Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emperor_
addikt
-
Frawly
veterán
válasz veber0937 #51233 üzenetére
A WD Green a létező leglassabb SSD. Akkor inkább BX500, vagy Kingston A400 helyette. Azok sem bajnok sebességűek 120 gigás kiadásban, de elfogadhatóbb a sebességük, és nem is kerülnek sokkal többe.
Az SU800 esetleg, ha nem aggaszt, hogy utóbbi időben sok meghibásodott Adata-ról lehetett olvasni.
-
Frawly
veterán
válasz veber0937 #51235 üzenetére
Ezek a belépős 120 gigás SSD-k mind egy árban vannak, tényleg csak párszáz forint van közöttük maximum, de még sokszor annyi sem, ha a legolcsóbb helyen veszed. Fontold meg a 240-250 gigásat is, azt értem, hogy marad benne HDD is, de mégis csak jó, ha több minden tud futni az SSD-ről, meg a nagyobb SSD-k gyorsabbak is, meg később növöd ki, és árban megint csak alig 2-3 ezres különbség van sokszor.
Az UV500-nak van egy előnye, amit nem írtam, azt lehet 5 év garival venni, bár lehet sok bolt nem adja meg rá, csak a 3-at.
-
nagyúr
válasz veber0937 #67381 üzenetére
Üdv !
Ebbe a lapba szívem szerint semmilyet.
Korlátolt az M2 slot sebessége, max 10 Gbps, a SATA 3-as csatik 6 Gbps-t tudnak.
M2 használatakor ráadásul tiltódik az 5. és a 6. SATA port.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz veber0937 #67384 üzenetére
Ez esetben Kingston A2000 tetszőleges kapacitással.
Jól megy és nem fűt borda nélkül sem, átlagosan szellőző házban sem melegszik el.
A lapod nagyon régi, korai fecske, de nem gondolom hogy nem menne benne, ha mégsem akkor ott az elállás lehetősége, vagy megtartod a következő gépig, feltéve ha nem évek múltán lesz csere.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Graphics
Jómunkásember
-
tlac
nagyúr
válasz veber0937 #67596 üzenetére
semmi különbséget nem vettem észre
azért választottam ezt a Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB-os nvme-s ssd-t, mert ITX-es gépen van és abba jobban passzol a kisebb cucc
másrészt van rá 5 év gari, meg 1800TBW-t tudplusz a gen4 miatt, bár még ha ennek jelenleg semmi haszna sincs, de jövőt állóbb remélhetőleg
na meg azt írják, hogy drágulás várható
és mielőtt a videokártyák sorsára jut ez is, inkább vettem egyet most[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz veber0937 #67657 üzenetére
Ha az egyik legjobbakat akarod, akkor:
https://www.bestmarkt.hu/silverstone-sst-tp02-m2-ssd-hutoborda-fekete-p508078
-
TomMusic
őstag
válasz veber0937 #69938 üzenetére
Szia,
Ez valóban jó lenne, de mint beszéltük többiekkel, PCIe (NVMe) nem biztos hogy jól fog működni. Tehát lehetséges hogy belerakod, és nem fog egyáltalán működni.
Ezért olyan M.2 SSD kell, ami SATA-s (amúgy anno én is belekeveredtem ebbe ).
Most sietek, később tudok ilyet linkelni, vagy majd megelőznek a többiek.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Ribi
nagyúr
válasz veber0937 #69938 üzenetére
És ha megy sem ezt venném, mert feleslegesen gyors.
Lap PCI-E 3 1x sebességet tud úgy tűnik, a WD SN750 ennél meg 3-4x gyorsabb lehetne.
Valszeg én is inkább a biztosra mennék és egy sima SATA SSD-t vennék.
Akár egy MX500-ast, abból az 1T alig drágább, az 500GB meg sokkal olcsóbb.
Abba a gépbe kicsit felesleges az M.2 ssd. -
varmi2
nagyúr
válasz veber0937 #69942 üzenetére
Bármelyiket tovább tudod vinni. Álatlában az alaplapokon ha csak egy m.2 slot van, akkor az támogat sata és nvme ssd-ket is. Wd blue 3d megfelelő lesz. Ez m.2 sata ssd.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
TomMusic
őstag
válasz veber0937 #69942 üzenetére
Szia!
Én is azt tudnám ajánlani, mint [#69943 varmi2] fórumtárs:
[Western Digital 500GB Blue 3D]
Igazából teljesítményben ez ugyanaz, mint ha SATA kábeleset vennél, árban is kb. ugyanaz a kettő.
Az itteni támogatott eszközök között pedig csak SATA SSD-k szerepelnek:
[link]. Persze ettől még lehet van olyan NVMe SSD, amivel működne, de azzal se lenne sokkal gyorsabb.Szerk.:
[#69944 jokeph]:
Dehogynem, sőt, a támogatott eszközök között csak SATA M.2-es SSD-k vannak, nézd meg amit linkeltem.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz veber0937 #72624 üzenetére
NVME SSD-t is fogad , ezekkel a feltételekkel.
Bármit vehetsz bele, de van felül egy témaösszefoglaló, sokkal könnyebb úgy segíteni, ha azt szépen kitöltöd.
Próbáljuk újra.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz veber0937 #72629 üzenetére
Próbálj felülre görgetni.
De linkelem inkább.
De kérdeztél már itt, és akkor tudtál jól kérdezni, most ugyanez a feladatod.
Ja és erre a kérdésedre már tavaly kaptál választ.
Most akkor futunk felesleges köröket, vagy akkor nem olvastad el?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz veber0937 #73471 üzenetére
Nézd, ha még mindig a H97-es lapba keresel SSD-t, akkor ez oda felesleges, mert nem lesz kihasználva a sebessége. ( Nincs sok értelme 10Gbps sebességen használni egy ilyen terméket... )
Ha változott a konfig, akkor mint régóta kérdező, még mindig ugyanazt tudom javasolni ,hogy töltsd ki a témaösszefoglalót.
Ha még mindig az az állapot, hogy ha majd fejlesztesz, akkor később térjünk erre vissza, mert úgy tűnik ennyi idő alatt még nem történt előrelépés. ( Tavaly március óta lebegteted a kérdésed. ) Ez a soha nem vásárlós kérdés lesz, ha még azonos a konfig..
Én nagyjából 9x válaszoltam neked, ebből 3-4x konkrét terméket, ha még nem vettél azóta sem, akkor sose fogsz.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz veber0937 #73479 üzenetére
Ezt meg is értem.
Vehetsz bármit, amit eddig javasoltam, nemrég pl. felsoroltam jó pár gen4-est is
De olcsóbb listát is írtam pár napja.
-
baro32
aktív tag
válasz veber0937 #73691 üzenetére
Szia
Nekem is van egy ilyen csak 1TB-ban a melegedéssel tényleg nincs baj azt aláírom de nálam rendszer alatt megéreztem azt a DRAM hiányt igaz nem vészes de elég sűrűn dobott 1-2 másodperces gondolkodásokat ( mint régebben a homokóra effektus) ha érted mire gondolok.
Játékok is mentek róla azoknál nem tapasztaltam ilyeneket de az általa váltott Toshiba xg5 512gb-os SSD-t szerintem nem múlta felül.
Végül mikor elértem a 10TB-ot rajta természetesen 100/100 hibátlan állapotban de parkolópályára tettem és beruháztam egy Toshiba xg7 4TB-ra igaz ez nem fut nálam PCIe 4-en csak 3-ban de nagyon hozza a sebességet amit már itt a fórumon már egyszer megosztottam.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest