- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LG OLED48CX TV mint monitor
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #189952 üzenetére
PNY 10+éve kiemelt Nvidia OEM partner, ők csinálják a Quadro/pro rtx vonalat.
Jó kártyákat csinálnak generációk óta.
Nekem a PNY 4080 után nem volt kérdés melyik gyártótól veszem a 5080, ez is PNY lett. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #189908 üzenetére
Szerintem a jatekok gepigenye ez vilagosan leirja, mi pontosan a rohoges targya?
Mar az is erdekes, hogy a HUB 5060Ti 8GB tesztje es a 9060XT 16GB teljesen mas.
A 5060Ti 8GB tesztben nincs is 1080p RT teszt ennyi jatekkal, Quality upscalinggel, kb csak 1440p/4K.Felteszem a 9060XT tesztben ujra lettek tesztelve a listaban levo kartyak, ott pedig 1080p RT Q upscalinggel, marpedig ott nem az latszik, hogy szenved a 8GB, ahogy te itt irod.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #189904 üzenetére
Nem, a 5060(ti)/9060(XT) launch elott es a tesztek utan arrol beszeltunk (ott a tobbi topik peldanak) hogy a 8GB igy meg ugy, bezzeg a 16GB.
Aztan kijottek a tesztek es terelsz, hozod az irrelevans savszelt meg a GPU erot."Ezt belátta NV is jön a 5080 super 24 gb al"
Az Nvidia nem latott be semmit, csupan launchra nem volt 3GB GDDR7 modul kapacitas consumer vonalra, mert mentek a datacenterbe.
Elobb jelenjenek meg ezek a kartyak."Rt kapcsán meg leírtam hogy 60 fps natív nincs meg RT vel."
Persze, most mar korrigalsz. AMD-vel lehet nincs meg, de a 5060ti 8GB igen.
Legyszives, tisztelj meg azzal mindenkit, hogy minimum utana jarsz a dolgoknak, mielott kommentelsz."Ne mondj a számba olyat amit nem írtam."
Ember, ezt te irtad, es 8GB vram nincs XX70/XX80 kartyan:
"Viszont a 8GB az már láthatóan rég nem elég még alsó kateges kártyákra se, RTX nevű kártyával nem fogsz nagyon RT zni FHD ba se"ollie
Ugy lesz. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #189902 üzenetére
Leirtal egy nagy terelest, amikor az adatok nem teged igazoltak. A megszokott.
Azt irtad, hogy az "RTX nevű kártyával nem fogsz nagyon RT zni FHD ba se".
Tobb teszt ezt egyszeruen megcafolja, amit irsz, az nem igaz.Azt kellene ertelmezni az adatokbol, hogy a 16GB-s AMD megint semmire nem megy atlagban a +8GB vrammal.
Semmi gond a velemennyel, a gond azzal van, hogy bizonyos adatok es tenyek utan a velemenyed nem valtozik, nem ismered be, hogy tevedsz folyamatosan, igy csak egy idegesito mantrava valik minden topikban, tonkreteve a szinvonalat.
Nem beszelve arrol, hogy erosen felrevezeto is pont azoknak, akik segitseget kernek. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #189895 üzenetére
Senkit nem erdekel a savszel.
Itt arrol jott ujabb bizonyitek, hogy bebuktad a vram narrativad, ismet, ahogy az az atlagolt tesztek is bizonyitjak."RTX nevű kártyával nem fogsz nagyon RT zni FHD ba se"
Ujabb hazugsag. Vegignezel te valaha egy tesztet vagy csak szokasos modon a cimig jutsz el?
Egyszeruen keptelen vagy erto olvasasra es adatot elemezni, majd abbol konkluziot levonni. Csak evrol evre beirod ugyanazt, teleszemetelve az osszes relevans topikot. -
Busterftw
nagyúr
válasz
tranceplanet #189878 üzenetére
Kontextus a válaszhoz?
Vagy csak kiegészíted amit mondtam? -
Busterftw
nagyúr
válasz
ollie #189859 üzenetére
Csak ugye ott voltak nagyobb ugrasok gyartastechnologiaban:
TSMC 16nm -> 12nm
TSMC 12nm -> Samsung 8N
Samsung 8N -> TSMC 4NItt meg maradtak ugyanazon a node-n kb.
TSMC 4N > TSMC 4NP.Ertem, hogy minket usereket ez nem erdekli, mert oldjak meg, de szerintem szamit a kontextus.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42 #189851 üzenetére
Ezzel nincs amugy gond, de en 1 eve mar leiratkoztam, mert ez az allando, dramas, kihaennem internetes oknyomozo stilus ami ujabban megy, nagyon taszito, az objektivitas karara megy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
parandroid #189794 üzenetére
Ezt a "kínálat alját" el kell engedni, mert a nagyra tervezett hűtések miatt ez már a 4000 szériában sem volt (többségében) igaz.
Nem tudom Radeonnál mekkora a szórás, de már Ada-nál is kb az volt a topik konklúzió - amikor kérdezték melyiket vegye az userek - hogy amelyik olcsóbb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
F-ECT$ #189790 üzenetére
Ez oké, de kb ez volt a felállás előző generációkban.
A 20% különbség árban viszont csak akkor előny, ha minden másban van feature/minőség paritás. (raszter/upsclaing/RT/perf-watt stb).Mert ha nincs, akkor a többség simán kifizeti azt a 40-50-60-70k különbséget.
Tehát vagy 1:1 paritást kell elérni, vagy agresszívabban árazni. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Héraklész #189787 üzenetére
Overall AMD margin azért nem rossz ám. Illetve miután beálltak az Nvidia mögé árazásban pár generáció óta, azért is több a margin.
Szimplán prioritás kérdése.
(azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy pl Abu mindig azzal érvel itt ph-n, hogy a Radeonokat milyen szuper olcsó gyártatni, az Nvidiakat meg drágán)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
zsoltnyiri #189618 üzenetére
5070ti meg hasznaltan (garanciaval) is jo alternativa, hosszutavon jobban fog oregedni. Az RT egyre tobb jatekban default, a DLSS pedig jobb minoseget ad emelle.
Az uj DLSS modellt ez is megfogja kapni, pl AMD-nel az FSR4 9070(XT) exkluziv lett.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Hegyirabló #189692 üzenetére
A specifikaciot tudja mindegyik, a tenyleges elteres a power limit es a hutes. A tesztek alapjan marpedig az a konkluzio, csakugy mint a 4000 szeria eseteben, hogy a "ROG logoert" fizetesz vaskos felarat.
Nezz be a topikba, vannak meresek, rengeteg usernek van Zotac (5ev garancia helo), Palit, PNY, Gainward kartyaja, mikozben a Gigabyte/MSI/Asus kartyak nem jobbak tenylegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Hobby elektronika
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Adobe Lightroom topic
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.06. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged