Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66069) Danecay


Danecay
őstag

Felmerült egy esetleges videokártya vásárlás lehetősége, de mivel nem vagyok naprakész a témával kapcsolatban a Ti segítségeteket is kérném. Mivel nyakunkon a Windows 10 és a DX12 mely API optimálisabb és gyorsabb teljesítményt ígér, úgy gondolom, hogy jelen állás szerint nem lenne szabad eltérni ettől az iránytól. Mivel nem akarnék kompatibilitási és egyéb nehézségekbe ütközni elsősorban nVidia-ban gondolkodnék így e tekintetben marad a GTX 9-es széria Egy haverom véleményét is is kikértem aki jobban tájékozott a témában mint én. Tőle tudtam meg, hogy korábban már a GTX 750 és a GTX750 Ti példányokat is szerelték Maxwell GPU-kkal amik támogatják a DX 12-t. Ennek én is utánaolvastam és helytállónak találtam az információt, igaz olvastam ilyet is:

Kérdésem az lenne, mennyire szentírás, hogy minden GTX 750 és a GTX750 Ti példányba Maxxwell proci került beépítésre, a 9-es széria elérhetősége mellett mennyire érdemes esetleg még a 7-es szériában gondolkodni, figyelembe véve természetesen a konfigomat ami egy i5 3570-es prociból all ami egycsapásra képes a gyári 3,2 GHz-rpl 3,9-4GHz-re ugrani szükség esetén, és amihez társul még 8 GB DDR3. Egy GTX 560TI-ról szeretnék váltani. Ha a 960-asban gondolkodnék a haverom elmondása szerint ott sem mindegy, hogy mit vesz az ember, és hát igen ez valahogy ránézésre is igaz lehet ha a gagyinak tűnő egyventilátoros és a komolyabb, brutálisabbnak kinéző 3 ventilátoros példányokat nézem csak. A GTX 960-asok közül mondhatni kizárólag a Gigabyte G1 Gaming megoldását javasolta, viszont egy kis keresgélés után úgy vélném, hogy ennél azért több alternatíva van. Ilyenek pl:

http://www.msi.com/product/vga/GTX-960-GAMING-2G.html#hero-overview
http://www.asus.com/au/Graphics_Cards/STRIXGTX960DC2OC2GD5/
http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=02G-P4-2966-KR

Szóba kerültek továbbá a CUDA magok és a Sream processzorok számai amik a frekvenciákon túl még fontosak egy VGA teljesítményen amikről, hogy őszinte legyek nem igen van fogalmam a fenti alternatívák és a G1 Gaming-et tekintve.

Ami majdnem biztos, hogy, egy ASUS GTX Strix DC2OC 2GB-os példányt tudnék beszerezni a legkedvezőbb áron és érdekelne, hogy elmarad e ez a kártya bármiben is a Gigabyte féle G1 Gaming-től.

Alternatívaként azért még mindig ott motoszkál a fejemben a konkurencia megoldása, pl egy R9 280X amit ár/"nyers" teljesítmény arányában érdemesebb lenne inkább megvenni, ugyanakkor a gyakorlat több esetben azt mutatja, hogy nem csak, hogy nem hozza azt a fölényt amit a tesztekből leolvas az ember, hanem csúnyán alul is teljesít. Ilyen pl egy konkrét játék is ami érdekel, ahol még én is a GTX 560 Ti-al egész szépen teljesítek addig sokan a Radeon csúcs kártyákkal kínlódnak. Én nem vagyok elfogult, sem elvakult, mindig az ár/(valós) teljesítmény arányának megfelelő kártyát próbálok adott helyzetben vásárolni, így volt már nem egy nVidia és nem egy Radeon kártyám is a teljes megelégedettség érzése mellett, de nem szeretnék szívni :)

Nos ezek után Ti mit javasoltok :)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.