Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Rick4 #57436 üzenetére

"szerintem prosiphon lesz az, viszont az meg itt is csak 65k hufba kerül"
    Mea culpa. :)

"valaminek a tömege 20%-kal több" meg "biztosan plusz lamellafelületként mutatkozik"
    "azaz a fizikát nem nagyon lehet meghazudtolni"

Na ez az, a termodinamikát nem lehet meghazudtolni, nagyon résen kell lenni, mert attól még mert valaminek nagyobb a tömege, nem biztos hogy tényleg több olyan hőleadó felülete van, ami bele is számít. Lehet csak felmelegszik, de nem tudja hatékonyan leadni, mert az áramlás nem úgy lett megtervezve, emiatt belassul azon a részen a folyamat, így hiába nagyobb tömegű, nem okosabb. Tehát hiába nagyobb a tömege, akkor sem biztos hogy amiatt mert több a lamella felület. De még ha több a lamella felület is, akkor sem biztos hogy megfelelően több...

A noctua meg is mondta, hogy pl a hőcsövek fizikai korlátai miatt nem tudnak jobbat mutatni a D15-nél, pedig 7 éve keresik a választ...a ventiken tudtak kicsit optimalizálni, ezáltal tud még 1-2 tized fokot nyerni, de ennyi...az a helyzet hogy másoknak se sikerül, ha sikerülne , tehát lenne valóban erősebb teljesítményű konkurencia akkor nem keresnék annyira az emberek a D15 -öt 45-50k-ért, hanem a konkurenciát. Azért nem csak a nevet nézik az emberek PC vásárláskor...
    Ez a termoshiphonos fantázianevű megoldás igéretes volt, de itt más a helyzet ami miatt nem optimális intel procikra, elvileg a talp átdolgozásával és réz anyaghasználattal megoldja majd az IceGiant, de addig pénz kell nekik a TRx tulajoktól, mert intel procikra nem hatékony, pláne ha csak 100W-al terheled, így pedig kevesen veszik...

Aztán könnyen előfordulhat hogy az én 10940x-emmel is valójában ez a helyzet mint a videón lévő xeon-al, tehát hogy a ihs szarul lett beforrasztva és emiatt száll el a hőfok, aztán én meg a szerencsétlen toronyhűtőt szidom: [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés