sorolni. Mindig a gyártó honlapja, leírása a jó infó. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57265 üzenetére
Én se szoktam, azért is írtam, már megrendeltem a 3060-ast az alzánál, (ugye ők azok, akikkel baj van, plusz még drágák is
) ki is van fizetve, de a héten más dolgom volt, és nem jutottam el Pestre, tehát már meglett volna, de így még most le tudom mondani, ha van rá nyomós ok, csak egy kérdés volt, mondjam-e le vagy sem!
De megbeszélve, marad.. -
Melorin
addikt
válasz
PROTRON #57234 üzenetére
Pico PSU-160W + 12V 80W külső táp
Rick4: konkrét topik nincs erre. Keresd meg a legtöbbet eladott készülékek user review-ját Amazonon vagy Alin, és olvasgasd. Készíts be popcornt
Van néhány nagyon jól megalapozott, képekkel, grafikonokkal megtűzdelt beszélgetés is, sokat lehet belőlük tanulni.
Vagy itt van ez az oldal, itt vannak hasonló boxokról topikok, ez az első amire most hirtelen rábukkantam: [link] -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #57189 üzenetére
nem trollkodtam
az egy 6900xt volt ott
oké, hogy annak 300w a tdp-je, de az egész gép fogyasztott kb. 150w-ot bányászat alatt (amiből a kártya nagyjából 130w-ot ehetett)elég hasonló a mérete az nr200p-hez
300mm a mélysége a cubitek mini cube-nak
(egy régi nem saját logout-os írás róla)sfx táppal is használtam egy darabig a házat, úgy kényelmesebben elfért egy másik vastagabb kártya is (gigabyte 5700xt)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #57173 üzenetére
mivel nem fogom tudni kihajtani 3D alkalmazásokban a natív 4k-t a natív 144Hz-en, ezért attól tartok, hogy scren tearing, smearing meg hasonlók előfordulhatnak. erre akartam rákérdezni, hogy van-e bárkinek tapasztalata, csak talán nem sikerült túl jól, egy sört ittam csak, az sajna nem elég, hogy produktívan fogalmazzak
dgpu nélkül ha valaki 4k-t hajt, ott az alacsony fps gyakran előfordul, ami eltér esetleg az adott monitor képfrissítéséstől. mivel olvastam, hogy ez sokak szerint élvezhetetlen, gondoltam rákérdezek, hátha. a fontosabbik ez volt : )
#57174, Pista0001
Linux nekem nem lesz az asztalin, de a laptopon egy Manjaro VM-el (is) ismerkedek. egyébként okozott bármi nehézséget driver szempontból AMD oldalon, vagy minden sima? -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #57173 üzenetére
jah, a topikhoz hűen itx-es gépekkel nyomtam a bányát
az is csoda, hogy épp belefért a kártya, hivatalosan csak 2 slotot támogat a ház (cubitek mini cube), ez pedig 2,5 volt
a 3 ventiből 1,5 ki volt takarva, de meglepő módon, ez alig járt hátránnyal
meg amúgy a kártya alatt volt egy kis légrés -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #57161 üzenetére
A garis külöbségeknek egyébként nehéz hinni, mert pl a pcland áruház is évtizednyi működés után lehúzta a rolót és most vadászhatod az elérhetőségeket ha garanciális gondod van.
na ne már, ez új infó volt nekem
van pár cuccom tőlük, amire még lenne elvileg több, mint 1 év garancia -
Zamma
őstag
válasz
PROTRON #57158 üzenetére
A választ feketén-fehéren megkaptuk.
Ha valaki más cégeket becsmérel de az egyiket isteníti... ha ez nem reklám... akkor mi?
Ilyet nem írunk le, már csak üzleti korrektség miatt sem.Konkrét példán keresztül levezetve az általa fényezett cég a vevőket 2 év garival megkevesbíti, a cégeknek is viszont megadja a 3 évet - egyébként igen gálánsan...
Az árat ő említette, így én is kitértem erre - bár nem ez volt a fő sodor, de így tudtam bemutatni a garis különbségeket is.
Nem gondolnám hogy neked ebben az érvelésben igazad volna, de mindegy.
Szép az élet általánosítás mentesen, abból sohasem lesz baj...
Ja, ha nem vigyázol amúgy dá-dá lesz! -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57156 üzenetére
Kártya csere után alap a DDU, Afterburner stb törlés, WHQL driver letöltése, majd internet kikapcsolása után restart. Offline telepíteni a kártyát és a 3rd party programokat.
Arról nem is beszélve, hogy az emlegetett Fan Control alap esetben nem is ment el semmit, kilépéskor elveted a beállításokat és tényleg csak pillanatnyilag módosítottál.Zamma
Sokszor Kazy, Foramax a legolcsóbb, velük sincs semmi gond. Nyilván a garanciára érdemes figyelni, nekem pozitít tapasztalataim vannak velük. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57148 üzenetére
Csodás, azért ennél az appra kattintva egy kicsit frappánsabban meg lehet oldani ugyanezt.. Viszont pont az van, amit beszéltünk, egy ideje nem sok lényege van a biosnak felhasználói szinten, telepítéskor kiválasztod, hogy hova települjön az oprendszer, majd egy windows manager indul, tehát nem kell boot sorrendet választanod, az órát- dátumot magától frissíti a rendszerből a lap biosára, net esetén újra aktiválja a win key-t, a tuning, venti beállítás, és minden más is megy biosba lépés nélkül, szóval mára szerintem nagyobbrészt elvesztette a jelentőségét, minden fontos funkció megoldott, őszintén nem is tudom megmondani, bios frissítésen kívül mikor mit kellett állítanom a biosban..
Grave444: Én sem, ezért van fent ez, mivel az aura sync és beállítások tömkelege, játékokhoz rendelt különböző profilok beállításai, venti beállítás, gpu- gpu tuning opciók, emellett bios- driver- segédprogram frissítéseket is felajánl, és egy kattintással frissít, de még játék ajánlatok, kedvezménykuponok is vannak, és a lap gyártója által fontosnak ítélt híre, discord csati, minden egyéb egyetlen helyen ott van. Pont jó helyen van az az egy ikon ott a start menüben, viszont amire nem akarok kattintani, arra nem kattntok..
Pl most kirta, hogy az rgb-s memóriákhoz van frissítés. Asszem 3 katt volt. Ha nem ezzel az 3 db kattintással, akkor hogy tudom meg, hogy van bármi? Elmegyek mindenhova, kikeresem a lapot, megnézem, van-e update, és összehasonlítgatom a verziószámokat?
Hát nem.. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57146 üzenetére
Én úgy tudom, a fastboot alatt kihagyja azt a szekciót, amikor gombnyomással van időd a biosba lépni..
Mondjuk asrockoknál volt a normál, fast, meg ultra fast mód, és a restarttouefi appot kellett feltenni, ha a biosba akartam bejutni, semmiféle gombnyomásra nem ment már, megnyomtam a gombot, és már a kis win-es betöltő karika forgott..De itt van ez is.. [link]
-
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57102 üzenetére
Háát, valóban van ilyen, hogy az első vevővel lesznek hivatalosan szerződésben, de mint mindenre, erre is van szabály, simán korrekt adásvételit kell írni, és akkor a tulajdonjog mellett minden más jog is rád száll a vétel pillanatában, garis ügyintézés esetén be lehet mutatni az adásvételit nekik is, hiszen ameddig ők erről nem tudnak, addig joggal hiszik, hogy az eredeti vevő megbízásából van jelen xy...
Annyira nem szoktam sztárolni senkit, ha nincs rá igény, de én elég sok cuccot veszek ott, a két monitor, a gépek, minden xirxar onnan van, sokszor mindnekinél olcsóbban, és 1 nap alatt van náluk minden, a gépház is csak azért jött az aqua-tól, mert itt csak a rézvörös lett volna.
Aqua sztori: Megrendeltem januárt 27-én házat, nem volt sima ügy, mert + 1 hetet írtak. Két nap múlva jeleztem, hogy mennem kell Pestre, ha megvan a ház, nem kellene szállítnai, ott megyek el a Karinthy úti üzletnél. Nincs még meg, majd szólnak. OKé, két nap múlv amegint írok, van-e infó, mert jövő héten kedden megint megyek, még nincs. Szerdán írok, most derült ki, pénteken megyek, még semmi hír. Pénteken 3-kor már Budaörsön vagyok, fél 4 után indulok haza. 4-kor jön az sms, hogy megérkezett a termék, és átadják a furátnak. Ma ideért.
Ugattam, hogy szóljanak, baxtak szólni. És mivel amúgyis csak 1 év gari volt rá, ezt épp megvettem tőlük.easyhop a legalja, talán pont itt írtam pár napja, másodszor csinálták meg, hogy rendelhető a cucc, végül sosem ér oda. 5 venti elosztóból 2 hét alatt tudtak volna prezentálni 1-et, és plusz pénzért átvehetem a ző telephelyükön!
Crabface: Nem vettem annak, kicsit rá van tolva a szín, weboldalánál nem kell a színhűség, meg kalibrálás sem, de vissza van véve a fényerő és a kontraszt is, nem kell megvakítson.
Emiatt elvileg nem kell színszűrős szemcsi sem, de ne süsse már ki a szemem... -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57099 üzenetére
pcx már eleve onnan kezdi a törvénysértést, hogy felad neked egy csomagot, és aznapra kiállítja a számlát és a garijegyet. Hogy te csak 2 nap múlva kapod meg? Aznap biztosan nem, de nekik telik szépen a gari... Kérdésre, hogy ez így nincs jól, háát, így jártál, mi így csináljuk...
Holott a törvény egyértelműen fogalmaz, a garancia kezdete az a nap, amikor a vevő birtokba veszi a terméket, vagyis az a nap, amikor a futár a kezedbe adja.Aqua konkrétan megírja, hogy ők cégnek 1 év szavatosságot adnak. (2-t ír a törvény mindenre!
Alza inkorrekt, ugyanis volt velük egy jó sztorim,
Vettem egy tévét, nyaralóban volt letéve, volt, hogy egy hónapban 1 órát ment, fel se tűnt a hiba, aztán mikor több napig ott voltunk, és többször be lett kapcsolva, feltűnt a gond. Visszavittem a tévét, hogy a készülék elfelejti a beállított fényerő beállítást egy sima kikapcsolással másnapra, de ugyanaz van kihúzással is, a hibajelentésben alapos leírás, video és minden egyéb mellékelve, tévé lerakvaOtt ugyan nem értem rá a dologgal foglalkozni, de 25 napig húzták a dolgot, és persze hogy törvényszerűnek tűnjön részükről, még a 15. napon küldtek egy mailt, hogy folyik a javítás, csak még nincs kész, oké, majd meglesz, kit érdekel.
25 nap után jön a mail, hogy mehetek, kész a tévé. Megyek (nem a szomszéd utcában, hanem 160km-re lakom, szóval más dolog mellé kell odategyem) és ott a tévé ami mellett ott a papír, hogy a szerviz nem találja a hibát. Na ekkor durrant el az agyam...
Szerintem meg se nézték, de azon mi tart 25 napig?És akkor a lényeg, amit én is csináltam:
Ha problémád van egy termékkel, és fogyasztónak minősülsz, akkor ugye az ismert szöveg szerint törekedni kell a 15 napra javítás esetén. Viszont van egy NKM rendelet, ami előírja, hogy amennyiben a kérésed teljesíthetősége nem egyértelmű (mikor visszaviszed, javítást vagy cserét kérhetsz, vagy az eladó- átvevő nézi meg, és írja rá a papírodra, teljesíthető-e ha nem tudja megmondani (ilyesminél hogy tudná) akkor a kötelezettnek (eladó) 5 munkanapja van hogy téged értesítsenek a kérésed teljesíthetőségéről, azaz az átvételtől számítva 5 munkanap alatt el kell juttassa a szakember kezébe, aki meg kell állapítsa a hibát, hiszen hogy másképp tudna nyilatkozni, hogy javítható vagy cserés, és csak így lehet a 15 napra törekedni, másképp nem!
Namost ezt ők elismerni nem hajlandóak, de már kétszer próbálkoztak nálam, első a tévé volt, második terméknél már nem vártam annyit, a 7. napon megkaptak egy mailt egy hasonló szöveggel, konkrét törvényi hivatkozással, plusz súlyos szerződésszegésre hivatkozással a szerződéstől elállás bejelentésével, azonnali pénz visszautalásra felszólítva őket.
Mivel már megállapítható volt, hogy nem teljesítették a törvényi kötelezettséget, más lehetőségük nem maradt, jött a pénz vissza, és ennyi. És hid del, nem kell őket sajnálni, mert akinek mondjuk egy tévéje, telefonja, bármilyen számára fontos eszköze van, azt ugyanúgy xopatják 20-30 napokig...A 3060-asom is tőlük jön, picit változik a helyzet a céges vásárlással, de az eszközök még mindig ott vannak a tarsolyban. Ha leírták a papírra a 36 hónapot, neked az lenne a legjobb, ha megmakkanna, és pénzt visszaadnák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest