Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpigi73
csendes tag
Köszönöm az infót.
Nálam is előfordulnak wifi ledobások, leginkább a laptopnál veszem észre, Lan-on nem jellemző. Nemsokára lecserélem valamire a fehér C. boxot én is, azt meghagyom modemnek, az új routert meg beállítom fő kiszolgálóként.
Kíváncsi leszek mi lesz az eredménye. -
szpigi73
csendes tag
Igazad van, nem írtam részleteket, nem tartottam fontosnak. Mivel most egy szolgáltatói routerrel működök (Upc-s álló fehér), javarészt Lan kapcsolattal, néha telefont wifin használva és problémamentesen, annál csak jobb lesz egy mai kornak megfelelő modern router, amely lefedettség tekintetében bővíthető is.
Egyébként nem titkolózni akartam
Egy szintes, 10x10-es "kádárkocka", 45-ös tömörtéglából, a router pont házközépen (de egy bútor belsejében), ház mellett 4m-re 7x8m-es garázs, 30-as NF-es téglából, na ott már nem túl jó a jel, de zenehallgatásra még az is jó, az udvaron kb 20m-re a routertől már szakadozik a jel. -
szpigi73
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A dx4 mininek csak 1db Lan portja van. Ha ráteszek egy 8-as switch-et, lesz valamilyen hátrányom ahoz képest, mintha 3-4 saját Lan-ja lenne és azokat használnám? Streamelés, torrent, Nas-ról 3D-s film lejátszás tekintetében gondoltam a kérdést. Játék nincs tervben neten keresztül.
-
szpigi73
csendes tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Tudom, így rendeltetésszerű, csak egy kérdés volt
. -
szpigi73
csendes tag
"Miért akarsz "design" router-t?"
Minimál stílusú a nappali, nem szívesen néznék a bútoron egy "tarajos szörnyeteget"

Ha elrejtem a bútorban, akkor rontom a hatásfokát és ugyanott vagyok, ahol most a szolgáltatói routerrel (Upc-voda).
Gondolkozok még, hol lehetne helye, de a kábelezés eléggé lekorlátozza a lehetőségeket. -
szpigi73
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a switch-es válaszokat.
Kezd összeállni a kép a rendszerrel kapcsolatban, de azért akad még pár kérdés.
Alap szintű felhasználásra, 2-3 eszköz wifin, 6-7 eszköz Lan-on való csatlakozása switch-el
1, ajánlott az Asus Zenwifi xd4 minije?
2, az Asus Zenwifi Xd6 jobban tetszene, csak nem találok belőle feketét. Létezik?
3, az Ax92u mennyi veszteséggel használható nem kihajtott antennákkal beltérben (tudom hülyeség, de úgy jobban tetszik)?
4, esetleg egyéb ajánlott design router-re van ötlet? -
szpigi73
csendes tag
Tp-Link TL-SG1005G
-
szpigi73
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
A TP-link-es switchnél az szerepel a leírásban, hogy gigabit-es, de a sebességhez 10/100Mbit/s van írva, akkor hogy kalkuláljak vele? Ha ezen keresztül osztódik a net, akkor pl a Tv-n le fogok tudni játszani a Nas-ról nagyméretű videókat? Elég lesz az osztott sávszélesség?
-
szpigi73
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor kuka az Archer...
Lehet buta kérdés: az Asusokban van magyar nyelvű kezelőfelület, vagy ha ilyen routert veszek, google fordítóval végezzem a testreszabást?
Illetve találtam egy TL-SG1005D switch-et, ami lehet, hogy szükséges lenne a vezetékes eszközök csatlakoztathatóságához, csak nem tudom ez kompatibilis-e az újabb routerekkel, egyáltalán az Asussal, vagy ehelyett is modernebbet kellene vennem?
Egyenlőre kb 6-7 eszköz (TV, AVR, DVR, STBox, NAS, riasztó, laptop) csatlakozna vezetékesen és 2-3db telefon/laptop max a wifin. -
szpigi73
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hog egy
Archer D2-ben van-e még fantázia, vagy már elavultnak tekinthető? Ezt lehet Mesh-be kapcsolni, ha igen, milyen készülék ajánlott hozzá?
Most került elő a szekrényből, anno a gombbal kikapcsolható wifije miatt vettem, hogy éjszaka ne menjen feleslegesen semmi a házban, ami sugároz, de sokszor elfelejtettem kikapcsolni, az ágyból meg már nem szívesen másztam ki mindig miatta.
Kapható olyan router mostanság, melynek menüből időzíthető lenne a wifi on-off módja úgy, hogy közben a vezetékes eszközöket folyamatosan kiszolgálja?
Köszönöm előre is, ha válaszoltok.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple MacBook
- E-roller topik
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4045, 100% Akkumulátor
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Dr.NX