- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57872 üzenetére
Köszi.
Jaja rájöttem már miért esett ki amikor céges irodai PC-t raktam össze fejben (amire aztán a fpni nemet mondott, mert hogy a 10 éves PC-n még megy az acroba...jah...10 perc alatt össze tud fűzni 2 oldalt):
Az ára. 20k-ért házat nem akartam, de akkor még nem tudtam hogy belső panel és külső tégla táppal együtt annyi. Azt hittem hogy azokat még külön kell majd megvenni, ami még 12+7k.20k egyben már megérős kategória lett volna, anno.
Most már a 30k ára miatt megint kiesik, mert 14k alatt már van legkisebb méretben is, a leggagyibb itx házikóból, mellé még mindig 12k a 200W pico(azon havi 1-2 példány amikor épp kapni a boltban) és 10k-ért 120W téglát is lehet szerezni, ami azért jó ha van headroom.
Ja bocs nettó árakat írok, tehát ez nettó 30k és oké, drágább, de van benne bővíthetőség meg headroom.És ez a méret kell, legalább is amikor még 45k-ért kapható volt normálisan felszerelt (értsd megbízható) itx alaplap, szal olyan 140k-ban megállt az irodai AIOban a PC rész kiváltása.
Ezt felpattan egy új 24" monitor hátára, mellé egy négyzetes monitor másodiknak, új egér+bill (mert az eredeti HP-sat használják ami már alig jár 10 év után) és örömbódottá, 250k alatt megállt volna munkaállomásonként.
És nem tépné a haját a kollegina amikor 4 napja van a lassú PC miatt 2x5 munkanapnyi melóra, amit normálisan pörgő géppel is legalább 5-6 munkanap megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest