- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #14978 üzenetére
Egy 11 éves Philips plazma, HD felbontás, 42". A feketéje nagyon szép, de már problémák vannak vele és a képminőség is mindig változó.
Nem akartam már belefektetni nagyon egy LCD-be, amikor nemsokára jön az OLED. De ha azt mondjátok inkább legyen drágább, akkor max 200 a keret, de igazából kényszerből váltanék csak és próbálnék minél olcsóbban. Ezért is nem kell a smart meg 3d, inkább legyen megbízható, mint csilivilifunkciós.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #14973 üzenetére
Találtam közben egy ilyet: Sony KDL-49WE660
Plazmáról váltanék, de OLED még drága, így a következő 3-5 évre venném, kicsi TV, HD természetcsatornák, és főleg filmezés menne rajta HD-ban.
Ez jó lehet? 150-nél többet nem nagyon költenék már OLED előtt.Közben még néztem ezt is: Samsung UE49M5502
-
GEPESZ66
veterán
-
MFL369
újonc
Sziasztok!
Meg tudná-e valaki írni, hogy az alábbi LG tévék között mi a különbség:
65SJ950
65SJ850 ?Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok,
Kicsit elvesztem az infókban: milyen panelt érdemes nézni filmnézésre?
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Ismét LG tv-t keresek, sajnos elég kötött a kritérium:
- kb. 100cm átmérő
- max 100-110 eFt
- LG, webOSTudtok ajánlani pár modellt?
Sajnos nem ismerem ezt a kategóriát, de az alsó szegmensből szükséges választani az ár miatt. Köszi a segítséget!
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Hálószobába szeretnék TV-t vásárolni, a rendelkezésre álló hely 32"-ra korlátoz (32 és 40" között miért nincs vajon további egy lépcsőfok legalább?). Az elvárásaim: Jó képminőség, FHD, Smart (Wifi, DLNA ilyesmik)
Többnyire TV adás menne rajta (sport) ezért a legfontosabb a képminőség lenne. Az alábbi modelleket néztem:LG 32LF650V : Ez meglehetősen kifutó modell, viszont mivel 3D-s valódi 200Hz-et tud ami a képminőséget illetően nem mellékes, de a WebOS2 sebességére voltak panaszok és tudtommal magic remote sem jár hozzá.
Samsung UE32M5572AU ; link ; 220Volt: Sajnos csak így tudom linkelni. Ez új modell, valószínűleg jobb smart funkciókkal, de vajon képminőségben is jobb?
LG32LJ610V : Ez is újabb modell, webos 3,5 van rajta és ez a legolcsóbb, viszont nincs hozzá magic remote és állítólag nem is lehet hozzá venni.
Esetleg más javaslat? 100k körül.
-
törölt tag
válasz
VIHAR78 #14967 üzenetére
Dts hang volt az. Az egyik fórumtárs szerint pedig SD televíziózásra gyenge, homályos a képe, és a még mozgásmegjelenítése is akad. Nem beszélve arról, hogy hasonló paneles, mint az UJ63-as tévék, de drágább(kivéve T-nél), és az op rendszere is eléggé elmarad azoktól. Amit ír, hogy a
jelenleg a legjobb 4K gamer televíziólenne[link], az tévedés, mert vannak alacsonyabb input lagos tévék, pl. az UJ63-as-nak 13 ms.szimla65 [link]
gamegod 6517-ről van, de a 2 típus tudásra egyezik. -
seria
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tv-t szeretnék venni! Ezeket nézegettem a Telekomnál.-LG 43UH6207 UHD 4K SMART LED TV 127 160 Ft
-LG 43LJ624V FULL HD SMART TV 129 800 Ft
-SAMSUNG UE43M5502 SMART FULLHD TV 129 800 Ft
-SAMSUNG UE43MU6102 SMART UHD 4K TV 141 020 FtNézési távolság 2-2,5 méter, egy hálószobába lesz.
Tv műsor, néha "zs" kategóriásfilmek, sorozatok.
(A jobb filmeket máson nézem)Én ezt néztem ki. LG 43LJ624V FULL HD SMART TV
Van-e értelme ebben az árkategóriában a 4k-nak?Előre is köszi
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék most tv-t vásárolni és ehhez kérném a véleményeteket ,segítségeteket.Vissza olvastam 100-150 hszt de nem tudom mi volna a jó választás,
49"-52"-ig kb.Az ár 200000-230000ft.Lehet ezekkel a feltételekkel valami elfogadhatót venni?Normál tv nézés napi használatban jó betekintési szöggel.
Előre is Köszönöm a segítséget. -
VIHAR78
újonc
LG 49UJ635V 4K ULTRA HD SMART TV.Üdv ezzel a tv vel kapcsolatban kérnék.Pár infót.Tv vásárlás előtt álok.2 tvn gondolkodom az egyik az lg amit linkeltem.Ez pedig a másik.Panasonic TX-55EX600E 4K SMART LED TV.Panasonicot nézdtem ki de olvastam nincs hdr hang.Aki nek van tapasztalata ezekel a tv kel kapcsolatban kérem írjon.Köszönöm előre is!!!!!!
-
dargelot
senior tag
Sziasztok, márkás TV-t szeretnék venni, de mielőtt az esélyesket kiválasztanám megmondanátok mi számít márkás és megbízható márkának?
Amikről tudok: LG, Samsung, Sony
A többivel kapcsolatban kétségeim vannak, hogy tényleg azt képviselik-e mint régen avagy felvásárólták őket és már ugyan ott tartanak, mint a nevenincs noname márkák? Pédául nincs infom, hogy milyen a Panasonic, JVC,Philips, Thosiba, Sharp, Hyundai, Orion.
Illetve a kínai márkák felérnek-e már a nagy márkákkal, avagy még mindig a minőség rovására menő olcsó ár a jellemző? Gondolok itt a Hiese, Skyworth, stb.
Illetve ha rákeresek az árukeresőben olyan márkák jönnek elő amiről lővésem sincs mi fán terem, bár ettől még lehetnek jó, bár kétségeim vannak. Pl: Haier, TCL, Manta, Navon, Skymaster, Horizon, Sencor, Strong, GoGen, Prosonic, Medion, Finlux, Tucson, Celus, Telefunfen, Digihome, .Tunátok segíteni, hogy melyek az LG, Samsung és Sony márkákon kívül még a megbízhatóak, más szóval megbízhatóan szép képet adó TV-ket gyártó márkák?
Előre is köszönöm -
Castell
aktív tag
válasz
alec.cs #14954 üzenetére
Samsung UE40J5100, 89 990 Ft
Ha nem fér bele a keretbe, akkor érdemes arra figyelni, hogy a low-end kategória kb. így néz ki hangzás terén:
2 x 3-6 watt > doboz hang
2 x 8 watt (Általában Philips ill. Sharp készülékek) > szódával elmegy
2 x 10 watt (ritkább esetben ill. a régebbi modellek) > megfelelőNemrég "néztem" egy 100 ezres 32" Sony TV-t az MM-ban, 2 x 5 wattos hangszóróval szerelve épp, hogy "szódával" elmegy kategória volt a hangzása.
Továbbá 60 ezer Ft körül is van Samsung vagy LG TV, de azok szinte mind max. 2 x 5 wattosak. Noname készülékekkel meg vigyázni kell, mert pl. hiába adják 2 x 6 wattos hangszóróval, az silányabb lehet, mint egy LG 2 x 3 wattal, ugyanis nagy különbség van hangszóró és hangszóró között, és a noname készülékeknél a legsilányabb hangzású hangszórókat építik be.
Olcsóbb kategóriában van még Philips, a 2 x 8 wattjával, szerintem nem rosszak (van a családban belépő 32"-es modell.) Illetve Sharp van még 2 x10 wattal, ami Harman Kardon minősített. Bár egyik márka sem ajánlott itt, de szerintem az 50-70 ezres kategóriában bőven jó lehet mind2.
Ha bizonytalan vagy inkább meg kell őket hallgatni élőben, mert nagy lehet a csalódás, sajnos a gyártók a full belépő kategóriát erősen lebutították és a dobozhangzás nagyon rányomathatja a bélyeget az élményre...
-
gamegod
senior tag
Hali,
43uj6517 vagy 43uj670V ?? tapasztalatok, pro és kontra? -
törölt tag
A leggyorsabb, ha egy céleszközt, vagyis beltérit használ. De az se mind jó. Melyik tv szolgáltató van náluk? Mert az is számít. Digikábelnél, ahol kódolatlanul nézhetők az adások, ott gyorsan vált mindegyik(elvileg). Mert a kódolvasó még egy + szoftver és +idő a jogosultság kikódolása. Nálam a kódolatlan adásoknál azonnal vált(LG és Samsung is). Kódoltnál 2-3 mp körüli, de az se mindegy, hogy léptetsz, vagy adott csatornára kapcsolsz, mert utóbbinál még kivár a tv, hogy lesz e még reakció, mivel akár 3-4 jegyű számot is kezelhet. Ezt egy OK-val lehet gyorsítani. Itt egy mérés is.
Te írtad: "Csakhogy ebből a xxMU64xx sorozatból ezek szerint nincs 55-nél kisebb." erre válaszoltam a 40 és 49"-t, ami nem is 50-es.
Úgy látom kapható még 50UH635V, ha valaki ilyet keres, múlt héten kérdeztem, és volt nekik raktáron, 2 év garival, de többet nem tudok róla, nem ismerem őket. De nemrég láttam Hardveraprón(még x hónap garanciásat), és outletben is 1 év garival, ha már felmerült, de ezek nem
ajánlások, csak elmondom, amit tudok róla. Ennyit tudtam segíteni.
Akkor, végülis, mégiscsak jó az IPS panel esti filmnézéshez? Sokan használják arra is. Csak lehetőleg nem gyenge felbontású, agyontömörített, alacsony bitrátás anyagokat kell nézni, és máris jobb lesz az eredmény. Neked nem jó, másoknak attól még lehet jó. Szerinted, aki ilyet vesz, az nem filmezik soha, vagy , ha nem kapsz mást, akkor ezentúl nem nézel filmet este?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Futás, futópályák
- Formula-1
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Háztartási gépek
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest