- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha idle 50-60C°-ot mutatnak a cpu magok akkor ott a hőátadással/bios/cpu-val* van gond nem a hűtővel, feltéve hogy forog a ventije és bent nem 50C° van. Ha terhelve ennyi, akkor meg igen jó értéknek számít egy 22nm-es 4C/4T 3,7Ghz-re turbózó cpu-tól.
Én most egy fillért nem költenék hűtőre, mert semmivel nem lesz jobb/gyorsabb/halkabb, majd csak akkor, ha elkezd zajosodni a hűtőben a 70mm-es pwm venti. 50-60C° tényleg nem tud ártani ezeknek a "modern" processzoroknak, az évekig tartó 24/7/365 80-90C°-ban sem mutatnak semmilyen anomáliát.
*ES a processzornál előfordul, hogy az idle áramfölvétel többszöröse a bolti példánynak.
-
A hangja picit erősebb a gyári Wraith Stealth-nál, de Silent módban 800-as fordulaton szinte semmit nem hallani, terhelés alatt viszont elég hamar felpörög és az fejmagasságban 1 méterről már minden csak nem észrevehetetlen
. Idle 35 fok körül tartja a 3800-on fixált 2400G-t (kb. 5 fokkal jobb a gyárinál), picit megizzasztva sem megy nagyon 70 fölé ahol viszont a gyári hűtővel előfordult hővédelem miatt lekapcsolás (default 75 van bios-ban beállítva bár az is lehet hogy a kevesebb levegőhöz jutó vrm is rásegített).
Gondolkodom még a szűrő kivételén is mert viszonylag hamar látszik rajta a rátapadt por, és az nem annyira esztétikus, illetve talán javít a szellőzésen is.
Viszont amit elfelejtettem, hogy a szerelése az picit macerás és hozzá kapott leírással ellentétben a talpaktól kezdve mindent fordítva kellett felszerelni (de ez lehet az én bénaságom is, rég szereltem, kijöttem a gyakorlatból).
Summa: alapvetően elégedett vagyok vele, a korlátozott hely és az egyéb szellőzés hiánya miatt hasznos, hogy mást is ér bőven a légáramlat, de csodára ilyen házban nem nagyon lehet számítani
-
HookR
addikt
Úgy látom, több konfiguráció is kering a neten, ami a gyári 56 mm-es limitáció ellenére 58mm magas CPU-hűtővel van összerakva. Pl. ezeket lesd meg:
- Alpenföhn Black Ridge* (47mm)
- Cryorig C7
- ID-Cooling IS-50
- ID-Cooling IS-60*
- Thermalright AXP-100* (a 44 + 14 mm-es változatok)
- Noctua NH-L9
- Silverstone AR11 (29+20mm) Erre elvileg a gyári helyett tehetnél egy csendes 120x25mm-es ventit, egyénileg rögzítve. Ez valószínűleg igaz a Cryorig C7-re is.* Ezeknél alaposabban meg kell nézni milyen alaplapra, memória fölé mennek.
-
Pont a minap volt témázás: LC Power LC-1510mi
Picivel nagyobban ott az LC-1350mi, vagy ha nem akarsz szórakozni pico tápokkal, akkor Chieftec Flyer sorozat (gyárilag adott TFX táppal), esetleg a klasszikus HTPC Silverstone ML05, ML06(-E), ML09 - utóbbiakba SFX táp megy, de az kapható olcsón.Bár ehhez le kellene cserélned a procid, egy 35W-os, T jelű változatra.
Továbbá procihűtő csere sem elkerülhető, pl. ID-cooling IS-40v3, Alpenföhn Silvretta, Cooltek ITX30, Noctua NH-L9i, Raijintek Zelos, SILVERSTONE Argon AR05, vagy az Akasa-nak vannak normális, olcsó, alacsony hűtői.(#44501) Duracellm...
Az meg a másik.(#44502) chef69
Windows 10 topik téma összefoglaló a barátod.Egyébként itt egy lépésről lépésre útmutató, a Media Creation Tool-t pedig itt tudod letölteni.
-
törölt tag
Ezek szerint megtaláltad a Vcore (ofset) opciót a biosban...
A PCH feszültségeit csak növelni, és csak tuning alatt "érdemes".
Meg kellene nézni, hogy alap beállításon milyen Gflop-s-ot produkál LinX alatt a cpu. (Majdnem teljes memória mennyiség, 5 kör.)
Majd addig csökkenteni az Vcore-t, amíg nem kezd el csökkenni/ingadozni a körönként elért "teljesítmény".A helyedben megnézném, hogy: 1,35V-on milyen időzítésekkel viszi a memória az 1600Mhz-es órajelet, így közelebb kerülne a Vcore és Vdimm feszültség egymáshoz, számít pár Wattot.
Ha van fogyasztás mérőd, Linx közben lehet figyelni, és ellenőrizni mi történik.
Mivel az IGP-t használod nem lehet számítani túl nagy tartalékra. Hiába lenne a CPU magában ~1V körül stabil, ha az IGP-nek kell a picit nagyobb fesz, mert ezen a platformon egy tápkörről mennek.
-
Patice
nagyúr
Szerintem csak a procinak adott feszt kezd el lassan csökkenteni és nézd meg hol stabil, hol nem indul újra random módon.
Aztán jöhet a a freki visszavétel, akár további fesz csökkentéssel. + ha kell, akkor további szolgáltatásokat is ki lehet kapcsolni UEFI-ben, pl. HT, virtualizáció, HPET, stb.
Mi is a géped célja?
-
törölt tag
Picit jobb a helyzet, mert itt van "jelentős" tömege(hőkapacitása) a hűtőnek, illetve a ventilátor az egész alaplap fölött cseréli a levegőt, így a VRM, és a PCH, SSD sincs veszélyben.
Jósolt hőmérsékletek állandósult üzemre (84W) CPU:~85-90C° PCH:~60C°
Teljes turbó órajelen (120W) ~30 Sec, ezután korlátoz le a lap 84W-ra, ez valószínű nem állítható nagydob időtartamra. Ennyi idő alatt nem tud felmelegedni a cpu, a hűtő tömege miatt, annyira, hogy throttling-olnia keljen.(#32348) Rick4: Majd túrok valami tesztet, ahol valós időben mérik a csatlakozón az áramfelvételt, és akkor megérted miért írok ilyeneket.
Bízom benne, hogy továbbra sem lesz vele gondod
IGP+4C+4t az mennyit ad mondjuk aida stress-test alatt??
-
Rick4
félisten
Ja, tényleg emlékszem. Tényleg, faxa a kábelezés.
A vicc, hogy a picopsu 0 db-jéhez képest ez a tápegység tényleg hangos cucc.
Benőke:
VGA-t én sem látok benne, ezért is írtam azt, amit.
I7-4790S-em volt, ami a 65W TDP osztályba tartozik, az i5 4460S szintén, merjük kimondani, hogy a fogyasztásbeli különbség ugyanolyan feladatoknél max 1-2W lesz. Az alaplap ugyanaz, mint az enyém, egy másik ssd- ram meg max 2W eltéréssel ugyanaz lesz. Mivel az én konfigom szinte ugyanez volt, és annak mértem a fogyasztását, kérlek engedd meg, hogy legalább így utólag, tapasztalati alapon hadd sejtsem egészen pontosan, mennyit is enne a kolléga gépe, ha már elsőre észrevenni se akartad, hogy véletlenül sem írtam bele, hogy "talán", "esetleg", vagy "sejtésem szerint" ......
A saját méréseim szerint az enyém 35W volt, hidd el nyugodtan, az övé is ennyi lenne.A mostani i7-4790-essel meg ugyanez a konfig eszik 6-7W-tal többet, cserébe érezhetően jobb a gép.
-
Goose-T
veterán
Mivel az ATX táp rögzítőcsavarjainak a furatai aszimmetrikusan vannak elhelyezve, ezért barkácsolás nélkül csak egyféleképpen tudod belerakni.
Szerk.: bár vannak olyan házak, amikbe kétféleképpen is bele lehet rakni az ATX tápot, a Node 304 nem úgy néz ki a képeken, mint ami támogatná ezt.
-
Goose-T
veterán
Fentebb is írtam, hogy fölösleges volt megrendelni az átalakítót, mert dupla csatlakozó (USB2/3) van az előlapi USB vezetékén.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest