Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Hi!
Még mindig nem világos:
"Egyszerűen csak 'külső szemlélőként' meg tudod nézni kik csatlakoztak, mac címmel együtt."
Akkor gondolom nem csak a mac címet, hanem IP-t, egyebet is tudni fogja. Ergo tudhatja az adatokat, amit a dhcp szerver adna normál esetben. Tehát gondolom, hogy a dhcp szerver kikapcsolása sem megoldás önmagában.
Mondjuk nálam WPA2 titkosítás van, MAC-ra nem szűrök. Csak elméleti jellegű a kérdésem.
-
vargalex
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Hi!
A wifi töréshez nem igazán értek, de nekem kicsit fura, amit írtál.
Aki kicsit is ért a dolgokhoz, annak semmibe nem kerül megnézni kik konnektáltak az AP-hez.
Ehhez, ha jól sejtem, akkor neki először konnektálni kellene az AP-hez. Azaz már előtte tudnia kellene egy MAC-et.
Szerintem a legjobb megoldás a DHCP szerver tiltás, ez az elsődleges, mert hiába van meg a jelszó, kell az átjáró, DNS IP címe is.
Ez azért fura, mert ahhoz, hogy az AP-hez hozzáférjen, nem kell tudnia az átjárót, DNS címet (ha meg már az AP-hez hozzáfért, akkor, ha engedélyezve van az admin a WiFi-ről, akkor az átjárót már tudja is.). És nem hinném, hogy egy megfelelő IP-t nehezebb kitalálni, mint egy megfelelő MAC-et. Sőt.
Még egyszer mondom, nem értek a töréshez, pusztán elmélkedés.
-
Flexy90
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Azért érdekel, mert falun élek és csak MAC cím alapján állítottam be szűrést(és ez eddig is bőven elég volt), és kiváncsi vagyok h tudna vki betörni a hálózatomba

Átfutottam a linkelt progit, de nem találtam olyat benne h kideríti egy másik gép MAC címét, egyáltalán létezik ilyen? Mert a cím váltásnak csak így lenne értelme, adott esetben.
-
Flexy90
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Szóval az a gond h nem a microról vagy miniről frissítettem erre?
Azért raktam az SP1et mert az a stabil, majd ha az sp2 nem béta lesz, akkor frissítek
A jelenlegi funkciók közül se használok túl sokat, úgy hogy nekem ez így bőven elég..Igazából azért frissítettem mert tomato-val nem tudtam rácsatlakozni az ip kameránkra, de hát ezzel se megy.. Miután nyitottam neki Port-ot, behozta az oldalt csak épp "Can not connect to the server" szöveggel nem enged be..
Az eredeti szoftverével még anno jó volt. -
And
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
(Igen, szoktam olvasni). Mit is írhatnék erre? Akkora teljesítmény kell használni, amekkora a biztos kapcsolathoz elegendő. Remélem, elég diplomatikus voltam
. Nincs olyan, hogy 2km-rel odébb eltűnik a jel, persze nem mindegy, mekkora antenna kell a vételéhez.
Ja, és ahogy a kliens+szoftver (NetStumbler, inSSIDer, akármi) nem pontos mérőműszer, úgy a routerek sem pontos szignálgenerátorok, hogy percízen lehessen vezérelni a teljesítményüket. Azaz pl. a névleges adóteljesítmény négyszerezése a router webfelületén nem jelent automatikusan 6 dB-lel nagyobb indikált vételi szintet a kliensen, én legalábbis úgy vettem észre. -
Kommy
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Helló!
Ha WRT54GL-ed van akkor arra rámegy akármelyik dd-wrt ide kattintva írd be hogy wrt54gl és utána láthatod mely firmware-k mennek rá és már van presp2 is.Szerintem próbálj ki egy presp2 standardot, hátha ott nincsenek ezek a bugok.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- LEGO klub
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Nincs olyan, hogy 2km-rel odébb eltűnik a jel, persze nem mindegy, mekkora antenna kell a vételéhez.