Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz heloman #149353 üzenetére
Sajnos ez minden használt kártyánál benne van a pakliban. Persze vannak típusok (öregebb, nagyobb fogyasztású, túlhúzott), amikre inkább jellemző és van amikre kevésbé. Ilyen szempontból inkább nem annyira öreg, még normális garanciával rendelkező kártyákat érdemes nézegetni. Szerintem még elvétve létezik garanciális 1050 ti is, csak a garanciának is felára van.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Dr. Romano
veterán
válasz heloman #149355 üzenetére
Attól hogy szét volt szédve nem felétélen azt jelenti hogy meg is lett légfűvózva.
Jelentheti azt is hogy gondos gazda volt a tulaja.
Vagy egy soha szét nem szedett kártya meg jelentheti pont az ellenkezőt is, hogy soha nem volt takarítva stb, csak eladáskor.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
bobalazs
nagyúr
válasz Dr. Romano #149358 üzenetére
így van, ezzel egyetértek. egy pasztázáshoz is le kell venni a csavart, és azzal csak jót tettél egy kártyának. Nem mindig baj az ha piszkálva van a kártya.
-
zooorba
tag
Csak egy vèlemény ha alapesetbe veszek egy kártyát se leirva ès senki nem hivja fel a figyelmedet hogy kb. 2 èvente pasztázd újra . Söt hozzá se mersz nyúlni mert attól fèlsz hogy elrontol valamit . Ez szerintem a hozzáèrtök sportja aki tudja mit mièrt . De szerintem az emberek 85%- nak fel se merül hogy ez szüksèges .
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #149361 üzenetére
Volt egy 980 Ti - m, amit már régen eladtam, és ugyanazokkal a hőfokokkal üzemel ma is mint újkorában, ahogy a valamikor volt 1080 Ti - m is, pedig ezek elég nagy hőtermeléssel bíró kártyák. Nem biztos, hogy mindenáron kell az a pasztázás, pont mint a procinál, majd jelzik azok amikor már szükséges. Az sem mindegy persze, mennyire vannak/voltak csúcsra járatva.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz arcitec #149363 üzenetére
Gamersnexus videoját néztem valamelyik nap a hd 5750 csontszáraz volt öröm volt hallani [link] azt a hangot. Az kb 10 éves.
a gtx 970 jó, a 760 8 éves és kemény, a 1080ti be volt félig már keményedve.a 1060om két év után beszáradt. a 480am kb 5 év után.
Vajon honnan szedem ezt a hülyeséget? -
Dr. Romano
veterán
-
nagyúr
válasz kolopele #149362 üzenetére
Ahogy írod.
haver XFX R9 380-asát (6 éves VGA) már 2-szer újra kellett pasztázni, az én szintén 6 éves Asus Strix R9 380-asom meg még bontatlan... ha eccer nem forrtyog.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
kolopele
nagyúr
válasz Dr. Romano #149365 üzenetére
Kinél megy tíz évet? Ne túlozzunk már. Az ember jó ha 2 évig megtart egy kártyát, ideje sincs hogy kiszáradjon a paszta. A másik meg az, hogy nem minden kártyán jelentkezik még 10 év alatt sem ilyen probléma. Függ ez sok mindentől.
-
Pécsi gyerek
addikt
Egyszerű a megoldás,néha ránéz az ember a hőfokra,ha szükséges újra pasztáz,kár ezen vitatkozni
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Tukolp
aktív tag
Srácok,
Tudom óriási off lesz,
De meddig tart ez még ? mmint mikor lehet majd értelmes áron venni majd VGA-t?
Mik a kilátások ? (számokat kérek, mi számítható ? )Meddig tervezzek "nem videókártyátvenni" ?
Köszi, és bocsi,[ Szerkesztve ]
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
-
arcitec
addikt
válasz bobalazs #149364 üzenetére
Nem kétlem írásod valóságtartalmát, de nálam máshol érdekes a keménység..
Ki érdekel, ha a hőfok u.a mint írtam .
Másnak a 10 év amit írtam nem már. intervallumot írtam kinek mi és higgye el az illető van lehet 10 év is, itt is nem rég olvastam most akar közel 10 évnél cserélni. Hogy?Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
bobalazs
nagyúr
válasz arcitec #149379 üzenetére
Ha kemény a paszta már eleve nem lehet ugyanolyan hőfok. Azt már érzed ha kicsit is konyítasz vagy időnként ránézel a kártya statjaira.
Napi 1-2 óra gameléssel egyébként lehet kibír 5-10 évet; nem úgy hogy 10-12 órát hajtva van, vagy többet. =pl. többen vannak a családban)
Ismerek olyan embert aki warlords 3al és semmi mással, játszik a mai napig, neki bőven elég egy 10-15 éves kártya is.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
-
zooorba
tag
Az elsö gèpem 1997-be vettem 386-os a proceszor órajelère már nem emlèkszek 16 megabájt ram ès volt egy s3 trio 1 megabájtos videokártyám . Most döbbentem rá lehet azt is pasztázni kellet volna
-
Dr. Romano
veterán
válasz zooorba #149386 üzenetére
A paszta a hőátadást segíti a hőleadó felületre. Mivel a trión nincs hűtőborda, ezért nem kellett rá paszta.
És nem csak számítógépekben használjuk. Pl. LG porszívónk takarításakor (igen, van ilyen is ) vettem észre, hogy a táp vezérlő triac-ját is úgy csavarta fel a kínai a hűtőbordára, hogy paszta nem volt alatta. Mivel azok elég forrón járnak ezért pótoltam a hosszabb élettartam reményében.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
zooorba
tag
Nem gondoltam komolyan csak eszembe juttot mi volt règen ès mi van most .
-
Lorden
senior tag
Pörgetve az árukeresőt úgy látom, hogy bizonyos típusokból van már készlet több boltban pl 1660, 2060/S, 1650, 3060,3070, 6700XT, csak az ár a bökkenő.
Nekem ebből úgy tűnik, hogy aki nagyon akart, már beszállt a bányászatba, nincs az az instant felvásárlási láz, ami történt december-március között.
Hátha beindul az árváltozás is hamarosan. -
Scarletiel
senior tag
válasz Lorden #149390 üzenetére
Á csak húsvét volt, nem volt ideje a bányászoknak botozni.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
addikt
válasz Lorden #149390 üzenetére
Az Aqua-nál például folyamatosan van és volt készlet az elmúlt 2 hónapban...
Van náluk most is RTX 30-as kártyából 13 féle típus. Mindegyikből van készlet a központi raktárban. Még egy-két boltjukban is van 1-1 darab.Csak még egy bányász se fog 600k-t adni egy 3070-esért.
Épp egy újabb árváltozás közepén vagyunk btw...
Csak felfelé. Asus megint emelni fog. MSI szintén, aztán követi a többi gyártó.Ethereum most már tartósan 2050-2100-on.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
bobalazs
nagyúr
válasz kolopele #149397 üzenetére
Mondok egy ellenérvet is hogy miért nem jó a zero rpm.
Teszem azt 144 hz-es monitorod van, és a ramot maxon járatja az adott (amd) vga. A fogyasztása ilyenkor magasabb, pl. 22 w körüli. A gpu hőmérséklete felmegy 50 fölé. Majd vissza lemegy 49re. Látom érted hova akarok kilyukadni. Oda vissza fog fölöslegesen kapcsolgatni a venti. Gondolom én, hogy az nem tesz jót neki. -
Ferke77
aktív tag
válasz Speed® #149394 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy önmagában hűtőbordával kisebb a ΔT, mint ha rendelkezne ventivel? Ezt mihez képest érted? Ez desktop (nem terhelt) használat alatt egyáltalán nem így van, mivel a szobahőmérséklethez sokkal közelebb lesz a kártya hőfoka, ha jár a venti is.
Persze desktop és játék között igazad van, mert ott terheletlenül is melegebb a kártya és játék alatt meg megy a venti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen program, ami...?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest