Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PuMbA
titán
válasz 4264adam #173203 üzenetére
És ez fordítva is igaz. A 3070 nem droppol 30 fps alá, ugye láttuk a példát, hogy 4K alatt 50fps-t kitol a Hogwarts Legacy-ban, viszont a textúrák nagy paca foltok lettek a VRAM hiány miatt. Nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani. Az ugyanolyan idegesítő és szar probléma, hogy a GPU-d bírná, de a VRAM nem engedi Attól, hogy előhozol egy megfordított állítást, például a 3070-et visszafogja a VRAM, ez tény.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz 4264adam #173205 üzenetére
Sajnos játéka válogatja. Nem lehet ezt egyértelműen kijelenteni. Több játék simán megy 4K-ban 60fps-sel egy 3070-en is
kolopele: Mivel te szoktad írni, hogy 60 fps neked bőven elég, ezért az 50 fps-sel én nem látom a problémát. Nagyon kevés a különbség a kettő között Inkább menjen 50 fps-sel paca textúrák nélkül, mint 60 fps-sel gyenge textúrákkal (erősebb GPU-val és kevesebb VRAM-mal), ezzel szerintem mindenki egyetért.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Cheesy
őstag
válasz MZsoltee #173209 üzenetére
CAD 2D-ben a RX570 4GB anno igen zavaró jelenséget okozott a vonalak "elmosásával, szellemképezésével" (nem tudok rá jobb leíró szót), így nem volt vele vicces dolgozni. Igen, a driverek frissek voltak. Mivel az új gépen is fogok 2D-ben dolgozni, ilyen árak mellett ezért ezt nem kockáztatnám meg.
www.vakbelmutet.hu
-
kolopele
nagyúr
válasz PuMbA #173208 üzenetére
Így van, de a Hogwarts sem a VRAM miatt fut sokszor úgy ahogy, ott optimalizációs gondok vannak még mindig. A 40 és a 60 fps között ellenben igen komoly eltérés van, a 60 az az alap, ott már sima minden, de 40-50 - en ahogy fordul az ember, látni a szaggatást. Erős GPU, 8GB VRAM FHD - ra, feljebb (főleg 4k - ra) meg legyen nagyon erős GPU legalább 12GB VRAM - mal, és nincs gond ( ja meg a legfontosabb, optimalizálni a játékokat). Nézd meg a Resi 4 demót, ismét egy teljesen kész játékról beszélhetünk, még 4 nap, és kint van a teljes.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #173212 üzenetére
"Az 50 és a 60 fps között ellenben igen komoly eltérés van"
Én egyáltalán nem látom komolynak. A 2000-res évek elején ugye az Európába szánt konzolok (PS2, Xbox, Dreamcast) az 50Hz-es PAL TV-k miatt 50fps-sel tolták ki a katódsugárcsöves TV-kre a cuccot, míg ugye a világ többi táján a 60 fps-es NTSC szabvány volt. Én játszottam anno ezekkel a konzolokkal, vajsima volt akkor is, de ugye ez atomstabil, fix 50fps volt, nem droppos 50fps
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PuMbA #173213 üzenetére
Bocsi, javítottam 40-60 - ra. Tévén valahogy egészen másként jöttek le ezek a konzolos játékok, mint monitoron a PC. Nem tudom miért, pedig én is rengeteget konzoloztam. Mondjuk megváltás volt, amikor végre lehetett venni 100HZ - es tévét, jól emlékszem, 340 ezerért vettem meg az első 72cm képátlójú Panasonicomat, még most is meg van, és működőképes. Vajon hol lesz ennyi idő múlva egy mai csoda monitor? Fix 40 vagy 50 fps - re most is beállítható egy monitor (ott a Riva tuner, sőt a monitort is be lehet állítani eleve ekkora felbontásokra), de nálam ez akkor is szaggatást okoz, hiába stabil. Ilyen ez látod, másnak a 60 szaggat és csak a 240 a jó, másnak meg a 60 tökéletes és alatta nem jó Én már annyiszor próbáltam kisebb gépigényű játékokkal azt, hogy hagyom 144 HZ - en a monitort, majd visszarakom 60 - ra, aztán 80 - ra, stb., de a világon semmit nem veszek észre, pedig nagyon akarom.60 alatt (főleg ha már 40) viszont a fejem is megfájdul.
[ Szerkesztve ]
-
Kartács
aktív tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz PuMbA #173213 üzenetére
Érdekes téma amúgy és nem vagyok benne biztos, hogy csak a monitortól függ.
60Hz-es monitoron full folyamatosnak tűnik a 60FPS. Most 165Hz-en mintha nem mindenhol lenne az. Konkrétan God of War nekem sokkal jobbnak tűnik 80FPS-en.
(Sokkal nagyobb a különbség 60 vs 80 FPS közt, mint mondjuk a 80 vs 144/165 közt ennél a játéknál.)Ha levenném 60/120Hz-re lehet más lenne a helyzet, passz.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
Mindig tolják feljebb az igényeket amivel még elfutott pár éve mostmár nem fog.
De a játék ugyan úgy néz ki mert az alapokon nem változtattak megszokott rajzos grafika pl: fortnite-ban.Az meg nem mindegy milyen játékról beszéltek, mert egy single playernél kit érdekel hogy kicsit szaggathat nem egy nagy tétben játszol mint az online játékban kiszednek aztán annyi volt game over nincs újra kezdés annak a gamenek vége lett. Szóval oda nem lesz elég már 60hz vagy 60fps.
Fent van a léc rendesen mert már milliszekundumok-ban mérik a nerf vagy a buff fogalmát amikor változtatnak a játékban például egy fegyveren .[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #173220 üzenetére
Szerintem meg abban sincs semmilyen nagy tét, ha valaki otthon szórakozik egy online játékkal 60HZ - en, mert le sem tojja a milliszekundumokat, és akkor sem dől a kardjába, ha meghal (ha meg igen, akkor az már régen rossz, irány a dilidoki). Versenyszinten számíthat ez inkább. Már írtam máskor, van egy profi CSGO - s barátom, aki megmutatta nekem, hogyan alázza szét a mezőnyt 60HZ - re állítva is a monitorát. Szóval igazából ennek csak akkor van bármiféle jelentősége, ha egy csarnokban megy egy CSGO világbajnokság, igazi profikkal, nem pedig az otthon szórakozó gémerek tolják és bosszankodnak, mert jó esetben nem a 60 fps miatt halnak meg és nem a milliszekundumok miatt, hanem mert ennyi van bennük.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #173221 üzenetére
"hogyan alázza szét a mezőnyt 60HZ - re állítva is a monitorát"
Mert nem ez a kulcs. Az fps-e fogadok, hogy 60-nál több maradt, tehát az input lagja nem változott. Az elsődleges kulcs mindig a sok fps és az, hogy V-Sync-et tilos használni. Én is simán érzem a 60Hz-es monitor 60fps és a 60Hz-es monitor 140 fps közötti különbséget, de ezt már kb. 1 éve ugyanitt megbeszéltük ha emlékezetem nem csal, illetve YouTube videókban is ki van mérve, be van mutatva a kettő közötti különbség számokkal
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Mizol29 #173223 üzenetére
Én is érzem, ha a monitorom felett van az fps, ugyanis szép kis tearing effektusok vannak olyankor, pont ezért kell lockolni még g-sync esetében is. Aki 60 fps felett akar normálisan játszani, az ne 60HZ - es monitort vegyen, hanem mondjuk 144HZ - eset, és hozzá való procit, kártyát. Az én monitorom is 144 HZ - es, nyilván az nem baj ha akkora, de nem lényeges, ha egy single játék esetében 4k - n nincs több mint 60-80.
PuMbA: 60 fps - en játszott v-sync mellett direkt, meg ugye ha 60HZ - es egy monitor, a 144 is 60 marad, csinálhatsz te bármit. Az érzet meg a placebo már egy más lapra tartozik.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz KAMELOT #173224 üzenetére
Szerintem kész röhej, amikor valaki 60HZ - es monitoron játszik 144 fps - sel, ami lényegében továbbra is 60 fps marad, csak jobban terheli a kártyát. Sosem értettem, akkor már miért nem 144HZ- es monitort vett, és akkor a natív felbontás melletti fps - sel lehet játszani. Nincs annál jobb, még a DLSS meg a hozzá hasonló trükkök is rontanak az összképen.
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #173221 üzenetére
Mondtam menjél callofdutyz-ni 60fps-el sőt neked elég 50-is chuck norris
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #173227 üzenetére
Minden COD - ot végig játszottam kampány módban, az online baromságok meg nem érdekelnek, azokat meghagyom a gyerekeknek szünidőben vagy hétvégéken, felnőtt embernél már elég szomorú, ha azért nem megy el még wc - re sem, nehogy lelőjék. Ez már orvosi eset. Te is itt tartasz még, milliszekundum?
Köszi a linket, de látom nem érted meg, hogy nem játszom online játékokkal, valahogy nem érzem, hogy ezzel kelljen kitűnnöm az életben felnőtt korban.[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #173230 üzenetére
Már nem fért bele az időbe: Az én monitorom 144HZ - es, ahogy a gyerekeimé is, ezért sincs értelme bármit is küldözgetned.
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #173226 üzenetére
"Szerintem kész röhej, amikor valaki 60HZ - es monitoron játszik 144 fps - sel, ami lényegében továbbra is 60 fps marad, csak jobban terheli a kártyát"
Akkor tájékozódj a neten, hogy ez nem igaz. Millió mérés, tény, lassított felvétel a monitorról stb. van róla Anno ezeket a bizonyítékokat belinkeltem ide, de úgy látszik nem építetted be a tudásaid közé.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mizol29 #173223 üzenetére
Ez a fórumozás egy sötét oldala, hogy ha valaki, aki ír a fórumra, annak az agya nincs nyitott, formázható állapotban. A bizonyítékok mindenki számára elérhetőek és ha valaki így sem képes megváltoztatni a véleményét, akkor viszont kicsit árnyaltabban fogalmazzon, ne magabiztosan.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PuMbA #173234 üzenetére
Nem kell tájékozódnom efelől. Az input lag kisebb lesz, ennyi, de attól az még 60 fps marad. Mint már írtam, nem is értem, miért vesz valaki 60HZ - es monitort ha minden vágya a 144 fps. Egyébként meg ki játszik lassított felvételen?
Aha, szóval inkább a képtörés legyen meg, mint az input lag. Hát, ez is egy alternatíva.
Szerintem single játékok esetében képtörés ne legyen inkább. A legjobb venni egy 144HZ - es g-synces, freesynces monitort, és azon mehet a natív 144, 100, 80, 60HZ beállítástól függően.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #173237 üzenetére
"de attól az még 60 fps marad."
Nem marad, egyfajta köztes állapotot kapsz. Mivel nincs vsync, a képtörés miatt egyszerre 2-3 képkockát is látsz, csakhogy ugye nem a teljes képkockákat, hanem csak felet, harmadot, ahol ugye megtörik a kép. Mégis, ezzel megkapod azt az előnyt, hogy hamarabb eljut a szemedbe az információ, mintha 60fps-ed lenne 60Hz-en. A képtörés pedig minél nagyobb az fps, annál észrevehetetlenebb, tehát 60Hz esetén 70fps-nél nagyon észrevehető, de 180fps-nél már ember legye a talpán, aki látja.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Mizol29 #173231 üzenetére
Lehet. Mindenesetre újabban már a gyerekeimet is igyekszem ezekről az online őrületekről leszoktatni (még csak leszoktatni, tiltani nem), mert már ott tartunk, hogy ha ebéd van vagy bármi más, akkor nem akarnak jönni, vagy éppen ott akarják mgenni a gép előtt. Sajnos ha a szülő nem figyel oda, képesek a rabjaivá válni, és akkor már késő, szólni sem lehet hozzájuk. Ez nem normális. Single esetén akkor állítod le amikor akarod.
[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
3070-esek között ez a típus megbízhatóságban, minőségben hol helyezkedik el? ASUS GeForce RTX 3070 8GB GDDR6 256bit LHR (TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING)
www.vakbelmutet.hu
-
Grave_444
nagyúr
Miért etetiek a trollt? Ez már megint olyan értelmes megnyílvánulás, mint a múltkori csak a G-sync a jó.
Multizni gyerekes, de rajzfilm grafikával mangával játszani nem. Ennyi erővel korhoz is lehetne kötni a játékokat, ami felett nevetséges, ha valaki ezzel tölti az idejét.Cheesy
Ez már ajánlott kategória, de van jobb hűtésű kártya is.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz kolopele #173241 üzenetére
Pedig mértékkel nincs semmi gond az online játékokkal, teljesen más élmény, mint egy single játék. Mindkettőnek megvan a jó oldala. Akármilyen jó egy single játék, teljesen más élmény mások ellen versenyezni, lövöldözni, vagy akár lehet másokkal is, nem muszáj az online-nak PvP-nek lennie. Pl. Payday 2 (Igen, lehet egyedül is játszani, de sokkal nehezebb.)
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #173243 üzenetére
Nem is vettem észre, hogy téged etettek volna Egyébként meg az, gyerekes, és nem hiszem, hogy egy Hogwarts vagy AC manga lenne. A játékok meg elvileg korhoz kötöttek, csak a szülők nem figyelnek erre oda, simán odanyomják a 10 éves gyereknek a GTA 5 - öt, mégis csak kellemesebb így, mintha nekik kellene foglalkozni velük, aztán majd csodálkoznak, ha a gyerek pisztolyt szerez és azzal hadonászik. A kor különbség nagyon érezhető kettőnk között, és az is, hogy nekem van két gyerekem is.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz kolopele #173241 üzenetére
Az én fiamnak is van gépe, szokott játszani online játékokkal/barátokkal meg single játékokkal is. Amikor szólok neki hogy segítsen valamiben vagy vacsora, stb, akkor az szokott lenni hogy mindjárt megyek. De azt tudja hogyha abból nem mindjárt lesz hanem mégegyszer kell szólnom akkor gépezés sem lesz.
Első pár alaklommal volt sírás meg sértődés de aztán megértette hogy csak egy játék és vannak fontosabb dolgok is. Szóval nevelés kérdése és nem a játékot kell hibáztatni.
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- E-roller topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Energiaital topic
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest