- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58974 üzenetére
Itt is van. Merlin 50k
-
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58959 üzenetére
Amúgy felmerült egy kérdés a T8 Plus kapcsán.
Vajon a táp kábelei mennyire akadályozzák a kártyát, úgy is elfér 27cm?Lehet picit nagyobbra csináltam volna, hogy alulra férjen 2x14cm és esetleg hátra 12cm, illetve előre a táp alá 1x12 és mesh előlapos opciót is készítettem volna.
Na meg legalább 30cm-es kártyát fogadjon.
Úgy komolyabb hardvert is fogadhatna.Remélem valaki vesz a topikból és készít képeket.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58955 üzenetére
Érdekes, mert a gyári oldalon nincs 154W sehol sem.
Ha így van elég rossz vétel ez a generáció. 10. gen I5 is kezeli ugyanúgy a memóriát B560 lapban pl és ott nincs fogyasztás-melegedés gond.AxBattler
Utólag nem bánom, hogy nem volt kapható.
Sokkal jobb házam, gépem, hűtésem van, mint ebben valaha lehetett volna.Szerintem drága egyébként. D31 Mesh volt azt hiszem szállítással 32k, kb 1 hónappal később itthon 8-9ezerrel olcsóbban is megjelent. Erre is érdemes lehet várni.
Ha vesz valaki fotókat várok.
ID-Cooling SE-207-XT SLIM hűtővel biztos nem lenne gond benne a procival csak kérdés milyen kártya fér bele, 3060 Gaming X-ből műanyag burkolatot vágni kellett volna.Ne fájdítsd a szívem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58951 üzenetére
Nem kéne.
12. gen szorzózáras I5 nem eszik akármilyen teszt alatt 75W-nál többet.
Játékok alatt a gyári 65W TDP elég, egyébként olcsóbb B-s lapban kitolható 95W-ra.
PL2 117W, de annyit sehogy sem fogyaszt.Arról nem is beszélve, hogy a 12. generáció melegedősebb, nagyobb maga a proci is, ennek ellenére simán 60 fok alatt tartható gaming alatt.
I5 11400 vele ellentétben csak PL1 TDP-t kap, tehát bele kéne férni a 65W-ba.
Érdekes, hogy nála 100+W, topikjában utána kéne nézni, hogy ez mennyire normális.HUN_Sector
Bios is alap beállításokon megy? -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58849 üzenetére
Nem hangzik jól, engem 70 fok felett zavarna. Most max 60 játék alatt 12. gen, ami megeledősebb, mint az s1200 procik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58843 üzenetére
Ott valami nagyon nem okés.
-
Grave_444
nagyúr
Ha esetleg valakit érdekel.
Inno3D 4060 Compact
Gainward 4060 Pegasus
Utóbbi van még készleten, az tuti megvehető. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58584 üzenetére
Azt hittem alulról szívnak.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58575 üzenetére
Szép munka.
Alul direkt nincsenek ventilátorok? -
Grave_444
nagyúr
A gyári órajelét se bírja tartani, ha gyenge az alaplap. Tuningról szó sincs.
Ahogy írtam B660 + 12400F full gyárin is veszít minimális teljesítményt cpu terén.
Nem feltétlen látványos throttling, de nem is 100%.Egy H610 + I9 kombónál biztosan nagyobb eltérés lenne. Na erről ennyit.
"Olcsóbban vetted, ennek ára van, valahol gyengítették."
Igen, de tudtam, hogy lesz rajt normális hűtés, különben nem vállaltam volna be. -
Grave_444
nagyúr
Pont Intelnél hiába szerepel a támogatási listán, azért egy H chipset rohadtul nem tud rendesen kiszolgálni egy I7-I9-et.. A megfelelő topikokban kiokosítanak, ha szükséges.
Itt pl egy videó, nekem konkrétan ez a lapom van és tűz forró volt a mosfet egy sima játék terhelés alatt is, ezért természetesen került rá borda. Hozzá nem értőknek pluy & play felhasználásra pedig csak is rendesen hűtőtt VMR-es lapokat szabad ajánlani.
Engem zavarna a 100 fok, legyen szó bármilyen alkatrészről maradjon 70-80 alatt.Különben meg főleg 12-13. generációtól nagyon is meg kell választani a listát, mert a legtöbb fapados alaplap 65W TDP-t enged, amit már a 12400F is meghaladna, tehát biosban ki kell tolni 95W-ra. És ez nem az PL2 fogyasztás, ami ugye szorzózáras prociknál is már 117W.
-
Grave_444
nagyúr
Ezt csak úgy itthagyom.
[link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58270 üzenetére
Igen, sok a szép köztük.
A gyári oldalon néha megtévesztőek a képek az rgb stb miatt, érdemes felhasználók által készített fotókat is keresni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58265 üzenetére
V9 masszívabb, azért vastagabb anyagból készült és nem lyukacsos mindenhol. Amúgy hasonló kategória, teljesen elégedett vagyok vele. Régen a Cooltek/Jonsbo U2 is ugyanilyen minőségi volt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58263 üzenetére
Köszi.
Maga a kártya ott is jól teljesített az alsó ventilátorok miatt, most ugye van elöl is egy pluszban, illetve felülre-hátra is nagyobbak férnek és teljesen szellős az egész.
Szóval összességében sokkal jobb igen, a V9-nél. Oda nehezebb lett volna nagy procihűtőt keresni.Így halkabb is lett, terhelésen is minimális a zajszint.
14-es hűtők 5-600rpm-en mennek load, kártya is minimum fordulaton 1200-on 60-65 fok körül megáll. Ebbe majd tervezek 3 ventis Gaming X / Suprim / TUF vgat.
(4090 is befér a házba.)
-
Grave_444
nagyúr
Jonsbo D31 Mesh lett a befutó.
Mivel 30l felett tartok már, így képeket, illetve pár sort itt találtok róla.
Már Merlinnél is kapható, kijelzős kivitelben is.
Maga a ház olcsóbb volt Németországból, a szállítás miatt így nekem 3-4000-el került többe, cserébe már összeállt a gép, szóval megérte. -
Grave_444
nagyúr
válasz
zsoltee10 #58211 üzenetére
Hiába nézel teszteket, én tapasztalatból írom.
99%, de minimum, 1% minimum értékben sokat dob egy erősebb proci, ez által az átlag FPS is magasabb.I7 6-7. generáció nagyon rossz ár-érték arányban.
10. gen I3 erősebb és újonnan olcsóbb, mint az használtan.3060 mellé az alja egy I5 10400, de FHD-n az is hagyhat benne. Szintén volt és sokat gyorsult 12400-al.
Nem offolok ebben a témában többet, ez nem az a szakmai topik, de azért nem árt ezeket tudni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #58164 üzenetére
Na tessék.
prolad
Igen, azért régebben ha jól emlékszem a többség egy tök alap, belépő szintű játszogatós gépet épített ilyen pici házakba, most megy egy közepes kártya eszik 200W-ot és a proci is többet igényel. A csendesség, hűtés miatt nehezebben megoldható.
Egy LP kártya szinte már egy új címhez sem elég. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58160 üzenetére
"Nálam az itx az 20L alatt, vagy legalábbis a hardverhez mérten a lehető legkompaktabb ház."
A mondat második felével egyetértek, térfogatra elég nehéz korlátozni a rengeteg féle kialakítás miatt szerintem.
Csak hogy említsek példát is a korábbi házam 17,5l mégis mATX alaplapot fogadott. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pista0001 #58152 üzenetére
Alapvetően értem a problémád és részben igazad is van, de beleértve magam is nem azért kötök ki kicsit nagyobb méretű háznál, mert olcsóbb az mATX alaplap.
Egyszerűen konkrétan az elvárásaimnak megfelelő tudtommal nincs specifikációban feltűntetett csak és kizárólag ITX lapot fogadó verzióban. Itt nem az a pár cm magasság a gond, inkább a 160 magas cpu hűtő, atx táp, 6-8db 12-14cm ventilátor és bármekkora vga lehetősége. Mivel ezekhez már alapból nem 10-15liter a végeredmény a gyártók nem baltázzák el az alaplap méretének limitálásával, pont mint például a Prodigy esetében, ami nem indokolja.Most ha ezt tudná két azonos térfogatú ház, de az egyik papíron csak itx, amíg a másik matx is, akkor csak az első ontopik, a másik pedig még off-ba se kerülhet ide?
Ilyen alapon az a Bitfenix ház egy értelmetlen marhaság. EATX házba is csinálhatnának csak 4 furatot alaplapnak, attól még nem lesz ide való. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58055 üzenetére
Minőségre nem, amúgy teljesen használható, szellős ház.
Kíváncsi vagyok ugyanezek az alkatrészek más kialakításban mit tudnak nyújtani.Azért a Jonsbo V9-nél masszívabb házam még nem volt. Arra ráállhattam volna se lesz semmi baja, ennek meg ráteszem a tetejére a kezem behorpad.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Qkackca #58043 üzenetére
Elég alaposan körüljártam a témát és csak a Fractal Design Torrent Compact (E-ATX) vagy a Torrent Nano (ITX) olyan, amiben közvetlen alulról kap legalább 2 ventit a kártya és elfér benne ATX táp, magas procihűtő, illetve akár 30-32 centis kártya, esetleg a 4000-es széria.
Szóval ez az oka, hogy az említett 2 házon gondolkodom, mert mégse hatalmasak és nem kerülnek 60-70ezerbe.A mostani mATX házamnál űrtartalomra nagyobb, mert közel 10 centivel hosszabb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58039 üzenetére
Ez ránézésre is hangos. Nekem a Gaming X is olyan kell legyen, ami 30% 1200rpm-en megtartja terhelve.
Szóval lehet váltok 3 ventisre vagy Suprim X-re.
A mostani igazából bírja ezen a fordulaton is, de felengedi 70 fokra, hotspot 82.
Gyári vezérlésen 1500-1600rpm, úgy 62-64 fok, hotspot 80 alatt.
Másik házban közvetlen alulról fújó ventikkel szerintem elérem, amit szeretnék csere nélkül is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58036 üzenetére
Oh, nekem D31 Mesh sima verzió kéne, az 60€, kérdés szállítással mennyi lenne.
Merlinnél a D41 Mesh 31,5k HUF, jöhetne a kisebb változata is.Amúgy az Asus AP201-et nagykerből megkapom 35-ért, azon agyalok.
Kérdés melyik jobb, ha "zárt" a ház vagy minden oldala lyukacsos, lehet a légáramlást negatívan befolyásolja.Crabface
Ha csinálnak ITX-ben halk és hűvös kártyát, ami a mostani középkategóriát képviseli részemről semmi akadálya. Mondjuk egy 3070/Ti kalibert 100W fogyasztással. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58027 üzenetére
De igen, igazából elégedett vagyok a hőmérséklettel, zajjal.
Viszont mozgatja a fantáziám mégis az Asus Prime AP201 vagy a Jonsbo D30, (esetleg D31 Mesh).
Ezekbe majd férne 3 ventis nagyobb kártya és közvetlen kapna hideg levegőt alulról is, ami tapasztalataim szerint sokat számít. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57795 üzenetére
Alapból ez a szett van saját, cégnek rendeltem feszítőket pluszba, ha eltörne az itthoni.
Elég maximalista vagyok, házhűtők is % értékre pontosan be vannak állítva grafikokon stb, hogy a legoptimálisabb legyen és tapasztalataim alapján eddig a Kryonaut a legjobb nálam.
Ezért írtam, nyilván az említett Arctic paszták is tökéletesek, de ha már +2-3 fokot hoznak, nekem megéri a jobbat használni. Munkahelyen különben MX-4 és 5 van állandóra, ár/értékben talán azok érik meg legjobban.Jól írod, fél vagy milliós gépnél pedig tök mindegy az 1-2000Ft plusz, amibe esetleg kerül egy drágább fajta. Condoctonaut vagy Indium thermal pad lenne a csúcs, de azokat nem mertem kipróbálni. Drága tanulópénz lenne egy zárlat.
Azért jó kis meló egy ilyet felvinni. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #57781 üzenetére
Az se rossz.
RazoR
Lehet placebo, nekem úgy tűnik MX-5-nél minimálisan jobban vezeti a hőt. Itthon azzal lett pasztázva minden. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57775 üzenetére
Kryonaut az kicsit sűrűbb az MX-5-nél és nehezebb vele dolgozni, az MX-4 hozzá képest gyerekjáték.
Spatulával szoktam mostanában használni, úgy elég vékonyan fel lehet vinni, adnak is még az 1g-os csomaghoz is. LGA1700-ra így kb éppen elég 2 procira ez a kiszerelés. Legutóbb 1 cpu és 1 vga alatt kifogyott.Azon a képen szerintem van rajta 1 gramm.
-
Grave_444
nagyúr
Mivel már említettem és volt róla szó remélem elfér ide ennyi a költözésemről.
Ez a része még itx gépek közt is elmenne.Prodigynél 1,5 literrel nagyobb.
Akit érdekel annak több kép és egy kis infó itt. -
Grave_444
nagyúr
Végül is érthető ez az oldal is, de így értelmét veszti az egész.
Pont az a lényege, hogy észszerű keretek közt minél kisebb helyen elférjen az adott konfig.
Nyilván nagy a szórás már csak a hűtés, opciók kialakítása miatt is.Van azért több kategória, például amiben nincs vga (In Win Chopin) és a gamer konfigok, amik a jobb hűtés miatt is nagyobbak.
Az új házam végül Trinity Mini lett, hétvégére összeáll, mivel van psu shroud a hasznos tér, amibe lehet építkezni nagyon kicsi. Lényegében az alaplap szinte teljesen kitölti, mint amikor itx házba raknak matx lapot. Csak annyit írok ebbe kapott 7db házhűtőt.
-
Grave_444
nagyúr
De ha egy mATX ház kisebb, mint egy csak ITX lapot fogadó, akkor az már nem is egy kategória? Szerintem ugyanaz, sőt, az előbbi még jobb is a kevesebb kompromisszum miatt. Már csak ha az alaplap árát nézzük is jobban megéri, könnyebben eladható stb..
AxBattler
Ez a nagy Metis. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #57464 üzenetére
Jogos, de kérdés szigorúan mi tartozik bele.
Csak ITX alaplap és olyan ház, ami maximium azt fogad?
Hogy írjak példát bitfenix Prodigy megfelel ezeknek a kritériumoknak.
Ettől függetlenül 26+ liter, ami már inkább mATX méret, tehát az se teljesen illik ide.
(Szerintem a topik témája a legkisebb gépek, mini pc-k.
Ha ezt egy 4 vga slotos gépbe valósítja meg valaki kis térfogattal, az jöhet.
Leglalábbis én szívesen látom őket inkább itt, mint máshol..)Az elmúlt pár nap témája ettől függetlenül szerintem is OFF volt, írtam is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57407 üzenetére
Nem baj, nem aprózom el inkább.
Aerocool Hexform. Olcsó, gagyi, de tudja, ami nekem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- OLCSÓ MONITOROK
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest